Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-05-2017

Concert Reviews


Heidevolk en Ithilien
Het is alweer vijftien jaar geleden dat de Nederlandstalige folkmetalband Heidevolk (toen nog als Hymir) werd opgericht. Dit heugelijke feit dient dan ook vanzelfsprekend gevierd te worden, want ondanks dat er nog weinig originele bandleden over zijn (drummer Joost den Vellenknotscher is op het moment de enige die op het debuutalbum te horen was) is de kwaliteit op de vijf albums en een ep altijd erg sterk gebleven. Het belooft dan ook een drukke en gezellige avond te worden.

Dodecahedron, Verwoed en Ulsect
Zondagavond 21 mei 2017, tijd voor een avondje experimentele black metal in Tivoli De Helling. Drie bands van eigen bodem betreden het Utrechtse podium. Dodecahedron als headliner met het nieuwe Kwintessens op zak, Ulsect met het splinternieuwe, zelfgetitelde debuut en Verwoed, dat vorig jaar Bodemloos voortbracht. Onder de honderd geïnteresseerden bevinden zich Wouter en Jeffrey en zij doen verslag van deze bijzondere avond.

KISS
Twee dagen nadat in Manchester ruim twintig doden vielen door een aanslag bij een popconcert, staat KISS in de Rotterdamse Ahoy. Buiten is meer politie op de been dan voorheen bij een soortgelijke show en bij de ingang is de beveiliging ook aangescherpt. Dit heeft lange, trage rijen tot gevolg, maar gelukkig is de sfeer bij de wachtenden wel goed en zijn de fans begripvol. Ook de drukte op de weg vanwege Hemelvaart zorgt ervoor dat velen er lang over doen om naar Kissworld 2017 te komen.

Mei 2017:

April 2017:

Maart 2017:

Februari 2017:

Januari 2017: