Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-07-2019

Interviews


Baroness
Op 14 juni bracht Baroness zijn vijfde full-length Gold & Grey uit. Voor gitariste Gina Gleason is dit haar eerste album met de progressieve rockformatie uit Savannah (Georgia). Aan de vooravond van de release van de nieuwe plaat belt Hugo met Gina om te praten over dit spannende, nieuwe hoofdstuk van Baroness.
Majestica
De Zweedse powermetalband ReinXeed wist in het verleden nauwelijks potten te breken. Daarom is de band nu terug met de nieuwe naam Majestica. Het enige wat het succes in de weg kan gaan staan is Sabaton. Tommy Johansson is naast bandleider van Majestica ook gitarist bij Sabaton en de bands brengen vrijwel gelijktijdig hun nieuwe albums uit. Het mag wel duidelijk zijn welke band voorrang krijgt van Tommy. Gitarist Alex Oriz vertelt wat dit betekent voor de nabije toekomst van Majestica. Ook komen het nieuwe album Above The Sky en de reden om de bandnaam te veranderen aan bod.
SOTO
Het heeft drie jaar geduurd, maar eindelijk kan Jeff Scott Soto zijn metalband SOTO weer gaan promoten. Met de release van het derde album Origami kan de 53-jarige zanger weer lekker uit zijn dak gaan op de muziek van zijn roots, namelijk metal. In ons gesprek gaan we daar uitgebreid op in, maar ook op het feit dat zijn fans tijdens SOTO-optredens ook werk van zijn vele andere bands en projecten verwachten. Daar vindt de zanger wel het één en ander van. Ook praten we over zijn ervaringen met Sons Of Apollo en komen de toekomstplannen van die progmetalformatie ter sprake.

Juni 2019:

Mei 2019:

April 2019:

Maart 2019:

Februari 2019:

Januari 2019:


Er zijn 1175 interviews op Metalfan.nl