Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-06-2019

Therapy? - A Brief Crack Of Light
Jaar van release: 2012
Label: Blast Records

Therapy? - A Brief Crack Of Light

Ongelooflijk, maar waar: we zijn alweer bij de 13e plaat van het Ierse trio Therapy? beland. Hun repertoire kenschetst zich door geweldige en baanbrekende albums enerzijds, tot aan radiovriendelijke maar ook matige albums anderzijds. Het is ook een band die wordt achtervolgd door dat ene commercieel succesvolle album Troublegum, maar daar leek toch echt mee afgerekend te worden met het in 2009 verschenen Crooked Timber, dat erg sterk was. Nu is het dan de beurt aan A Brief Crack Of Light om aan te tonen dat Therapy? nog steeds bestaansrecht heeft.

Dat het bewijzen van dat bestaansrecht wel degelijk nodig is, illustreert de opmerking van onze hoofdredacteur: “kijk maar of het nog iets is voor metalfan.nl”. En gelukkig kan ik hem verzekeren dat Therapy? nog steeds thuishoort op onze e-zine. Al vanaf het eerste nummer Living In The Shadows Of The Terrible Thing gaat de band lekker los, met dat typische Therapy? geluid gekenmerkt door de stem van Andy Cairns. Ook op het tweede nummer Plague Bell is dat het geval, maar het is lang niet zo toegankelijk als de opener. En dat kenmerkt meteen het gehele album: het is niet altijd even makkelijk. Je moet jezelf dus wat meer luisterbeurten gunnen, maar dan ga je zelfs psychedelische nummers als Get Your Dead Hand Off My Shoulder en Ghost Trio appreciëren.

Het niveau van Crooked Timber wordt echter niet gehaald, daarvoor zijn nummers als Before You, With You, After You, Why Turbulence en Stark Raving Sane te matig. Daarnaast viel het me op dat ik eenmaal beland bij het ruige The Buzzing wat geïrriteerd begon te worden. Ik kon er in eerste instantie niet de hand op leggen, totdat het tot me doordrong: die snaredrum klinkt wel heel blikkerig. Waar hebben we dat meer gehoord? Juist, Ulrich op St. Anger! Wat een vergelijking zal je denken, maar die irritatie zit blijkbaar heel diep. Gelukkig wordt het lang niet zo erg als op dat album, maar voor mij hoeft het niet.

Samenvattend mag ik stellen dat Therapy? een interessant en lekker album heeft afgeleverd, dat het niveau van zijn voorganger niet haalt maar er wel mag zijn. Luister maar eens.

Tracklist:
1. Living In The Shadow Of The Terrible Thing
2. Plague Bell
3. Marlow
4. Before You, With You, After You
5. The Buzzing
6. Get Your Dead Hand Off My Shoulder
7. Ghost Trio
8. Why Turbulence
9. Stark Raving Sane
10. Ecclesiastes

Score: 80 / 100

Reviewer: Rick
Toegevoegd: 20 mei 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Therapy? - A Brief Crack Of Light
Reactie van Raza op 20-05-2012 om 21:38u

Heb ik toch maar weer een nieuw woord geleerd: KENSCHETST

Fail!

Therapy? - A Brief Crack Of Light
Reactie van Quarlon op 20-05-2012 om 22:01u
Score: 80 / 100

Is normaal Nederlands woord lijkt me. Eens met reviewer. Goed maar niet top. Wel de moeie waard

Therapy? - A Brief Crack Of Light
Reactie van Old Mhb op 21-05-2012 om 06:23u
Score: 70 / 100

Idd, normaal nederlands werkwoord. Zelfs als je niet naar school geweest bent kun je dat nakijken op het net. Maar ja, zalig zijn de simpelen van geest...(oud nederlands)

Het album krijgt van mij een zeven. Ik vind hem ook niet zo heel sterk.

Therapy? - A Brief Crack Of Light
Reactie van Raza op 21-05-2012 om 22:31u


Ik heb atheneum en daarna ook verder gestudeerd, maar kenschetsen ken ik niet, maar bestaat blijkbaar wel. Wel een woord wat er een beetje geforceerd in wordt gegooid lijkt het. Komt een beetje over als een contaminatie zoals optelefoneren. Maar ok, I'm proven wrong. Dus inderdaad, de reviewer had gelijk.

Therapy? - A Brief Crack Of Light
Reactie van gilly op 31-05-2012 om 12:23u
Score: 7 / 100

het album is niet slecht , het heeft zijn goede en mindere momenten. Ik vind de klank van de gehele opname wel niet zo goed...ik weet niet wat eraan schort.
Maar live komen de meeste nummers goed tot hun recht tussen de klassiekers

Therapy? - A Brief Crack Of Light
Reactie van gilly op 31-05-2012 om 12:24u
Score: 70 / 100

t moest natuurlijk 70 op 100 zijn en niet 7