Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-09-2018

Abbath headliner Stonehenge festival
Geplaatst op 17-09-2018 om 21:30u

Stonehenge heeft de headliner bekendgemaakt: Abbath komt naar Steenwijk! Ook Dead man's Walk is onlangs bevestigd. Eerder al voegde het festival al onder meer Aborted, Memoriam, I Am Morbid en Inhume aan de line-up toe. Er komen naar verwachting nog ruim tien bands bij, dus de line-up is nog lang niet rond. Het Stonehenge festival vindt volgend jaar plaats op zaterdag 27 juli, natuurlijk in Steenwijk. Early Bird-tickets kosten 25 euro en zijn verkrijgbaar via www.stonehengefestival.nl.

Vijfentwintig jaar Amon Amarth
Geplaatst op 17-09-2018 om 21:09u

De vikingschepen van Amon Amarth varen inmiddels al vijfentwintig jaar over de oceanen. De band vindt het dus tijd voor een documentaire. Die staat op de nieuwe dvd en Blu-Ray getiteld The Pursuit Of Vikings: 25 Years In The Eye Of The Storm, welke in november het levenslicht zal zien. Naast de documentaire over Amon Amarth staat ook het optreden dat de band gaf op het Summer Breeze festival in 2017 op het schijfje. Misschien nog wel meer, maar dat is nu nog niet bekend. Ondertussen werkt de Zweedse band aan songs voor de opvolger voor het twee jaar oude Jomsviking. De nieuwe plaat wordt begin volgend jaar verwacht.

Preview FemME 2018
Geplaatst op 17-09-2018 om 19:00u

Van 12 tot en met 14 oktober vindt in Eindhoven het jaarlijkse FemME plaats. Ditmaal in Dynamo op vrijdag en zaterdag en in PopEI op zondag. Het female metal event biedt een podium voor tweeëntwintig bands met minimaal een vrouw in de line-up. Of dat nu een zangeres of een toetseniste is, maakt niet uit. Op de affiche staan Cellar Darling en Beyond The Black genoteerd als headliners (beide op zaterdag), maar er zijn nog veel meer interessante bands te zien en te beluisteren. Er is voor ieder wat wils met uiteenlopende stijlen. Laten we eens kennismaken.

Clips: Arsis, Deicide, Dee Snider en meer
Geplaatst op 17-09-2018 om 11:40u

Het Tunesische Persona mixt verschillende stijlen (rock, metal, klassiek, prog), zoals te horen is in Invidia, het zevende nummer op Metamorphosis (2017). Michail Sedov en zangeres Jelena Dobric zijn verantwoordelijk voor de (artistieke) regie en opnamen.

Binnenkort vindt het Female Metal Event FemME plaats in Eindhoven. Ann My Guard verzorgt daar zowel een reguliere show als een akoestisch optreden. De Hongaarse formatie speelt daar ook vast en zeker Echo. Die melodieuze track staat op Moira, dat op 11 oktober via Painted Bass Records verschijnt.

Een maand geleden stond Dee Snider nog op Alcatraz het publiek te vermaken. Een paar dagen geleden heeft de charismatische frontman een clip online laten zetten bij American Made. Het nummer staat op For The Love Of Metal.

Het experimentele Tengger Cavalry heeft bij Chasing My Horse een video gemaakt, waaruit blijkt welke instrumenten er naast de Mongoolse zangtechniek zijn ingezet. Het originele, cultuurverbindende nummer staat op de zesde full-length Cian Bi.

Volgend jaar is Deicide alweer drie volledige decennia actief. Inmiddels zijn de Amerikanen met Overtures Of Blasphemy aanbeland bij album nummer twaalf. Daarop staat onder meer Defying The Sacred.

Agonia Records releaset op 2 november het zesde album van Arsis. Op Visitant staat onder andere Tricking The Gods. Rob Neilson regisseerde de clip voor de technische melodeathband uit Verenigde Staten.

Win kaarten voor Europe
Geplaatst op 16-09-2018 om 21:00u

Na een lange pauze kwam Europe in 2004 weer bijeen voor het comeback-album Start From The Dark. Sindsdien weet de Zweedse band niet van ophouden en verschijnt er om de paar jaar een nieuw album dat weer anders klinkt dan zijn voorganger. Walk The Earth is het meest recente werk. Op woensdag 26 september is Europe weer in het land. De band staat dan in Poppodium 013 te Tilburg. Die avond krijgen we naast de bekende hits als The Final Countdown en Superstitious ook nieuwer materiaal te horen, dat zich moeiteloos kan meten met de bekende songs. Wil je kans maken op twee kaarten, doe dan snel mee onze Europe winactie!

Win kaarten voor Europe

Kamelot in Tilburg
Geplaatst op 16-09-2018 om 18:00u

Afgelopen vrijdag trad Kamelot op in Poppodium 013. De grote concertzaal in Tilburg was dan ook stijf uitverkocht. Fans van over de hele wereld kwamen in de textielstad samen om te genieten van de show die later in dvd-vorm zal verschijnen. Leaves' Eyes en Maiden UniteD waren de supportacts die hun geluk niet op konden. Natuurlijk waren we erbij. Je kunt ons verslag hier lezen!

Kamelot in Tilburg

Nieuw album van Impellitteri
Geplaatst op 16-09-2018 om 17:13u

Impellitteri brengt volgende maand het nieuwe album The Nature Of The Beast uit. Het album werd in Los Angeles opgenomen met producer Mike Plotnikoff, die al eerder werkte met bands als Van Halen, Aerosmith en In Flames. De opvolger voor het drie jaar oude Venom verschijnt op 12 oktober, maar de Amerikaanse band heeft alvast de eerste single uitgebracht. Als je verder leest kun je de clip bij het nummer Run For Your Life bekijken.

Tweede Intermission-album van Stratovarius
Geplaatst op 15-09-2018 om 15:00u

Op 7 oktober staat Stratovarius samen met Tarja Turunen in TivoliVredenburg in Utrecht. Eerder nog, op 28 september om precies te zijn, brengt Stratovarius een album uit getiteld Enigma: Intermission 2. Hierop staan drie gloednieuwe nummers, vier orkestrale versies van bekende Stratovarius-songs en nog diverse zeldzame tracks. De vier orkestrale nummers zijn eerder dit jaar opgenomen. Enigma: Intermission 2 volgt 17 jaar na de eerste Intermission-plaat. Wederom staan er zeldzame songs op het album, zoals bonustracks van oude albums. De band heeft nu alvast de orkestrale versie van Unbreakable online gezet, die je kunt beluisteren als je verder leest.

Zes nieuwe clips met o.a. Voivod en Aborted
Geplaatst op 15-09-2018 om 14:00u

Eerder deelden we de clips bij Army Of Cops en The Torture Fields van het Amerikaanse grindcollectief Pig Destroyer. Nu is het de beurt aan Mt. Skull. De drie tracks staan op Head Cage, dat op 7 september via Relapse Records is verschenen.

David Brodsky for MyGoodEye heeft de clip geregisseerd bij River Of Hihils Where Owls Know My Name. Dat is het titelnummer van de eerder dit jaar verschenen plaat die onderdeel uitmaakt van een cyclus van vier seizoenen.

De veteranen van Voivod komen op 21 september via Century Media Records met The Wake. Het is het veertiende album van de experimentele Canadese formatie en de eerste met de nieuwe bassist Dominique Laroche (Rocky). Beluister en bekijk hier Always Moving, het tweede voorproefje na Obsolete Beings.

Op diezelfde dag komt TerrorVision van Aborted uit via Century Media Records. Dat is de tiende full-length van de Belgische deathmetalformatie, die 23 jaar actief is. Check hier de beelden bij Vespertine Decay.

Een week later releaset Napalm Records het nieuwe album van Wolfheart. Constellation Of The Black Light is al het vierde sinds de oprichting van de melodeathband in 2013, dat in eerste instantie een project was van Tuomas Saukkonen (onder andere ex-Before The Dawn).

De single Broken Dreams In Isolation laat een heel andere kant horen dan we van Evil Invaders gewend zijn. De 7” single is net een week uit. Op de b-kant staat de Savatage-cover The Unholy.

Soulfly zet nieuw nummer online
Geplaatst op 15-09-2018 om 11:54u

Over iets meer dan een maand ligt de nieuwe plaat Ritual van Soulfly in de winkels. De opvolger voor het drie jaar oude Archangel bevat gastbijdrages van onder meer Ross Dolan (Immolation) en Randy Blythe (Lamb Of God). Blythe is te horen in de track Dead Behind The Eyes. Om je alvast op te warmen voor het album heeft Soulfly nu dat nummer online gezet. Lees verder om het te beluisteren.

Zes nieuwe clips met o.a. Lacuna Coil
Geplaatst op 14-09-2018 om 14:15u

Zoltan Bathory, gitarist van Five Finger Death Punch, heeft When The Seasons Change opdragen aan politieofficiers en diegenen die hun eigen leven wagen om anderen te redden, waaronder Charleston Hartfield. Hij overleed aan de gevolgen van het zich opstellen als menselijk schild in de schietpartij in Las Vegas vorig jaar.

Het rockende trio DeWolff heeft beelden online gezet bij Double Crossing Man. De Thrust-tour, die afgelopen zaterdag begon, doet diverse podia in Nederland aan, met name in december en januari.

Zanger Jay Buchanan, gitarist Scott Holiday, bassist Dave Beste en drummer Mike Miley vormen samen Rival Sons. Het kwartet heeft een clip openbaar gemaakt bij de nieuwe track Do Your Worst, die op het aankomende album belandt dat begin volgend jaar uitkomt via Atlantic.

Op 9 november komt de cd/dvd/blu-ray The 119 Show - Live In London van Lacuna Coil uit. De Italiaanse groep verzorgde op 19 januari in O2 Forum Kentish Town een speciale show die is geregisseerd door Paul M Green (Film 24 Productions). Martin Knight (The Professional Recording Company) is verantwoordelijk voor de audio. De mix and master is gedaan in BRX Studio Milano door Marco Barusso. Een voorproefje vind je hier met Blood, Tears, Dust.

Sky Sailing is de derde single van Dark Sarahs nieuwe album The Golden Moth, waar naast het vocale duo Heidi Parviainen en JP Leppäluoto ook Mikko P. Mustonen (Enthrope) aan heeft bijgedragen qua songwriting. De symfonische metalplaat ligt volgende week vrijdag in de winkels.

Op 12 oktober releaset AFM Records Speed Between The Lines van Gama Bomb. Kiran Acharya regisseerde de clip bij Bring Out The Monster voor de Noord-Ierse en Engelse thrashers.

Nieuw album van Within Temptation in december
Geplaatst op 14-09-2018 om 12:15u

Resist is de titel van het nieuwe album van Within Temptation. Fans kunnen gerust zijn, Sharon den Adel is nog altijd de zangeres; haar My Indigo-project was slechts een uitstapje. 14 december moet het nieuwe album in de winkel liggen. Op dat moment zit de band middenin een grote Europese tournee, die de band in november naar Antwerpen, Amsterdam en Groningen brengt en in december naar Tilburg.

Als voorproefje op het album heeft de band zojuist de eerste single The Reckoning uitgebracht. Hierop is een gastrol weggelegd voor Jacoby Shaddix van Papa Roach. Als je verder leest kun je de lyricvideo voor dit nummer bekijken.

Northward zet tweede song online
Geplaatst op 14-09-2018 om 11:52u

Kort na de eerste single While Love Dies komt Northward, het nieuwe project van zangeres Floor Jansen (Nightwish) en gitarist Jorn Viggo Lofstad (Pagan's Mind), al met de tweede preview van het album. Als voorloper op het debuutalbum kun je nu de song Get What You Give beluisteren als je verder leest. Het album ligt vanaf 19 oktober in de winkels. Jansen en Lofstad namen de plaat op met producer Jacob Hansen. Morty Black (TNT) neemt de basgitaar voor zijn rekening, terwijl Jango Nilsen en Stian Kristoffersen (Pagan's Mind) verantwoordelijk zijn voor de drums. Ronny Tegner (Pagan's Mind) is te horen op piano op een song en Floor gaat in Drifting Islands in duet met haar zus Irene.

Annihilator stelt headline-tournee met een jaar uit
Geplaatst op 13-09-2018 om 21:37u

Annihilator stelt de geplande 'A Tour For The Demented' headline-tournee door Europa met exact een jaar uit. Daar zijn twee redenen voor. Ten eerste was het de bedoeling dat zanger Randy Rampage als speciale gast mee zou gaan, om nummers te zingen van de beide Annihilator-albums waarop Rampage te horen was (waaronder het legendarische debuut Alice In Hell). Randy Rampage is een maand geleden, op 14 augustus, echter plotseling getroffen door een hartaanval en overleden. Volgens bandleider Jeff Waters is de dood van zijn (oud)collega nu pas echt tot hem doorgedrongen. In de bijgaande video, waarin de meestergitarist (in het Engels) uitleg geeft over de uitgestelde tournee, maakt Waters dan ook een aangeslagen indruk.

De tweede reden dat de geplande rondreis moet worden uitgesteld, is dat Jeff Waters recent officieel van Canada naar Groot-Brittannië is verhuisd en de Britse regering om die reden zijn paspoort voor een periode van twee tot drie maanden heeft ingenomen. De tournee wordt daarom precies een jaar uitgesteld. Zo zou Annihilator op 24 oktober in Victorie (Alkmaar) spelen, een dag later in Hedon (Zwolle) en weer een dag later in Biebob (Vosselaar). In principe vinden die shows nu op 24, 25 en 26 oktober 2019 plaats en blijven reeds gekochte entreebewijzen geldig. Enkele Europese shows worden volgens Jeff Waters echter verplaatst of afgelast, dus we weten nog niet zeker of de concerten in Alkmaar, Zwolle en Vosselaar inderdaad in de planning blijven staan. Komende dinsdag, 18 september, maakt Annihilator het nieuwe schema voor de headline-tournee door Europa officieel bekend. De shows gaan volgens Jeff Waters zonder meer een speciaal eerbetoon aan Randy Rampage bevatten.

Tweede album van Ashes Of Ares
Geplaatst op 13-09-2018 om 20:59u

Sinds zijn tweede vertrek bij Iced Earth is het wat stiller rondom zanger Matt Barlow. Behalve dan dit jaar! Deze zomer kwam hij nog met een album samen met Jonah Weingarten (Pyramaze) onder de noemer We Are Sentinels. Zijn andere band Ashes Of Ares, waarin hij samenwerkt met gitarist Freddie Vidales (ook ex-Iced Earth) en drummer Van Williams (Nevermore) komt binnenkort ook met een nieuw album. Williams heeft de band inmiddels wel officiëel verlaten omdat hij het te druk heeft met Ghost Ship Octavius maar hij is nog wel te horen op het tweede album van Ashes Of Ares. Dat album heet Well Of Souls en wordt op 9 november uitgebracht.