Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Nieuwe clips met onder meer Alter Bridge
Geplaatst op 30 april 2020 om 21:05u

Vanavond wederom negen clips, zoals u inmiddels gewend bent. Alter Bridge is de grootste naam van het stel. Daarnaast hebben we een ballad van Metalwings, een jarentachtigcover van At The Movies, punk van Antigen, rock van Lillye, moderne melodieuze metal van September Mourning, dark AOR van Bloody Heels, een quarantainecover door Phil Demmel en consorten van een Alice In Chains-nummer en progressieve power metal van Tiberius.

De mannen van Alter Bridge hebben een nummer opgenomen om mensen die zich voor anderen inzetten te eren. You Will Be Remembered heet de track die de "essential workers" een hart onder de riem steekt.

Met een bandnaam als Metalwings zou je geen ingetogen ballade verwachten. Toch is dat precies wat deze Bulgaarse female-fronted band ons voorschotelt. Still Believe In Us. Het nummer is 25 april dit jaar verschenen als losse single en is alleen digitaal verkrijgbaar.

Zanger Björn Strid, gitaristen Chris Laney en Pontus Norgren, drummer Allan Sørensen, toetsenist Morten Sandager en bassist Egberg hebben onder de noemer At The Movies een quarantaine-cover gemaakt van St Elmos Fire (Man In Motion) van John Parr uit 1985.

Een fotocollage van concertbeelden vormt de clip bij Not Your War van Antigen. De track van de Tsjechische punkgroep staat op het album Dust & Ashes.

Lillye, vernoemd naar leadvocaliste Virginia Lillye, komt uit Sidney en heeft een cover gemaakt van een nummer van The Screaming Jets, namelijk Better. De bassist van de 'Jets' vind deze versie 'fucking great', dus dat alleen al maakt het het checken waard. Kijk de clip hier.

September Mourning is een multi-diciplinair project van vier Amerikanen die zich laten inspireren door strips. De geanimeerde video bij Madness, een track van de eind vorig jaar uitgebrachte ep Volume III vertaalt het verhaal van "the fourth book of September Mourning: The Complete Collection".

Na een filmisch intro rockt het Letse Bloody Heels er lekker ouderwets op los in de videoclip van Criminal Masterminds. Naar eigen zeggen maken ze dark AOR op de nieuwe plaat Ignite The Sky dat 10 juli uitkomt. Bent u het daar mee eens? Oordeelt u zelf.

"Verre van perfect, maar dat is ook hoe we als mensen zijn", aldus Phil Demmel (Vio-Lence, ex-Machine Head), die samen met Marta Demmel (Bleeding Through), Dave McClain (Sacred Reich, ex-Machine Head) en Eric Bass (Shinedown) een cover heeft opgenomen van het Alice In Chains-nummer No Excuses.

Op 26 juni komt A Peaceful Annihilation van Tiberius uit. De Engelse progressieve powermetalformatie heeft gebruik gemaakt van de diensten van Chris Foster met betrekking tot beelden bij de tweede single Mechanical Messiah.