Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2016

Concert Reviews


Leaves' Eyes en Beyond God
Hoe zou het gaan met Elina Siirala bij Leaves' Eyes? Legt de nieuwe zangeres inmiddels meer gevoel in haar stem? Is er meer interactie met het publiek? Op die vragen hoopt de bezoeker vanavond antwoord te krijgen in Gebr. De Nobel te Leiden, alwaar de Duitse symfonische metalband als headliner geprogrammeerd staat en Beyond God de avond mag openen. Jeffrey reisde naar de mooie en gezellige concertzaal om verslag te doen.

Tarja, Serenity en Republic Of Rock'n Roll
Dit jaar bracht Tarja maar liefst twee albums uit. De 'prequel' The Brightest Void en The Shadow Self. De Finse toert met The Shadow Shows door Europa om songs hiervan te promoten, maar ze belooft tegelijkertijd ook oudere tracks aan bod te laten komen. Patronaat te Haarlem is de eerste show in Nederland voordat de ex-Nightwish-zangeres naar Hengelo en Wieze reist. Jeffrey was erbij en doet verslag van het verlate optreden in Patronaat, waar Republic Of Rock'n Roll en Serenity als voorprogramma aantreden.

De kleine zaal in 013 te Tilburg is uitverkocht voor het optreden van Lacuna Coil, dat voor het eerst in tien jaar weer in de textielstad is. De Italiaanse metalformatie promoot vanavond de nieuwste full-length Delirium, maar er is ook een verrassing op de setlist en wat oude tracks. De avond begint al vroeg met supports Genus Ordinis Dei en Forever Still.

Oktober 2016:

September 2016:

Augustus 2016:

Juli 2016:

Juni 2016:

Mei 2016:

April 2016:

Maart 2016:

Februari 2016:

Januari 2016: