Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-08-2019

Slayer - Repentless
Jaar van release: 2015
Label: Nuclear Blast Records
Slayer - Repentless
Het kan niet anders dan dat ik nu een fatwa over mezelf afroep. Dus beschouw je jezelf als een doorgewinterde Slayerfanaat en duld je geen enkele kritiek over dit viertal? Doe dan alsof hieronder 95 punten gegeven worden en de review vooral benadrukt dat dit een tijdloze klassieker is die Reign In Blood evenaart. Dat is tenslotte hetgeen je wilt lezen en het staat er nu.

Ben je bereid je roze bril af te zetten of stoor je je net als ondergetekende aan de houding van Slayer in de laatste jaren? Lees dan gerust verder. Er is natuurlijk veel gebeurd dat de integriteit van de heren Kerry King en Tom Araya in twijfel trekt. In de eerste plaats is er natuurlijk de dood van Jeff Hanneman, waarna het Slayerkamp de draad wel erg eenvoudig oppakte. Ook is er het bizarre ontslag van Dave Lombardo toen hij doorvroeg naar waar de tourinkomsten precies bleven. Was dit nou de hechte vriendenclub die ooit thrashklassiekers aan de lopende band afleverde? Kerry King is van metalheld vervallen tot een businessbobo en is dit nou iemand waarvan je zo graag een nieuwe plaat wilt horen?

Slayer opent zijn twaalfde plaat met het beste nummer. Nee, dat is niet de titeltrack, maar het instrumentale Illusions Of Saviour. Zowaar is er wat interessant gepingel en een goede opbouw te horen. Er ontstaat zelfs enige opwinding achter het laptopje waarop ik dit verhaal typ, maar het vervolg laat precies horen wat ik eigenlijk verwachtte. Slayer komt op zijn oude dag gewoon niet verder dan geinige, gerecyclede deuntjes waarna steevast snelle, simpele riffs te horen zijn. De meest schrijnende voorbeelden zijn de titeltrack en Implode. De teksten zijn kinderlijk en gekunsteld. Een nummer als When The Stillness Comes valt op tussen al dit geweld. Niet vanwege de kwaliteit, maar simpelweg omdat de snelheid even teruggeschroefd wordt.

De songs druipen nou niet bepaald van de kwaliteit, maar er valt heus wel wat positiefs te melden. Zo mogen de heren zich in de handjes wrijven dat ze niet met Rick Rubin in zee zijn gegaan. Geluidsveteraan Terry Date heeft de nieuwe plaat laten ademen en een prettig geluid gegeven. Het is deze productie die ervoor zorgt dat het geheel ondanks alles toch prettig wegluistert. Soms zijn de gitaren vervelend laag gestemd, maar verder doet het denken aan de Slayer van minstens 25 jaar geleden. Hordes fans gaan deze plaat in huis halen en ik ben ervan overtuigd dat het grootste deel zal genieten. Echter niet van het geweldige songmateriaal, maar dat het vooral prettige herinneringen oproept. Dat is ook een kwaliteit, maar ik geloof niet dat het op de lange termijn werkt.

Toegegeven, Repentless klinkt wel een stuk beter dan World Painted Blood. Zo gemaakt donker en semi-experimenteel is het nieuwe werk niet. Dit is een stuk directer, maar ik mis nog altijd de passie. Alleen Tom Araya zingt nog met overtuiging. Dat heeft hij altijd gedaan, al laat zijn stem de laatste jaren wel erg vaak te wensen over. Verder klinkt Gary Holt vooral uitgeblust en denkt Kerry King vooral aan zijn bankrekening. Slayer wordt opvallend vaak geroemd als pionier en revolutionair, zelfs in de laatste jaren. Het verleden van de band wil ik niet betwisten, maar de mate van zelfplagiaat is vooral beschamend.

Tracklist:
1. Delusions Of Saviour
2. Repentless
3. Take Control
4. Vices
5. Cast The First Stone
6. When The Stillness Comes
7. Chasing Death
8. Implode
9. Piano Wire
10. Atrocity Vendor
11. You Against You
12. Pride In Prejudice

Score: 59 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 11 september 2015

Koop dit album in

Meer Slayer:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Slayer - Repentless
Reactie van Agony op 11-09-2015 om 14:34u
Score: 80 / 100

Tjonge jonge Ruud, wat een zure review. Vooral gevoed door een bovenmatige drang naar lang vervlogen tijden. Zet die vooal die zelfingenomen bevooroordeelde bril zelf eens af en luister eens echt objectief naar deze plaat. Slayer veegt dan nog altijd als oude veteranen de vloer aan met menig copy-cat bandje. Nee dit is geen Reign in Blood. Hoeft ook niet, verwachten we ook niet. Bostaph drumde met Divine intervention destijd al 1 van de betere post-Reign platen in. Doet dat nu weer met overtuiging. Holt is een zeer kundig gitarist die naast Exodus ook bij Slayer laat horen 1 van de betere in het Thrash genre te zijn. Laat deze "I've got sand in my vagina" review voor wat het is en luister gewoon naar 1 van de betere Thrash platen van het jaar.

Slayer - Repentless
Reactie van bakvet op 11-09-2015 om 14:41u

Zoals te verwachten dus. Slayer teert (verdiend) op haar historie. Was in Enschede ook duidelijk, publiek reageerde enkel op de oude nummers. Beetje doorgaan met cd's maken en touren doen ze, want wat moet je anders; een cashcow die melk je.

Slayer - Repentless
Reactie van M. van Soest op 11-09-2015 om 14:46u
Score: 40 / 100

Ik ben het helemaal met Ruud eens. Het lijkt wel of Slayer de laatste jaren is gestagneerd. Als je 2 of 3 nummers van hun latere werk hebt gehoord, heb je eigenlijk al geen trek meer in de rest. Ben nooit een Slayer fan geweest maar zo nu en dan kan ik het wel waarderen.

Slayer - Repentless
Reactie van Rattamahatta op 11-09-2015 om 14:46u
Score: 75 / 100

Idd Je haalt er allerlei zaken bij, maar wat kan mij het interesseren hoe hun houding de laatste jaren is of dat ze alleen maar op geld uit zijn. Review de plaat gewoon. En de plaat is prima, luistert heerlijk weg en idd vind em een vd beste trash platen van de laatste tijd. Af en toe een minder nr., maar over algemeen valt me zeker niet tegen. Gary holt klinkt uitgeblust en kerry denkt alleen aan zijn rekening... en dat hoor jij in de plaat.. erg knap

Slayer - Repentless
Reactie van Mike. op 11-09-2015 om 14:56u
Score: 80 / 100

Vreemd dat je het zo lauwtjes neerzet. Ik was best onder de indruk. Het is geen wereldplaat, en dat zullen deze heren ook nooit meer maken, denk ik. Maar naar mijn mening hebben ze een degelijke plaat afgeleverd met, inderdaad, veel rifjes uit het verleden. Is dit een schande? Nee, dat denk ik niet. Zolang je het subtiel uitwerkt, en dat hebben de heren, naar mijn bescheiden mening, gedaan.

Slayer - Repentless
Reactie van metalkerel op 11-09-2015 om 14:57u
Score: 85 / 100

Ten eerste ik ben geen slayer doorgewinterde slayerfan.Vanmorgen naar mijn werk met slayer op gereden en ik vind het een heerlijke metalplaat.
De bankrekening van Kerry King of het ontslag van Dave interesseert mij geen ene donder.Ik heb naar de muziek geluisterd en ik heb genoten.Ik heb het idee dat de slayer soap je flinkt dwars zit dus daarom wordt deze plaat neer gesabeldt.Echt heel triest.En altijd dat gezeik dat een riff ingewikkeld moet zijn .Een riff kan ook doeltreffend zijn voor een luistereraar.Kortom waardeloze review.

Slayer - Repentless
Reactie van Tjitte op 11-09-2015 om 15:03u
Score: 75 / 100

Ruud, Heb je al slachtofferhulp aangevraagd?

Slayer - Repentless
Reactie van Henk op 11-09-2015 om 15:12u
Score: 60 / 100

Kan me wel vinden in bovenstaande. De 1e 3 platen zijn klassiekers, alles wat daarna kwam was en blijft middelmatig.Ja, ook season in the abbys.

