Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-03-2019

The Saturnine - Within Without
Jaar van release: 2004
Label: Eigen Beheer
The Saturnine - Within Without
Wanneer je net denkt dat het muzikaal jaar zo goed als over is, krijg je drie debuut EP’s binnen van Nederlandse bands die allemaal opvallend kwalitatief zijn. Naast het werk van Delphian en Frozen Soil krijgen we nu een sinterklaas/kerst/oudejaarscadeau middels ‘Within Without’ van The Saturnine.

De heren komen uit het Westen van het land en sommige van hen zal je misschien nog wel kennen van Wowbeggar, Sun Caged en Daeonia. Kortom: geen beginnelingen. En dat is ook te horen wanneer je luistert naar de vier rocknummers. Ze spelen lichtjes progressieve (ritmes!) dynamische rock met af en een toe een emotionele toets. Ze zijn gelukkig ook niet vergeten om elk nummer een sterk refrein mee te geven zodat dit product zowel geschikt is voor Kane bakvissen als voor de verfijnde Kings X of Dead Soul Tribe intellectueel.

Productioneel kan ik hier ook al niets op aan merken (Excess Studio) en het geheel oogt ook professioneel. De teksten maken het geheel af. Ik denk dat we hier meer van zullen gaan horen in de nabije toekomst. Nu moeten jullie alleen maar klikken op onderstaande link.

Tracklist:
1. The sun sets red
2. Inside
3. Living less
4. The Alice Inn

Score: 78 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 28 december 2004

Koop dit album in

Meer The Saturnine:

[ Terug naar de Album Reviews ]