Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-05-2018

Wound - Engrained
Jaar van release: 2017
Label: FDA Records

Wound - Engrained

Wound, opgericht in 2011 in het Duitse Wiesbaden, bracht in 2013 het debuutalbum Inhale The Void uit. De plaat werd door velen omschreven als een hommage aan het geluid van de Zweedse bands in de jaren negentig, zoals Dismember, Entombed en Grave. Daar valt over te twisten, maar het is een feit dat dit album niet heeft geleid tot grote naamsbekendheid, ondanks de positieve reacties. Dat is jammer. Niet voor niets heeft Wound een plaats in de stal van FDA Records (voorheen FDA Rekotz). De formatie speelt old school death, doen dat gewoon erg goed en passen dus perfect in het plaatje van het label.

Engrained heeft een no-nonsense, old school productie gekregen. Dat is een groot verschil ten opzichte van Inhale The Void. Die plaat klinkt voller en moderner, maar de eerlijke, ouderwetse sound bevalt mij beter. Het past goed bij de rauwe blackened death die Wound met Engrained voorschotelt. De muzikale kwaliteiten komen ook beter tot uiting. Ook ditmaal zijn er zeker overeenkomsten met Scandinavische bands, maar niet alleen Zweedse. No name dropping here, want Wound geeft er een eigen draai aan. De bands die ter vergelijking genoemd worden in andere reviews hoor ik niet of nauwelijks terug.

I Am Havoc is een uitstekende opener, die goed laat horen wat je kunt verwachten van deze plaat. In tegenstelling tot deze titel maakt Wound er helemaal geen puinhoop van. De basis geeft wel een verwoestende indruk, maar deze mannen weten dat goede nummers veel afwisseling en melodie moeten bevatten. Ook in Thy Wrath And Fire en Carrion komt dat sterk naar voren. The Plague heeft een thrashy vibe en is een absolute aanrader. De meest toegankelijke track (met een melodieuzer karakter) is Morbid Paradigm. Bij dit nummer kan ik een vergelijking met At The Gates wel begrijpen. Datzelfde geldt in mindere mate voor Carrion.

Gewaagd voor een blackened deathmetalband is het titelnummer. De afsluiter heeft een speelduur van ruim twaalf minuten en weet van begin tot eind te boeien. Dat zegt zeker iets over de kwaliteiten van Wound en over Engrained als album. Het is dan ook een plaat die iedere liefhebber van Scandinavische metal eigenlijk niet mag missen.

Tracklist:
1. I Am Havoc
2. The Gateway To Madness
3. Thy Wrath And Fire
4. Morbid Paradigm
5. Carrion
6. Of Non Serviam
7. The Plague
8. Engrained

Score: 83 / 100

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 17 februari 2017

Koop dit album in

Meer Wound:

[ Terug naar de Album Reviews ]