Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-02-2017

Nieuw album van Dystopia
Geplaatst op 20-02-2017 om 09:55u

Op 21 april komt het nieuwe album uit van Dystopia, getiteld Chaos Philosophorum. Dit wordt het eerste werk van de band met Thomas Cochrane. Hij bespeelt de trompet en trombone. Op de dag van release is de band ook live te in Patronaat in Haarlem. Bij deze releaseshow wordt Dystopia bijgestaan door Ecocide en Dauthuz.

Nightrage, Demon Hunter en meer clips.
Geplaatst op 19-02-2017 om 15:00u

Op 31 maart brengt Despotz Records het nieuwe album van Nightrage uit. Outlive (waar The Venomenous deel van uitmaakt) is de zevende full-length van de Grieks/Zweedse melodeathcombinatie, die in 2000 werd opgericht door Marios Iliopoulos in Griekenland, maar al snel verhuisde naar Zweden. Nieuw in de line-up sinds vorig jaar zijn drummer Lawrence Dinamarca (Carnal Forge, Loch Vostok) en gitarist Magnus Söderman (Leech, ex-Atrocity).

Op dezelfde dag verschijnt Died In My Sleep van Demon Hunter via Solid State Records. Voor de clip bij het titelnummer lieten de christelijke Amerikanen zich inspireren door de kleuren van Alice In Chains’ Facelift en de clip van Nirvana’s Heart-Shaped Box.

De speedrockers van White Boy Wasted hebben hun eerste officiële clip online gezet. Deze is geregisseerd door Pim Voormeulen van SilverFlame Productions. White Boy Wasted bestaat sinds eergisteren een jaar en is afkomstig uit Eindhoven Rockcity. Het trio neemt dit jaar zijn debuutalbum op. Daar staat Caught Up In Scraps vast ook op.

David Drayton is de regisseur van de video bij Origami van The Surrealist. De progressieve formatie uit Boston bestaat uit gitarist Roopam Garg, drummer John-Marc Degaard en bassist Beauman Edwards. Het trio, dat nog geen jaar actief is, rekent zichzelf tot de nieuwe lichting instrumentale bands die verschillende stijlen combineert (metal, jazz, eastern-fusion, ambient, psychedelic en soundtrack).

De mannen van Exmortus geven een inkijkje in hun tourleven middels de beelden bij For The Horde. Die track staat op de vierde full-length Ride Forth (2016). De groep uit Whittier (Californië) combineert thrash, progressieve death, traditionele heavy metal en neoklassieke melodieën.

The Wounded in Groningen
Geplaatst op 19-02-2017 om 13:28u

"We zijn er nog... We zijn een paar jaar ouder... Jullie ook". Zanger/gitarist Marco van der Velde van The Wounded zegt het treffend. Maar liefst twaalf jaar heeft het publiek moeten wachten op nieuw studiomateriaal. De melancholische rockband doorbrak die stilte eind vorig jaar met het fantastische Sunset. Vrijdag was daarvan de cd-presentatie in een uitverkocht Vera te Groningen met Sunburn als voorprogramma. Jeffrey was erbij. Je kunt zijn verslag hier lezen!

The Wounded in Groningen

Cilice Orchestra interview
Geplaatst op 18-02-2017 om 14:10u

Eind 2016 zag het debuut van Cilice Orchestra het levenslicht. Deze verfrissende plaat van eigen bodem met daarop een half uur muziek die metal, djent, jazz, klezmer en meer samenbrengt, kon rekenen op enorm enthousiaste reacties van Metalfan.nl en andere media. Genoeg reden voor enkele vragen aan Theo Holsheimer, de man achter dit bijzondere project. Je kunt Walters interview met Theo hier lezen!

Cilice Orchestra

Nieuwe single van Body Count
Geplaatst op 18-02-2017 om 12:40u

Afgelopen zomer bleek al dat we niet weer acht jaar moesten wachten op een nieuw album van Body Count, want de opvolger voor Manslaughter (2014) was al in de maak. Op het nieuwe album Bloodlust van Ice-T en zijn mannen staan gastbijdrages van Dave Mustaine, Randy Blythe en Max Cavalera, maar in de eerste single No Lives Matter zijn die nog niet te horen. Je kunt de videoclip voor het nummer bekijken als je verder leest. Op het nieuwe album moet je echter nog tot 31 maart wachten.

