Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-06-2019

Grindpad - Grave Matter
Jaar van release: 2009
Label: eigen beheer
Grindpad - Grave Matter
Deze in 2005 in Utrecht opgerichte band debuteerde in 2008 met de ietwat saaie EP Killing For A Living. Zoals gebruikelijk bij Utrechtse bands bestaat deze band ook uit de bijna onontkomelijke zelfde mensen die ook in bands als Kutschurft, Engorge, De Waonsin en dergelijke gezeten hebben. Dat dit niet altijd tot goede resultaten lijdt bewijst het recent opgerichte Doghouse Gallows, een slappe stoner band met ‘grunts’, waar we eveneens Jorre Jansen van Kutschurft op zang vinden.

Goed, Grindpad dus. De muziek typeert zich door de ratelende drums en de afwisselend hakkende en rollende riffs, maar wat de muziek het meest kenmerkt zijn de door Kutschurft beroemd geworden droge grunts van Jorre Jansen. Dan hebben we daarmee ook gelijk het hoogtepunt van deze cd gehad. Verder staat het bol aan weinig memorabele riffjes die resulteren in weinig wereldschokkende nummers.

Deze zes nummers tellende EP biedt wel aan alle fronten een verbetering op de vorige maar weet nog niet ten volle te overtuigen en mist voornamelijk originaliteit waardoor de cd eigenlijk nog steeds het ene oor in gaat en het andere weer uit.

Tracklist:
1. Coffinfeeder
2. Terror Incognita
3. Stab By Stab
4. Deathplant
5. Slave World Parasite
6. Those About To Die

Score: 67 / 100

Reviewer: Felix
Toegevoegd: 26 januari 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Grindpad - Grave Matter
Reactie van Thomas op 28-01-2010 om 14:52u
Score: 85 / 100


Wat een slechte review zeg...NUL diepgang en je kraakt meteen een andere goeie band af....loser!!!! EP is vet jongens!!

Grindpad - Grave Matter
Reactie van Hein op 28-01-2010 om 15:07u
Score: 80 / 100

Inderdaad een weinig genuanceerde review die blijk geeft van weinig inhoudelijke kennis. De Utrechtse ons kent ons stemming makerij raakt kant noch wal. Jammer.

Grindpad - Grave Matter
Reactie van Erik op 28-01-2010 om 15:16u
Score: 30 / 100

Als je je boodschap 1x hier neerplempt!?

Eigenlijk is het gewoon waar wat hierboven staat, sommige mensen willen gewoon graag hun vriendjes beschermen/verdedigen (zitten zij hier zelf wel op te wachten?) en kunnen dan niet meer objectief kijken naar de liedjes zelf.

Het klinkt allemaal best lekker maar het blijft toch ook niet hangen? Zo'n CDtje zou bij mij ook niet vaak meer terug de CD speler in gaan hoor. Dan zou ik liever Kutschurft weer opzetten, dat heeft wel nèt dat beetje extra dat dit gewoon mist.

Grindpad - Grave Matter
Reactie van Thomas op 28-01-2010 om 15:33u

Ik kom niet uit utrecht ofzo hoor, vind het gewoon echt een dikke plaat maar dat zal dan wel aan mij liggen :s

Grindpad - Grave Matter
Reactie van jaap op 28-01-2010 om 15:35u

Waarom een andere cd (Doghouse) (nog eens) afkraken voor je een review daadwerkelijk begint? Het is gewoon niet onderbouwd... daar de EP inderdaad geen baanbrekende betekenis heeft. Het begint kenmerkend te worden voor metalfan.nl

Grindpad - Grave Matter
Reactie van Erik op 28-01-2010 om 15:39u

Ik ben het met je eens dat er misschien wel wat meer info in zou kunnen staan, maar aan de andere kant... veel meer valt er ook eigenlijk niet zo te vertellen over dit CDtje. Het is gewoon niet wereldschokkend, waarom? Omdat er totaal niks memorabels op staat... Eigenlijk is dat voldoende onderbouwing haha...

Denk overigens ook niet dat dat wat met Metalfan te maken heeft, meer met de lezer die denkt dat alles maar cool moet zijn.

Grindpad - Grave Matter
Reactie van Thomas op 28-01-2010 om 15:44u


Kom op zeg het, het zijn allemaal meningen van allerlei verschillende mensen en GELUKKIG houden we allemaal van iets anders maar om te zeggen dat dit FEITELIJK een slechte plaat is vind ik gewoon niet kunnen. Ik vind de nummers erg divers en de samples bijzonder sferisch, van mij mag het zeker allemaal een tikje extremer maar goed dat is dus mijn mening haha ;)

Grindpad - Grave Matter
Reactie van Alex op 29-01-2010 om 12:45u
Score: 75 / 100

vind hem wel vet!
eindelijk eens geen emo gay shit nmaar gewoon ouderwets hakken, zie je niet zo vaak meer

Grindpad - Grave Matter
Reactie van Peter P. op 29-01-2010 om 13:34u

Nou, denk je echt dat een CD als Grave Matter overeind blijft bij al het geweldig dat internationaal wordt uitgebracht? Nee dus...

Grindpad - Grave Matter
Reactie van Een Metalfan op 04-02-2010 om 00:08u

he Thomas, er wordt niet gezegd dat het een slechte cd is. De score alleen al geeft aan dat het wel voldoende is, maar geen hoogvlieger. Bij een slechte cd verwacht ik een score van 50 of lager. Grindpad valt best mee, maar meer ook inet.

Grindpad - Grave Matter
Reactie van Erik op 05-02-2010 om 12:29u

Ik had het niet beter kunnen stellen :)