Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-08-2019

Borracho - Atacama
Jaar van release: 2016
Label: Kozmik Artifactz

Borracho - Atacama

Dronkenlap. Dat betekent het woord borracho in het Spaans. Borracho is ook de naam van een stonerrockgroep uit Washington D.C. Na het debuut Splitting Sky (2011) verlaat zanger Noah Greenberg de band en gaat Borracho verder als een trio. Op Oculus (2014) en het eind vorig jaar uitgebrachte Atacama (2016) neemt gitarist Steve Fisher ook de vocalen voor zijn rekening. Atacama is een grote woestijn in het noorden van Chili en deze staat bekend als een van de droogste plekken op aarde. Op basis van een dergelijke bandnaam en albumtitel ligt een ouderwets potje stoner- of desert-rock in de verwachting.

De tracks op Atacama voldoen gedeeltelijk aan deze verwachting. Het overgrote deel van de songs is te classificeren als stoner in de lijn van Kyuss. In het appetijtelijke, ruim tien minuten durende Overload, geeft Borracho bijvoorbeeld een lesje in het neerzetten van dynamische, groovende stoner. Er zijn echter ook sporen van grunge te ontdekken. Vooral opener Gold From Sand heeft wat weg van Stone Temple Pilots, ten tijde van het debuutalbum Core. Hoewel Borracho het moet hebben van de groove en rauwe energie in de composities, is er op Atacama ook ruimte ingelast voor melodie. Flower is bijvoorbeeld een mooi opgezette instrumentale song. Ook Last Song heeft een melodische insteek. Hoewel dit nummer goed in elkaar zit, zijn het de vocalen van Steve Fisher die deze track toch doen tegenvallen.

Hoewel Atacama veelzijdiger is dan de vorige plaat, blijven de nummers soms nog te statisch en voorspelbaar. In Overload en Drifted Away From The Sun heeft de band het wel goed begrepen en wordt er een goede balans gevonden tussen melodie en rauwheid. Mocht Borracho zijn sound nog verder willen ontwikkelen, dan lijkt een nieuwe (extra) zanger geen overbodige luxe. Hoe lekker de strot van Fisher soms ook is, bij vlagen kan zijn beperkte stem toch wat gaan tegenstaan. Atacama heeft zeker zijn momenten, maar is geen must-listen in dit genre waar het aanbod nog steeds erg hoog blijft.

Tracklist:
1. Gold From Sand
2. Overload
3. Lost In Time
4. Descent
5. Drifted Away From The Sun
6. Flower
7. Shot Down, Banged Up, Fade Away
8. Last Song

Score: 70 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 8 februari 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]