Pit
Enquête

Wat is vooralsnog jouw favoriete studio-album, dat in januari 2023 is uitgebracht?

...And Oceans – As In Gardens, So In Tombs
Ahab – The Coral Tombs
Atrocity – Okkult III
Beyond The Black – Beyond The Black
Black Star Riders – Wrong Side Of Paradise
Death Engine – Ocean
Defy The Curse – Horrors Of Human Sacrifice
Esoctrilihum – Funeral
For I Am King – Crown
Hoplites (Ὁπλίτης) – I Lied
Høstsol – Länge Leve Döden
Imperium Dekadenz – Into Sorrow Evermore
Iravu – A Fate Worse Than Home
Katatonia – Sky Void Of Stars
Killer – Hellfire
Måneskin – Rush!
Obituary – Dying Of Everything
Riverside – ID.Entity
Schavot – Kronieken Uit De Nevel
Thy Darkened Shade – Liber Lvcifer II: Mahapralaya
Twilight Force – At The Heart Of Wintervale
Uriah Heep – Chaos And Colour
VV – Neon Noir
Walg – III
een ander studio-album uit januari 2023

[ Uitslag | Enquêtes ]

  8 februari:
 • Manowar
 • 9 februari:
 • Napalm Death, Doom, Siberian Meatgrinder en Show Me The Body
 • 10 februari:
 • Diablo Swing Orchestra
 • Distant en Changing Tides
 • Dream Theater
 • For I Am King en Another Now
 • Sepiroth, Carceri en Buried
 • 11 februari:
 • Dizzy Mizz Lizzy en Jesper Binzer
 • For I Am King en Another Now
 • John Mitchell
 • Smyrna Death Fest
 • 12 februari:
 • Dream Theater
 • Up The Irons (met Dennis Stratton)
 • 13 februari:
 • Rolo Tomassi, Holy Fawn en Heriot
Kalender
Vandaag jarig:
 • Gas Lipstick (HIM) - 52
 • Morgan "Mogge" Löfstedt (Wulfgar) - 40
 • Paul Barker (Ministry) - 64
 • Vince Neil (Mötley Crüe) - 62

Vandaag overleden:
 • Tony Destra (Cinderella) - 1987
Concertreview

Halestorm en Devilskin
Op 1 oktober 2018 in 013, Tilburg
Een review door Jeffrey
Foto's door Dirk
Uitverkocht, en dat vooral vanwege een van de beste rockzangeressen van het moment: Lzzy Hale van Halestorm. Een volgepakt 013 in Tilburg is getuige van de mix van nummers van de nieuwe plaat Vicious en oudere songs. Voor het eerst tijdens de Europese tour is Devilskin de supportact.

Die rockband komt helemaal uit Nieuw-Zeeland. De kiwi’s nemen twee platen onder de arm mee naar Europa: We Rise (2014) en Be Like The River (2016). Devilskin speelt een mix van rock en metal met invloeden uit de jaren negentig en later, waaronder Silverchair. Soms radiovriendelijk, maar op een ander moment verrassend met extreme vocalen van zangeres Jennie Skulander, die in het begin van het optreden een rookmachine bedient. De in glitterpakje geklede zangeres doet soms aan Anouk, Kelly Clarkson of Lzzy Hale denken, maar heeft beslist een eigen stemgeluid en zoals gezegd extreme vocalen, die voor een rauwe en onderscheidende touch zorgen. Het groovy Little Touch, het fraaie, rustigere Fade en het krachtige Start A Revolution zijn slechts enkele voorbeelden van catchy tracks die vandaag ondanks de wat doffe sound impact hebben. Het draait daarbij vooral om de zang. Het nieuwe ENDO heeft instrumentaal wat meer te bieden dan de oudere songs en het optreden eindigt hard met het Slipknot-achtige Violation. De Nieuw-Zeelanders presteren goed, tonen zich van hun actieve kant (de zangeres maakt zelfs een handstand) en zijn blij verrast met de zeer positieve ontvangst. Devilskin moet nog wat stappen maken om door te breken, maar wint vandaag beslist fans. Een zeer aangename openingsact.

