Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2019

My Favorite Scar - My Favorite Scar
Jaar van release: 2010
Label: Universal Music
My Favorite Scar - My Favorite Scar
Je kan de laatste tijd niet meer om My Favorite Scar heen. Deze nieuwe Nederlandse band dient als voorprogramma van grote namen als Kiss en Megadeth, betreedt de planken van ondermeer de Zwarte Cross en Lowlands, heeft een deal bij een major label, en neemt deze eerste plaat op met een hoog aangeschreven producer. Kennen zij simpelweg de juiste mensen, of is er meer aan de hand? Er zijn in ieder geval mensen mee verbonden die veel vertrouwen hebben in My Favorite Scar.

En terecht. My Favorite Scar levert namelijk een debuutalbum af van een kwaliteit waar bijvoorbeeld Creed pas aan zat toen zij zich hernoemden naar Alter Bridge. In dat straatje moet je de sound van My Favorite Scar dus ook zoeken, al klinken deze Nederlanders net iets duisterder en melancholischer. Het stemgeluid van zanger Jay doet af en toe zelfs wat denken aan Scott Stapp van Creed, maar gelukkig is het niet zo nasaal en klinkt hij stukken beter. Hij heeft een prettige stem, en in tegenstelling tot sommige andere Nederlandse rockzangers is er bij Jay geen smerig accent te horen.

Maar het is de gehele sound die iets on-Nederlands in zich heeft. De band klinkt erg Amerikaans, wat misschien ook door de uiterst gladde productie komt. Deze was in handen van Oscar Holleman, die goed werk heeft geleverd, maar misschien is het allemaal net iets tè glad. Het rauwe randje mist. Maar dat is gelijk één van de twee kleine negatieve dingen aan het debuutalbum. Het andere zijn de soms iets te zeikerige refreinen. Deze zijn echter soms wel weer zo catchy dat het nummer gelijk in je hoofd zit, zoals in het heerlijke titelnummer My Favorite Scar. Maar niet alleen de refreinen zijn catchy, ook bijvoorbeeld de zware riff van No Love Lost pakt je gelijk bij je strot. Over strotten gesproken, dat nummer bevat ook nog een gastbijdrage van Jan Chris De Koeijer (Gorefest), die het nummer nog wat extra komt verzwaren.

My Favorite Scar mag dan vrij lang aan dit debuutalbum hebben gesleuteld, het resultaat mag er zeker zijn. Een klasse band van eigen bodem, die een erg goed debuutalbum heeft afgeleverd.

Tracklist:
1. Liberty Is Dead
2. Waste
3. This Poison Love
4. Kingsize
5. Rain
6. My Favorite Scar
7. No Love Lost
8. Burndown
9. Lost
10. Save Me
11. Lie To Me

Score: 85 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 8 augustus 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

My Favorite Scar - My Favorite Scar
Reactie van David op 09-08-2010 om 10:18u
Score: 60 / 100

Echt niet mijn ding, te modern, te Amerikaans, te poppy, te basic,... een voldoende verdienen ze naar mijn smaak vanwege de topproductie en de kwaliteit van de muziek als aanstekelijke popliedjes.

Wel diep respect voor hun ambitie, werkwijze, geduld en de inmiddels behaalde successen.

Ik ben benieuwd of dit echt gaat groeien of dat de max nu al bereikt is. Voor mij is het in ieder geval niet weg gelegd.

My Favorite Scar - My Favorite Scar
Reactie van Erik op 09-08-2010 om 16:05u
Score: 50 / 100

Ondanks de hype die er momenteel om deze band hangt ben ik er niet kapot van. Ik hoor absoluut niets wat maar een beetje origineel is en op de een of andere manier doet het me helemaal niets. Matig!

My Favorite Scar - My Favorite Scar
Reactie van pos op 12-08-2010 om 18:44u
Score: 85 / 100

Uitstekende plaat. Originaliteit is uiteraard geen kwaliteit. Daar koop je niks voor.
Het nummer rain is overigens een cover van The Cult. Dat had best even in de recensie gemogen.

My Favorite Scar - My Favorite Scar
Reactie van robin op 16-08-2010 om 13:54u
Score: 50 / 100

WEER eens een nederlandse band die het in AARDSCHOK schopt tot cd van de maand,doe toch eens normaal,wat is daar nu zo speciaal aan die plaat.oja vergeten het zijn HOLLANDERS

My Favorite Scar - My Favorite Scar
Reactie van Zuurpruim ;P op 16-08-2010 om 17:47u
Score: 50 / 100

Matige band. Universal bewijst maar weer eens oogkleppen op te hebben gezien al het moderne metaltalent in NL. De juiste mensen kennen bij 3fm, mojo en de grote labels is blijkbaar waar het om gaat om voorrang te krijgen in NL. Wie zit er in 2010 te wachten op een Creed/Sevendust/Soil-achtige band?

My Favorite Scar - My Favorite Scar
Reactie van Vincent op 16-08-2010 om 19:22u

Beoordeeld op de show bij Megadeth heb ik deze band met argusogen bekeken. Verbaasd me dan ook dat vele sites en bladen de studioplaat rijkelijk belonen. Toch maar eens proberen

My Favorite Scar - My Favorite Scar
Reactie van Pomper op 16-08-2010 om 22:02u
Score: 60 / 100

Om deze rotzooi te vergelijken met Alter Bridge is te schandalig voor woorden. Zelfde mannetjesmakerij als bij epica after forever en aanverwante spul.

My Favorite Scar - My Favorite Scar
Reactie van grindman op 18-08-2010 om 16:14u
Score: 80 / 100

gewoon een lekkere rock/metalcd!!! niks meer niks minder!!

My Favorite Scar - My Favorite Scar
Reactie van Een Metalfan op 20-08-2010 om 15:26u

Worden deze jongens soms gesponsord door Jägermeister? Enorme hype en goeie recensie (in elk geval in Aardschok) gegarandeerd....

My Favorite Scar - My Favorite Scar
Reactie van Bart op 09-09-2010 om 21:50u
Score: 5 / 100

Matig, niet eens vermakelijk. Te poppy, te saai. Niet de aandacht waard die ze krijgen.