Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-07-2018

Zes nieuwe clips met onder meer Robert Plant, Revocation
Geplaatst op 12-07-2018 om 12:00u

Eerder deelden we al de clip bij Lovers In The Rain van The Night Flight Orchestra. Nu is het de beurt aan Turn On Miami. Beide tracks staan op Sometimes The World Ain’t Enough. Dat is de vierde full-length van de Zweedse rockers die de jaren tachtig laten herleven.

Een paar weken geleden stond Hollywood Undead nog op Graspop. Daarna is er een video verschenen bij Gotta Let Go. Het toont de nieuwe melodieuze richting die de rockgroep uit Los Angeles heeft gekozen na Five (2017).

Ex-Led Zeppelin-zanger Robert Plant heeft een geanimeerde video laten maken bij New World. Het nummer staat op Carry Five. Plant zegt het volgende erover: “New World is a comment on a recent history of conquest and submission. How fitting that Shepard Fairey, Aaron Huey, and Ernesto Yerena complemented our music in such a way.

J.D. Butler is de regisseur van de beelden bij Paved With Bones van Impending Doom, die zijn opgenomen tijdens de uitverkochte releaseshow van het album The Sin And Doom Vol. II. De christelijke deathcoreband uit Riverside, Californië is sinds 2015 actief.

David Brodsky en Dave Davidson zijn de mannen achter de video van Revocations Of Unworldly Origin. Het nummer van de death/thrashband uit Boston staat op The Outer Ones, dat op 28 september via Metal Blade Records verschijnt.

Gitarist Craig Goldy (Dio, Giuffria), gitarist/toetsenist Wayne Findlay (MSG), drummer Simon Wright (AC/DC, Dio, Operation: Mindcrime), bassist Rudy Sarzo (Quiet Riot, Ozzy Osbourne, Whitesnake) en zanger Diego Valdez (Helker) vormen samen Dream Child. De mannen zijn te zien in de clip bij Under The Wire. De rocker met progressieve twists staat op Until Death Do We Meet Again, dat op 14 september uitkomt via Frontiers Music Srl.

Dynamo Metal Fest signeersessies
Geplaatst op 11-07-2018 om 18:00u

Ook op Dynamo Metal Fest gaan wij weer de signeersessies verzorgen. Dit jaar doen Iron Reagan, Vuur, Overkill en I Am Morbid mee! De tijden staan hieronder. Let op: de tijden zijn onder voorbehoud. Check op de dag zelf voor de zekerheid nog even bij onze stand op het festival voor de juiste tijden.

De vierde editie van Dynamo Metal Fest vindt plaats op zaterdag 14 juli, in het Ijssportcentrum te Eindhoven. Naast de genoemde bands staan ook Ghost, Ministry, Annihilator, Leprous en Elephant op het programma. Kaarten kosten 25 euro in de voorverkoop. Alle informatie vind je op www.dynamometalfest.nl.

Dynamo Metal Fest signeersessies

Clips: Devin Townsend Project, Satan, Tarja...
Geplaatst op 11-07-2018 om 14:00u

Op 22 september 2017 trad Devin Townsend Project met de originele bassist John 'Squid' Harder op in het theater in Plovdiv ter ere van het twintigjarige bestaan van Ocean Machine. Daarvan zijn beeld- en geluidsopnamen gemaakt voor een live-cd/dvd met de titel Ocean Machine - Live At The Ancient Roman Theatre Plovdiv. Regulator is een van de twee vrijgegeven tracks.

Op 27 juli komt Tarja met Act II, dat bestaat uit het optreden dat de ex-Nightwish-zangeres gaf in Metropolis Studio in London, plus haar show in Milaan en voorheen onuitgebrachte interviews en foto’s. Een voorproefje van de release vind je hier met het in Italië opgenomen Undertaker.

Gotthard-gitarist Leo Leoni heeft het project CoreLeoni in het leven geroepen om eer te betuigen aan zijn rock-‘n-roll-verleden. Hij krijgt op The Greatest Hits – Part 1 steun van vocalist Ronnie Romero (Lords Of Black, Rainbow), drummer Hena Habegger, gitarist Jgor Gianola en bassist Mila Merker. Walk On Water is de enige nieuwe track op het album, maar wij delen de clip bij No More Lies.

De Zweedse metalveteranen van Tad Morose hebben een clip online gezet bij I Am Night. De traditionele metaltrack staat op de tiende full-length Chapter X, dat uitkomt via GMR.

Losing My Life van Falling In Reverse is het vervolg op de eerder dit jaar uitgebrachte single Losing My Mind. De rapcore/rockband uit Las Vegas is sinds 2008 actief en heeft vier albums op zijn naam staan.

Op 7 september releaset Metal Blade Records Cruel Magic van Satan. De legendarische NWOBHM-groep heeft een videoclip online gezet bij de eerste single The Doomsday Clock. Het kwintet viert volgend jaar het veertigjarige jubileum.

Verslag van Graspop Metal Meeting
Geplaatst op 11-07-2018 om 11:42u

Voor de drieëntwintigste keer wordt Graspop Metal Meeting georganiseerd in het Belgische Dessel, maar voor de organisatie van dit evenement is deze editie wel heel bijzonder. Voor de eerste maal verkoopt het festival geheel uit. Niet geheel onlogisch gezien de sterke line-up die op de affiche pronkt, met daarbij Guns N' Roses, Iron Maiden, Volbeat en Ozzy Osbourne als de grote publiekstrekkers. Jeffrey, Marcel en Sam zijn erbij voor een verslag over honderd bands, verdeeld over vier pagina's. Je kunt het hier lezen!

Verslag van Graspop Metal Meeting

Voorproefje van Dee Sniders nieuwe plaat
Geplaatst op 11-07-2018 om 10:33u

Aan het einde van de maand komt Dee Snider met zijn nieuwe soloalbum For The Love Of Metal. De voormalig Twisted Sister-frontman wil je nu echter alvast wat laten horen, dus heeft hij de videoclip online gezet voor de song Become The Storm. Lees verder om die te bekijken. Het nieuwe album van Snider werd geproduceerd door Jamey Jasta (Hatebreed) en bevat gastbijdrages van Alissa White-Gluz (Arch Enemy), Howard Jones (ex-Killswitch Engage), Mark Morton (Lamb Of God), Charlie Bellmore (Kingdom Of Sorrow) en Joel Grind en Nick bellmore (beiden Toxic Holocaust). Vanaf 27 juli moet For The Love Of Metal in de winkels liggen. Volgende maand is Dee Snider live te zien op onder meer het Alcatraz Hard Rock & Metal Festival in Kortrijk.

Nieuw album van Voivod
Geplaatst op 11-07-2018 om 09:46u

The Wake is de titel van het nieuwe album van Voivod. Fans van de Canadese band hebben vijf jaar moeten wachten op de opvolger voor Target Earth. De nieuwe plaat werd opgenomen en gemixt door Francis Perron in de RadicArt Recording Studio. Vanaf 21 september ligt het nieuwe album in de winkels, maar later deze maand moet de eerste single al uitkomen.

Lacuna Coil komt met live-dvd
Geplaatst op 10-07-2018 om 22:21u

Op 19 januari vierde Lacuna Coil de twintigste verjaardag met een show in de O2 Forum Kentish Town in Londen. De datum was een verwijzing naar de song 1.19 van het tweede album Unleashed Memories van deze Italianen. De verjaardagsshow, waarbij heel veel verrassingen te zien en horen waren, werd opgenomen en onder de noemer The 119 Show - Live In London verschijnt deze op 9 november (ja, weer 119) op cd, dvd en Blu Ray. Rond de release is de band ook weer op tournee. Op 3 november staat Lacuna Coil in Entrepot in Brugge (België), een dag later is de band te zien in Gebr. de Nobel in Leiden.

Clips: Bad Religion, Gojira, Black Label Society
Geplaatst op 10-07-2018 om 12:00u

Eerder dit jaar stond Black Label Society in Royal Albert Hall in Londen tijdens de tour ter promotie van Grimmest Hits. Van het optreden zijn beelden gemaakt en deze staan inmiddels online bij de track Trampled Down Below.

The Kids Are Alt-Right van Bad Religion is een knipoog naar The Kids Are Alright van The Who. De punkveteranen uit Californië zijn bezig met het schrijven van de opvolger van True North uit 2013. Naar verwachting verschijnt deze voorafgaand aan het veertigjarige jubileum in 2020.

In april speelden de heren van Gojira Global Warming voor het eerst sinds de opnamen van From Mars To Sirius (2004). Van die uitdagende opgave, die werd uitgevoerd in Silver Cord Studio in New York, zijn beelden online verschenen.

Lucifer II is de opvolger van Lucifer I van Lucifer. Die retrorockgroep bestaat uit vocaliste Johanna Sadonis, gitarist Robin Tidebrink en multi-instrumentalist Nicke Andersson (ex-Entombed), die zowel de drum-, gitaar- als baspartijen heeft opgenomen. Live spelen gitarist Martin Nordin (Dead Lord) en bassist Alexander Mayr mee. Dreamer is het eerste nummer dat Sadonis en Andersson samen schreven.

Een mix van beelden van optredens en horror-beelden is wat je ziet in de door Tony Valenzuela geregisseerde clip bij Dead And Gone van The Dead Daisies. Het is de officiële kick-off voor het Daisyland-platform waar fans elkaar kunnen ontmoeten. Dead And Gone staat op Burn It Down.

Eerder deelden we al de clip van Bleeding Through’s Fade Into The Ash. Nu is het de beurt aan No Friends. Beide tracks staan op Love Will Kill All, de comebackplaat van de metalcoregroep uit Orange County.

Vicious Rumors heeft weer eens een nieuwe zanger
Geplaatst op 09-07-2018 om 15:45u

De positie van frontman van Vicious Rumors is redelijk vaak aan verandering onderhevig. Een jaar geleden kwam Brian Allen terug, nadat de Nederlander Nick Holleman enkele jaren bij de band gezongen had, die op zijn plek de plotsklaps verdwenen Allen juist weer vervangen had. Brian Allen is nu weer verleden tijd, want nu heeft Vicious Rumors ene Nick Courtney binnengehaald. Je kan hem kennen (maar waarschijnlijk niet) omdat hij meedeed aan American Idol, waarbij hij onder meer nummers van Iron Maiden en Judas Priest zong. Met deze nieuwe Nick begint de band eind augustus aan een Amerikaanse tournee. Tevens heeft Vicious Rumors de platendeal met SPV/Steamhammer verlengd. Het zal ons benieuwen wie er op het eerstvolgende album gaat zingen...

Clips: Sons Of Apollo, The Amity Affliction en meer
Geplaatst op 09-07-2018 om 14:20u

Het drie jaar geleden opgerichte Shadow Witch heeft beelden online gezet bij Disciples Of The Crow, het titelnummer van de tweede full-length. De heavypsychband, die recentelijk optrad op The Maryland Doom Fest, komt uit Kingston, New York.

Kobra Paige en haar mannen van Kobra And The Lotus zijn te zien in de clip bij Velvet Roses. Het nummer staat op Prevail II. De melodieuze metalband uit Canada komt op 20 oktober samen met Butcher Babies naar Willemeen in Arnhem en staat een dag later in Biebob te Vosselaar.

Johnny Gioeli en Deen Castronovo zetten de wereld in vuur en vlam. Onder de naam Gioeli – Castronovo brengt Frontiers Music Srl komende vrijdag het debuutalbum Set The World On Fire uit. Het duo werkte vijfentwintig jaar geleden voor het laatst samen op het debuut van Hardline.

De progressieve heren van Sons Of Apollo hebben helaas het optreden op Dynamo Metal Fest moeten afzeggen, maar zijn later dit jaar nog wel te bewonderen op ProgPower Europe in Baarlo. Ook hebben Mike Portnoy, Derek Sherinian, Billy Sheehan, Ron ‘Bumblefoot’ Thal en Jeff Scott Soto een clip online gezet met beelden van optredens. Signs Of The Time staat op het debuut Psychotic Symphony (2017).

Op 24 augustus releaset Roadrunner Records Misery, de nieuwe plaat van de metalcoregroep The Amity Affliction. Ivy is een voorproefje van het nieuwste werk van de Australiërs. Ryan Mackfall regisseerde de video, die onderdeel uitmaakt van een trilogie. Zanger Joel Birch schreef het concept en is als co-regisseur betrokken.

U kent ze wel, de Wifi Zombies, of internetverslaafden. Pamela Moore, die achtergrondzangeres is geweest bij Queensrÿche, heeft er een liedje over geschreven. Dat staat op Behind The Veil. Ze krijgt daarop hulp van bassist Rudy Sarzo (Quiet Riot, Ozzy Osbourne), drummer Casey Grillo (Kamelot, Queensrÿche) en gitaristen Michael Posch en Craig Church, die beiden voor de orkestraties hebben gezorgd.

Originele vocalist van Malevolent Creation overleden
Geplaatst op 07-07-2018 om 20:27u

Voormalig Malevolent Creation-zanger Bret Malev Hoffmann (wiens voornaam op sommige releases gespeld wordt als Brett) is vandaag overleden. Hij leed aan darmkanker. Het nieuws werd bekendgemaakt door zijn echtgenote, Kimberly Karan Hoffmann. Bret maakte vele jaren deel uit van Malevolent Creation, verdeeld over drie periodes: 1987-1993, 1998-2001 en 2006-2016. Zo was hij onder meer te horen op de eerste drie albums van de Amerikaanse deathmetalformatie en de drie meest recente langspelers. Twee jaar geleden verliet de vocalist het gezelschap echter opnieuw, met Lee Wollenschlaeger als opvolger. Hoffmann was verder te horen op releases van Silent Death en Down The Drain. Recent was hij actief bij Fire For Effect, dat voor eind dit jaar de release van het debuutalbum gepland had. Bret Malev Hoffmann is slechts 51 jaar oud geworden.

Guns N' Roses in Nijmegen
Geplaatst op 06-07-2018 om 11:45u

"Not in this lifetime" is het befaamde antwoord dat Axl Rose gaf op de vraag of er ooit een reünie met Slash zou komen. Twintig jaar lang leek een samenkomst van deze twee legendarische muzikanten dan ook niets anders dan een verre droom. Tot ineens de verrassende wedergeboorte van Guns N' Roses daar was in 2016. Niet alleen Slash, maar ook bassist Duff McKagan keerde terug op het nest en een gigantische wereldtour was het gevolg. Vorig jaar deed de formatie Nijmegen al aan en dit jaar zijn de heren (en dame) wederom van de partij in een vrij goed gevuld, maar lang niet uitverkocht Gofferpark. Daarnaast heeft de band met Gojira en Volbeat zowel een uitstekend als bijzonder voorprogramma meegenomen. Marcel en Dirk waren van de partij. Hun verslag kun je hier lezen!

Guns N' Roses in Nijmegen

Vuur vervangt Sons Of Apollo op Dynamo Metal Fest
Geplaatst op 06-07-2018 om 11:00u

Het wordt heet volgende week zaterdag op Dynamo Metal Fest. Vuur keert terug naar het festival. De band vervangt Sons Of Apollo, die gisteren het optreden wegens familieomstandigheden moesten annuleren. Door de komst van Vuur is de line-up weer compleet. Verder staan ook Ghost, Ministry, Overkill, Annihilator, Leprous, I am Morbid, Iron Reagan en Elephant op het programma. De vierde editie van Dynamo Metal Fest vindt plaats op zaterdag 14 juli, in het Ijssportcentrum te Eindhoven. Kaarten kosten 25 euro in de voorverkoop. Alle informatie vind je op www.dynamometalfest.nl.

Vuur vervangt Sons Of Apollo op Dynamo Metal Fest

Zes nieuwe clips met o.a. Municipal Waste en Marduk
Geplaatst op 05-07-2018 om 23:10u

Regisseur Norman Cabrera is verantwoordelijk voor de video van Slime And Punishment van Municipal Waste. Het is de titeltrack van de zesde full-length van de crossover-Amerikanen. Ze staan onder andere op het Alcatraz-festival in Kortrijk op 11 augustus.

Kelly Thans is de regisseuse van de clip van Novaria’s Blindsight. Het nummer waarin Thans zelf de vocalen verzorgt, staat op Ep 1, die eind vorig jaar uitkwam. Daarop zijn vier gastzanger(e)s(sen) te horen die Moniek Roeloffs, de dame achter de band, hielpen bij de realisatie van de release.

Zangeres Zora Cock, gitarist Bart Winters en toetsenist Ruben Wijga van Blackbriar hebben een akoestische versie opgenomen van de nieuwe track Cry Of A Banshee. Binnenkort komt er een crowdfundingcampagne om middelen te genereren voor de eerste full-length van het Assense symfonische metalcollectief.

De mannen van Marduk hebben de hulp ingeroepen van H. Sjödin voor beelden bij Viktoria, het titelnummer van de nieuwe plaat. Het is de veertiende van de Zweden, die sinds 1990 actief zijn. Gitarist Morgan ‘Evil’ Steinmeyer Håkansson is het enige overgebleven originele bandlid.

Het melodieuze blackmetalgezelschap Belzebubs is na een hiatus weer bij elkaar. Met de nieuwe drummer Samaël is gewerkt aan een opvolger van Moth Of Satanas (2009). Deze komt naar verwachting in februari 2019 uit via Century Media, samen met een boek. Blackened Call is de eerste single.

Alex Camarena, Thomas Freckleton, Spencer Keene, Garrett Russell en Mitchell Stark vormen samen Silent Planet. De nieuwe single van de technische groep uit L.A. heet Northern Fires (Guernica).

Iron Maiden in Arnhem
Geplaatst op 05-07-2018 om 20:43u

Wenkbrauwen fronsten van verbazing toen Iron Maiden de Legacy Of The Beast-tournee aankondigde. De tour zou namelijk in het thema zijn van de gelijknamige mobiele game. Maar wat zou dat betekenen voor de setlist? De band beloofde enkele juweeltjes die al lang niet meer gespeeld zijn. Krijgen we dan eindelijk Caught Somewhere In Time, Prowler of To Tame A Land? Misschien zelfs wel Only The Good Die Young of Alexander The Great? Of wordt het toch weer de gebruikelijke setlist met nog twee 'verrassingen'? Op een snikhete zondag in juli staan de fans al uren klaar bij de Gelredome in Arnhem om hierachter te komen. Ons verslag van deze avond kun je hier lezen!

Iron Maiden in Arnhem