Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2017

Interviews


Mad God
Metalmuziek associeer je in eerste instantie niet met Zuid-Afrika. Toch blijkt de scene daar ook levendig te zijn. Hugo interviewde de bandleden van Mad God, een stoner-/doomgroep die dit jaar zijn eerste verdienstelijke full-length uitbracht. De band praat onder meer over de totstandkoming van het album, de Zuid-Afrikaanse metalscene, de waarde van songteksten, het gebruik van samples en vocaleffecten en de toekomst van de groep.
Cradle Of Filth
Weinig metalbands hebben door de jaren heen zulke hevige en gemengde reacties opgewekt als het Britse Cradle Of Filth. Het in 2015 verschenen Hammer Of The Witches werd echter unaniem positief ontvangen en lijkt, getuige het sterke nieuwe album Cryptoriana: The Seductiviness Of Decay, een definitieve wederopbloei te hebben ingeluid. Wessel sprak erover met frontman Dani Filth, die niet alleen bijzonder intelligent en welbespraakt is, maar ook iemand blijkt te zijn die aan één vraag genoeg heeft om honderduit te vertellen over zijn geesteskind.
Dead Cross
Een klein half uur opgefokte, vervreemdende hardcore (punk); zo is de debuutplaat van Dead Cross prima te omschrijven. De band herbergt bekende namen als Mike Patton (Faith No More) en Dave Lombardo (Slayer), maar ook Mike Crain en Justin Pearson, die beiden in enkele noiserockbands spelen. Hugo sprak met laatstgenoemde over de totstandkoming van dit opmerkelijke, maar boeiende bandje.

Oktober 2017:

September 2017:

Juni 2017:

Mei 2017:

April 2017:

Maart 2017:

Februari 2017:

Januari 2017:


Er zijn 1114 interviews op Metalfan.nl