Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-05-2018

The Ocean in Nijmegen
Geplaatst op 10-05-2018 om 21:41u

Het Duitse metalcollectief The Ocean stond gisteren in Nijmegen voor een exclusieve show. De band speelde zijn meesterwerk Precambrian integraal. De massieve post-metal werd voorafgegaan door het Amerikaanse Rosetta en het Engelse Telepathy. Wouter was erbij. Zijn verslag van deze avond kun je hier lezen!

The Ocean in Nijmegen

Videoclips: Five Finger Death Punch, Lordi, Europe...
Geplaatst op 10-05-2018 om 16:10u

Ivan Moody van Five Finger Death Punch heeft zijn frustraties over het jaar 2016, waarin de populaire metalband voor het gerecht werd gedaagd door het label Prospect Park, opgetekend in Sham Pain. Het nummer staat op de zevende full-length And Justice For None, die op 18 mei uitkomt.

Ook August Burns Red heeft zeven albums op zijn naam staan. Dan Fusselman is de regisseur van King Of Sorrow, dat op Phantom Anthem (2017) staat.

De veteranen van Europe hebben een door Patric Ullaeus geregisseerde clip online laten zetten bij The Siege. De track staat op Walk The Earth (2017). Joey Tempest ziet het nummer als “a postcard from the French revolution”.

Ben Varon besloot in december 2016 Amoral op te heffen en met een nieuwe band aan de slag te gaan. Hij vond de gewenste muzikanten in de personen van Jyri Helko (ex-For The Imperium), Tommy Tuovinen (ex-Mygrain) en Oskari Niemi. Het kwartet heeft in januari The Oceanhorse vrijgegeven en nu is het de beurt aan Waves.

Op 8 juni releaset Prosthetic Records de nieuwe plaat van Exmortus. Op The Sound Of Steel staat onder meer Feast Of Flesh. The Sound Of Steel is de vijfde full-length van de Amerikaanse deathrashers.

De Finse heavymetalmonsters van Lordi hebben een clip openbaar gemaakt van Naked In My Soul. Het is een voorproefje van Sexorcism, het album dat op 25 mei verschijnt via AFM Records.

Voormalig Murderdolls-drummer overleden
Geplaatst op 10-05-2018 om 14:59u

Voormalig Murderdolls-drummer Ben Graves is gisteren overleden. Elf maanden geleden werd bij hem kanker vastgesteld, maar de ziekte heeft nu het gevecht van hem gewonnen. Graves tourde met Murderdolls vanaf 2002 voor het debuutalbum Beyond The Valley Of The Murderdolls totdat de band in 2004 besloot om een lange pauze te houden. Ben Graves is slechts 46 jaar oud geworden.

Voormalig Murderdolls-drummer overleden

Nieuwe enquête: de afscheidstournee van Slayer
Geplaatst op 09-05-2018 om 19:11u

De laatste jaren bezoekt Slayer de Benelux met grote regelmaat, maar binnenkort komt daar een eind aan. Deze week begint de invloedrijke thrashmetalband in de VS naar eigen zeggen aan zijn allerlaatste wereldtournee. Aan het eind van het jaar maken de mannen de oversteek naar Europa. Zo staat het gezelschap (volgens een uitgelekte concertposter) op donderdag 15 november in de IJsselhallen te Zwolle, met support van Lamb Of God, Anthrax en Obituary. Het zou ons niet verbazen als daar medio volgend jaar nog een rondje langs de Europese zomerfestivals op zal volgen. Wij vragen ons nu af welke nummers jullie op de laatste rondreis van Slayer het liefst willen horen. Daarom luidt onze pollvraag deze week: "Als jij naar één van de afscheidsshows van Slayer gaat, welke song mag frontman Tom Araya dan speciaal aan jou opdragen?" Stemmen en reageren kan via de bijgaande link.

Zes nieuwe clips met o.a. Napalm Death en Morbid Angel
Geplaatst op 09-05-2018 om 14:40u

De Egyptisch-Amerikaanse artiest Nader Sadek, niet te verwarren met de gelijknameige band, is verantwoordelijk voor de video bij Garden Of Disdain van Morbid Angel. Het nummer over het Sumeriaanse geloofssysteem staat op Kingdoms Disdained.

Het in 2002 als Age Of Suffering opgerichte death(core)/metalgezelschap Ingested heeft een clip online gezet bij Better Of Dead. De beelden van de Engelse groep dateren van een uitverkochte show ter promotie van de nieuwe plaat The Level Above Human.

Lady Gaga in een metaljasje; dat is wat Rage Of Light laat horen met de cover van Judas. De Zwitserse trancemetal/melodeathband rond zangeres Melissa Bonny maakt wel vaker covers, maar is inmiddels ook eigen songs aan het schrijven.

Na 37 jaar is de grindmachine Napalm Death nog altijd woest, zo blijkt uit Standardisation, afkomstig van het album Coded Smears And More Uncommon Slurs, dat sinds 30 maart in de winkels ligt. Dat is een collectie rarities, b-sides, bonustracks en coversongs uit de periode 2004-2016.

Anâtman is het titelnummer van de eerste full-length van het Spaanse Perpetual Night. Het kwartet uit Granada opereert in het straatje van Insomnium, Dark Tranquillity en Omnium Gatherum.

Maak kennis met Mother Of Millions door het bekijken van de video bij Rome. Het nummer staat op Sigma, dat eind vorig jaar het levenslicht zag. De Griekse formatie maakt een mix van prog, (post-)rock en melancholische klanken.

Speelschema's FortaRock bekend
Geplaatst op 09-05-2018 om 12:57u

Over iets meer dan drie weken is het weer tijd voor FortaRock. Het festival heeft nu de speelschema's bekendgemaakt. De eerste band, Betraying The Martyrs, begint op vrijdag om half 4 en Parkway Drive zal van half 10 tot elf uur de dag afsluiten. Daartussen spelen nog onder meer Kreator, Arch Enemy en Watain. Op zaterdag begint het festival om het middaguur met Mantar. Nightwish sluit FortaRock af. Als je verder leest zie je het hele speelschema.

Buma Rocks is ook weer aanwezig op FortaRock. Naast de vier Nederlandse bands presenteert Buma Rocks een Q&A met Floor Jansen van Nightwish, zijn er "heavy chats" met bookers, agents, managers en promoters uit de metalwereld en wordt de Buma Rocks Export Award uitgereikt.

Wij van Metalfan.nl organiseren op FortaRock signeersessies. Welke bands daaraan meedoen en het schema volgen binnenkort.

FortaRock vindt dit jaar plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni in het Goffertpark te Nijmegen, met in totaal 24 bands op het programma. Het festivalterrein krijgt dit jaar een make-over. Daarnaast wordt op zaterdag het Goffert Theater bij het festival betrokken en is er weer voldoende catering en een festivalmarkt. Een combiticket kost 89 euro, dagkaarten kosten €49,00 en €59,00 voor respectievelijk de vrijdag en zaterdag van het festival. Ze zijn verkrijgbaar via www.fortarock.nl.

Speelschema's FortaRock bekend

P.O.D. zegt af voor Graspop Metal Meeting
Geplaatst op 08-05-2018 om 21:41u

Op de Graspop-zaterdag, 23 juni, vinden enkele wijzigingen plaats in het programma. De Amerikaanse nu-metalformatie P.O.D., bekend van de hitsingles Alive en Youth Of The Nation, heeft helaas afgezegd. De vervanger voor P.O.D. is de Britse metalcoreband Our Hollow, Our Home, die de Jupiler Stage gaat openen. Zowel Stray From The Path als Backyard Babies en Vixen verschuiven daardoor naar een andere plek in het tijdschema. Het nieuwe rooster voor de zaterdag vind je hier: www.graspop.be/en/line-up/schedule/saturday/.

Beluister nu heel het nieuwe album van Abraham
Geplaatst op 08-05-2018 om 13:40u

Onlangs lieten we al een clip van Abraham in première gaan, vandaag mogen we heel het nieuwe album Look, Here Comes The Dark! streamen! Veel plezier!

Voor het derde album bleef de inspiratie maar stromen bij deze Zwitserse band, dus is Look, Here Comes The Dark! een dubbel-cd geworden. Het album beschrijft (in vier delen) een periode waarin al het leven van de aarde verdwijnt. Vanaf 11 mei moet het album in de winkels liggen.

Machine Head in Groningen
Geplaatst op 07-05-2018 om 22:29u

Machine Head in Groningen, dat is niet iets wat vaak voorkomt. Om heel precies te zijn, zelfs maar één keer eerder en dat was in 1995 (met Mary Beats Jane en Meshuggah in het voorprogramma). Drieëntwintig jaar later keert de metalformatie onder leiding van Robb Flynn terug naar de Oosterpoort om daar zijn negende album Catharsis te promoten. Marcel was erbij en doet verslag. Je kunt het hier lezen!

Machine Head in Groningen

Leaves' Eyes in Nijmegen
Geplaatst op 07-05-2018 om 21:23u

Binnenkort vindt FortaRock plaats in Nijmegen. Om warm te draaien voor het evenement, dat na een jaar afwezigheid terugkeert in het Goffertpark, organiseert men onder de noemer FortaRock Presents een aantal clubshows in Doornroosje. Onlangs was dat een interessante package, want de Tour Of The Dragonhead van Leaves’ Eyes kwam slechts eenmaal naar Nederland. De symfonische metalformatie met Elina Siirala als nieuw boegbeeld nam co-headliner MaYaN en special guest Almanac mee op reis. Jeffrey ging een kijkje nemen. Zijn verslag van deze avond kun je hier lezen!

Leaves' Eyes in Nijmegen

Babymetal geeft mysterieuze nieuwe song vrij
Geplaatst op 07-05-2018 om 21:14u

Babymetal heeft vandaag een kersverse track vrijgegeven, getiteld Distortion. Als je verder leest, kun je de bijbehorende videoclip bekijken en beluisteren. De Japanse groep noemt het een digitale verrassingssingle, die de start van een nieuwe wereldtournee inluidt. Op 5 en 6 juni doen de populaire, Japanse jongedames TivoliVredenburg te Utrecht aan, met support van Dream State. Beide concerten waren razendsnel uitverkocht.

De vraag is wel of en hoe de samenstelling van het gezelschap is veranderd. Om te beginnen overleed op 5 januari van dit jaar na een tragisch ongeval gitarist Mikio 'Ko-Gami' Fujioka van de Kami Band. Dat is de vaste begeleidingsgroep van de drie zangeresjes Suzuka "Su-Metal" Nakamoto, Yui "Yuimetal" Mizuno en Moa "Moametal" Kikuchi. Het is nog niet bekend wie Ko-Gami op gitaar gaat vervangen.

Voor nog meer onzekerheid zorgt de bijgevoegde videoclip van Distortion. Daarin zijn Su-Metal, Yuimetal en Moametal niet te zien. De hoes van de nieuwe single laat bovendien de silhouetten zien van zeven personages, en dus geen drie, die in de videoclip centraal staan en in een persbericht worden omschreven als "de verkozen zeven, die zijn neergedaald uit de duistere zijde." Wat dat allemaal te betekenen heeft, zal voor of tijdens de concerten in Utrecht vast duidelijk worden.

Dee Snider komt met For The Love Of Metal
Geplaatst op 07-05-2018 om 20:43u

Dee Snider komt deze zomer met een nieuwe soloplaat getiteld For The Love Of Metal. De voormalige frontman van Twisted Sister heeft het album opgenomen met Jamey Jasta van Hatebreed en heeft nu een contract met Napalm Records getekend voor de release. Gastrollen o de plaat zijn er voor Howard Jones (ex-Killswitch Engage), Mark Morton (Lamb Of God), Alissa White-Gluz (ARch Enemy, Joel Grind en Nick Bellmore (beide Toxic Holocaust) en Charlie Bellmore (Kingdom Of Sorrow). De releasedatum staat op 27 juli. Dat komt goed uit, want twee weken later, op vrijdag 10 augustus, is Dee Snider te zien op het Alcatraz Hard Rock & Metal festival in Kortrijk.

Dee Snider komt met For The Love Of Metal

Zangeres verlaat End Of The Dream
Geplaatst op 07-05-2018 om 20:30u

Zangeres Micky Huijsmans heeft End Of The Dream verlaten. Ze kon zich niet meer vinden in de kant die de band opwilde. De Brabantse band gaat nu opzoek naar een nieuwe zangeres. End Of The Dream maakte twee albums met Huijsmans, waarvan het vorig jaar verschenen Until You Break de meest recente is.

Fotoverslag: Nifelheim in Eindhoven
Geplaatst op 06-05-2018 om 21:09u

Vrijdag 4 mei stond Nifelheim samen met AntropomorphiA in Dynamo te Eindhoven. Jos ging er heen voor een fotoreportage. Je kunt zijn foto's hier bekijken!

Fotoverslag: Nifelheim in Eindhoven

Verslag van PitFest
Geplaatst op 06-05-2018 om 20:56u

Drenthe staat nu niet echt bekend om zijn hardcore/punk en metal, maar sinds 2016 wordt in het dorp Erica jaarlijks het zeer succesvolle PitFest georganiseerd. De eerste twee edities vonden plaats in en nabij Café The Spot, maar aangezien ze beide uitverkochten, werd dit jaar uitgeweken naar Wellness Hotel & Golf Resort Zuiddrenthe. Op het programma staan klinkende namen als Bloodbath, Vader en de originele line-up van Altar! Marcel, Wessel en Jeffrey doen verslag van het evenement dat flink is uitgebreid. Je kunt hun verslag hier lezen!

Verslag van PitFest