Deftones, Edenbridge, Chickenfoot en meer clips
Geplaatst op 18-02-2017 om 11:30u

De Oostenrijkse symfonische metalact Edenbridge heeft een clip online gezet van The Moment Is Now. Het nummer is afkomstig van The Great Escape. Dat is de negende full-length in bijna twintig jaar van de groep rond zangeres Sabine Edelsbacher en gitarist/toetsenist Lanvall. Voor drummer Johannes Jungreithmeier is het zijn debuut.

Op 10 maart verschijnt er onder de noemer Best + Live een best-of-album van Chickenfoot met studio- en livetracks. Albumopener is Divine Terminantion, het eerste nieuwe nummer in vijf jaar tijd van de rockende supergroep, die bestaat uit gitarist Joe Satriani, voormalig Van Halen-zanger Sammy Hagar, ex-Van Halen-bassist Michael Anthony en drummer Chad Smith van Red Hot Chili Peppers.

Mastermind James Christian heeft het tiende album van zijn House Of Lords zowel opgenomen als geproduceerd. Saint Of The Lost Souls komt op 24 maart uit via Frontiers Music Srl en bevat onder andere Harlequin. De rockformatie uit Los Angeles is inmiddels dertig jaar actief.

Op maandag 24 april staat Deftones samen met Skyharbor in 013 te Tilburg. Een fan heeft een video gemaakt voor Hearts/Wires, afkomstig van de achtste full-length Gore (2016). De bandleden zijn dermate onder de indruk dat ze deze op Facebook hebben gepost.

Op 3 april is Eternal Rituals For The Accretion Of Light van Junius verkrijgbaar. De band die zichzelf vernoemd heeft naar het het pseudonym van een politieke schrijver eind achttiende eeuw, is sinds 2003 actief en mixt rock en donkere (pop)rock uit de jaren tachtig zoals blijkt uit Clean The Beast.

Immolation zet nieuw nummer online
Geplaatst op 18-02-2017 om 10:33u

Het nieuwe album van Immolation zit er aan te komen. Op 24 februari ligt Atonement in de winkels, wat opgenomen werd in de Millbrook Sound Studios in Millbrook, New York. Producer was wederom Paul Orofino. Als voorproefje heeft de band nu het nummer Fostering The Divide vrijgegeven.

Preview van Dimmu Borgir live-dvd
Geplaatst op 18-02-2017 om 09:30u

Vorige maand kondigde Dimmu Borgir de live-dvd Forces Of The Northern Light aan, met daarop twee shows waarbij de band met orkest en koor optrad. Het eerste optreden op de schijfjes werd opgenomen in 2011 in Oslo, toen de band het podium deelde met het Norwegian Radio Orchestra en het Schola Cantorum koor. Ook het optreden op Wacken Open Air van het jaar erna staat op de nieuwe dvd. En omdat de releasedatum van 14 april nog ver weg is, heeft de Noorse band nu alvast een previewtje online gezet middels het nummer Mourning Palace. Als je verder leest kun je de opname van Wacken Open Air zien. Later dit jaar komt Dimmu Borgir overigens met een compleet nieuw album.

Suicidal Tendencies naar Jera On Air
Geplaatst op 17-02-2017 om 17:57u

In het Paasweekeinde kun je Suicidal Tendencies op Paaspop Schijndel aan het werk zien, doch een paar maanden later keert de groep met zanger/bandleider Mike Muir en drummer Dave Lombardo (ex-Slayer) al weer terug naar Zuid-Nederland. Vandaag maakt de organisatie van Jera On Air namelijk bekend dat de New Yorkse crossoverformatie naar de eerstvolgende editie komt, die op 22, 23 en 24 juni in Ysselsteyn (onder de rook van Venray) plaatsvindt.

Naast Suicidal Tendencies zijn nog eens 26 acts aan de affiche toegevoegd, namelijk: Chelsea Grin, The Charm The Fury, Moose Blood, As It Is, Shvpes, The 101's, Malevolence, Knuckledust, The Bennies, Antillectual, The Decline, Insanity Alert, Never Forget, Napoleon, Trash Boat, The JB Conspiracy, Coldburn, Not Scientists, F.O.D., Moments, Camp High Gain, Straightline, World Eater, As Enemies Arise, 68 en The Tips.

Zoals je op de bijgevoegde festivalposter kunt zien, waren eerder reeds aansprekende punk-, hardcore- en metalcore-artiesten als Me First And The Gimme Gimmes, Architects, Of Mice & Men, The Dillinger Escape Plan, Madball, Comeback Kid, The Black Dahlia Murder en While She Sleeps aangekondigd. Een combiticket voor de 25ste uitgave van Jera On Air kost zestig euro. Tevens zijn er campingtickets en losse dagkaarten te koop. Meer informatie vind je op www.jeraonair.nl.

