Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

29-07-2016

Interviews


Be'lakor
Het Australische melodische deathmetalcollectief Be’lakor verkent met zijn vierde full-length Vessels nieuwe terreinen. Dat is even schrikken voor een groep oude fans die zweren bij het geluid van Stone’s Reach (2009) en Of Breath And Bone (2012). Tegelijkertijd levert het de Aussies nieuwe fans op, temeer ze nu een contract hebben met Napalm Records. Met toetsenist Steve Merry sprak ik over de verdieping van de sound, het concept van het album en de mogelijkheden om nieuwe markten te betreden.
Alarion
Naast een full-time baan als manager, houdt multi-instrumentalist Bas Willemsen er ook nog een veeleisend project op na. Alarion is de naam en op de dag dat het debuutalbum Waves Of Destruction uitkomt, is ook de cd-presentatie in Cultuurpodium Boerderij. Progrock en -metal, van Camel tot Iron Maiden, van Riverside tot Megadeth is wat de nieuwsgierige lezer kan verwachten. Kort voor het optreden sprak ik met de man achter het project.
Dokk'em Open Air
De tiende editie van Dokk'em Open Air zou de laatste zijn. Toch kwam er in de zomer van vorig jaar het nieuws dat de organisatie nog een elfde festival te organiseren. En zo geschiedt het: Komend weekend staat Dokkum weer in het teken van metal. Ondermeer internationale namen als Testament, Doro, Moonspell en Soilwork komen naar het Friese plaatsje, samen met nog ruim een dozijn andere. We informeerden weer bij programmeur Jort Visser over hoe het er voor staat met Dokk'em Open Air.

Juli 2016:

Juni 2016:

Mei 2016:

April 2016:

Maart 2016:

Februari 2016:

Januari 2016:


Er zijn 1063 interviews op Metalfan.nl