Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-08-2016

Interviews


Extremities
Metal Factory startte in 2013 als 's werelds eerste metal mbo-opleiding. Op 24 mei vonden de eerste afstudeerpresentaties plaats. Op deze school zitten ook de jongens van Extremities (minus bassist Bart). De studenten staan dit jaar op zeven festivals hun ep Rakshasa te promoten dankzij het winnen van twee battles. Hoogste tijd om eens kennis te maken met deze progressieve metalformatie. Jeffrey sprak drummer Pim Goverde over de Metal Factory, de songwriting, de productie en het concept achter de eerste ep.
Delain
2016 is het drukste jaar in het bestaan van Delain. De symfonische metalformatie tourde met de ep Lunar Prelude op zak samen met Nightwish door de Verenigde Staten en was ook op de Nederlandse podia te zien. Momenteel reist de band rond Charlotte Wessels de festivals af en binnenkort verschijnt het nieuwe album Moonbathers. Tussendoor maakt oprichter/toetsenist Martijn Westerholt graag tijd om ons bij te praten over de ontwikkelingen van de afgelopen tijd en de plannen voor de toekomst.
Lynchpin
Nederland was dit jaar niet vertegenwoordigd op de Wacken Metal Battle. Wij hadden onze plaats afgestaan aan de Caraļben, waar Lynchpin de lokale battle won. Op Wacken Open Air raakte ik via een gemeenschappelijke vriend in gesprek met de band uit Trinidad en Tobago. Later deze week is de band nog te zien in The Cave in Amsterdam, dus was het een mooi moment om van zanger Sievan wat meer te weten te komen over Lynchpin. Per slot van rekening zien we hier niet vaak bands uit het Caribisch gebied.

Augustus 2016:

Juli 2016:

Juni 2016:

Mei 2016:

April 2016:

Maart 2016:

Februari 2016:

Januari 2016:


Er zijn 1067 interviews op Metalfan.nl