Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-05-2019

Chthonic - Relentless Recurrence
Jaar van release: 2007
Label: SPV
Chthonic - Relentless Recurrence
Met deze werkelijk prachtig verzorgde heruitgave van de in 2002 al verschenen plaat Relentless Recurrence is er voor de liefhebbers van melodieuze black metal weer eens een cd verkrijgbaar. De Taiwanese band zoekt het vooral in het Cradle of Filth en Dimmu Borgir straatje en lijkt zich daar ook niet voor te schamen.

De liefhebber van symfonische black metal vreet eigenlijk vrijwel alles en dus vast ook wel weer dit pitloze werkstukje. Want hoewel ik de band af en toe best kan betrappen op een aardig idee of leuke passage, word ik er zelf totaal niet vrolijk van.
Terwijl men toch lustig strooit met zogenaamde invloeden uit de Taiwanese folklore, blijf ik achter met een leeg gevoel. De irritante Dani gilletjes en zogenaamde 'Shrieks' van zanger Freddy hangen me compleet de strot uit en het casio keyboard geluid weet dit zwarte hart ook al niet te veroveren.

Fans van melodieuze black metal zullen wellicht wild worden van dit soort inspiratieloos gedoe, maar de objectieve luisteraar zal het toch eens zijn dat deze muziek hopeloos achterhaald is en te weinig nieuwe impulsen geeft aan een inmiddels behoorlijk stervend genre. Nieuwe impulsen die er wellicht wel zijn, worden helaas weggemoffeld in de matige productie van het album.

Het beste aan deze plaat is wellicht nog het uitstekende artwork en de leuke extraatjes die men in de limited edition heeft gestopt. Voor de dertien-in-een-dozijn melodieuze black metal hoef je dit album niet aan te schaffen.

Tracklist
1. Nemesis
2. Onset of Tragedy
3. Obituary Tuning
4. Grievance, Acheron Poem
5. Revert to Mortal Territory
6. Funest Demon Born
7. Vengeance Arise
8. Slaughter in Tri-Territory
9. Grab the Soul to Hell
10. Relentless Recurrence

Score: 54 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 3 oktober 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Chthonic - Relentless Recurrence
Reactie van Een Metalfan op 03-10-2007 om 11:26u

klinkt echt super, ja.......