Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-12-2017

Line-up eerste editie The Hague Metal Fest bekend
Geplaatst op 11-12-2017 om 10:37u

Onlangs werd een nieuw festival in Den Haag aangekondigd, genaamd The Hague Metal Fest. Op 28 april zal de eerste editie plaatsvinden in het Paard. De line-up is nu ook bekend: Bodyfarm, Human Error, The Modern Age Of Slavery, Apophys, Astarot, Human Vivisection, Modus Operandi en de Gorefest-tribute Gorefunest zullen deze dag op het festival optreden. Kaarten kosten 20 euro. Alle info vind je op de Facebook-pagina van het festival.

Interview met Persona
Geplaatst op 10-12-2017 om 21:23u

In september vond het FemME-festival in Eindhoven plaats. Een bijzondere band die daar acte de présence gaf, is Persona. Bijzonder, want het is de eerste keer dat de band in Europa optreedt en de nieuwe cd Metamorphosis live ten gehore brengt. Vlak voor het optreden sprak Jeffrey met gitarist/componist Melik Melek Khelifa en de Servische zangeres Jelena Dobric over de nieuwe plaat, wat het concept inhoudt, over de Tunesische scene en over progressie. Je kunt het interview hier lezen!

Interview met Persona

Machine Head, Tarja, Nemesea en meer clips
Geplaatst op 09-12-2017 om 16:00u

Op 26 januari brengt Nuclear Blast het negende studio-album van Machine Head uit. Bij het titelnummer Catharsis zijn door Frazier Bradshaw geregisseerde beelden verschenen. De speciale editie met dvd erbij bevat opnamen van het optreden in The Regency Ballroom, San Francisco in 2015.

Met Dance In The Fire kon iedereen al vernemen hoe Nemesea met de nieuwe zangeres Sanne Mieloo klinkt. Er is inmiddels een tweede clip met haar erin te zien. Het betreft een alternatieve versie van Hear Me met een nieuwe productie van toetsenist Mathijs van Til. De originele versie staat op de full-length Uprise (2016).

Hansi Kursch verzorgt de gastvocalen in Like Orpheus van Orphaned Land. Het nummer, waarvan de teksten zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal, staat op Unsung Prophets & Dead Messiahs, dat op 26 januari wereldkundig wordt gemaakt.

Alter Bridge-frontman Myles Kennedy heeft beelden online gezet van Year Of The Tiger, het titelnummer van zijn solo-album dat op 9 maart uitkomt via Napalm Records. De teksten van Year Of The Tiger gaan over het verlies van zijn vader in 1974.

Om in de kerstsferen te komen, heeft Tarja een speciale release uitgebracht met de titel From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas). Daarop staat ook haar vertolking van Feliz Navidad. Er is ook een separate versie van het nummer uitkomen, waaraan onder andere Simone Simons, Floor Jansen en Sharon den Adel hebben meegewerkt. De opbrengsten daarvan gaan naar de slachtoffers van Barbuda.

Harddrive-media heeft de clip geregisseerd van Heretoirs Golden Dust. Het nummer van de Duitse postmetalformatie, die sinds 2006 actief is, staat op The Circle. Dat is de tweede full-length van de oosterburen, die sinds een paar maanden verkrijgbaar is.

Vier nieuwe namen voor Rock Hard festival
Geplaatst op 08-12-2017 om 13:13u

Ook het Duitse Rock Hard festival heeft weer enkele nieuwe namen bevestigd. De Amerikaanse thrashers van Overkill komen in het rustieke amfitheater te Gelsenkirchen een speciale show spelen, die in het teken staat van de populaire albums Feel The Fire (1985) en Horrorscope (1991). Uit Nederland steekt DOOL de Duitse grens over, terwijl uit Zweden de powermetalband Nocturnal Rites en het recent gerenoveerde Thundermother overvliegen. Eerder al waren onder meer Saxon, Tiamat, Marduk, Uli Jon Roth, Cirith Ungol en Diamond Head bekendgemaakt. Het Rock Hard festival vindt plaats tijdens het Pinksterweekeinde van 18 t/m 20 mei in Gelsenkirchen. Een driedagenkaart zonder camping kost €86,90 en met camping €108,40. Alle informatie vind je op www.rockhardfestival.de.

Ayreon en 24 anderen bevestigd voor Graspop
Geplaatst op 07-12-2017 om 16:26u

Een dag nadat Volbeat onthuld werd als een van de headliners, komt Graspop met 25 nieuwe bevestigingen. Opvallendste naam: Ayreon. Na drie uitverkochte shows in 013 eerder dit jaar zal Arjen Lucassen volgend jaar dus wéér optreden! Met zijn Ayreon gaat hij op de vrijdag de Marquee headlinen. Andere nieuwe namen zijn onder meer Doro, Hollywood Vampires, Lacuna Coil, Madball, Marilyn Manson, Meshuggah en Rise Against. De hele lijst van nieuwe namen zie je als je verder leest.

Graspop Metal Meeting wordt volgend jaar een XL-versie, met een dag meer plezier. Het vierdaagse festival vindt plaats op 21 t/m 24 juni 2018. Een regulier vierdagenticket kost 245 euro, een driedagenticket (voor vrijdag t/m zondag) 205 euro. Er zijn ook duurdere VIP-kaarten beschikbaar. Vanaf aanstaande zaterdag zijn er ook dagtickets verkrijgbaar. Een ticket voor de donderdag (met Guns n' Roses) kost 89 euro, voor de andere dagen betaal je 99 euro voor een dagticket. Meer informatie vind je op www.graspop.be.

25 Years Of Rage Against The Machine
Geplaatst op 07-12-2017 om 13:31u

Wie was erbij op 9 juni 2010, toen Rage Against The Machine Gelredome in Arnhem op zijn grondvesten deed schudden, net als op Pinkpop 2008? Of wellicht was je er al bij toen de Amerikanen op 13 oktober 1992 in Amsterdam op het podium stonden, vlak voordat het zelfgetitelde debuut uitkwam. Een legendarische plaat die de woede vertolkte van een grote massa, de woede tegen onrechtvaardigheid. Die klassieker is nu 25 jaar. Om het gedachtegoed in ere te houden, hebben diverse muzikanten het idee opgevat om een select aantal shows te verzorgen. Onlangs was een van die shows in Hedon te Zwolle. Jeffrey ging een kijkje nemen. Zijn verslag kun je hier lezen!

25 Years Of Rage Against The Machine

Première: nieuwe clip van Toxic Shock
Geplaatst op 07-12-2017 om 11:00u

Vandaag mogen we hier de nieuwe videoclip van Toxic Shock in première laten gaan. Het betreft een video bij het nummer Evil Presence van het nieuwe album Twentylastcentury:

Het tweede album van het Belgische Toxic Shock werd geproduceerd door niemand minder dan Metallica-producer Flemming Rasmussen. De mannen namen het album, dat vorige maand uitkwam, op in zijn Sweet Silence Studios in Kopenhagen.

Live-album van Ghost
Geplaatst op 07-12-2017 om 07:00u

Ceremony & Devotion is de titel van het eerste live-album van Ghost. Verwacht wordt dat de plaat op 19 januari gaat uitkomen. Het album werd op de tour voor de derde plaat Meliora opgenomen en zal het laatste werk zijn met frontman Papa Emeritus III. Eind september werd hij hardhandig van het podium verwijderd. Op het komende, vierde album zal dus wederom een nieuwe frontman te horen zijn.

10 tips voor de Eindhoven Metal Meeting
Geplaatst op 06-12-2017 om 22:50u

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 december is het weer tijd voor de traditonele kerstborrel van headbangend Nederland: de negende editie van de Eindhoven Metal Meeting zal metalheads uit binnen- en buitenland naar de Lichtstad doen afreizen. Uit de gemêleerde line-up tipt Wessel enkele niet te missen groepen. Je kunt onze tips voor de Eindhoven Metal Meeting hier lezen!

10 tips voor de Eindhoven Metal Meeting

Volbeat vierde headliner Graspop Metal Meeting
Geplaatst op 06-12-2017 om 18:14u

De laatste headliner van Graspop Metal Meeting is bekend. Nadat de organisatie eerder Guns n' Roses, Iron Maiden en Ozzy Osbourne bevestigde, kondigt het Belgische festival nu aan dat Volbeat de vierde headliner wordt. De Deense band sluit de zaterdag af. Naast de headliners staan ook onder meer Judas Priest, Avenged Sevenfold, A Perfect Circle, Parkway Drive, Limp Bizkit, Megadeth en Body Count op het programma. Hollywood Vampires (met Alice Cooper en Johnny Depp) heeft zichzelf vorige maand al bevestigd, maar deze band is door Graspop zelf nog niet genoemd.

Graspop Metal Meeting wordt volgend jaar een XL-versie, met een dag meer plezier. Het vierdaagse festival vindt plaats op 21 t/m 24 juni 2018. Een regulier vierdagenticket kost 245 euro, een driedagenticket (voor vrijdag t/m zondag) 205 euro. Er zijn ook duurdere VIP-kaarten beschikbaar. Vanaf aanstaande zaterdag zijn er ook dagtickets verkrijgbaar. Een ticket voor de donderdag (met Guns n' Roses) kost 89 euro, voor de andere dagen betaal je 99 euro voor een dagticket. Meer informatie vind je op www.graspop.be.

Een avondje met Alice Cooper
Geplaatst op 05-12-2017 om 20:30u

Voor een kleine drieduizend bezoekers van Poppodium 013 komt het heerlijk avondje een dag vroeger dan gebruikelijk: Alice Coopers shockrockcircus is na anderhalf jaar terug in Tilburg voor een avond vol met horror opgeleukte rockmuziek. Walter was erbij. Zijn verslag van deze avond kun je hier lezen!

Een avondje met Alice Cooper

Zes nieuwe clips met onder meer Iced Earth en Hamferð
Geplaatst op 05-12-2017 om 20:00u

Het Servische bedrijf iCODE is verantwoordelijk voor de clip bij Black Flag van Iced Earth. Het nummer staat op Incorruptible en is een exacte vertelling van een historisch piratenverhaal, waarin ook Nederlanders een rol spelen.

In Black Cadillac werkt Hollywood Undead samen met B-Real van Cypress Hill. Het hiphopnummer staat op V, dat sinds 27 oktober in de winkels ligt. De Amerikaanse rockers komen in januari naar Europa om te touren.

Evenmore- en Rage Of Light-zangeres Melissa Bonny heeft samen met Jonathan Pellet (zanger/toetsenist bij Rage Of Light) Teardrops geschreven. Jonathan heeft de beelden erbij geregisseerd.

Tijdens de tour in Litouwen en Estland is er een clip opgenomen bij Don’t Fear Death van Be Under Arms. Het Russische gezelschap combineert naar eigen zeggen groove metal, melodeath en metalcore, maar Don’t Fear Death is een experiment met akoestische gitaren, cleane en extreme zang.

Het Amerikaanse Eyes Set To Kill is een aan Century Media verbonden rockgroep die met Break hoopt door te breken buiten eigen land. Het nummer staat op het nog te verschijnen zesde album.

”A lovelorn ode and a monstrous lament”, zegt Hamferð over Frosthvarv, de zojuist vrijgegeven track met bijbehorende video van het IJslandse doomcollectief. Op 12 januari komt de tweede full-length Támsins Likam uit via Metal Blade Records.

Nieuwe enquête: Hoe bevalt de nieuwe Morbid Angel-cd?
Geplaatst op 05-12-2017 om 19:42u

Vorige week heeft Morbid Angel een kersvers studio-album uitgebracht, Kingdoms Disdained. De voorganger Illud Divinum Insanus uit 2011 bevatte enkele elektronische experimenten en werd, op zijn zachtst gezegd, zeer wisselend ontvangen. Sindsdien haalde Morbid Angel vooral het nieuws met het vertrek van zanger/bassist David Vincent, de terugkeer van Steve Tucker (die Vincent al eens eerder had vervangen), verdere line-up wijzigingen en twee aangekondigde en vervolgens weer afgelaste Europese tournees. Het spreek daarom voor zich dat, nu zes en een half jaar na Illud Divinum Insanus eindelijk een nieuwe studioplaat van Morbid Angel in de winkel ligt, we benieuwd zijn naar jullie eerste indruk. Wat vind jij (voorlopig) van Kingdoms Disdained? Hoort hij in de Metalfan.nl Top 10 van 2017 thuis of is het juist een nieuwe teleurstelling? Stemmen en reageren kan via de bijgaande link.

Bloodbath gaat de studio in
Geplaatst op 05-12-2017 om 13:30u

Het laatste album Grand Morbid Funeral is inmiddels al drie jaar oud, dus het raakt wel tijd voor een nieuw album van Bloodbath. De band gaat daarom eind januari de studio in om nieuw materiaal op te nemen. Het nieuwe album wordt het tweede Bloodbath-album met Nick Holmes (Paradise Lost) op zang. Hij nam in 2014 de plek in van Mikael Åkerfeldt.

Bullet For My Valentine neemt afscheid van drummer
Geplaatst op 05-12-2017 om 12:53u

Bullet For My Valentine heeft nu echt afscheid genomen van drummer Michael Thomas. Al sinds eind 2015 werd hij vervangen door Jason Bowld van Pitchshifter, die nu officiëel de plek achter de drumkit heeft gekregen. De band bedankt Thomas voor alles wat hij voor de band gedaan heeft. Michael Thomas laat echter weten dat hij nog niet mag zeggen wat er gaande is, maar zodra het kan, zal hij met zijn eigen statement komen. Hij benadrukt dat hij niet stopt met drummen en muziek maken. Het nieuwe album van Bullet For My Valentine moet begin volgend jaar uitkomen. De Britse band zou voor 99 procent klaar zijn met de nieuwe plaat.