Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-07-2019

Soulfallen - World Expiration
Jaar van release: 2007
Label: Off Records
Soulfallen - World Expiration
Hoewel er inzake melodieuze deathmetal allereerst (niet geheel onterecht) richting Zweden wordt verwezen kent Finland ook zeer vruchtbare grond voor dit genre. Afgezien van het feit dat Finse en Zweedse melodeath elkaar (hoezo buren?!) qua muzikale invulling op gepaste afstand houden zijn beide landen goed voor een behoorlijke lading gerelateerde bands, waar uiteraard zowel aardige als schrijnend waardeloze exemplaren huizen.

Het Finse Soulfallen is een verse nieuwkomer die muzikaal direct een hoop krotters achter zich doet eindigen, wat betekent dat Soulfallen op z'n minst wat in huis heeft. Vanaf het najaar van 2007 mag het oordeel ook daadwerkelijk geveld worden, het debuut World Expiration heeft z'n veilige haven ter observatie verlaten.
De oogst mag er zijn want een debuut als World Expiration is een leuke start. De cd is bombastisch, orkestraal en leunt behoorlijk op mystieke, donkere en haast magische noten. Dimmu Borgir heeft dit al beter gedaan, maar dat doet niets af aan het feit dat de Finnen toch een aardig plaatje in elkaar hebben gedraaid. De toegankelijke maar meeslepende death/black vol melodie en ruimte voor melancholische tinten en opzwellende samenklanken biedt de liefhebber van dit genre meer dan genoeg luistervoer.

Deze muziek zou zo een soundtrack van een Nightmare Before Christmas-achtig iets kunnen zijn. De muzikale koers leent zich er prima voor en over de speelkwaliteit valt er geen slecht woord neer te leggen. Mijn verbazing zou dan ook uitblijven mochten delen van deze muziek nog eens ergens ter beeldondersteuning van deemstere besognes opduiken.

Tracklist:
1. Machiavellian Night Descends
2. Third Day Of The Eclipse
3. Expiration
4. Like Beasts Upon Their Prey
5. Withdrawal
6. Another Pariah
7. Death Of The Tyrant
8. I Am Becoming
9. No More Than Thieves

Score: 79 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 17 januari 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]