Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-05-2018

Wackmobil - Creviced
Jaar van release: 2004
Label: Eigen beheer

Wackmobil - Creviced

Deze band uit Hilversum bestaat nu zo’n vier jaar. Als je hun muziek per se in een hokje wilt stoppen dan zou dat in het ‘nu-metal’ hokje zijn. Maar Wackmobil biedt meer dan de standaard. De in mei dit jaar uitgebrachte EP Creviced bevat 5 nummers, opgenomen in Studio Stilteloos.

Het eerste nummer WMB begint met een apart gitaar riedeltje waarna zanger Ruben schreeuwt en de rest van de instrumenten invallen. Vervolgens begint er een groovend couplet met een catchy zanglijn waarna het weer over gaat in een hard refrein. Ruben heeft in dit nummer een erg aangename stem en laat zien dat hij zowel clean kan zingen als kan schreeuwen. WMB is een erg verfrissend nummer en ligt lekker in het gehoor.

De andere nummers zijn minder groovend, maar alsnog klinken de nummers erg goed. De zang van Ruben in ‘Shelter’ doet me een beetje denken aan Brandon Boyd van Incubus. De zang wordt echter een beetje saai na vier nummers, de cleane zang heeft namelijk niet veel afwisseling.

De nummers zitten goed in elkaar, met name WMB en Shelter. Je hoort de invloeden van de bandleden er wel in terug komen en dat vormt een passend geheel. Het is niet erg origineel, hoewel hier en daar er wel wat aparte stukjes in de nummers zit en met WMB zitten ze zeker in de goede richting.

Tracklist:
1. WMB
2. Try smiling
3. Relieve
4. Shelter
5. Big A

Score: 72 / 100

Reviewer: Marlou
Toegevoegd: 16 augustus 2004

[ Terug naar de Album Reviews ]

Wackmobil - Creviced
Reactie van lola op 29-10-2006 om 20:20u
Score: 100 / 100

Check de nieuwe cd 'from grudge to mutiny'(uit vanaf 27 oktober 2006)...HIJ ROCKT!!