Preview van nieuwe Royal Thunder
Geplaatst op 17-02-2017 om 17:00u

Op 7 april brengt Royal Thunder het nieuwe album Wick uit. Als voorproefje heeft de Amerikaanse band alvast het nummer April Showers online gezet, dat je kunt beluisteren als je verder leest.

Eerste van twee nieuwe Kobra And The Lotus albums
Geplaatst op 17-02-2017 om 16:37u

Kobra And The Lotus hebben niet één maar gelijk twee albums opgenomen, waarvan Prevail I als eerste uit gaat komen. Het inmiddels vierde album van deze Canadese band moet op 12 mei in de winkels liggen. Verwacht wordt het andere album, Prevail II, later dit jaar uitkomt. Ondertussen kun je wel al de nieuwe single en albumopener Gotham beluisteren als je verder leest.

Emmure, Habitants en meer videoclips
Geplaatst op 17-02-2017 om 14:30u

”We feel that the world needs an escape”, aldus Habitants. Dat is sinds 2015 de nieuwe band van Hans en René Rutten (The Gathering). Het kwintet bestaat verder uit Anne van den Hoogen (Rosemary & Garlic), gitariste Gema Pérez en bassiste Mirte Heutmekers. De muziek valt te omschrijven als film music noir. Eind 2017 komt het debuutalbum uit, maar je kunt nu alvast een voorproefje bekijken en horen middels Meraki.

Vandaag komt Evolution van Once Human uit via earMUSIC. Gitarist Logan Mader (ex-Machine Head) en zangeres Lauren Hart zijn de initiators achter de groovende metalformatie. Brian Cox (Gemini Syndrome) regisseerde de clip bij Dark Matter, dat handelt over de donkere energie in de wereld die onze kern raakt.

Op 3 maart ligt Look At Yourself van Emmure in de winkels. Op vocalist Frankie Palmeri na heeft de line-up van de Amerikaanse deathcoregroep vorig jaar een metamorfose ondergaan. Als we op Flag Of The Beast af gaan, dan is het nieuwe materiaal nu-metal gericht.

Ignite The Core van Titans Fall Harder is opgenomen tijdens de releaseshow op La Source & L'Ampérage in Grenoble. De Franse groep combineert elektronica, deathcore en djent en laat zich op de debuut-ep Evolve onder meer inspireren door Architects, The Algorithm, Gojira en Born Of Osiris.

Al eerder deelden we de clip bij My Church Is Black van Me And That Man, het project van Nergal, frontman van Behemoth en John Porter. Nu is het de beurt aan Ain’t Much Loving. Beide tracks staan op Songs Of Love And Death dat op 24 maart via Cooking Vinyl het levenslicht ziet.

Anthrax nam dvd op
Geplaatst op 17-02-2017 om 08:00u

Aanstaande zondag staat Anthrax in TivoliVredenburg in Utrecht, waar het album Among The Living van begin tot eind gespeeld wordt. De band is momenteel nog bezig aan het Britse deel van de tour, maar tot dusver is het al zo goed bevallen dat besloten werd om een van de shows op te nemen. Woensdagavond gebeurde dat, toen Anthrax in Glasgow optrad. Later dit jaar kunnen we dus een dvd verwachten van deze Among The Kings-tournee, waarvoor de fans konden stemmen welke songs Anthrax moet spelen. De dvd wordt geregisseerd door door Paul Green, die al eerder met bijvoorbeeld Opeth werkte.

Win kaarten voor Glenn Hughes in Tilburg
Geplaatst op 16-02-2017 om 22:33u

Glenn Hughes kun je kennen van Deep Purple, Black Sabbath of recentelijker Black Country Communion, maar natuurlijk ook van zijn eigen werk. De Britse zanger en bassist komt op 23 februari naar Poppodium 013 in Tilburg. Wil je kans maken op twee kaarten, doe dan snel mee met onze Glenn Hughes actie!

Win kaarten voor Glenn Hughes

Tweede album van End Of The Dream
Geplaatst op 16-02-2017 om 20:50u

Het Brabantse End Of The Dream heeft het afgelopen jaar besteed aan het schrijven en opnemen van een nieuw album. Het tweede album van deze dame en heren is dan nu eindelijk klaar, zodat het op 11 mei uitgebracht kan worden. De band nam de elf tracks van Until You Break op met producer Joost Van Den Broek.