Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
 • 30 januari:
 • Deathstars
 • 2 februari:
 • Deathstars
 • Harakiri For The Sky
 • Swallow The Sun en Avatarium
  27 februari:
 • Napalm Death, Doom, Siberian Meatgrinder en Show Me The Body
 • Suffocation, Belphegor, Hate, Necrosy en Skaphos
Kalender
Vandaag jarig:
 • Janick Gers (Iron Maiden) - 65
 • Markus Kekoni (Masterstroke) - 40
 • Mike Patton (Faith No More) - 54
 • Scott Leach (Crystal Ball) - 49
Concertreview

Turnstile, Angel Du$t, Fury en Odd Man Out
Op 15 juni 2018 in Bibelot, Dordrecht
Een review door Maarten

Op vrijdagavond, de vijftiende van juni, stond een show op de agenda van veel hardcore- en punkliefhebbers. Geïnteresseerden reisden af naar Dordrecht, om in de Power Stage van poppodium Bibelot vier bands te aanschouwen. Dit zaaltje biedt ruimte aan driehonderdvijftig mensen en deze avond was mede door het aantrekkelijke fiche stijf uitverkocht. Gelukkig is er geen moment geweest waarop ons het gevoel bekroop dat het te druk was in de goed gekoelde zaal. Een mooie locatie en een aantrekkelijk programma vormen de ingrediënten voor een lekkere muzikale avond. Het geluid was ondanks het moeizame begin bij Angel Du$t prima afgesteld.

Aan Odd Man Out de taak om deze avond af te trappen. Met straight edge-hardcore laat de band al vroeg in de avond de aanwezige hoofden lekker meedeinzen. De band zorgt voor een energiek optreden waarbij de tempowisselingen en vette breakdowns ervoor zorgen dat de nummers goed in het gehoor liggen. De eerste dansers melden zich al voorzichtig aan voor het podium en dat is Odd Man Out meer dan gegund. De band start voor een zaal die halfvol is, maar sluit af voor een goed gevulde Power Stage. Na ongeveer twintig minuten houden de mannen van Odd Man Out het voor gezien en ontvangen zij een welverdiend applaus. De verwachting is dat het gezelschap uit Seattle wel wat zieltjes heeft weten te winnen deze avond. Ondergetekende gaat Odd Man Out zeker in de gaten houden.

Fury uit het zuiden van Californië treedt als tweede band op vanavond en brengt ons een mix van punk en hardcore. In tegenstelling tot Odd Man Out tapt Fury echter wel uit een ander vaatje. Vette breaks of plotselinge tempowisselingen komen niet voor. Wat we wel te horen krijgen, is hardcore uit de Youthcrew-tijd van de jaren tachtig. Bands als Youth Of Today en Uniform Choice klinken door als inspiratiebronnen. Het is hardcore en punk met een overduidelijke boodschap. Fury weet een stabiele, maar tevens ingetogen set neer te zetten. De vlam lijkt dan ook zelden over te slaan op het publiek. Hier had wat meer in gezeten.

Als Angel Du$t het podium betreedt, zien we bijna de gehele line-up van Turnstile staan. De basgitaar wordt bespeeld door de zanger van Turnstile, Brendan Yates. Drummer Daniel Fang is van vaste waarde bij beide bands, dat ook geldt voor Pat McCrory, die het gitaarwerk verzorgt. Dat Angel Du$t al een goede naamsbekendheid heeft opgebouwd, blijkt uit het feit dat veel nummers luidkeels worden meegezongen vanaf de start. Zanger Jurtice Tripp oogt zelfverzekerd en heeft een strot die perfect past bij de melodieuze punk die de band uitspuwt over het publiek. Ready To Receive You, Stay en Toxic Boombox van het meest recente album Rock The Fuck On Forever veranderen de dansvloer in een kolkende massa waarbij de microfoon regelmatig wordt veroverd door het publiek. Het begin van de set is wat rustiger en melodieuzer terwijl daarna de wat snellere nummers volgen, die ook beter worden ontvangen. De punk bevat catchy en swingende momenten die we later ook terughoren bij Turnstile. De band weet te imponeren en is zodoende een goede opwarmer voor de laatste band van de avond.

De ogen zijn gericht op headliner Turnstile. De merchandise loopt als een trein en dat is tekenend voor het succes dat de band momenteel geniet. Na een korte intro begint de band met het dansbare Canned Heat dat vervolgens in Real Thing overgaat. Inmiddels is de dansvloer veranderd in een groot slagveld en hebben veel stagedivers al wat sprongen gewaagd. Het lijkt de mannen van Turnstile niet meer te imponeren. We horen nummers van het meest recente album Time & Space, maar ook wat ouder materiaal van Rhytm Feelings en zelfs de ep Step 2 Rhytm. De gemixte set zorgt voor een lekkere afwisseling en de energieke podiumpresentatie levert daarbij een positieve bijdrage. Ook live zorgt de band voor wat rustmomenten met de nummers Moon en Love Lasso. Terwijl bassist Franz Lyonz schittert tijdens Moon neemt zanger Bredan Yates plaats op de geluidsboxen om daarvandaan tevreden toe te kijken. Vervolgens knalt Turnstile met nummers als Drop, Fazed Out en Generator weer vrolijk verder en laten de mannen niemand stilstaan. Het publiek lijkt er geen genoeg van te krijgen en blijft net als de band onverstoorbaar verder gaan. Na een ruim half uur sluiten de heren af met meezinger Keep It Moving en dreunen de woorden van Wasting My Time nog lang door. Wat een heerlijke en kort maar krachtige set! De verwachting is meer dan ingelost en de fans kijken nu al weer uit naar het volgende concert.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.