Slayer - Repentless
Reactie van Robbert op 11-09-2015 om 15:16u
Score: 80 / 100

Waardeloze review,

Ik ben geen doorgewinterde Slayer fan, maar een objectieve luisteraar, zou je ook eens moeten proberen...

Slayer - Repentless
Reactie van Henry op 11-09-2015 om 15:16u
Score: 80 / 100

Ook ik keek met argusogen uit naar deze plaat, en ik ben toch al zo'n 30 jaar Slayer fan. Ik heb m net geluisterd voordat ik deze review las. En ik moet zeggen hij klinkt bij mij goed in de oren. Dat is waar het om gaat de muziek zelf en niet de soap eromheen. Zoals gewoonlijk had ik mijn ticket al voordat ik de nieuwe had gehoord en ben er dus gewoon bij in Tilburg.

Slayer - Repentless
Reactie van Metalen Robbie op 11-09-2015 om 15:29u
Score: 80 / 100

Ik ben het ook absoluut niet eens met "onze" Ruud, de zuurpruim. Ik vind het ook een goeie plaat, luistert prima weg. Natuurlijk zullen geen "klassiekers' meer maken zoals vroeger, dat doen Iron Maiden/ Metallica/ Anthrax/ Exodus etc. ook niet meer, maar maken (naar mijn mening) ook nog steeds erg fijne platen. Laat iemand anders, die wel liefde voelt voor de metal, deze review (opnieuw) schrijven!

Slayer - Repentless
Reactie van Old Mhb op 11-09-2015 om 15:34u
Score: 75 / 100

Dit is wel erg zuur. De plaat is gewoon goed, maar ook niet super of subliem. Wat voor mij persoonlijk opvalt is dat hij lekker weg luistert zonder dat ik me er aan erger. Aan de andere kant blijft niks echt hangen. Ergens heb ik teveel metal. Ik luister bina niks anders. Soms luid, meestal normaal en soms op de achtergrond. Echt goed luisteren doe ik meestal in de auto. De plaat is goed, maar das dan ook alles. Toevallig daarna Nuclear Agressor gehoord. Dat bleef wel hangen. Het roste gewoon veel beter. En das net de bedoeling van thrash.

Slayer - Repentless
Reactie van klungel op 11-09-2015 om 15:46u
Score: 80 / 100

Nou nou, wat een onzin. Even een feitje; Slayer is puur zakelijk en weinig vriendschap. De heren duiken eens in de zoveel tijd de studio in, doen hun ding en ieder gaat zn eigen weg.

Het Lombardo debacle verdiend geen schoonheidsprijs, maar om dat in een review mee te nemen

Slayer - Repentless
Reactie van Een Metalfan op 11-09-2015 om 16:12u
Score: 6 / 100

Helemaal mee eens.
king is een mega eikel.
de nummers van king kunnen echt niet tippen aan die van Hanneman.

Slayer - Repentless
Reactie van Een Metalfan op 11-09-2015 om 16:16u

Hanneman is al jaren dronken en schreef al geen nummers meer

Slayer - Repentless
Reactie van Een Metalfan op 11-09-2015 om 16:22u

Hebben ook na seasons in the abyss geen fatsoenlijk nummer meer gemaakt

Slayer - Repentless
Reactie van Ross Boss op 11-09-2015 om 16:35u
Score: 6 / 100

Ik ben het niet vaak met de reviewer eens, maar dit klopt als een deur.
gerecyclede riffs zonder passie, enkele nummers zonder kop of staart.
Kom op mensen, dit heeft toch niks meer te maken met de Slayer van vroeger.
de eerste 10 jaar van hun carrière.

Slayer - Repentless
Reactie van koen op 11-09-2015 om 16:36u
Score: 5 / 100

Alleen Metallica is nog slechter

Slayer - Repentless
Reactie van Een Metalfan op 11-09-2015 om 17:34u

Ik vond world painted blood een goede plaat, kennelijk kan ik deze dus ook gemakkelijk gaan aanschaffen.
Vind de review overigens wel uitermate onprofessioneel, voelt eerder aan alsof iemand graag een platform heeft om ons te predikeren over de staat van de verschillende bandleden en zijn visie daarop ipv een cd review. Zeer tegenvallend.

