Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-08-2019

Resurrection Kings - Resurrection Kings
Jaar van release: 2016
Label: Frontiers Records
Resurrection Kings - Resurrection Kings
Of ik de nieuwe plaat van een supergroep wil bespreken? Daar zeg ik geen nee tegen. Het betreft het debuut van het Amerikaanse Resurrection Kings en wie even snel spiekt, ziet namen als Craig Goldy en Vinny Appice staan. Dan weet je natuurlijk dat we hier te maken hebben met ervaren muzikanten uit Dio en Black Sabbath. De CV’s van de zanger en bassist zijn slechts iets minder indrukwekkend. Nou zul je misschien denken dat we hier een regelrechte topplaat in handen hebben, maar het pakt helaas anders uit.

Waarom zo direct? Omdat vanaf de eerste seconde de gemakzucht van de muziek afdruipt. Een band met een stel ouwe rotten moeten toch op z’n minst een spetterende langspeler kunnen maken. Dit lijkt meer op een project om het ego van Craig Goldy te strelen. Meneer maakt van elke gelegenheid gebruik om zijn gitaar te laten gillen. De solo’s zijn aardig zoals je van hem kunt verwachten, maar iedere luisteraar die ook maar een beetje kritisch luistert, weet dat hij veel beter kan. Blijkbaar vindt de rest van de band het allemaal wel prima en staan ze als een stel zoutzakken bij te spelen. Alles in hetzelfde tempo en steeds weer dezelfde saaie opbouw.

De ervaring van dit kwartet maakt het album luisterbaar. De heren kunnen waarschijnlijk niet eens met iets slechts op de proppen komen, maar het gevaar van de automatische piloot ligt des te meer op de loer. Chas West neemt bij vlagen zelfs niet eens meer de moeite om zijn zanglijnen bij de muziek te laten aansluiten. Elf songs waarin niets spannends gebeurt, is uiteraard ook een prestatie. Lekker laten liggen dus, dit album.

Tracklist:
1. Distant Prayer
2. Livin' Out Loud
3. Wash Away
4. Who Did You Run To
5. Fallin' For You
6. Never Say Goodbye
7. Path Of Love
8. Had Enough
9. Don't Have To Fight No More
10. Silent Wonder
11. What You Take

Score: 50 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 18 maart 2016

Koop dit album in

Meer Resurrection Kings:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Resurrection Kings - Resurrection Kings
Reactie van Erik op 18-03-2016 om 16:00u
Score: 75 / 100

Ik vind deze recensie wel erg negatief. Een topper is het niet maar wel gewoon een goede plaat. Niets meer maar zeker ook niet minder.

Resurrection Kings - Resurrection Kings
Reactie van ZardoZ op 18-03-2016 om 17:21u
Score: 70 / 100

Inderdaad een wel hele zure review.
Dit is geen topper, zeker niet. Verantwoorde middelmaat zullen we maar zeggen.

Resurrection Kings - Resurrection Kings
Reactie van pomper op 18-03-2016 om 20:29u
Score: 55 / 100

Ik denk dat de recensent net ala ik schijtziek wordt van alle middelmqtige meuk die Vinnie Appice de lucht in slingert

Resurrection Kings - Resurrection Kings
Reactie van Een Metalfan op 18-03-2016 om 21:05u

Als je schijtziek wordt beter eens naar de dokter gaan. Ik denk dat er iets met jou mis Is. Ik denk dat het analusis infectus Is. Je krijgt dat Door een slurf in je komt te hebben

Resurrection Kings - Resurrection Kings
Reactie van André op 19-03-2016 om 01:29u
Score: 80 / 100

Best wel een lekkere plaat!
Dit verdient meer dan deze zure review.

Resurrection Kings - Resurrection Kings
Reactie van John op 19-03-2016 om 17:54u
Score: 9 / 100

Wat een belachelijke slechte review. Dit is gewoon een hele goede ouderwetse hardrockplaat. Ik denk dat DIO blij zou zijn geweest met zo'n album. Ik weet niet wat deze mannen je aangedaan hebben, maar je recensie slaat echt nergens op!!!!!!!!!!!!

Resurrection Kings - Resurrection Kings
Reactie van Jailhouserocert op 19-03-2016 om 18:00u
Score: 83 / 100

Ik heb een stuk op 7 recensies gelezen van dit album en jij bent de enige met zo'n negatieve review. Echt zeer onterecht want dit is zeker geen slecht album. Het zal niet in aanmerking komen voor het album van het jaar, maar zo slecht als jij het neerzet hier is echt te gek voor woorden. Lijkt me verstandig om een ander vak te gaan kiezen, want van goeie muziek heb je geen klote verstand.

Resurrection Kings - Resurrection Kings
Reactie van john op 20-03-2016 om 10:29u
Score: 4 / 100

goede recensie, het is inderdaad een saaie al 10.000x keer eerder gespeelde shit

Resurrection Kings - Resurrection Kings
Reactie van Rick op 20-03-2016 om 13:25u
Score: 75 / 100

Ik moet altijd wel lachen om die overdreven negatieve en positieve reacties. Zelf sta ik er redelijk neutraal in en luister ik op z'n tijd graag naar dit soort muziek. Laat ik het zo stellen: Als dit je genre is dan heb je gewoon een prima plaat in handen, mischien geen topper maar wel gewoon goed. Als dit niet je genre is begrijp ik zowieso niet waarom je op deze review reageert.