Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-06-2021

Alcatraz Festival gaat dit jaar door, in aangepaste vorm
Geplaatst op 12 mei 2021 om 13:47u

De organisatie van het Alcatraz Festival in Kortrijk heeft vandaag goed nieuws. Vorig jaar moest het Vlaamse evenement helaas worden afgelast, maar op 13, 14 en 15 augustus komt er dit jaar gelukkig wel een nieuwe editie. Volgens de organisatoren zullen er geen afstandsregels gelden en hoeven bezoekers geen mondkapjes te dragen. De opzet zal wel wat kleiner zijn dan in 2020 de bedoeling was: driedaags in plaats van vierdaags en drie podia (de Prison-stage, de Swamp-stage en La Morgue) in plaats van vier.

De samenstelling van de line-up zal ook enigszins worden herzien. In totaal zullen zo'n zeventig bands aantreden. Enkele (vooral Amerikaanse) bands die eerder waren aangekondigd, laten helaas verstek gaan. Diverse acts beslisten de afgelopen weken namelijk al dat, in de huidige situatie, een trip naar Europa deze zomer onhaalbaar wordt. De organisatie snapt dat fans hierdoor teleurgesteld zullen zijn, maar hoopt op begrip en belooft de gaten in de line-up op te vullen met waardige vervangers. De komende dagen zullen worden gebruikt om de line-up nieuwe vorm te geven. De eerste namen volgen spoedig. Wanneer Alcatraz (een deel van) de affiche bekendmaakt, zal Metalfan.nl daar vanzelfsprekend over berichten.

Tot slot meldt Alcatraz Festival dat, hoewel de organisatoren blij zijn dat het evenement kan plaatsvinden, ze het vooral in alle veiligheid willen laten doorgaan voor de bezoekers, crew en bands. Hoewel het te volgen protocol binnenkort pas (door de Belgische overheid) vastgesteld zal worden, vermoedt Alcatraz dat het een combinatie zal worden van diverse maatregelen, met vaccinaties en tests als hoofdrolspelers. Meer info hieromtrent volgt zo spoedig mogelijk.

Alcatraz Festival gaat dit jaar door, in aangepaste vorm