Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-10-2018

Red Sun Cult - Void Traveler
Jaar van release: 2017
Label: Eigen beheer

Red Sun Cult - Void Traveler

Uit het vorig jaar verschenen zelfgetitelde debuutalbum van Red Sun Cult bleek al dat de Colombianen niet altijd binnen de muzikale lijntjes kleuren. Hoewel de composities onder het heavypsychgenre te scharen zijn, verwerkt de groep ook garage-rock en noise in de songs. De muziek klinkt gewaagd en is allesbehalve dertien-in-een-dozijn-psychedelische rock. De nieuwste langspeler Void Traveler gaat daarin nog wat verder en is pittige kost. De songs zijn experimenteel opgezet en niet altijd eenvoudig verteerbaar.

Met het maniakale openingsnummer zet Red Sun Cult gelijk de toon en word je als luisteraar meteen voor de leeuwen gegooid. Mazes is een furieus nummer dat niet geschikt is voor mensen met gevoelige oortjes. Zanger Jonattan Bustos spuwt de teksten vol venijn uit en wordt ondersteund door de vele ontspoorde drumfills van Felipe Gonzales. Na de titeltrack, die bestaat uit samples en instrumentale noise-erupties, volgen The Ghoul en The Fall. Beide uitstekende songs. Ze bevatten de afwisselend grommende en schreeuwende vocalen van Bustos.

Beide songs zijn in eerste instantie niet eenvoudig te behappen, maar blijken uiteindelijk zeer de moeite waard. De band blijkt hier geen enkele moeite te hebben om de vaste songstructuren overboord te gooien en te schakelen naar experimentele passages. Via het instrumentale White Candles volgt er met Leech Of Regrets weer een compositie waarin er veel ruimte is voor experimenteren, maar waar ook een prachtige, melodieuze gitaarsolo te horen is.

Void Traveler is een behoorlijke kluif voor mensen die weinig geluisterd hebben naar muziek met een avantgardistische insteek. De aanhouder wint hier, want per luisterbeurt vallen er steeds meer puzzelstukjes op zijn plek. Dit is een interessant album met uitdagende songs. Red Sun Cult is duidelijk een band met een eigen visie, n om te koesteren vanwege zijn eigenzinnigheid.

Tracklist:
1. Mazes
2. Void Traveler
3. The Ghoul
4. The Fall
5. White Candles
6. Leech Of Regrets

Score: 82 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 16 december 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]