Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2019

Concert Reviews


Soulcrusher IV
Op deze natte zaterdag in oktober is Doornroosje in Nijmegen opnieuw de verzamelplaats voor liefhebbers van de zwaardere en loggere kant van het metalspectrum. Hier vindt de vierde editie van Soulcrusher plaats. Uit het hele land en daarbuiten komen fans naar Nijmegen om zich onder te dompelen in duistere muziek. De gevarieerde line-up heeft voor ieder wat wils en Doornroosje heeft in het verleden al bewezen dat het een erg fijne locatie is voor dergelijke evenementen. Ondanks de festivalnaam en de pessimistische muziek van veel van de bands, staat de fans dus een goede dag te wachten.

Alice Cooper en Black Stone Cherry
Voor Alice Cooper is Poppodium 013 langzamerhand een tweede thuishaven geworden. In juni 2016 en december 2017 kwam de Amerikaanse shockrocker reeds naar Tilburg toe en ook op de huidige Europese tournee doet hij 013 aan. Niet alleen Alice Cooper en zijn bandleden, maar ook het Brabantse publiek is blij met het derde optreden in ruim drie jaar tijd, want de grote zaal is op een doordeweekse avond gewoon weer uitverkocht. In tegenstelling tot de vorige keren heeft de veteraan ditmaal een prominente supportact meegebracht, in de vorm van Black Stone Cherry. Sinds zijn vorige bezoek aan Nederland is Alice echter de leeftijdsgrens van zeventig jaar gepasseerd. Staat de inmiddels 71-jarige zanger nog steeds garant voor een bijzondere show?

Euroblast 2019
Na jaren van groei en ontwikkeling is het Keulse Euroblast tegenwoordig een vaste waarde op de metalkalender. De hype is eraf. Dat leidt soms tot hoge verwachtingen, maar er zijn ook nog steeds mensen die het festival pas voor het eerst meemaken. Dat leidt tot een mooie synergie van het moderne-progfeestje dat inmiddels toe is aan zijn vijftiende editie. Gek genoeg wordt dit lustrum niet aangegrepen om eens flink uit te pakken.

Oktober 2019:

September 2019:

Augustus 2019:

Juli 2019:

Juni 2019:

Mei 2019:

April 2019:

Maart 2019:

Februari 2019:

Januari 2019: