Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-12-2017

10 Tips: Eindhoven Metal Meeting 2017

Door Wessel, december 2017

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 december is het weer tijd voor de traditonele kerstborrel van headbangend Nederland: de negende editie van Eindhoven Metal Meeting zal metalheads uit binnen- en buitenland naar de Lichtstad doen afreizen. Uit de gemêleerde line-up tipt Wessel enkele niet te missen groepen.

Eindhoven Metal Meeting 2018

Dystopia zal op vrijdagmiddag het bal openen. De excentrieke blackmetalband uit Noord-Holland integreert moeiteloos jazzy elementen en zelfs blazers in de composities op hun debuutalbum Chaos Philosophorum.

Baptism, het project van gitarist/vocalist Lord Sarcofagian, is een van de sterkere exponenten van de Finse blackmetalscene, zo werd vorig jaar bewezen op V: The Devil's Fire. Vergezeld door een volledige band, zal in Eindhoven blijken of dit ook live het geval is.

K.K. Warslut, gitarist en frontman van Deströyer 666, haalde de afgelopen tijd regelmatig het metalnieuws vanwege onbehoorlijk gedrag op het podium. Gelukkig is zijn band ook nog steeds hofleverancier van ruwe doch epische zwartgeblakerde thrash metal. Wat heet: Wildfire (2016) is zelfs een hoogtepunt uit de discografie. Unleash The Wolves!

Ook de Canadezen van Blasphemy, aartsvaders van het zogenaamde warmetalgenre, geven acte de presence en zullen Eindhoven scholen in het produceren van harde muziek in zijn meest vuige vorm.

My Dying Bride, de beoogde hoofdact van de vrijdagavond, moest helaas afzeggen. De organisatie vond in Dark Tranquillity een vervanger die muzikaal wellicht niet hetzelfde pad bewandelt, maar een even indrukwekkende reputatie en staat van dienst heeft. Sinds het debuut Skydancer (1993) heeft de band verschillende muzikale transformaties doorgemaakt, maar de kwaliteit is altijd aanwezig geweest, zo ook op het laatste album Atoma (2016).

Kristian Eivind Espedal, beter bekend als Gaahl, maakte fuore als zanger in Trelldom, Gorgoroth, Wardruna en God Seed. Met zijn nieuwe project Gaahl's Wyrd zal hij op de zaterdag van EMM nummers uit alle bands waar hij deel van uitmaakte ten gehore brengen.

Wat is een metalfeestje zonder de alcoholistenmetal van Tankard? Hymnes als Die With A Beer In Your Hand en Stay Thirsty zullen door menigeen ongetwijfeld goed in de oren geknoopt worden gedurende dit weekend!

Coroner is een van de meest interessante bands die het thrashmetalgenre rijk is. Begonnen onder het mentorschap van Tom G. Warrior van Celtic Frost, groeide het drietal uit tot een inventieve progressieve metalband. Een nieuwe plaat, de eerste sinds Grin (1993), schijnt in de maak te zijn.

Met het predicaat 'legendarisch' wordt dikwijls gestrooid, maar Venom is een van die bands die het daadwerkelijk verdient. Naast nummers van het dit jaar verschenen album Black Mass, zullen klassiekers van de genrevormende mijlpalen Welcome To Hell (1981), Black Metal (1982) en At War With Satan (1984) niet ontbreken!

Het Tsjechische Master's Hammer vormde de missing link tussen de First en Second Wave of Black Metal en was van grote invloed op de totstandkoming van de roemruchte Noorse blackmetalscene. Sinds vorig jaar treedt de band weer op, met enkel nummers uit de vroege jaren negentig in de set. Een droom van menig blackmetalfan zal middels hun optreden in vervulling gaan!

Eindhoven Metal Meeting 2017

[ Terug naar de Artikelen ]