Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-05-2018

Sail - Slumbersong
Jaar van release: 2017
Label: Hibernacula Records

Sail - Slumbersong

In 2013 verandert de Engelse groep Theories Of Revolution zijn naam in Husk. In datzelfde jaar brengt Husk zijn eerste full-length Seven Pyramids uit. Na een split-release met Striga volgt in 2016 weer een naamsverandering. Husk heet voortaan Sail. Met deze naam komt het sludge-kwartet uit Taunton nu met Slumbersong, een collectie van negen songs, die hoorbaar hevig geïnspireerd zijn door Mastodon en Baroness.

Met de idolatie van Sail voor deze twee bands is weinig mis. Deze Engelsen klampen zich stevig vast aan het kant-en-klare recept van melodisch georiënteerde sludge. Op Slumbersong levert dit met Praise & Hatred, Righteous en The Weight Of Gold al meteen drie vermakelijke tracks op. Het zijn songs waarin enerzijds de zware aspecten van sludge terugkomen, maar ze hebben ook dezelfde toegankelijkheid als Mastodon en Baroness op hun recentere albums.

Blijft Sail op Slumbersong alleen maar de platgereden paden volgen? Niet helemaal. In Ghosts, Shimmer en de titeltrack weet de band een mooi bruggetje te slaan met psychedelische rock. In deze songs zoekt Sail de dromerige passages op. Dit levert zowel geslaagde als minder overtuigende momenten op. Shimmer is duidelijk een hoogtepunt, al ruïneren de erg gezapige dunne vocalen dit nummer enigszins.

Vooralsnog komt Sail een beetje over als het jongetje dat met spiekbriefjes voor de klas staat om een spreekbeurt te houden. Hij redt zich prima, doet goed zijn verhaal, maar kan zichzelf zonder spiekbriefjes nog niet helemaal redden. Slumbersong kent een handvol degelijke melodische sludge-nummers, die best aardig wegluisteren, maar daar blijft het ook echt bij.

Tracklist:
1. Praise And Hatred
2. Righteous
3. The Weight Of Gold
4. Ghosts
5. Bloodhound
6. The House
7. Old Tom
8. Shimmer
9. Slumbersong

Score: 67 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 13 maart 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]