Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-07-2016

Concert Reviews


The Schoenberg Automaton, The Hirsch Effekt, A Night In The Abyss en Tiberius
In de aanloop naar UK Techfest tourt een aantal bands dat daar speelt door de UK. Daar kreeg Glass Jaw Promotions geur van en bracht een van deze gigs naar Opium, Edinburgh. Het toeval wil dat dat op onze route naar UK Techfest ligt.

Sinds vorig jaar vindt er weer een metalfestival plaats op de heilige grond van het IJssportcentrum te Eindhoven. De tweede editie van Dynamo Metal Fest biedt de metalhead een festival in zijn meest pure vorm: een podium met daarop negen bands die na elkaar de toegestroomde headbangers vermaken, terwijl zij zich tegoed doen aan een pintje of frietje. De reviewers van Metalfan.nl waren in groten getale aanwezig en hun bevindingen lees je hier.

Nee, we hebben hier niet te maken met een doomband, dus als je die connectie onbewust hebt gemaakt, hoef je niet verder te lezen. Het gaat hier namelijk om een indierockband uit Emmen die de alternatieve klanken uit de nineties combineert met de indie van een decennium later. In 2013 slepen de oosterlingen de Drentse Popprijs in de wacht en een jaar later komt in eigen beheer de ep Butterfly Guillotine uit. Vandaag presenteert het kwintet niet alleen de nieuwe videoclip van Lose Your Heart, maar ook een dvd. Dat gebeurt op een bijzondere plek; in de bioscoop Utopolis in Emmen.

Juli 2016:

Juni 2016:

Mei 2016:

April 2016:

Maart 2016:

Februari 2016:

Januari 2016: