Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

03-08-2021

Nieuwe clips met o.a. Benighted, Insomnium en Sepultura
Geplaatst op 19 juli 2021 om 16:00u

We beginnen de week met een gevarieerde collectie clips. Het gaat hieronder van brute deathcore tot akoestische muziek met extreme vocalen, van door Korn geïnspireerde industrial metal tot de zalvende klanken van Insomnium. Voor ieder wat wils. Enjoy!

  • Benighted (brutal death metal)
  • Insomnium (atmospheric)
  • Sepultura (groove metal)
  • The Breathing Process (blackened death(core))
  • Persona (acoustic)
  • Siiickbrain (experimental)
  • Four Stroke Baron (dark rock/metal)
  • Cognitive (deathcore)
  • Biopsyhoz (industrial metal)

Nieuwe clips met o.a. Benighted, Insomnium en Sepultura

Band: Benighted
Releasenaam: Personified Evil
Track: Personified Evil
Releasedatum: 14 juli 2021

Het Franse Benighted legt de zweep er weer eens over als het gaat om snelle death metal. Samen met Francesco Paoli van Fleshgod Apocalypse klappen ze er vol op in de losse single Personified Evil.

Band: Insomnium
Releasenaam: Argent Moon
Track: The Antagonist
Releasedatum: 17 september 2021

Op 17 september brengt Century Media Records de nieuwe ep van Insomnium uit. Op Argent Moon staat onder meer het kalme The Antagonist. Het is de derde track van de vier die vrijgegeven wordt. De Finnen werkten voor het eerst samen met regisseur Ville Lipiäinen.

Band: Sepultura
Track: Apes Of God
Releasedatum: 16 juli 2021

De quarantaineclips van Sepultura doen het goed. Dit keer is Rob Cavestany van Death Angel te gast bij de thrash/groovemetalformatie in Apes Of God.

Band: The Breathing Process
Releasenaam: Labyrinthian
Track: Shroud
Releasedatum: 8 oktober 2021

We gaan naar het YouTube-kanaal van Unique Leader Records. Het label brengt op 8 oktober het album Labyrinthian van The Breathing Process uit. Op die vierde full-length van de Amerikanen staat onder meer Shroud.

Band: Persona
Track: E.G.O (Esurience Guilefulness Omnipotence)
Releasedatum: 17 juli 2021

Extreme vocalen en akoestische muziek; hoe klinkt dat samen? Dat kun je hier horen dankzij Persona, dat in KoKi Bühne te Hannover een aantal eigen nummers in akoestische vorm liet horen, waaronder E.G.O (Esurience Guilefulness Omnipotence). De originele track van het internationale collectief (Tunesië, Servië, Duitsland) staat op het album Metamorphosis (2017).

Band: Siiickbrain
Track: Silence
Releasedatum: 2 juli 2021

De Amerikaanse zangeres/schrijfster/influencer/model Caroline Miner Smith maakt onder de naam Siiickbrain experimentele muziek, zo blijkt uit Silence. De zesentwintigjarige artieste mixt onder meer pop, EDM en triphop.

Band: Four Stroke Baron
Releasenaam: Classics
Track: Friday Knight
Releasedatum: 1 oktober 2021

Het uit Nevada afkomstige Four Stroke Baron komt op 1 oktober via Prosthetic Records met Classics. Dat is geen verzamelalbum, maar een nieuwe collectie, door Devin Townsend gemixte collectie donkere rock/metalsongs, afgaande op het als eerste vrijgegeven Friday Knight.

Band: Cognitive
Releasenaam: Malevolent Thoughts Of A Hastened Extinction
Track: From The Depths
Releasedatum: 16 augustus 2021

Unique Leader Records noemt het death metal, maar wij horen toch wel aardig wat core-elementen in From The Depths van Cognitive. De track blikt vooruit op het album Malevolent Thoughts Of A Hastened Extinction, dat op 16 augustus uitkomt.

Band: Biopsyhoz
Track: (nieuwe single)
Releasedatum: 1 juli 2021

Het uit Vladivostok afkomstige Biopsyhoz maakt industrial metal met invloeden van onder meer Korn, afgaande op de nieuwe single.