Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-05-2019

Interviews


Saint Agnes
Als beginnende band moet je vandaag de dag heel wat in je mars hebben om op te vallen in de tsunami van nieuwkomers die allemaal op zoek zijn naar roem, goud en aandacht. Het Britse rockcombo Saint Agnes, aangevoerd door de zelfbenoemde 'satanic feminist' Kitty Arabella Austen, heeft vooralsnog de winnende vier azen op rij die wel eens voor een gloedvolle loopbaan kunnen gaan zorgen. Ga maar na: frontvrouw Kitty als blikvanger; een fijn debuutalbum getiteld Welcome To Silvertown; een reeks stoere video's waaronder The Witching Hour (geen Venom-cover); plus een aantal Benelux-shows in mei, waar het viertal zijn wilde live-reputatie mag waarmaken. Metalfan.nl schoof Kitty en zanger/gitarist Jon Tufnell een paar pittige vragen onder de neus.
GOLD
Post-punk meets black metal. Het is eens een keer wat anders. Het Rotterdamse GOLD doet het al jaren op een eigenzinnige manier. Naast post-punk en black metal hoor je post-metal, indierock en nog meer op het vierde album Why Aren't You Laughing. Het is een persoonlijke plaat met een boodschap. Zangeres Milena Eva en gitarist Thomas Sciarone geven uitleg over onder andere de muzikale richting op het nieuwe album, werken met een andere producer, de teksten, de clips, Roadburn, feminisme en het in gang zetten van verandering.
New Years Day
De uit Californië afkomstige moderne metalformatie New Years Day heeft de wind in de zeilen. Het gaat goed met de band en langzaamaan begint de groep een wat grotere speler te worden in de metalwereld. In de begindagen van het kwartet werd er vooral gefocust op punkrock en popmuziek, maar gaandeweg heeft de band onder leiding van vocaliste Ashley Costello metal steeds meer omarmd. Zodoende klinkt New Years Day op het vierde album Unbreakable steviger dan voorheen. Marcel belt met gitarist Nikki Misery om te praten over de nieuwe plaat.

Mei 2019:

April 2019:

Maart 2019:

Februari 2019:

Januari 2019:


Er zijn 1172 interviews op Metalfan.nl