Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-01-2018

Concert Reviews


Myrkur en Boyle
Het is vanavond stil. Aandachtig stil. Op de negende verdieping van TivoliVredenburg is er namelijk een semi-akoestisch optreden van Myrkur, dat onderdeel uitmaakt van de Folkesange-tour. Geen ‘black’ metal dus, maar kamerkoor en folkmuziek. De intieme setting in Cloud Nine van het grote concertgebouw leent zich hier uitstekend voor. In het voorprogramma staat het plaatselijke Boyle.

Watain en Degial
Naar aanleiding van het nieuwe album Trident Wolf Eclipse is Watain een tournee gestart. De rondreis doet ook ons herfstachtige kikkerlandje aan. De nieuwe schijf viel bij vele oude én nieuwe fans in zeer goede aarde. Deze langspeler staat dan ook bomvol met uitstekende tracks vol thrashy blackmetalgeweld. Het siert Watain dat het tijdens deze tour de underground trouw blijft door allerlei obscure bandjes in het voorprogramma mee te nemen. Voor het concert in Tilburg staat Degial op het affiche.

Phantom Elite, Angel Nation en Elyose
Ondanks dat Phantom Elite nog geen plaat heeft uitgebracht, is de progressieve metalformatie de laatste twee weken door Europa gaan touren. De rondreis eindigt met een optreden in (hoe heet die zaal ook alweer Marina? … De Bosuil) in Weert. Net als een aantal eerdere optredens maken Angel Nation en Elyose de line-up compleet. Jeffrey was erbij voor een interview met de hoofdact en een verslag van de optredens.

Januari 2018:

December 2017:

November 2017:

Oktober 2017:

September 2017:

Augustus 2017:

Juli 2017:

Juni 2017:

Mei 2017:

April 2017:

Maart 2017:

Februari 2017:

Januari 2017: