Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-06-2016

Concert Reviews


Toch nog een nieuwe editie van Dokk'em Open Air in 2016. De vorige zou de laatste zijn, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En afgaande op alle positieve reacties kan het toch bijna niet anders dat het metalfeest volgend jaar ook doorgang vindt. Want positief is deze elfde editie zeker, en legendarisch, getuige het optreden van Testament op de Party Stage. Het blijft niet bij dit hoogtepunt, maar er valt veel meer te genieten.

De eenentwintigste editie van Graspop is er een met modder, voetbal en uiteraard metal, veel metal. Naast de traditionele dagen is dag 0 namelijk uitgebreid en dat geldt ook voor het menu (Foodtruck Fest). We zien op vier dagen bands een ijzersterke line-up met bands die afzwaaien (Black Sabbath, Twisted Sister), vreemde eenden (Foreigner, The Hickey Underworld), gevestigde namen (te veel om op te noemen) en jong talent. Op heldhaftige wijze trotseerden de verslaggevers van Metalfan.nl modder en regen om een zo compleet mogelijk verslag aan te leveren voor zowel de nagenieter als de thuisblijver.

Monuments, Hologram Earth en Raven Called Sin
Monuments is gehandicapt. Twee dagen voor het optreden in Haarlem besluit drummer Anup Sastry (Intervals en Skyharbor) de handdoek in de ring te gooien. Zie dan maar eens een vervanger te vinden. Maar Daniel Lang van het Ierse Red Enemy toont zich bereid om de toch niet al te makkelijke drumpartijen te leren. Of hem dat ook gelukt is? Je leest het hier.

Juni 2016:

Mei 2016:

April 2016:

Maart 2016:

Februari 2016:

Januari 2016: