Danko Jones in Poppodium 013, Tilburg
Enquête

Wat vind jij van de voorstellen van de Gezondheidsraad, om de geluidslimiet te verlagen en te verankeren in harde wetgeving?

Prima plan om het maximale volume te verlagen en bij wet vast te leggen
Verlaag de limiet, maar laat de naleving zoals nu over aan de sector zelf
Laat het volume onveranderd, maar zorg voor harde wetgeving en naleving
Laat de situatie zoals het is, extra beleid tegen gehoorschade is onnodig
De geluidslimiet moet juist omhoog (of helemaal worden vrijgelaten)
Maak concertgangers eerst eens bewust van het belang van oordoppen
Zorg eerst eens dat het publiek bij concerten niet door de muziek heenpraat
Met hoofdtelefoons naar luide muziek luisteren, zorgt voor veel meer schade
Het probleem zit niet bij muziek, want veel kinderen hebben al gehoorschade
Hou op met betuttelen, ga met echte problemen aan de slag
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  9 december:
 • Eindhoven Metal Meeting
 • Haltpop Winterfest
 • Volbeat, Skindred en Bad Wolves
 • 10 december:
 • Dezerter en Offensywa
 • Eindhoven Metal Meeting
 • Fabulae Dramatis en Dance With Dragons
 • Finntroll, Brymir en Skálmöld
 • 11 december:
 • Enter Shikari, Trash Boat en Wargasm
 • Finntroll, Brymir en Skálmöld
 • John Corabi
 • 15 december:
 • Anvil
 • Atlanta en Soothsayer Orchestra
 • Danko Jones en Giac Taylor
 • Lijkschouwer, Vermin, Graftak en Indigo Pastel
Geen concerten bekend voor 09-01-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
 • Aaro Koponen (Nailed Coil) - 35
 • Dennis Dunaway (Alice Cooper) - 76
 • Fabian Merkt (Coronatus) - 40
 • Paul H. Landers (Rammstein) - 58

Vandaag overleden:
 • Marie Fredriksson (Roxette) - 2019
 • Matt Williamson (Power Of Omens) - 2006
 • Nicholas "Razzle" Dingley (Hanoi Rocks) - 1984
Concertreview

Delain en A New Dawn
Op 23 december 2006 in Bibelot, Dordrecht
Een review door Edo
Delain heeft het in korte tijd geschopt tot de top van de Nederlandse gothic-metalscene. Op zich is dat niet opmerkelijk, want hun debuutalbum Lucidity maakte (niet in de laatste plaats dankzij de aansprekende gastbijdrages) op z'n zachtst gezegd indruk. Op deze koude zaterdagavond treedt de band op in de Bibelot in Dordrecht en mag A New Dawn de avond openen.

Het Zuid-Hollandse A New Dawn verraste mij eerder dit jaar volledig met hun drie nummers tellende promo. Vooral het technische gitaarspel van Elbert de Hoog en Willem Cremer was een lust voor het oor. Vanavond laat de band horen dat het ook live zijn mannetje staat. De samenzang van de drie zangeressen is zeer goed, al had ik van bassiste Monica Janssen - de best vrouwelijke grunter van het land - wat meer grunts willen horen. Gothic metal kan je de muziek van A New Dawn nauwelijks noemen, daar zijn de heavy- en thrash-invloeden te rijkelijk voor aanwezig. Sommige stukken doen namelijk eerder aan Slayer denken dan pak ‘m beet Nightwish.

De setlist bestaat logischerwijs uit Victimless Tragedy, Darkness Falls en de sterke afsluiter Ascension, allen afkomstig van de 2006 promo, aangevuld met nummers van voorganger The Wisdom Of Hindsight. Voor het publiek zal A New Dawn geen onbekende meer zijn, daar de band al vaker in de voormalige Bonifatius-kerk heeft gespeeld, toch wordt er aan het applaus te horen volop genoten.

Kort na de release van Lucidity werd Delain beloond met de prestigieuze Essent Award, een prijs voor veelbelovende artiesten. Daarna stond het jaar voor dit gezelschap rond toetsenist Martijn Westerholt en zangeres Charlotte Wessels vooral in het teken van veel optreden.

Er wordt geopend met Silhouette Of A Dancer, maar dankzij het erbarmelijke drumgeluid valt dit nummer grotendeels in het water. Het geluid is de rest van de avond overigens ook nimmer optimaal, en dat gaat helaas ten koste van de popachtige vocalen van Wessels, die zoals ook bij eerdere optredens het geval was, wordt overpowered door het gitaar- en drumgeweld.

Toch kan je niet zeggen dat Delain het er slecht vanaf brengt, want op het spel zelf is niks aan te merken. Het enthousiaste publiek zingt luidkeels mee op de nummers van Lucidity, dat op Day For Ghosts na in zijn volledigheid wordt gespeeld. Omdat er maar op één album kan worden teruggevallen, wordt als toegift nogmaals Frozen (iemand mag mij het verschil uitleggen tussen dit nummer en het eerder gespeelde Deep Frozen) en The Gathering gespeeld.

Als 2006 al niet het jaar van Delain was, wordt 2007 dat zeker. De band is al voor enkele festivals vastgelegd en door de vele geplande optredens zal deze band alleen maar beter worden.

Setlist Delain:
1. Silhouette Of A Dancer
2. Shattered
3. Deep Frozen
4. No Compliance
5. See Me In Shadow
6. The Gathering
7. Daylight Lucidity
8. Sleepwalkers Dream
9. Sever
10. Pristine

Toegift:
11. Frozen
12. The Gathering

Setlist A New Dawn:
1. Veil Of Charity
2. Darkness Falls
3. Victimless Tragedy
4. The Wisdom Of Hindsight
5. Kissed Goodbye
6. Descending
7. Ascension

Reactie van een Metalfan op 26-12-2006 om 16:26u


A day for ghost is zeker weten gespeeld!!!!! verschil tussen Frozen en Deep Frozen zit em in de tekst in het refrein

Reactie van Kiske op 26-12-2006 om 18:44u


Het verschil tussen frozen en deep frozen is dat er bij deep frozen word gegrund int refrein... that's all!!!

Reactie van Kiske op 26-12-2006 om 20:14u


Trouwens... wat doe je bij een concert van Delain als je niet eens het verschil tussen frozen en deep frozen weet??? Dat terwijl beide gewoon op het album staan!!! Volgende keer misschien iemand voor een review heen sturen die WEL meer dan gemiddeld over de des betreffende band weet!!!

Reactie van een Metalfan op 27-12-2006 om 13:44u


Deep Frozen is het origineel. Maar omdat ze Frozen op single uitbrengen hebben ze er een versie zonder grunts ook van gemaakt.

Reactie van Edo op 27-12-2006 om 14:51u


Kiske, denk aan je hart. Op mijn exemplaar staat Deep Frozen dus niet.

Reactie van kiske op 28-12-2006 om 18:03u


dat vind ik knap want hij staat zowel op de normale als de limited versie! kortom... je hebt um dus gedownload. Ik vind het best hoor... maar dan moet je niet mekkeren dat ie er niet op staat

Reactie van Edo op 28-12-2006 om 19:12u


Heb hem anders gewoon keurig via de platenmaatschappij, precies zoals dat altijd gaat met cd's die worden gerencenseerd op deze site.

Reactie van kiske op 28-12-2006 om 23:46u


op promo's staan zeker geen bonus tracks??? dus dan zal dat um wel wezen... meestal sturen de platenmaatschappij promo's langs naar reviewers... maar op de officiele uitgave staat hij wel!!!

Reactie van Jeroen op 29-12-2006 om 15:27u


Niet zo zeuren, ettertje. Wellicht kan jij het zelf beter qua reviews, begin maar eens bij je spelling en interpunctie.

Reactie van Kiske op 30-12-2006 om 19:35u


vanwaar beginnen we nu met beledigen... ik kijk niet naar mijn spelling... ik typ zoals ik het ut het fijnst vind... msn taal heet dat... en ten 2e ik kan zeker niet beter reviews schrijven... maar ik heb wel graag dat als ik reviews lees dat ze zijn geschreven door mensen die meer dan gemiddeld weten van de band en dat wat ze beschrijven klopt en niet gewoon uit de duim gezogen is!

Reactie van Jeroen op 31-12-2006 om 01:10u


Het is niet de bedoeling dat je mensen loopt te overhoren of ze iets wel weten, wat jij waarschijnlijk wel weet. Dat is voor zowel reviewers niet prettig als voor andere lezers niet. Kritiek of commentaar leveren is prima, maar laten we het volwassen houden , aight.

Reactie van een Metalfan op 03-01-2007 om 11:38u


man wat een problemen voor een songtitel de bedoeling van mijn reactie was het verschil tussen Frozen en Deep Frozen uit te leggen, niet om ruzie te gaan maken (Deep Frozen staat, als ie op de cd staat, onder de naam Bonus Track op de cd)

Reactie van kiske op 04-01-2007 om 18:31u


mijn bedoeling was ook niet om ruzie te maken... maar wel ff even een punt te maken over de review en een eventuele tip te geven aan de makers van de site! Ik heb inmiddels een mailtje gestuurd naar de makers van de site! op mijn eigen computer kan ik niet meer op deze site komen... ik vrees dat het komt door mijn reactie... zou ut wel leuk vinden als ik weer toegelaten word! op mijn cd staat deep frozen NIET aangegeven als bonus track maar staat gewoon de titel op het hoesje... dus ik heb niet meer gezet dan ik weet! nogmaals ik wou geen ruzie maken en ook geen aanzet geven tot ruzie!

Danko Jones in Poppodium 013, Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.