Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2018

Concert Reviews


Euroblast 2018
Voor de negende keer toogt Metalfan.nl naar Keulen om het summum van moderne prog te aanschouwen. Bij binnenkomst is het handjes schudden en gebroederlijke knuffels uitdelen. Geen idee hoe ze heten, geen idee wie ze zijn. Maar het zijn vrienden voor dat weekend. Overal lachende gezichten in het stralende zonnetje. Het is altijd weer mooi om zoveel bekenden te zien die allemaal diezelfde passie delen. Maar iets na half twee moeten we toch echt de biergarten verlaten om de eerste band te gaan bekijken.

Enslaved, High On Fire en Krakw
Hoewel het charmante zaaltje zich er perfect voor leent, staat Mezz in Breda niet direct bekend om zijn enerverende metalaanbod. Zeker met 013 op slechts enkele kilometers afstand komt de metalliefhebber in Breda maar met moeite aan zijn trekken. Op donderdag 4 oktober heeft de organisatie echter een imponerende line-up weten binnen te halen. De progressieve viking/blackmetalformatie Enslaved doet vandaag namelijk Breda aan, als enige tussenstop op Nederlandse grond. De Noorse grootheden worden vergezeld door het Amerikaanse High On Fire en het Noorse Krakw, twee groepen die hun wortels hebben in de stoner/doom.

Anathema, AVA, Daniel Cardoso en Mike St-Jean
Ambient Acoustic; wat moeten we ons daar bij voorstellen? Wel, Anathema heeft wel eens vaker bewerkingen van eigen nummers laten horen. Vanavond laten de Britse progrockers versies horen die tussen de rock- en akoestische variant in zitten. Het belooft dus een bijzondere avond te worden in 013 te Tilburg, waar maar liefst drie supportacts aantreden.

Oktober 2018:

September 2018:

Augustus 2018:

Juli 2018:

Juni 2018:

Mei 2018:

April 2018:

Maart 2018:

Februari 2018:

Januari 2018: