Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-08-2016

Concert Reviews


Perfect festivalweer en een mooie affiche zijn de belangrijkste ingrediënten van een bij voorbaat al geslaagd festival. De negende editie van het Alcatraz Hard Rock & Metal Festival biedt beide en derhalve zijn er op zaterdag en zondag 15.000 bezoekers present in Kortrijk om er een mooi feest van te maken. Jeffrey en Tonnie zijn ook van de partij en doen verslag.

Red Fang en Tangled Horns
In het weekend waarin het Wacken Open Air-festival plaatsvindt, mogen Red Fang en supportact Tangled Horns in Utrecht het publiek vermaken met een avondje sludge en stoner. Zowel de Amerikanen als Belgen brengen dit jaar een nieuwe plaat uit. De setlists van beide groepen staan dan ook vooral in het teken van nieuwe songs. De concurrentie van 's werelds bekendste metalfestival drukt de opkomst niet. In een stampvolle Pandora-zaal van TivoliVredenburg wordt het een geslaagd feestje. Hugo was erbij om verslag te uit te brengen.

Into The Grave 2016
Dit jaar wordt het Hoge Noorden getrakteerd op maar liefst twee dagen Into The Grave. Voor de zesde editie is een heel blik met legendarische thrashmetalbands opengetrokken. Waar Slayer op vrijdag acte de présence geeft als headliner, verschijnen op zaterdag Voivod, Exodus en Kreator op het Oldehoofsterkerkhof. Met daarnaast bands als Airbourne, Carcass, Amaranthe, The Black Dahlia Murder is er andermaal een line-up van formaat voor één van de leukste metalfestivals van Nederland. De Metalfan.nl-crew duikt mee het graf in.

Augustus 2016:

Juli 2016:

Juni 2016:

Mei 2016:

April 2016:

Maart 2016:

Februari 2016:

Januari 2016: