Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-03-2017

Zes nieuwe video's met o.a. Northlane en As Lions
Geplaatst op 20-03-2017 om 20:00u

De afgelopen editie van Complexity Fest werd geopend door Transient State. Het vijftal progressieve muzikanten bracht een paar weken geleden het debuutalbum Rearranged op de markt. Invocation is de tweede single van dat album.

Themistocles Lambridis is de regisseur van de clip bij Electric Carve van 1000mods. Dat is een heavy psychband uit Griekenland die reeds tien jaar actief is. Het nummer is afkomstig van Repeated Exposure To… uit 2016.

Nog meer heavy psych, ditmaal van Red Sun Cult uit Colombia. Al eerder deelden we de video bij Blue Song, nu van World Of Tomorrow. Beide tracks staan op het zelfgetitelde debuut uit 2016.

Citizen is de titel van de nieuwe track van Northlane. De Australische metal(core)formatie werkte samen met producer David Bendeth (Bring Me The Horizon, Paramore) en verklaart over de inhoud van de teksten dat deze over de politiestaat gaan en onze bereidheid om onder die macht te leven.

Austin Dickinson, de zoon van Iron Maiden-frontman Bruce, is de zanger van As Lions. Verwacht geen old school heavy metal, maar moderne melodieuze metal. Het Londense collectief heeft een clip laten opnemen bij One By One. Het nummer staat op het full-lengthdebuut Selfish Age.

Nasty hardcore. Zo omschrijft Employed To Serve de stijl van de muziek die deze Engelse groep voortbrengt. Maak kennis middels met het nieuwste werk in de vorm van I Spend My Days (Wishing Them Away), dat op The Warmth Of A Dying Sun staat.

Verslag van Helstar in Nijverdal
Geplaatst op 19-03-2017 om 15:57u

Tattooshop Cult Art van tattoo-artiest Gert-Jan Aaltink timmert steeds harder aan de weg met optredens. Enkele jaren terug zijn het vooral onbekende bandjes die de winkel met podium in het Twentse Nijverdal bezoeken. Door de bekendheid van het jaarlijkse Tattoofest weten steeds meer mensen het zaaltje te vinden. Met als resultaat dat er gedurende het jaar zo nu en dan wat grotere metalbands langskomen. Voor onze verslaggever Jeroen ideaal, want Helstar op een steenworp afstand is natuurlijk een zeldzaamheid. Zijn verslag van Helstar in Nijverdal kun je hier lezen!

Obituary, Kvelertak, Overkill en meer clips
Geplaatst op 19-03-2017 om 12:30u

Op 21 april brengt Frontiers Music Srl. Architecture Of A God van Labyrinth uit. Een jaar geleden belde het label twee oprichters of ze geïnteresseerd waren om na zeven jaar weer bij elkaar te komen en zo geschiedde. Voor de Italiaanse progpowerheavymetalformatie is Architecture Of A God de achtste full-length.

Stian Andersen is de regisseur van de video bij Bronsegud van Kvelertak. Het nummer staat op het succesvolle album Nattesferd (2016). De Noorse rockers zijn de supportact van Metallica tijdens de WorldWired tour die op 4 september in Ziggo Dome begint.

In navolging op Violence is er nu de supergaaf geanimeerde video bij Ten Thousand Ways To Die van Obituary, vol met referenties naar bekende personen en films. Het nummer staat op de zelfgetitelde nieuwe plaat.

De thrashmetalveteranen van Overkill hebben een video op laten nemen bij de track Shine On. Het nummer staat op The Grinding Wheel, dat ruim een maand in de winkels ligt. De formatie uit New Jersey produceerde de plaat zelf en riepen de hulp van Andy Sneap (Megadeth, Exodus, Accept) in voor de mix.

Sinds kort is Gnosis van Saille verkrijgbaar. Dat is de vierde langspeler van de zuiderburen. De Belgische blackmetalformatie riep de hulp van Visual Force Prod. voor het maken van een clip bij Prometheus.

Het Oekraïense metalgezelschap Jinjer heeft beelden online gezet van een livesessie in de studio van het nummer Pisces. De track staat op King Of Everything (2016). Het idee ontstond door het toetreden van de nieuwe drummer Vlad Ulasevich. Deze versie wijkt door onder andere zijn toedoen en de mix af van het origineel.

Fleddy Melculy, Animals As Leaders en meer clips
Geplaatst op 18-03-2017 om 14:30u

De raggende mannen van Fleddy Melculy hebben dankzij IMOV Studios een geanimeerde clip online gezet van Apu Van De Nightshop. Het korte maar krachtige nummer van de zuiderburen die bekendheid verwierven met T-shirt Van Metallica staat op de eerste full-length Helgië (2016).

Paul Ortiz (Chimp Spanner), Daniel Tompkins (TesseracT) en Katie Jackson slaan in 2013 de handen ineen onder de noemer Zeta. Het trio combineert de synthpop van de jaren tachtig met moderne visuals, zoals te zien is in Silent Waves. Het nummer staat op het zelfgetitelde debuut dat binnenkort verschijnt.

Black Label Society-gitarist Dario Lorina heeft sinds een paar weken zijn solo-album Death Grip Tribulations in de winkels liggen. Daarop krijgt hij hulp van drummer Daniel DC Conway en bassist John JD Deservio. Bij het titelnummer liet hij beelden maken.

Nog een bandlid dat op de solotour gaat. Nick Douglas is al meer dan 25 jaar de bassist bij Doro Pesch en levert met Regenerations zijn tweede soloplaat af. De songs zijn geschreven over een periode van vijftien jaar en opgenomen in zijn eigen studio.

”An explorative and ambitious journey of harmony, rhythm, musical expression and emotion”; zo noemt Animals As Leaders-drummer Matt Garstka het vierde album The Madness Of Many. De instrumentale proggers hebben een video online gezet van Cognitive Contortions.

De door Roland Bingaman geregisseerde clip bij Back From The Dead van Skillet vertelt het verhaal van de Amerikaanse rockband die probeert te ontsnappen uit een testfaciliteit en daarbij wordt achtervolgd door zombies. Voor Skillet is het de grootste videoproductie tot nu toe.

Nieuw album van Flogging Molly
Geplaatst op 18-03-2017 om 14:00u

Flogging Molly maakt zich op voor de release van een nieuw album. De nieuwe plaat heet Life Is Good en werd geproduceerd door Joe Chiccarelli. Voor de opnames vloog de Amerikaanse band naar Dublin. Life Is Good ligt vanaf 2 juni in de winkels. Deze zomer is de band ook weer live te zien op diverse festivals, maar in Nederland staat Flogging Molly op 5 september in het voorprogramma van Volbeat in Eindhoven.

Ross The Boss in Helmond
Geplaatst op 17-03-2017 om 21:53u

Ross The Boss, mede-oprichter van Manowar, tourt momenteel weer door Europa. Op zijn Discipline Of Steel Tour doet de gitarist op een mooie zondagavond de Cacaofabriek in Helmond aan, waar hij en zijn band vele Manowar-klassiekers ten gehoren brengen. We stuurden Jos The Boss naar Ross The Boss. Zijn verslag kun je hier lezen!

Ross The Boss in Helmond

Exclusief: Première nieuwe videoclip van MagnaCult
Geplaatst op 17-03-2017 om 17:00u

Op 12 mei komt het nieuwe album Infinitum uit van MagnaCult. Om je alvast in de stemming te brengen mogen we hier vandaag de videoclip bij het nummer Righteous Murder in première laten gaan, waarin Alma van For I Am King een gastrol heeft!

Deze zomer staat MagnaCult in het voorprogramma van DevilDriver in Duitsland, Zwitserland en Nederland. Op 13 juni staan de bands in Podium Victorie in Alkmaar, op 20 juni is Metropoool in Hengelo aan de beurt.

Floor Jansen bevallen van dochter
Geplaatst op 17-03-2017 om 15:03u

Er is weer een rasechte metalbaby geboren. Floor Jansen is afgelopen woensdag bevallen van dochter Freja. Dit is het eerste kind van de Nightwish-zangeres en haar vriend, Sabaton-drummer Hannes Van Dahl.

Vallenfyres nieuwe album
Geplaatst op 17-03-2017 om 13:55u

Fear Those Who Fear Him is de dreigende titel van het nieuwe album van Vallenfyre. De band - met in haar gelederen ondermeer Paradise Lost-gitarist Gregor Mackintosh - werkte hiervoor wederom samen met producer Kurt Ballou. Het is het eerste album met nieuwe drummer Waltteri Väyrynen. Inmiddels is zijn de hoes, tracklist en releasedatum ook bekend. Op 2 juni ligt Fear Those Who Fear Him in de winkels op cd en lp.

Steel Panther, Mastodon e.a. zetten clips online
Geplaatst op 17-03-2017 om 13:15u

Volgende week vrijdag komt het vijfde album van Steel Panther uit. Op Lower The Bar staat onder meer I Got What You Want. Tijdens de uitverkochte Arenatour in 2016 in Engeland zijn opnamen gemaakt en deze zijn in de clip verwerkt.

Robert Schober is de regisseur van de video bij Show Yourself van Mastodon. Over twee weken ligt de nieuwe plaat Emperor Of Sand in de winkels. Drummer Brann Dailor heeft, terwijl hij in eerste instantie nog niet 100% overtuigd was van de riff, het nummer ingezongen.

RATT-zanger Stephen Pearcy is met Smash alweer toe aan zijn vierde soloplaat. De frontman krijgt daarop hulp van Erik Ferentinos (leadgitarist en componist), Greg D'Angelo (drummer) en Matt Thorne (bassist, toetsenist). Ten Miles Wide is een van de tracks op de plaat die al een aantal weken verkrijgbaar is.

Al eerder deelden we de video’s van Me And That Man bij My Church Is Black en Ain’t Much Loving. Nu is het de beurt aan Cross My Heart And Hope To Die. Alle drie tracks staan op Songs Of Love And Death, dat over een week verschijnt via Cooking Vinyl.

Heavymetalveteranen Tygers Of Pan Tang brachten vorig jaar het zelfgetitelde album op de markt. Gitarist Robb Weir is het enige overgebleven originele bandlid dat op alle twaalf albums te horen is. Het nieuwste werk is een mix van hard rock en NWOBHM.

De mannen van Fit For An Autopsy hebben een clip online gezet bij Black Mammoth, waarmee ze willen laten zien bezorgd te zijn over het lot van de inwoners van North Dakota. Ze hebben ook een actie opgezet. Het nummer dat over Standing Rock handelt, staat op The Great Collapse, dat vandaag uitkomt.

Nieuw album van Carach Angren
Geplaatst op 17-03-2017 om 09:09u

Het Limburgse Carach Angren komt deze zomer met een nieuwe cd. Dance And Laugh Amonst The Rotten is de titel van de opvolger voor het twee jaar oude This Is No Fairytale. Als je verder leest kun je alvast het voorproefje Song For The Dead beluisteren. De favoriete band van de ChristenUnie in Amstelveen brengt het nieuwe album op 16 juni uit.

Clips van Deep Purple, Semblant, Warbringer, Skinless...
Geplaatst op 16-03-2017 om 17:00u

Shaun LaCanne is de man achter het brutaldeathmetaleenmansproject Putrid Pile. De Amerikaan heeft tijdens de Disposal Of The World-tour (samen met Defeated Sanity) in Europa een clip in Rouen opgenomen voor de track Whore Annihilation, afkomstig van Paraphiliac Perversions (2016).

Liever iets rustigers? Bekijk en beluister dan eens From The Ashes van Symfobia. Martin Hudák (OREO) regisseerde de video voor het Slowaakse septet. De Midden-Europeanen laten zich onder andere inspireren door Nightwish en filmmuziek. Ze zijn een paar jaar actief en hebben een full-length op hun naam: Way Of The Queen (2015).

Soms blijven dingen op de plank liggen, zoals beelden voor een video van de deathmetalformatie Skinless. Ze werden al in 2007 geschoten, maar pas recentelijk is de finishing touch geregeld. Deviation Will Not Be Tolerated is afkomstig van Trample The Weak, Hurdle The Dead (2006).

De clip bij What Lies Ahead van het Braziliaanse melodieuze metalgezelschap Semblant is al meer dan tien miljoen keer bekeken en de beelden bij Incinerate, die sinds kort online staan, vinden hun weg naar de woonkamer ook wel. Het is de openingstrack van de tweede langspeler Lunar Manifesto uit 2014.

De ervaren rotten van Deep Purple weten van geen ophouden. Afgelopen vrijdag kwam de single All I Got Is You uit en op 7 april releaset earMusic het album InFinite. De heren touren binnenkort door Europa en Verenigde Staten en laten weten dat ze pas stoppen als het echt niet meer gaat.

Exmortus, Gorod, Havok en Warbringer staan op 6 april in 013 te Tilburg. Laatstgenoemde brengt een week eerder via Napalm Records Woe To The Vanquished uit. Orie McGinness regisseerde de clip bij Remain Violent voor de thrashers uit Los Angeles.

Metallica twee keer naar Amsterdam en Antwerpen
Geplaatst op 16-03-2017 om 11:31u

In september gaat Metallica dan eindelijk op tour voor het nieuwe album. Na een inhaalshow in Denemarken begint de Worldwired Tour voor het album Hardwired... To Self-Destruct in Amsterdam met twee shows in de Ziggo Dome, op 4 en 6 september. Ook komt Metallica naar het Sportpaleis in Antwerpen en wel op 1 en 3 november. Kvelertak is bij alle shows het voorprogramma. De kaartverkoop begint op 24 maart.

Portnoy gaat de Twelve-Step Suite integraal spelen
Geplaatst op 15-03-2017 om 23:09u

Onder de noemer Mike Portnoy's Shattered Fortress (vernoemd naar een nummer van Portnoy's oude band Dream Theater) gaat de drummer deze zomer wat speciaals doen. In deze prog "supergroep" werkt hij samen met leden van Haken, aangevuld met zangers Daniel Gildenlöw (Pain Of Salvation) en Ted Leonard (Enchant) en gitarist Eric Gillette (The Neal Morse Band). De band gaat de door Portnoy geschreven Twelve-Step Suite live spelen. De drummer nam op vijf verschillende Dream Theater-albums hiervoor nummers op en ze handelen over Portnoy's alcoholverslaving en het afkickprogramma dat hij volgde. Voor de Benelux is er alleen op 6 juli een optreden in Poppodium 013 in Tilburg vastgelegd. Portnoy benadrukt dat dit een eenmalige tour zal zijn en dat Shattered Fortress na 2017 niet meer zal optreden.

Exclusieve première: Nieuwe video van Nine Shrines
Geplaatst op 15-03-2017 om 16:00u

Volgende maand komt de EP Misery uit van Nine Shrines. Deze Amerikaanse band komt voor uit de as van Attack Attack! en Life On Repeat en werd in 2014 opgericht. Vandaag mogen we hier exclusief de videoclip van het nummer King Of Mercy in première laten gaan.