Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-07-2019

Zes nieuwe clips met o.a. Alien Weaponry, Exhorder en Elvenking
Geplaatst op 13-07-2019 om 20:00u

Volgende week zaterdag opent Alien Weaponry de tweede dag van Dynamo Metal Fest. De Nieuw-Zeelandse groep speelt daar vast de single Blinded, waar ook Ahi Kā op staat en waarvan gisteren een clip online is gezet.

Op 6 september komt The Liberation van Disillusion uit. De progressieve melodeathband uit Leipzig, die dit jaar het vijfentwintigjarig jubileum viert, heeft een voorproefje van de derde full-length vrijgegeven in de vorm van de videoclip bij The Great Unknown.

De ervaren thrashers van Exhorder zijn net als de Duitsers niet erg productief en hebben na The Law (1992) eindelijk weer eens een langspeler gemaakt. Mourn The Southern Skies verschijnt op 20 september via Nuclear Blast. Bekijk hier de preview in de vorm van de beelden bij My Time.

Anthony Lopardo is de regisseur van de clip bij Omega Days van Moon Tooth. Dat is een progressieve heavyrockformatie uit Long Island, New York, die met Crux toe is aan het tweede album. De beelden dateren van tours met Mark Morton & Light The Torch in maart en Animals As Leaders & The Contortionist in mei 2019.

De post-hardcore/rockgroep Thousand Below heeft een clip openbaar gemaakt bij de nieuwe track Chemical. De in 2016 opgerichte groep komt uit Zuid-Californië en staat onder contract bij Rise Records.

Op 30 augustus releaset AFM Records Reader Of The Runes – Divination van het folkmetalcollectief Elvenking. Dat is het tiende album van de Italianen. Een preview daarvan zie je hier met de door Matteo Ermeti geregisseerde clip bij Silverseal.

Review: Burning Rain - Face The Music
Geplaatst op 13-07-2019 om 10:36u

Review: Burning Rain - Face The MusicToen gitarist Doug Aldrich en zanger Keith St. John in 1998 de hardrockband Burning Rain hadden opgericht, was het niet de bedoeling dat het avontuur er na twee albums in 2001 alweer op zou zitten. De bandleden hadden graag in een rustig tempo aan de carrière van Burning Rain willen gaan bouwen. Aldrich kreeg echter aanbiedingen van zowel Dio en Whitesnake die hij niet kon afslaan. Hoewel Burning Rain officieel nooit is gestopt, leek het wel gedaan met de ambities. Het lukte in 2013 nog wel om een derde album uit te brengen, maar Aldrich bleef te druk met andere bands en projecten om Burning Rain de volle aandacht te geven.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Clips: Batushka, Suicide Silence, Status Quo, Lordi...
Geplaatst op 12-07-2019 om 18:30u

Vandaag komt Hospidi van Batushka uit. Om dit te vieren, heeft de Poolse band rond zanger Bartłomiej 'Bart' Krysiuk de vierde videoclip van het album uitgebracht. Het betreft beelden bij het nummer Chapter IV: Crucifixion - Utrenia (Утреня).

Op 26 juli releaset AFM Records Recordead Live - Sextourcism In Z7 van Lordi. De liveshow duurt ongeveer twee uur. Op de dvd staan daarnaast alle officiële clips en een tourdagboek. Een voorproefje van de release van de Finse rockgroep vind je hier met de beelden bij Devil Is A Loser.

Ook Suicide Silence komt met een live-album. Live & Mental bevat veertien songs, waaronder Bludgeoned To Death. De beelden dateren van 4 december 2015, toen de deathcoregroep optrad in The Observatory te Santa Ana. De opbrengsten, zo’n kleine zeventienduizend dollar, gingen naar Mental Health America Of Los Angeles (MHLA).

De ervaren rockers van Status Quo weten van geen ophouden. Op 6 september komt Backbone uit. Dat is het 33e studio-album en de eerste zonder Rick Parfitt, die op 24 december 2016 overleed aan een infectie. Richie Malone is zijn vervanger. Hij schreef één van de elf tracks op de nieuwe plaat.

Ook op 6 september: Another State Of Grace van Black Star Riders. De vierde full-length van de rockformatie is geproduceerd door Jay Ruston. Bekijk hier de preview van het nieuwe songmateriaal is de vorm van de clip bij Ain't The End Of The World.

Op 27 juli komt Auf Grund van Cantus Levitas uit. Dat is een Zuid-Duitse folkmetalgroep. Karges Land is de titel van de eerste single van de oosterburen. Er volgen er nog twee voorafgaand aan het verschijnen van het album.

Twee nieuwe namen voor Ruhrpott Metal Meeting
Geplaatst op 12-07-2019 om 12:19u

In december vindt in Oberhausen weer de jaarlijkse Ruhrpott Metal Meeting plaats, wat vanuit Nederland uitstekend bereikbaar is. Eerder al waren onder meer Queensrÿche, Kataklysm, Battle Beast, Fleshgod Apocalypse en Entombed A.D. bevestigd. Vandaag zijn Insomnium en Carnivore A.D. aan de line-up toegevoegd. Ruhrpott Metal Meeting wordt op vrijdag 6 en zaterdag 7 december gehouden in de Turbinehalle in Oberhausen. Een combiticket kost 81,40 euro. Alle informatie vind je op www.ruhrpott-metal-meeting.de.

Twee nieuwe namen voor Ruhrpott Metal Meeting

Nieuwe single van Opeth te beluisteren
Geplaatst op 12-07-2019 om 10:22u

Opeth heeft de eerste single van het nieuwe album In Cauda Venenum uitgebracht. Net als de rest van de plaat is ook de single in twee talen beschikbaar: Zweeds en Engels. Als je verder leest kun je zowel Hjärtat Vet Vad Handen Gör als Heart In Hand beluisteren. Op 27 september moet het nieuwe album in de winkels liggen, op cd, vele smaken vinyl en zelfs cassette. Over een maand is Opeth echter al live te zien in de Benelux. Op vrijdag 9 augustus staat de band op het Alcatraz Hard Rock & Metal Festival in Kortrijk, twee dagen later sluit Opeth Into The Grave in Leeuwarden af.

Nieuwe single van Opeth te beluisteren

Review: Beaten To Death - Agronomicon
Geplaatst op 12-07-2019 om 09:13u

Review: Beaten To Death - AgronomiconEven terug naar vorig jaar. In december verscheen namelijk Agronomicon, het vierde album van deze Noorse grinders. Het verleden al bewezen dat grindcore uit die contreien vaak tot het neusje van de zalm behoort. Ook Beaten To Death wist met de voorgaande drie albums al de nodige aandacht op te eisen. Aan het opvallende, roze artwork zal het deze ronde in ieder geval ook niet liggen.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Clips: Sick Of It All, Asking Alexandria, Ghost en meer
Geplaatst op 11-07-2019 om 21:40u

Zev Deans is de man achter de visuals bij Faith van Ghost. Faith is de derde single van Prequelle die het goed doet in de charts. De band stond vorige maand nog als support-act van Metallica in Johan Cruijff ArenA en begint in 2020 aan het schrijven van muziek en teksten voor het volgende album.

Self Important Shithead van Sick Of It All is een parodie van wat we geworden zijn als we een vals beeld schetsen met onze mobiele telefoon. Het korte nummer staat op de twaalfde full-length Wake The Sleeping Dragon!, die eind vorig jaar uitkwam. The Jerry Farley is verantwoordelijk voor de regie van de clip.

We Will Rise, maar dan niet van Arch Enemy, maar van Tungsten. Dat is een power/folkmetalband, die op 20 september via Arising Empire met het debuutalbum komt. De Zweedse groep is in 2016 ontstaan toen drummer Anders Johansson (ex-Hammerfall, ex-Yngwie J. Malmsteen’s Rising Force) nummers hoorde die door zijn zonen Karl en Nick zijn geschreven. Zij maken net als Anders en zanger Mike Andersson deel uit van de line-up.

De parodieband Nanowar Of Steel heeft door Paolo Cellammare geregisseerde beelden online gezet van Norwegian Reggaeton, waarin Charly Glamour (Gigatron) te gast is. Are you ready to shake your booty with Hellhammer and Varg?

Jensen Noen is verantwoordelijk voor de beelden bij The Violence van Asking Alexandria. Vocalist Worsnop van de Brise rockers zegt het volgende over de track: “It’s about the way mainstream media and politicians manipulate and spread mistruth amongst the people to encourage and create anger, fear, division, and conflict in their quest to control and acquire power.”

Costin Chioreanu kennen we vooral van zijn artwork, maar de Roemeen kan meer. Hij speelt gitaar en zorgt voor effecten in Arac. Het trio bestaat naast de kunstenaar uit Adrian Tabacaru en Sofia Sarri. Maak kennis met de experimentele groep door de videoclip bij Tvunra te bekijken.

Review: Mother Of Sin - 3
Geplaatst op 11-07-2019 om 09:00u

Review: Mother Of Sin - 3Mother Of Sin is een Nederlands heavy- en powermetaltrio rond zanger/gitarist Eduard Hovinga. De band is opgericht rond 2003 en is met 3 toe aan de derde langspeler. Deze volgt op Absolution uit 2010. Op 3 wordt voortgeborduurd op de melodieuzere weg die het drietal op de voorganger is ingeslagen.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Verslag van Dokk'em Open Air
Geplaatst op 10-07-2019 om 21:33u

Na twee jaar afwezigheid is Dokk'em Open Air weer terug op de festivalkalender. Met hulp van gemeente, bedrijven, vrijwilligers en de organisatie is het Friese festival toe aan zijn twaalfde editie. De groep vrijwilligers heeft het evenement aan de Parklaan grootser aangepakt dan voorheen met meer bands en meer entertainment. Dat levert een recordaantal bezoekers op. Maar liefst 6.500 bezoekers over drie dagen genieten van bier, metal en een gezellig feest. Jeffrey, Ruud en Dirk reisden af naar het hoge noorden. Hun verslag van Dokk'em Open Air kun je hier lezen!

Verslag van Dokk'em Open Air

Review: Vanishing Signs - Vanishing Signs
Geplaatst op 10-07-2019 om 12:54u

Review: Vanishing Signs - Vanishing SignsEindelijk is het ervan gekomen: het rockproject waaraan Neil Otupacca jaren heeft gewerkt met veel verschillende muzikanten. De toetsenist, die je wellicht kent van zijn periode met de Zwitserse rockband Gotthard (1992-2003), bleef zoeken naar een geschikte vocalist(e) en kwam op een dag een videoclip tegen van Dilana Smith. Haar stem is wat de Siciliaan zocht en zodoende ligt het debuutalbum van Vanishing Signs in de winkels.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Verslag van Graspop Metal Meeting
Geplaatst op 10-07-2019 om 08:00u

Na de XL-editie van vorig jaar is Graspop op de vierentwintigste editie weer terug naar de normale grootte. In het geval van Graspop betekent normale grootte een uitverkocht vierdaagsfestival met ruim 100 bands en 150.000 bezoekers. Zoals gebruikelijk is het de organisatie weer gelukt een puik affiche neer te zetten. Grote verrassingen staan er niet op, maar de afscheidstournees van de giganten Kiss en Slayer zijn bijvoorbeeld wel blikvangers. Met de goede weersvoorspellingen en de grote hoeveelheid uiteenlopende bands belooft het weer een geweldig metalweekend te worden. Marcel en Sam zijn erbij en doen uitgebreid verslag. Je kunt het hier lezen!

Verslag van Graspop Metal Meeting

Eerste bands voor Rockharz Open Air
Geplaatst op 09-07-2019 om 13:50u

Ook volgend jaar is er weer een Rockharz Open Air festival. Van 1 t/m 4 juli wordt dit gehouden in het Duitse Ballenstedt. De eerste namen? Running Wild, Subway To Sally, Accept, Eluveitie, Dark Tranquillity, Ensiferum, Destruction, Ost+Front en Ektomorf. Aan dit rijtje worden natuurlijk nog vele bands toegevoegd. Earlybird-kaarten zijn vanaf nu voor slechts één week verkrijgbaar en kosten € 118,80. Daarna gaat de prijs omhoog. Alle informatie vind je op www.rockharz-festival.com.

Eerste bands voor Rockharz Open Air

Review: Whitesnake - Flesh & Blood
Geplaatst op 09-07-2019 om 12:20u

Review: Whitesnake - Flesh & BloodHet laatste studioproject van Whitesnake is The Purple Album uit 2015. Het is een collectie songs uit de Deep Purple-tijd van zanger David Coverdale in een modern jasje. Een prima plaatje, maar toch hadden fans liever een nieuw studioalbum gehoord. De meest recente albums Good To Be Bad (2008) en Forevermore (2011) zijn behoorlijk sterke platen waar ik niet genoeg van kan krijgen. Coverdale had alleen geen zin meer om zijn kostbare tijd te spenderen in de studio aan nieuw werk. En op zich geef ik hem geen ongelijk, want de 67-jarige zanger heeft niks meer te bewijzen. Maar een nieuw Whitesnake-album zou er toch nog altijd wel ingaan.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Clips: Sum 41, Misery Index, Visions Of Atlantis en meer
Geplaatst op 08-07-2019 om 22:00u

Michele Guaitoli (Temperance) is de nieuwe zanger van Visions Of Atlantis. Hij is te horen in Heroes Of The Dawn, dat op Wanderers staat. Het nieuwe album van de symfonische metalgroep komt op 30 augustus uit via Napalm Records. Er is geen albumreleaseshow in Nederland. De dichtstbijzijnde show is op de releasedatum in Rockpalast in Bochum.

Nog meer visioenen met Visionatica. De symfonische metalband uit Nürnberg komt op 12 juli met Enigma Fire. De tweede full-length verschijnt via Frontiers Music Srl. Een voorproefje daarvan vind je hier met de clip bij Roxana The Great.

Dankzij Scarlet Records ligt Far van Stormlord in meerdere winkels. De zesde langspeler van de Italianen, die al sinds 1991 actief zijn, bevat een mix van epic power, black en death metal, zoals te horen in de derde single Mediterranea.

Op 19 juli releaset Hopeless Records Order In Decline van Sum 41, dat recentelijk nog op Jera On Air stond. De plaat is geproduceerd en gemixt door frontman Deryck Whibley. Lewis Cater regisseerde de videoclip bij 45 (A Matter Of Time), een protestnummer over de staat van de wereld.

Vanavond stond Misery Index in Merleyn te Nijmegen. De deathmetalgroep uit Baltimore (Maryland), die hardcore verwerkt in zijn composities, speelde daar onder andere Hammering The Nails. De track staat op Rituals Of Power, dat eerder dit jaar uitkwam via Season Of Mist.

We eindigen feestelijk met Fiesta Y Copas van Sinner. Daarin is Ronnie Romero als gastmuzikant te horen. Het rockende nummer staat op Santa Muerte, dat op 13 september via AFM Records uitkomt.

Steel Panther komt met Heavy Metal Rules
Geplaatst op 08-07-2019 om 17:00u

Dit najaar kun je weer volop genieten van de meligheid van Steel Panther. De vijfde plaat Heavy Metal Rules verschijnt namelijk op 27 september. Volgens de band is deze nieuwe schijf "the ultimate party album." Als voorproefje is er nu al de eerste single All I Wanna Do Is Fuck (Myself Tonight). In de bijbehorende clip, die je hieronder kunt zien, zie je diverse bekende koppen, waaronder Chris Kael (Five Finger Death Punch), Lizzy Borden en pornoster Juelz Ventura. Volgende week is Steel Panther nog te zien op twee Nederlandse festivals. Op vrijdag 19 juli staat de band op de Zwarte Cross, een dag later op Dynamo Metal Fest.