Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-03-2017

Concert Reviews


Amon Amarth, Dark Tranquillity en Omnium Gatherum
De vikingen van Amon Amarth beginnen vandaag in “Oetrecht” samen met Dark Tranquillity en Omnium Gatherum aan hun Europese tour. Later, in april, staan Dark Tranquillity en Omnium Gatherum ook nog in Vosselaar en Leiden, maar eerst strijken de Noord-Europeanen samen met hoofdact Amon Amarth neer in Ronda, de zeer fraaie, grote zaal van TivoliVredenburg. Jeffrey en Tonnie bevinden zich onder de vele fans en doen verslag van een feestelijke avond.

Amenra en Syndrome
Het Belgische sludgedoomgezelschap Amenra heeft in de jaren een enorme live-reputatie opgebouwd. De loodzware, stuwende riffs vormen een muur van geluid die zijn weerga niet kent. Samen met de uitgekiende lichtshow zorgt de band doorgaans voor een heftige en diep intense live-ervaring. Niet voor de 'weak of heart'. Maar vanavond is het anders. Want vanavond speelt Amenra akoestisch. Het is aan het soloproject Syndrome van de gitarist van Amenra, Mathieu Vandekerckhove, om de spanning nog even wat verder op te voeren.

Het Amerikaanse Dark Descent Records heeft de laatste jaren bewezen een neus te hebben voor interessante en inventieve death metal. Eindelijk wagen wat bands uit hun stal zich aan de oversteek van de Atlantische oceaan. Blood Incantation en Cruciamentum, twee deathmetalbands die de afgelopen jaren hoge ogen hebben gegooid met eigenzinnig plaatwerk, toeren momenteel samen door Europa en doen op zondag 19 maart Baroeg, de welbekende metaltempel in Rotterdam Zuid, aan. Baroeg zou Baroeg niet zijn, als ze deze gelegenheid aangrijpen om lokale coryfeeën ook een podium te bieden: het tweetal wordt vandaag vergezeld door Thanatos, Neocaesar en Graceless. Wessel was erbij en zijn verslag lees je hier.

Maart 2017:

Februari 2017:

Januari 2017:

December 2016:

November 2016:

Oktober 2016:

September 2016:

Augustus 2016:

Juli 2016:

Juni 2016:

Mei 2016:

April 2016:

Maart 2016:

Februari 2016:

Januari 2016: