Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-06-2019

Bloodrocuted - For The Dead Travel Fast
Jaar van release: 2017
Label: Punishment 18 Records

Bloodrocuted - For The Dead Travel Fast

Ook al is Bloodrocuted al jaren actief en is For The Dead Travel Fast het derde album, het blijft een jonge band. Dertien jaar oud waren Bob Briessinck en Daan Swinnen toen ze de band in 2010 begonnen, die vernoemd is naar de gelijknamige single van de cartoonband Dethklok. Al snel voegde gitarist Jason Bond zich bij het duo. Bloodrocuted begon als een rasechte thrashband. Het uitstekende debuut Doomed To Annihilation kwam uit in 2013. De opvolger Disaster Strikes Back zag twee jaar later het levenslicht en die leverde de jongens een deal op met het label Punishment 18.

In de aanloop naar de release van For The Dead Travel Fast is er veel veranderd. Zanger/gitarist Bob heeft de band verlaten en ook drummer Sander Vogt (Deserter) is vertrokken. De agressieve speelstijl van deze Belgen, waarbij je moet denken aan een mengelmoes van Slayer en Duitse thrash, is bruter dan op de voorgaande platen. Geen pure thrash meer, maar een cross-over met death en een vleugje black. De gitaren zijn lager gestemd en ook de goede mix speelt een belangrijke rol. De details gaan niet verloren in de zware sound. Bassist Daan beschikt over een uitstekend, rauw stemgeluid en zijn vocalen maken deze plaat helemaal af.

For The Dead Travel Fast heeft veel luisterbeurten gehad, al was het maar om ook een kritiekpuntje te vinden. Dat is niet gelukt. Deze plaat staat als een huis en deze jongens hebben gewoon veel talent. Razendsnelle riffs, lekkere solo’s en fraaie melodieuze passages wisselen elkaar continu af, waardoor de tracks niet gaan vervelen. Het album bevat een nummer dat er bovenuit steekt. The Denial Of The Cross wordt fraai ingeluid met een kerkklok, bouwt mooi op en draait halverwege om met waanzinnige thrashriffs. Samen met Perversion Of Purity en Cult Of Sacrifice staat het nummer ook op de demo Profanity. In de albumversie zijn deze tracks een stuk bruter en niet in de laatste plaats door de vocalen van Daan.

“Darkness imprisoning me. All that I see. Absolute horror.”, die fase van Metallica’s One schiet steeds weer door mijn hoofd tijdens de eindfase van Ominus. Het heeft waarschijnlijk als inspiratie gediend, net als Metallica’s Orion in de break van de opener The Leper And The Whore, voorafgegaan door het instrumentale The Land Beyond The Forest. Bloodrocuted heeft er een eigen invulling aan gegeven, maar de plaat roept onmiskenbaar herinneringen op aan topplaten uit de jaren tachtig. Vernieuwend is For The Dead Travel Fast dan ook niet. Wel erg goed uitgevoerd.

Tracklist:
1. Intro
2. The Leper And The Whore
3. Perversion Of Purity
4. Wound In Shadows
5. The Denial Of The Cross
6. Cult Of Sacrifice
7. For The Dead Travel Fast
8. Ominus

Score: 87 / 100

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 7 mei 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]