Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-08-2019

Buckcherry - Confessions
Jaar van release: 2013
Label: Eleven Seven

Buckcherry - Confessions

Confessions is het zesde studioalbum van de uit Los Angeles afkomstige rockformatie Buckcherry. De muziek die deze vijfmansgroep maakt, ademt in elk opzicht de traditie van Amerikaanse hardrock uit: een beetje sleazy, wat ongepolijst en met een heerlijke groove. Muziek zoals je die wil horen wanneer je een Amerikaanse bar binnenkomt en een halve liter Budweiser bestelt. Voor deze nieuwe schijf hebben de heren losjes gekozen voor het aloude thema van de zeven hoofdzonden, geïnspireerd door de jeugd van frontman Josh Todd.

De stemming van lekkere hardrock zit er vanaf opener Gluttony direct goed in en dat houden ze dertien nummers lang goed vol. Zelfs de wat kleffe hopeloos sentimentele ballads als The Truth zijn prima te pruimen. Waar de muziek soms doorspekt is met een opgewekte energie, hebben de mannen ook aandacht voor de duistere kanten van het leven met donkerdere songs als Greed en Water. Echte uitschieters zijn er niet, het is allemaal dik in orde. Je kunt ook weinig anders verwachten van een groep die al bijna twintig jaar meedraait. Confessions is dan ook een mooi begin van het jaar voor deze Amerikaanse rockers met een plaat die menig hardrockfan zal kunnen bekoren.

Tracklist:
1. Gluttony
2. Wrath
3. Nothing Left But Tears
4. The Truth
5. Greed
6. Water
7. Seven Ways To Die
8. Air
9. Sloth
10. Pride
11. Envy
12. Lust
13. Dreamin’ Of You

Score: 81 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 11 februari 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Buckcherry - Confessions
Reactie van Bastiaan op 11-02-2013 om 13:52u
Score: 82 / 100

Ik vind het een erg sterke plaat. Een van de betere die Buckcherry heeft gemaakt, dat sowieso, maar daarnaast klinkt het allemaal wat volwassener - ook zeker qua teksten. Mijn favorieten zijn Pride en Sloth. De gelikte opener is overigens ook wel erg verslavend.