Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-10-2016

Concert Reviews


Het is heerlijk nazomerweer als ik door Eindhoven loop op weg naar de Effenaar. De terrasjes zitten vol en de mensen genieten van de zon. Hier en daar is een metalhead te herkennen die nog even de frisse lucht insnuift alvorens het befaamde poppodium binnen te treden. Het is vandaag de eerste dag van in totaal drie dagen FemME. De derde editie van het festival begint met een akoestische avond. Morgen en overmorgen gaat de distortion erop. Hierbij mijn verslag van het speciale evenement dat een podium biedt aan bands met minimaal een dame in de line-up.

Baroeg Open Air 2016
Zaterdag 10 september was een mooie dag. Zoals op eerdere edities zijn de weergoden en muziekgoden ook dit jaar Baroeg Open Air goed gezind. De zon schijnt, de temperatuur is met zo'n 25 graden uitstekend voor een festival en de bands hebben er zin in. Het is drukker dan voorgaande jaren, wat goed te merken is op het veld. Met zo'n negenduizend bezoekers is dit de best bezochte Baroeg Open Air tot dusver.

De fans kunnen het nauwelijks geloven, maar het gaat toch echt gebeuren. Stream Of Passion stopt er na elf jaar mee. Woensdag 28 december is de afscheidsshow in Tivoli De Helling te Utrecht. Daaraan voorafgaand is er nog een beperkt aantal optredens. Vandaag is er een speciale show in P60 te Amstelveen. De progressieve symfonische metalband laat de uitverkochte show opnemen voor een dvd-release. Jeffrey bevond zich te midden van de fans en doet verslag.

September 2016:

Augustus 2016:

Juli 2016:

Juni 2016:

Mei 2016:

April 2016:

Maart 2016:

Februari 2016:

Januari 2016: