Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-04-2017

Zes nieuwe clips met o.a. Alazka en Distillator
Geplaatst op 26-04-2017 om 16:45u

Op 4 oktober 2016 speelde Between The Buried And Me Coma Ecliptic in zijn geheel in The Observatory North Park in San Diego. Daarvan zijn opnamen gemaakt. Vince Edwards is de regisseur en Chris Hill is verantwoordelijk voor de lichtshow. Coma Ecliptic Live bevat onder meer Turn On The Darkness.

De stonermetalband Goya uit Phoenix heeft middels de beelden bij Blackfire een voorproefje gegeven van de film The Devil’s Candy, met daarin onder andere Ethan Embry, Shiri Appleby en Pruitt Taylor Vince.

Burning Down Alaska heet sinds kort Alazka. Dat is een stuk makkelijker onthouden en uitspreken. De Duitse moderne metalformatie heeft een video laten maken ter promotie van de nieuwe single Empty Throne.

Op 19 mei is de albumpresentatie van Distillator. Op 1 mei komt Summoning The Malicious van de oldschoolthrashers uit Enschede uit. Bij het titelnummer zijn beelden verschenen, welke je kunt zien door naar beneden te scrollen.

De Britse moderne metalgroep Exist Immortal stond dit jaar al een aantal malen op de Nederlandse podia. Ze hebben middels een door Wouter Zaman geregisseerde clip een voorproefje voor de liefhebbers die komend weekend van de partij zijn bij een van de shows samen met Extremities en Textures. Op vrijdag staan de drie bands in Volt te Sittard en een dag later in De Spot te Middelburg.

Volgende week vrijdag brengt AFM Records Firesoul van Helker uit. De Argentijnse rock/metalgroep draait al sinds 1998 mee. Firesoul is de vijfde plaat van de mannen uit Buenos Aires. Empty Room is één van de nieuwste tracks.

Preview van nieuwe Carach Angren
Geplaatst op 26-04-2017 om 14:00u

Eerder gaf Carach Angren het nummer Songs For The Dead al vrij, nu heeft de Limburgse band een andere preview van het nieuwe album Dance And Laugh Amongst The Rotten beschikbaar gesteld. Als je verder leest kun je het nummer Charlie beluisteren! Het nieuwe album van Carach Angren ligt vanaf 16 juni in de winkels.

Persefone in Nijmegen
Geplaatst op 26-04-2017 om 13:02u

Wegens succesvolle kaartverkoop verplaatst van Merleyn naar de paarse zaal van Doornroosje: Persefone en support-act Poem. Mede te danken aan het fantastische nieuwe album Aathma trekt de technische hoofdact uit Andorra toch behoorlijk wat publiek naar Nijmegen, al is er beslist ruimte voor meer bezoekers. Jeffrey is een van de geïnteresseerden en doet verslag. Je kunt het hier lezen!

Persefone in Nijmegen

Dimmu Borgir, Internal Bleeding en meer video's
Geplaatst op 25-04-2017 om 14:00u

De techdeathmetallers van Reaping Asmodeia hebben in Sonic Lane Studios beelden laten opnemen van de bandleden die de single Ritual of Ignorance spelen. De track van het kwartet uit Minneapolis staat op Impuritize.

Old school heavy metal met een zangeres uit Mexico middels Free Myself van White Dream. De groep muzikanten is nog maar een jaar actief, maar komt binnenkort met het debuut Brave.

Ter nagedachtenis aan drummer William ‘Bill’ Tolley heeft Internal Bleeding een clip online gezet van Final Justice. Het nummer staat op de komende full-length Corrupting Influence. Tolley overleed als gevolg van een val van vijf verdiepingen terwijl hij aan het werk was als brandweerman. Hij was sinds 1991 de drummer van de brutaldeathmetalformatie uit New York, die als één van de eerste slam-elementen in zijn composities inbouwde.

Komende vrijdag is de dubbel-dvd Forces Of The Northern Night van Dimmu Borgir verkrijgbaar. Eén van de twee optredens betreft de show in Oslo met het Nationale Radio Orkest en een koor. Bekijk de grootse productie hieronder in de vorm van Progenies Of The Great Apocalypse.

Pim Voormeulen is de regisseur van de clip bij Sharkbite! van Grindpad. Het is het titelnummer van de vierde ep van de thrashers uit Utrecht. Paul Beltman (ex- Judgement Day, Ex- Sinister) is sessiedrummer op het schijfje met vijf songs dat sinds januari in de winkels ligt.

Melodieuze metalcore uit Almere en Lelystad met To The Wolves. Het kwintet is sinds 2014 actief en laat zich onder andere inspireren door Intervals, Novelists, While She Sleeps en This Or The Apocalypse. Na de ep Morals is er nu de nieuwe track Stay Awake.

Interview met The Wounded
Geplaatst op 24-04-2017 om 19:27u

In de categorie ondergewaardeerde bands: The Wounded. Eigenlijk moeten we zeggen: bands die meer aandacht verdienen, want van ondergewaardeerdheid is geen sprake bij de fans en kenners. Zij hebben al lang de emotionele diepte en de fraaie composities ontdekt. Met het eind vorig jaar verschenen, zeer positief onthaalde Sunset zijn er meer metalfans gekomen die deze Drentse band hebben ontdekt. Wat er in de afgelopen jaren is gebeurd, wat oprechte blues is, wat de band voor hem betekent en waar de teksten over gaan, laat bassist Andy Haandrikman in een interview met Jeffrey weten. Je kunt het interview hier lezen!

Interview met The Wounded

Enslaved in de studio
Geplaatst op 24-04-2017 om 10:00u

Dit weekend bracht Enslaved het livedocument Live At Roadburn uit, op hetzelfde moment dat Roadburn in Tilburg weer plaatsvond. De Noorse band werkt momenteel echter ook aan een nieuw album. De band is de Duper & Solslottet Studios ingedoken in het Noorse Bergen om te werken aan een opvolger voor het ruim twee jaar oude In Times.

Verslag van Paaspop
Geplaatst op 23-04-2017 om 21:11u

Maar liefst 75.000 bezoekers (zo'n 25.000 per dag) zijn dit jaar tijdens het paasweekeinde afgereisd naar Schijndel, voor de officieuze jaarlijkse opening van het outdoor festivalseizoen. Dat betekent een nieuw record voor Paaspop, dat het bezoekersaantal met zo'n 10.000 personen zag groeien ten opzichte van een jaar eerder. De drukte was vooral voelbaar bij de concerten van de populairste pop- en hiphopartiesten in de grote Phoenix-tent en in de nog veel grotere Apollo, want degenen die kort voor aanvang van de shows van onder meer UB40, Doe Maar en Kensington (in de Apollo) en Broederliefde (in de Phoenix) nog naar binnen wilden, kwamen voor een gesloten deur te staan. Was het ook zo druk bij de 'hardste' bands op het festival, zoals Parkway Drive, Suicidal Tendencies, Hatebreed en de vreemdste eend in de bijt, de brute deathmetalband Dying Fetus? Gilbert en Tonnie namen drie dagen lang poolshoogte in Schijndel en rapporteren over de prestaties van (vooral) de stevige krenten in de pap. Je kunt het verslag hier lezen!

Verslag van Paaspop

Preview van nieuwe Danzig
Geplaatst op 23-04-2017 om 20:19u

Volgende maand komt net nieuwe album van Danzig uit getiteld Black Laden Crown, waarvoor de legendarische band nu alvast een preview online gezet heeft. Als je verder leest kun je het nummer Devil On Hwy 9 beluisteren. In tegenstelling tot het in 2015 verschenen Skeletons bevat het nieuwe album wel eigen nummers. Op 26 mei moet Black Laden Crown uitkomen.

Vijftiende album van Paradise Lost
Geplaatst op 23-04-2017 om 20:11u

Medusa is de titel van het nieuwe album van Paradise Lost. Dit vijftiende album volgt het twee jaar oude The Plague Within op. De band nam het op in de Orgone Studios in het Britse Woburn met producer Jaime gomez Arellano. Aan het eind van de zomer moet Medusa in de winkels liggen.

Beelden bij nummers van Alestorm, Firespawn...
Geplaatst op 23-04-2017 om 13:00u

”Een revelatie”, “De nieuwe Deep Purple”; dit zijn slechts enkele van de zeer positieve reacties die Voodoo Highway mocht ontvangen op het debuutalbum Broken Uncle’s Inn. Daarna kwam Showdown en binnenkort Ordeal. Oordeelt u zelf over de Italiaanse rockers middels The Deal.

Al eerder deelden we de clip bij single Fenrir van Let Them Fall, nu is het de beurt aan het splinternieuwe Wintersun. De Italianen met een vrouwelijke screamer achter de microfoon spelen metalcore. Het kwintet uit Grosseto is sinds 2012 actief en heeft twee ep's op zijn naam staan.

De classic/progressieve rock-supergroep The Night Flight Orchestra bestaat onder andere uit leden van Soilwork en Arch Enemy. Op 19 mei brengen ze via Nuclear Blast Amber Galactic uit. Elia Cristofoli a.k.a. Solingo heeft samen met Francesco Mazzola en Andrea Vozzo van Peach Studio een animatievideo gemaakt voor Gemini.

Nog een supergroep en ditmaal in de vorm van Firespawn. Leden van Entombed, Dark Funeral en Unleashed bevolken de line-up van het deathmetalcollectief. Een voorproefje van het nieuwste materiaal vind je hieronder met Serpent Of The Ocean, afkomstig van The Reprobate, dat vanaf volgende week vrijdag verkrijgbaar is.

Tien jaar nadat Eighteen Visions ermee ophield, heeft de groep uit Orange County een doorstart gemaakt. Er is een contract getekend met Rise Records, er komt een plaat met de titel XVIII op 2 juni en er is nu een clip voor het nummer Oath.

"Stupid songs about getting drunk and stealing treasure", zo oordelen de mannen van Alestorm over hun eigen brouwsels. De vijfde full-length No Grave But The Sea komt uit op 26 mei via Napalm Records. "Rum, beer, quests and mead, these are the things that a pirate needs".

Twelve Foot Ninja en vrienden in Haarlem
Geplaatst op 22-04-2017 om 13:51u

Complexity is een succes in Haarlem, dus worden er meer bands onder die noemer geprogrameerd. Vorige week stonden Twelve Foot Ninja en Uneven Structure in Patronaat, waar de Nederlandse opener Hibakusha nog aan werd toegevoegd. Wouter ging een kijkje nemen. Zijn verslag kun je hier lezen!

Twelve Foot Ninja in Haarlem

Zes videoclips met onder meer Zakk Sabbath
Geplaatst op 22-04-2017 om 13:00u

Als bonustrack bij de digipackeditie van Dirge For The Archons van Diabulus In Musica is een video te zien van Lies In Your Eyes. Deze beelden dateren uit 2015, toen de symfonische formatie uit Baskenland optrad in Pamplona met een orkest en een koor.

”This album is our take and our dark twist on a famous story by Lewis Carroll”, aldus The Great Discord over het aankomende album Rabbit Hole. Een voorproefje van het meest recente materiaal van de Zweedse progressivedeathpopformatie vind je middels Darkest Day.

Op 15 mei komt de vijfde full-length van Demonic Resurrection uit. Dashvatar is de naam van de collectie songs van de symfonische deathmetalgroep uit Mumbai, India. Narasimha - The Man-Lion is de eerste clip van de nieuwe release.

Hoe het eraan toeging tijdens de opnamen van Obliterated van Monte Pittman, kun je zien in de bijgaande clip. Daarin zijn ook de special gastdrummer Richard Christy en bassist Billy Sheehan te zien. Beide zijn te horen op Inverted Grasp Of Balance (2016), het solo-album van Pittman, die bekend is geworden vanwege zijn werk met Madonna en Prong.

Het uit Scunthorpe afkomstige Skarlett Riot heeft een clip online gezet van Feel. De geremasterde single is sinds gisteren verkrijgbaar. Het Engelse kwartet met Skarlett als zangeres laat een radiovriendelijke mix van rock en metal horen.

War Pigs van Black Sabbath is al vele malen gecoverd. Ook Zakk Sabbath waagt zich aan een vertolking van deze klassieker. Justin Reich regisseerde de video die is opgenomen in Detroit. Zakk Sabbath bestaat uit Zakk Wylde (gitaar/vocalen), Blasko (bas) en Joey Castillo (drums). Binnenkort verschijnt het live-album Live In Detroit.

Zes clips met onder andere Royal Thunder
Geplaatst op 21-04-2017 om 19:00u

Hellhound, The Grand Impaler en Dizazter zijn de drie bandleden van The Furor. Dat is een Australische thrashmetalgroep. Cavalries Of The Occult is de titel van het meest recente werk, waarvan Fomes Pecatti onderdeel uitmaakt.

Sinds kort verkrijgbaar: de nieuwe plaat van Royal Thunder, getiteld Wick. De rockers uit Atlanta maken een mix van heavy classic rock, grunge en progressieve rock. Eerder deelden we de beelden bij April Showers en nu die bij The Sinking Chair.

Kooklessen met de mannen van Mary Todd, een groep mathrockers uit New York. De nieuwe collectie songs, getiteld Bonestock is sinds vandaag beschikbaar op de Bandcamp-pagina van de Amerikanen. Maak kennis middels Lines.

Musicus/komiek Dave Hill en Autopsy’s Chris Reifert ontmoetten elkaar in 2015 op het Housecore Horror And Film Festival. Ze bleken beide een voorliefde voor psychedelische rock te hebben en begonnen nummers te schrijven voor het project Painted Doll. Eind 2016 namen ze een plaat op met hulp van producer Tom Beaujour (Nada Surf, Julian Hatfield, The Virgins, Guided By Voices). Een van de songs op het aankomende debuut is Together Alone.

De psychrockers van Reverend hebben een korte film laten maken door Former Co. voor Phantom Limb. De track staat op de langspeler die op 16 mei in de winkels ligt. Het trio dat sinds 2010 meedraait, voegt naar eigen zeggen freaky funk- en soul-invloeden toe aan zijn composities.

Al eerder deelden we Atrophy van 3Teeth, ditmaal is het de beurt aan Shutdown. Beide tracks staan op shutdown.exe. De industrialgroep uit Los Angeles combineert elementen van onder andere KMFDM, Ministry en Nine Inch Nails.

Donderdagprogramma van Graspop compleet
Geplaatst op 21-04-2017 om 17:55u

De Graspop Metal Meeting heeft de line-up bekendgemaakt voor de pre-party van het driedaagse festival, op donderdag 15 juni: Thurisaz, Born From Pain, King Hiss, Off The Cross, Wolves Scream, Bear, Hexa Mera, Carnation en een surprise act om (volgens de organisatie) u tegen te zeggen. De pre-party is toegankelijk voor houders van een combiticket. Volgens Graspop gaat het om toptalent van eigen Belgische bodem, maar bij Metalfan.nl beschouwen wij Born From Pain toch echt als een Nederlands product, die we ons niet zonder slag of stoot laten afpakken. Ook de twee coveracts die het publiek op de donderdag gaan vermaken, het Duitse Slayensemble en het Nederlandse The Covering, reizen vanuit het buitenland naar Vlaanderen.

Tot slot is er een verandering in het programma van het driedaagse evenement zelf: De Canadese punkrockers van Sum 41 zijn verschoven van zaterdag 17 juni naar de slotdag, zondag 18 juni. Het aangepaste tijdschema en alle andere actuele informatie over het festival vind je op www.graspop.be.

Pain Of Salvation in Zwolle
Geplaatst op 21-04-2017 om 17:01u

Na optredens in Venlo en Leiden sluit Pain Of Salvation de Europese tour in Zwolle af. De tour ter promotie van In The Passing Light Of Day, het nieuwe album van de Zweedse progformatie rond Daniel Gildenlöw, trekt veel publiek. Nadat velen bij familie het Paas-avondmaal bij familie achter de kiezen hebben, vinden ze aansluiting bij de vroege vogels in Hedon, alwaar Port Noir de openingsact is. Jeffrey was er ook. Zijn verslag van deze avond kun je hier lezen!