Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-05-2016

Concert Reviews


Roadburn 2016
Donderdag 14 april is een dag die bij veel mensen met een dikke rode stift gemarkeerd staat op de kalender. Het is immers de aftrap van de eenentwintigste editie van Roadburn, een festival dat bij stoner-, doom- en sludgefanaten wereldwijd geliefd is vanwege zijn unieke sfeer, bijzondere optredens en muzikale eigenzinnigheid en vernieuwingsdrang. Vier dagen lang waren 013, Patronaat, Cul Du Sac en Extase in Tilburg waar je moest zijn.

Uriah Heep en Tricklebolt
We hoeven niet meer uit te leggen dat Uriah Heep begin jaren zeventig aan de top stond met grotere broers als Black Sabbath, Led Zeppelin en Deep Purple. Dat maakte dit gezelschap niet minder goed, want Demons And Wizards en Look At Yourself zijn regelrechte klassiekers en die verdienen een plek in de platenkast van iedere metalhead. Het waren de gouden dagen van de hardrock en het effect van die muziek dreunt nog steeds door. In tegenstelling tot die grote drie staat Uriah Heep nog regelmatig op de planken en wordt ons koude kikkerlandje zowat jaarlijks aangedaan.

Marduk, Immolation, Origin en Bio-Cancer
Het Zweedse Marduk bracht vorig jaar met Frontschwein een van zijn sterkste albums ooit uit en is dat succes sindsdien aan het vieren door haast onafgebroken op toernee te zijn. Momenteel worden daarbij Immolation, Origin en Bio-Cancer op sleeptouw genomen. Black metal, death metal en thrash: verschillende kanten van de extreme metal worden belicht tijdens deze avond in P60 te Amstelveen.

Mei 2016:

April 2016:

Maart 2016:

Februari 2016:

Januari 2016: