Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-07-2019

All That Remains - The Fall Of Ideals
Jaar van release: 2006
Label: Prosthetic Records
All That Remains - The Fall Of Ideals
In mei stonden de vier heren en dame van All That Remains op de Europese versie van Sounds Of The Underground en maakte daar een uitstekende indruk. Een paar maanden later levert de band uit Massachusetts met The Fall Of Ideals hun derde album af.

En wat een heerlijke plaat is dat geworden zeg. Hoe vaak gebeurt het dat een metalcore-album van begin tot eind weet te boeien? Zelden dus. All That Remains flikt het, en dat komt voornamelijk door het feit dat The Fall Of Ideals bol staat van de variatie. Van monsterlijk bruut tot enorm melodieus en pakkend, deze schijf gaat van het ene uiterste tot het andere.

Behalve het meer death metal getinte nummer The Weak Willed vallen alle nummers in het metalcore straatje. Toch kennen ze allen verrassende riffs en solo's, zijn er blastbeats die meer dan eens de kop opsteken en imponeert zanger Phil Labonte enorm door zijn geweldige stem op allerlei manieren te gebruiken. Ruige en cleane zang, deathgrunts en zelfs ijzige screams die naar black metal neigen, de man beschikt over een angstaanjagend arsenaal aan wapens.

We zijn net halverwege 2006, maar nu al stel ik dat All That Remains één van de beste platen van het jaar aflevert. The Fall Of Ideals is een fris album dat overtuigt door een perfecte mix van agressiviteit en melodie, en dat door een verschrikkelijk goede zanger naar grote hoogtes wordt getild. Petje af.

Tracklist:
1. This Calling
2. Not Alone
3. It Dwells In Me
4. We Stand
5. Whispers (I Hear You)
6. The Weak Willed
7. Six
8. Become The Catalyst
9. The Air That I Breathe
10. Empty Inside
11. Indictment

Score: 90 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 22 juli 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

All That Remains - The Fall Of Ideals
Reactie van ik op 23-07-2006 om 12:40u
Score: 90 / 100

3de album.

All That Remains - The Fall Of Ideals
Reactie van Edo op 23-07-2006 om 12:45u
Score: 90 / 100

dat is correct. al aangepast.

All That Remains - The Fall Of Ideals
Reactie van Marvin op 23-07-2006 om 14:03u
Score: 85 / 100

Deze review geeft een zeer goede reflectie hoe ik dit album zie. Vocaal gezien blaast Phil Labonte alle competitie weg.

All That Remains - The Fall Of Ideals
Reactie van Deathmetaltom op 25-07-2006 om 11:09u
Score: 9 / 100

Wat een geweldig album zeg, the weak willed is wat mij betreft ook dire t het beste nummer samen met This Calling. Krijg r geen genoeg van en komt zeker in mn top 5 van 2006! Aanschaffen die plaat dus!!

All That Remains - The Fall Of Ideals
Reactie van Pepijn op 26-07-2006 om 09:34u
Score: 90 / 100

Klere, wat een album is dit. Absolute must-have en een van mijn favorieten van dit jaar!

All That Remains - The Fall Of Ideals
Reactie van Deathmetaltom op 28-07-2006 om 14:24u
Score: 90 / 100

Hehehe kom ik aan met n score van

All That Remains - The Fall Of Ideals
Reactie van Deathmetaltom op 28-07-2006 om 14:25u
Score: 90 / 100

All That Remains - The Fall Of Ideals
Reactie van Wilco op 14-08-2006 om 00:40u
Score: 95 / 100

Mijn god, wat een beukplaat. Dit is echt geweldig, en volgende maand de nieuwe van Heaven Shall Burn....het nummer Counterweight heb ik gehoord....dat belooft wat!! We worden verwend.

All That Remains - The Fall Of Ideals
Reactie van Rob G op 15-08-2006 om 23:07u
Score: 90 / 100

Zeker een super vette plaat. Jammer dat de cleane vocals hier een daar beetje te lief klinken. Maar verder zeker een toppertje. De nieuwe van heaven shall burn is al bijna maand ofzo op internet te vinden, en die is ook zeker heel erg bruut!

All That Remains - The Fall Of Ideals
Reactie van Haico op 16-03-2007 om 16:04u
Score: 100 / 100

Een Metalcore plaat kan niet beter uitgevoerd worden!! Hiermee blaast All That Remains alle competitie in één ruk weg, hulde!!!

All That Remains - The Fall Of Ideals
Reactie van Leen. op 06-06-2007 om 11:37u
Score: 90 / 100

Ik zoek deze cd maar ik vind hem nergens! Weet er iemand een winkel zijn (liefst België) waar ik hem kan kopen??? (the fall of ideals)

Alvast kei hard merci!

Kunnen jullie een mailtje sturen naar leen_quireyns@hotmail.com als jullie me kunnen helpen aub?

Xx. Leen.

All That Remains - The Fall Of Ideals
Reactie van Bastiaan op 30-08-2010 om 18:01u
Score: 85 / 100

Geweldige plaat die voor de helft met klassiekers is gevuld!