Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2017

Nieuwe namen voor Be Prog! My Friend
Geplaatst op 13-10-2017 om 15:00u

De organisatie van Be Prog! My Friend heeft twee namen aan het affiche voor de editie in 2018 toegevoegd: Gazpacho en Persefone. Eerder waren Plini, Pain Of Salvation en Sons Of Apollo al bevestigd voor het progressieve rock- en metalfestival, dat plaatsvindt in de prachtige setting van het openluchtmuseum Poble Espanyol te Barcelona. Meer informatie over het tweedaagse evenement op 29 en 30 juni vind je op www.beprogmyfriend.com.

Tweede album en nieuwe single van Fleddy Melculy
Geplaatst op 13-10-2017 om 12:42u

De Kerk Van Fleddy is de titel van het tweede album van Fleddy Melculy. Deze Belgen brengen de plaat op 16 februari uit. Het is een dubbelalbum waar maar liefst 22 tracks en acht bonustracks op staan. Omdat februari nog ver weg is, heeft de band nu al de eerste single uitgebracht, getiteld Varken. Lees verder om deze te beluisteren. Volgend jaar zal Fleddy Melculy ook weer veelvuldig live te zien zijn. Op 2 en 3 februari zijn er tryout-shows in respectievelijk Sneek en Katwijk, maar vanaf begin maart is de groep door heel Nederland te zien.

Helloween komt met reünie-single
Geplaatst op 13-10-2017 om 09:00u

De Pumpkins United-tournee van Helloween komt eraan. Na jaren afwezigheid zijn Michael Kiske en Kai Hansen terug bij de band voor een bijzondere tour. Dit houdt niet in dat hun "vervangers" nu zijn opgehoepeld. Nee, Met twee frontmannen en drie gitaristen gaat de band binnenkort de wereld rond voor een drie uur durende show waarin oude en nieuwe Helloween-songs ter gehore gebracht worden. Dit circus doet op 20 november Poppodium 013 in Tilburg aan. Om je alvast in de stemming te bregen heeft de band een nieuwe single opgenomen: Pumpkins United. Als je verder leest kun je hem beluisteren!

Deep Purple, Black Label Society en meer videoclips
Geplaatst op 12-10-2017 om 22:05u

Het door Vicor Smolski (ex-Rage) opgerichte Almanac komt op 24 november met de opvolger van het debuut: Kingslayer. Daarop is de nieuwe ritmesectie, bestaande uit bassist Tim Rashid en drummer Athanasios ‘Zacky’ Tsoukas te horen. Hierbij een voorproefje: Losing My Mind.

Het Zweedse heavymetalcollectief RAM komt op 3 november via Metal Blade Records met zijn vijfde full-length Rod. Een voorproefje daarvan vind je hier met de door Martin Högdahl en Johan Lundborg geregisseerde clip voor On The Wings Of No Return.

Vorige maand deelden we al de clip bij Outback Incest Clan van Broken Hope, nu is het de beurt aan Blast Frozen, maar dan niet de versie die op Mutilated And Assimilated staat, maar de live-versie van een optreden in Underground te Londen.

Het duurt nog even, maar op 19 januari 2018 komt Grimmest Hits van Black Label Society uit. Justin Reich, die al vaker samenwerkte met de rockband, regisseerde de video bij Room Of Nightmares.

De eerste geanimeerde video van Deep Purple ooit: The Surprising van het album inFinite, dat de vijftigjarige historie vertelt. Illustrator Matt Rooke en regisseur Peter Rogers zijn er nauw bij betrokken. In november komt de documentaire From Here To inFinite uit.

Het melodieuze powermetalcollectief Power Quest heeft de tweede single, Lords Of Tomorrow, van zijn zesde langspeler Sixth Dimension vrijgegeven. De Engelse muzikanten werkt daarop samen met gastartiesten Anette Olzon (ex-Nightwish), Andrea Martongelli (Arthemis, ex-Power Quest) en Lars Rettkowitz (Freedom Call).

Evergrey in Hengelo
Geplaatst op 12-10-2017 om 21:31u

Onlangs was Evergrey in het land voor enkele shows. Bij het optreden in Hengelo, waar het uit Griekenland afkomstige Need het voorprogramma verzorgde, ging er echter wat mis, waardoor er wat oponthoud was. Jeffrey was er bij en vertelt je wat er gebeurde. Je kunt zijn verslag hier lezen!

Evergrey in Hengelo

Nieuwe EP van Scour
Geplaatst op 12-10-2017 om 15:36u

Naast Down, Superjoint en Phil Anselmo & The Illegals houdt voormalig Pantera-frontman Phil Anselmo er nog een band op na: Scour. De band bracht vorig jaar het debuutalbum uit, maar op 3 november komt de nieuwe EP Red uit. Deze werd opgenomen in Anselmo's studio Nodferatu's Lair en geproduceerd door Steve Berrigan. Als je verder leest kun je alvast de track Piles beluisteren.

Win kaarten voor Into The Void
Geplaatst op 11-10-2017 om 22:52u

Sinds enkele jaren wordt ook in Leeuwarden elk jaar een heerlijk stonerfeestje gehouden. Op 20 en 21 oktober is het tijd voor de vijfde editie van Into The Void! Dit jaar staan Candlemass, God Is An Astronaut, Saint Vitus, Mos Generator en nog vele andere geweldige bands op het programma. Wil je kans maken op twee kaarten, doe dan snel mee met onze Into The Void-actie!

Win kaarten voor Into The Void

Gitarist verlaat Monomyth
Geplaatst op 11-10-2017 om 19:50u

Na ruim zes jaar heeft gitarist Thomas van den Reydt de keuze gemaakt om te stoppen met Monomyth. Onlangs is hij begonnen aan een vierjarige opleiding, die hem veel tijd gaat kosten. Hij heeft aangegeven zich daardoor niet meer voor de volle 100% op de band te kunnen richten en heeft daarom besloten om de band te verlaten. Monomyth heeft al een opvolger voor Thomas gevonden. Boudewijn Bonebakker (Gingerpig/ex-Gorefest) heeft zich bij de band gevoegd. Ondertussen zijn de mannen al druk aan het repeteren voor een viertal shows volgende maand in Rotterdam, Tilburg, Leeuwarden en Eindhoven. Ook wordt er al nagedacht over nieuw materiaal voor het volgende album.

Nieuwe namen voor Roadburn
Geplaatst op 11-10-2017 om 15:33u

Vandaag is de line-up van Roadburn aangevuld met maar liefst zestien nieuwe acts. Cult Of Luna met Julie Christmas, Weedeater, Grave Pleasures, Greenmachine, Future Occultism, Årabrot, Furia, Gost, Hell, Maggot Heart, Mizmor, Occvlta, Sannhet, Thaw, Uniform en Wrekmeister Harmonies komen naar het legendarische Tilburgse festival. Eerder al waren Godspeed You! Black Emperor, Converge, Hugsjá, Panopticon, The Heads, Bell Witch, Ex Eye, Igorrr, Sangre De Muerdago en Aerial Ruin bevestigd.

Maar er is nog meer Roadburn-nieuws. Het festival heeft een nieuwe locatie erbij gevonden. De Koepelhal ligt vlakbij Poppodium 013, aan de andere kant van het spoor. Ook hier zullen op vrijdag en zaterdag bands optreden. Tevens zal hier de merchandise van de bands te vinden zijn. Roadburn vindt volgend jaar plaats van 19 t/m 22 april in en rondom 013 in Tilburg. Kaarten voor de volle vier dagen kosten 198,40 euro, een kaart voor drie dagen € 175,40. De kaartverkoop begint op 19 oktober om 18:30u bij de boxoffice van 013 en om 21:00u online. Alle informatie vind je op www.roadburn.com.

Zes nieuwe videoclips met onder meer Electric Wizard
Geplaatst op 11-10-2017 om 13:30u

Digitaal al beschikbaar, fysiek op 10 november: Bad Blood Rising van Santa Cruz. De clip bij Young Blood Rising geeft een idee hoe het eraan toegaat bij liveshows van de hardrockers uit Helsinki.

Uit Columbus, Ohio komt het metalcorecollectief Like Moths To Flames. Rise Records releaset op 3 november de nieuwe plaat Dark Divine. Bekijk en beluister hier de eerste single Nowhere Left To Sink.

Een week later brengt Spinefarm Wizard Bloody Wizard van Electric Wizard uit. See You In Hell is de albumopener. Verwacht bluesy, door Black Sabbath geïnspireerde heavy rock.

Billy Corgan, bekend als frontman van Smashing Pumpkins, komt overmorgen met zijn soloplaat Ogilala onder de naam William Patrick Corgan. In de clip bij The Spaniards zijn beelden verwerkt van de silent film Pillbox.

Eerder deelden we al de video bij California Dreaming van Hollywood Undead, nu is het de beurt aan Renegade. Beide tracks staan op V, dat op 27 oktober verschijnt. Johnny 3 Tears hoopt dat het nummer en de bijbehorende video jongeren inspireert om te geloven dat ze de wereld kunnen veranderen.

Papa Roach-frontman Jacoby Shaddix is te gast bij Nothing More in het nummer Don’t Stop. Nothing More is een rock/metalgroep uit San Antonio. De vijfde full-length The Stories We Tell Ourselves is sinds een kleine maand verkrijgbaar.

Asphyx bevestigd voor Stonehenge
Geplaatst op 11-10-2017 om 09:04u

Het festival is nog een maand of negen weg, maar de line-up van Stonehenge neemt al serieuze vormen aan. Onlangs is band nummer 26 toegevoegd en dat is niets minder dan Asphyx. Eerder al waren onder meer Suffocation, Pestilence, Carnifex, Grave en Hate Eternal vastgelegd, maar we hebben vernomen dat er wellicht nog meer bands bijkomen. Het Stonehenge festival vindt volgend jaar plaats op 20 juli, wederom in Steenwijk. Early bird-tickets kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar tot en met 31 december. Informatie vind je op www.stonehengefestival.nl.

Zes nieuwe clips met o.a. Motionless In White
Geplaatst op 10-10-2017 om 19:30u

Op 27 oktober komt Winds Of Plague met Blood Of My Enemy. Orie McGinness regisseerde de clip bij Never Alone, die het verhaal vertelt “of a misunderstood woman who has harnessed her inner demons to her advantage.”

Eerder deelden we al de clip bij het titelnummer van het op 20 oktober te verschijnen vijfde album van We Came As Romans, de post-hardcoregroep uit Michigan. Nu is het de beurt aan Lost In The Moment.

Vier jaar na het debuut van Vandenberg’s Moonkings is opvolger MK II een feit. De albumreleaseshow is op 11 november in Atak te Enschede, een maand later zijn er clubshows. Een voorproefje van de nieuwe collectie songs vind je hier met Tightrope.

Eerder deelden we al de beelden bij Lifeless van Exhumed, nu is het de beurt aan Night Work. Beide tracks staan op Death Revenge, dat komende vrijdag in de winkels ligt. De thematiek grijpt terug op moorden in de begin van de negentiende eeuw.

Ook Motionless In White heeft wederom een door Max Moore geregisseerde clip online gezet. Necessary Evil staat op Graveyard Shift. U hoort Korn-invloeden? Dat kan kloppen. Jonathan Davis verzorgt de gastzang.

Vocalist Sean Z (Dååth, ex-Chimaira), Attila Csihar (Mayhem), gitarist/bassist/toetsenist/vocalist Frédéric Leclercq (DragonForce), gitarist Stephane Buriez (Loudblast), bassist Heimoth (Seth) en drummer Joey Jordison (Vimic, ex-Slipknot) vormen samen Sinsaenum. De extreme deathmetalgroep komt op 10 november met de ep Ashes.

Twelve Foot Ninja in Nijmegen
Geplaatst op 09-10-2017 om 20:53u

In april had de organisatie van Complexity een exclusieve show van Twelve Foot Ninja te pakken, maar niet getreurd als je daar niet bij aanwezig was: de Australiërs keren namelijk maanden later terug voor de Europese Monsoon-tour met The Interbeing. Gisteren stonden de twee bands in Amsterdam te spelen, vandaag in een goed gevulde kleine zaal Doornroosje te Nijmegen. Jeffrey bevindt zich onder de belangstellenden en doet verslag. Je kunt het hier lezen.

Twelve Foot Ninja in Nijmegen

Clips: Prophets Of Rage, DragonForce...
Geplaatst op 09-10-2017 om 13:00u

Op vrijdag de dertiende komt via Frontiers Music Srl. de nieuwe plaat van Revolution Saints uit, de rockband met onder andere Deen Castronovo (Journey, Bad English), Doug Aldrich (The Dead Daisies, Whitesnake, Dio) en Jack Blades (Night Ranger, Damn Yankees). Op Light In The Dark staat onder meer I Wouldn’t Change A Thing.

Eerder deelden we al de clip bij Living On The 110 van Prophets Of Rage, nu is het de beurt aan Hail To The Chief. Beide tracks staan op het zelfgetitelde debuut dat vorige maand uitkwam. Op donderdag komt de supergroep met leden van Cypress Hill, Public Enemy en Rage Against The Machine naar 013 in Tilburg.

Ex-Iron Maiden-zanger Blaze Bailey heeft een door Richard Pembridge geregisseerde clip online gezet bij Eating Lies. Het nummer staat op het negende soloalbum Endure And Survive, het tweede in de serie van drie over een sci-fi-concept.

Een kijkje in de keuken van DragonForce; zo beschouwt gitarist Herman Li de beeden bij Midnight Madness. Het nummer staat op de zevende full-length Reaching Into Infinity, de eerste met de Italiaanse drummer Gee Anzalone.

Danny Worsnop is terug bij Asking Alexandria. Hij is te horen in Into The Fire. De track is een voorproefje van wat komen gaat op 15 december. Voor de clip werkten de Engelsen samen met regisseur Jensen Noen.

Sinds kort ligt The Deviant Chord van Jag Panzer in de winkels. Daarop staat onder meer Fire Of Our Spirit. De in 1981 opgerichte Amerikaanse powermetalband hield er in 2011 mee op, maar pakte in 2013 de draad weer op. Joey Tafolla, die tot twee keer eerder deel uitmaakte van de line-up verving gitarist Christian Lasegue.

Voorverkoop Hellfest begint vrijdag
Geplaatst op 09-10-2017 om 11:30u

Iedereen die volgend jaar naar Hellfest wil moet even opletten. Aanstaande vrijdag 13 oktober begint namelijk de kaartverkoop, zo is te zien in een nieuwe teaser die het festival online gezet heeft. We raden je aan om zo snel mogelijk je kaarten te kopen, want ervaring leert dat het festival is uitverkocht voordat de line-up bekend is. Hoeveel de kaarten gaan kosten, is nog niet bekend. De dertiende editie van Hellfest vindt plaats van 22 t/m 24 juni in het Franse Clisson. De line-up wordt meestal in zijn geheel op één moment bekendgemaakt, meestal enkele weken nadat de kaartverkoop gestart is. Meer informatie vind je op www.hellfest.fr.