Devilskin @ Poppodium 013, Tilburg, 1-10-2018

Het publiek is dus goed opgewarmd voor Halestorm. Als Lzzy het podium opkomt om het “I Get Off”-intro te zingen, is men al snel overtuigd. Hier staat een zangeres die laat horen waarom velen haar de beste zangeres van het moment noemen. Hoe goed ze echter ook zingt, Do Not Disturb (Lzzy doet haar jasje open op het moment dat ze “I wanna show you my hidden tattoo” zingt en gooit daarna een pasje het publiek in) en Uncomfortable weten het publiek nog niet echt op stoom te brengen. Vanaf Mz. Hyde gaat het echter goed los en I Am The Fire (met lampjes van de mobiele telefoon die op verzoek de zaal verlichten) is nog zo’n uitstekende track met een geweldig refrein.

Halestorm @ Poppodium 013, Tilburg, 1-10-2018

Het wilde Love Bites is het volgende hoogtepunt. De fans staan te springen, mee te klappen en schreeuwen woord voor woord mee. Lizzy pikt in dit nummer de gitaarsolo mee, waar elders de met hoed getooide Joe Hottinger dat doet. Zoals in Amen, dat begint met een rauw en overtuigend acapelladeel en eindigt met wat tonen van Faith No More’s Epic. Met Familiar Taste Of Poison en The Silence doen de bandleden het een stuk rustiger aan. Laatstgenoemde vindt zittend plaats, waarbij de spotlight op Joe en Lzzy gericht is. Het nummer behoort niet tot de hoogtepunten en datzelfde geldt voor nog een paar andere nieuwe nummers, zoals het openingsduo. Als de frontvrouw vraagt wie het album al heeft, gaan er niet heel veel handen de lucht in. Er zijn echter driet nieuwe tracks die juist uitstekend klinken en die zich kunnen meten met het beste materiaal. Dat zijn Black Vultures (veel power in de stem), Skulls en Killing Ourselves To Live. Het titelnummer zit daar een beetje tussenin qua niveau. Het swingt wel lekker. Arejay, die excentriek gekleed aan het optreden begint inclusief stropdas, ontdoet zich om de zoveel nummers van een laagje kleding en krijgt ruimte voor een solo. Hij krijgt daar veel applaus voor, specifiek als hij met twee enorme drumstokken door blijft soleren.

Halestorm @ Poppodium 013, Tilburg, 1-10-2018

Na een uur is er even pauze, waarna de band vervolgt met Killing Ourselves To Live. Het eropvolgende I Miss The Misery, één van de favorieten op de setlist, begint met een wall of death. Al eerder vormt zich een pit, onder meer bij het gave Freak Like Me. Het zwierige Here’s To Us, waarbij de fans de armen heen en weer zwaaien, vormt het slot van een uitstekend optreden van Halestorm, dat best nog wat langer had mogen duren. Toch lijkt iedereen tevreden de 013 te verlaten. “Cheers to rock n roll.”

Halestorm @ Poppodium 013, Tilburg, 1-10-2018

Setlist Halestorm:
1. Do Not Disturb (met "I Get Off"-intro)
2. Uncomfortable
3. Mz. Hyde
4. Black Vultures
5. I Am The Fire
6. Love Bites (So Do I)
7. Amen
8. Familiar Taste Of Poison
9. The Silence
10. Vicious
11. Freak Like Me
12. Skulls

Toegift:
13. Killing Ourselves To Live
14. I Miss The Misery
15. Here's To Us

Halestorm @ Poppodium 013, Tilburg, 1-10-2018

Setlist Devilskin:
1. Never See The Light
2. Elvis Presley Circle Pit
3. Start A Revolution
4. Barracuda (Heart-cover)
5. Fade
6. Vessel
7. Endo
8. Pray
9. Voices
10. Little Pills
11. Violation

Devilskin @ Poppodium 013, Tilburg, 1-10-2018

Meer foto's vind je op onze Facebook-pagina!

Pitfest

Pitfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.