Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2019

Deicide - Scars Of The Crucifix
Jaar van release: 2004
Label: Earache Records
Deicide - Scars Of The Crucifix
Deicide is nooit mijn favoriete death metal band geweest. Alhoewel ze live altijd heel erg bruut en strak zijn, wisten me ze nooit echt erg te boeien op cd met uitzondering van de cd's 'Legion', het uitstekende 'Once upon the cross' en het live album 'When satan lives'. De laatste twee werkjes van Deicide, 'In torment in Hell' (2001) en 'Insineratehymn' (2000), vind ik persoonlijk oersaaie herhalingsoefeningen zonder enige inspiratie. Maar het goede Deicide concert op het X-mas festival in het achterhoofd en het feit dat dit hun debuut is voor Earache records was ik toch wel benieuwd naar dit nieuwe schijfje.

Het wederom onbeschofte korte album (26 minuten) begint met het titelnummer dat je ook officieel en gratis kan downloaden. Een uitstekend en typisch flexibel Deicide nummer. Ook de acht navolgende nummers zijn inspiratievoller dan de laatste Deicide schijven. Deicide treedt nergens buiten zijn sound en de zanglijnen, gitaarsolo's en riffs lijken wederom weer erg veel op elkaar. Voor mensen die van muzikale uitdaging houden, kunnen dit schijfje beter niet beluisteren, want elk nummer zit weer erg simpel in elkaar. Versta me niet verkeerd; muzikaal wordt alles strak gebracht, er staan erg vermakelijke solo's op het album en Deicide klinkt zoals altijd lekker bot en bruut.

Deicide stelt dus niet teleur en de trouwe fans van de band hebben er een schijfje bij dat stukken beter is dan de vorige twee cd's. Metalfans die niet echt grote Deicide fans zijn, kunnen dit schijfje beter laten liggen; 17 euro voor 26 minuten death metal is natuurlijk niet goedkoop. Mensen die twijfelen over de aanschaf van dit plaatje moeten dus gewoon het titelnummer downloaden, dan moeten ze beseffen dat er 8 dezelfde soort nummers op het album staan, en dan je heel makkelijk uitmaken of je dit de moeite vindt voor te kopen Eén van de betere Deicide albums dat tevens erg goed geproducet is maar Deicide's kracht blijft toch vooral de liveconcerten en het zieke imago van onze grote satanistische vriend Glen Benton.

Tracklist:
1. Scars of the crucifix
2. Mad at God
3. Conquered by Sodom
4. Fuck your god
5. When heaven burns
6. Enchanted nightmare
7. From darkness come
8. Go now your lord is dead
9. The Pentecostal

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 29 februari 2004

Koop dit album in

Meer Deicide:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Deicide - Scars Of The Crucifix
Reactie van Daeminion op 29-02-2004 om 14:39u
Score: 80 / 100

26 minuten is inderdaad bar weinig,maar voor die 17 euro komt er ook nog een DVD bij.

Deicide - Scars Of The Crucifix
Reactie van pipo op 02-03-2004 om 11:08u
Score: 99 / 100

gaaaaf, juist helemaal niet duur! kwaliteitsmetal mag een mooi prijsje hebben! :)

Deicide - Scars Of The Crucifix
Reactie van JaymzH op 02-03-2004 om 11:52u
Score: 70 / 100

Een DVD van 35 min. mag wel genoemd worden, evenals de plectrum die je er bij krijgt. De Deicide site is trouwens vernieuwd en ziet er eindelijk een beetje fatsoenlijk uit... bovendien hebben ze vette wallpapers, als je v/h artwork vd nieuwe cd houdt.

Deicide - Scars Of The Crucifix
Reactie van Een_Metalfan op 02-03-2004 om 18:15u
Score: 9 / 100

7.5 is veel te laag ,dit is voor mij al 1 van de toppers van het jaar. deze rewiever heeft geen verstand van death metal. deze cd is bruut ,technish en nog meer evil dan dimmu en cradle bijelkaar. 666 666 666

Deicide - Scars Of The Crucifix
Reactie van Rascul op 03-03-2004 om 14:00u
Score: 79 / 100

Deicide groupie... Lage levensvorm.. Ach ja, idioten hou je altijd he Ik ben nooit zo'n deicide fanaat geweest, maar dit is wel één van de beste cd's in hun oeuvre. Goed geproduceerd, tikkeltje eentonig, maar dat is smaak.

Deicide - Scars Of The Crucifix
Reactie van metafan op 15-07-2004 om 17:52u
Score: 2 / 100

eehh wat voor geluid maakt die zanger dan? want zingen is et niet. okee een btje gillen is vet bij metal maar dit is gewoon 1 hele lange harde scheet

Deicide - Scars Of The Crucifix
Reactie van trooper op 28-07-2004 om 02:11u
Score: 80 / 100

het oudere werk is wel beter,maar ik vind dat deze cd er ook wel door kan. Misschien pas na enkele luisterbeurten. Het titelnummer is wel een van de beste nummers. Ik vind dit een tussendoortje van voldoende hoog niveau.

Deicide - Scars Of The Crucifix
Reactie van Warh. op 09-02-2005 om 22:44u
Score: 80 / 100

Heersch. m/

Deicide - Scars Of The Crucifix
Reactie van gerrit op 03-04-2005 om 20:30u
Score: 30 / 100

saai, eentonig, bagger dus om het even samen te vatten: saai, eentonig, bagger plus het is echt inspiratieloos

Deicide - Scars Of The Crucifix
Reactie van torre op 17-01-2006 om 23:51u
Score: 80 / 100

ff reagerend op die kerel/vrouw die die 2 gaf, ik vind dat zo ongelofelijk dom, alleen naar de vocalen luisteren, ik heb ook cd's van bands waarvan mij de vocalen mij niet aanstaan maar instrumentaal is het zo geweldig, en daar gaat het toch voor 90 procent om

Deicide - Scars Of The Crucifix
Reactie van Een Metalfan op 28-04-2006 om 16:04u
Score: 1 / 100

Sorry, maar laat ik reageren op de opmerking

Deicide - Scars Of The Crucifix
Reactie van satyr op 19-10-2006 om 12:43u
Score: 82 / 100

spytig dat de cd zo kort is maar dit wel 1 van de betere deicide albums maarja dat is myn mening natuurlyk

Deicide - Scars Of The Crucifix
Reactie van eswerwerwe op 14-12-2006 om 10:35u
Score: 67 / 100

er werwer wert 5456

Deicide - Scars Of The Crucifix
Reactie van Wout op 02-03-2008 om 17:46u
Score: 85 / 100

TORRE: Bij muziek gaat het niet 90% alleen om de muziek. Een zanger kan een band maken of breken. Zet Celine Dion is als zangeres op de eerstvolgende Deicide plaat, gaan we daarna eens kijken of je die mening nog steeds hoog houdt.

Deicide - Scars Of The Crucifix
Reactie van carlo op 01-05-2010 om 15:25u

Als Deicide fan moet ik zeggen dat dit album mij toch wel iets of wat tegen valt ,maar het is zeker GEEN slechte plaat! nummers als When heaven burns en From darkness come zijn gewoon vette hakkers met natuurlijk de niet te missen antichristelijke teksten ,een van de redenen waarom ik een fan ben! maar hun debuut album en Once upon the cross vind ik toch wel de beste!!!!!