Slayer - Repentless
Reactie van EDD op 11-09-2015 om 18:09u
Score: 7 / 100

Het eerste deel van het album klinkt wat mij betreft goed en soms zelfs verfrissend. Het tweede deel klinkt vaker als een herhaling van zetten, maar blijft prima te luisteren.
Het valt mij eerlijk gezegd mee, ik had van te voren niet al te hoge verwachtingen en ben juist wel een doorgewinterde Slayer fan. Jaren 80 riffs kunnen mij niet vaak genoeg voorbijkomen en een band als Slayer moet natuurlijk ook niet proberen modern te gaan klinken. Daar zijn de jongeren onder ons beter in en die gaan daarvan uit hun dak.
Lang Leve de doelgroep metal!!!

Slayer - Repentless
Reactie van Martin op 11-09-2015 om 18:28u
Score: 85 / 100

Gewoon een goede trashplaat. Dat gezeur over houding en geld krijgt een reviewscore van -25. We moeten ook niet altijd alles van Slayer vergelijken met Reign in Blood. Andere tijden. Gewoon een strakke plaat en in oktober gewoon in Tilburg headbangen.

Slayer - Repentless
Reactie van Snoekie op 11-09-2015 om 18:50u
Score: 85 / 100

Lekkere plaat. Die groove in vices, heerlijk. Ik kan er van genieten.

Slayer - Repentless
Reactie van callahan op 11-09-2015 om 19:10u
Score: 85 / 100

Trieste recensie ingegeven door weinig relevante zaken
Repentless klinkt als een klok en hoewel weinig origineel wel een statement dat Slayer de meeste thrashbands met gemak onder de tafel veegt. Puike productie, lekkere nummers.
Dat metalfan deze recensie accepteert vind ik dubieus, dat doet geen recht aan deze plaat.

Slayer - Repentless
Reactie van Nand op 11-09-2015 om 19:36u
Score: 10 / 100

Helemaal eens met de recensie
Wat een inspiraitie loze saaie meuk ... Helaas ik had stiekem gehoopt op een wondertje.

Slayer - Repentless
Reactie van Jos op 11-09-2015 om 19:49u
Score: 80 / 100

Tsja, ben het ook niet met de review eens maar als doorgewinterde Slayer fan moet ik wel zeggen dat ik het gevoel van dreiging mis die tot op World Painted Blood wel aanwezig was. Tom Araya klinkt een stuk minder uitbundig (ouder?) En voor de gene die het origineel van Atrocity Vendor (b-kant World Painted Blood single LP) kennen deze versie vind ik erg tegenvallen (minder bruut en vooral omdat dit te vergelijken valt hoor je hier dat Araya minder gemeen klinkt) Voor de rest een lekkere thrashplaat waar eigenlijk weinig op af te dingen valt.

Slayer - Repentless
Reactie van tjerk van der kuip op 11-09-2015 om 20:24u
Score: 9 / 100

Ik vind dit een echt slayer album
als je hem een paarkeer hebt gehoord wordt hij steeds beter
En als iemand het niks vind pech gehad toch

Slayer - Repentless
Reactie van Een Metalfan op 11-09-2015 om 20:24u
Score: 85 / 100

Gary Holt uitgeblust??????? Die solo in repentless zegt volgens mij al genoeg! Volgens mij werkt zijn bluskanon nog volop. !!!!

Slayer - Repentless
Reactie van tjerk van der kuip op 11-09-2015 om 20:26u
Score: 87 / 100

Ik bedoelde 87 om dat ik hem wel mooi vind

Slayer - Repentless
Reactie van tjerk van der kuip op 11-09-2015 om 20:27u
Score: 87 / 100

Ik bedoelde 87 om dat ik hem wel mooi vind

Slayer - Repentless
Reactie van Een Metalfan op 11-09-2015 om 21:19u

Typerend.

Slayer - Repentless
Reactie van Een Metalfan op 11-09-2015 om 21:41u

zwaremetalen heeft een betere review.Dit slaat nergens op.

Slayer - Repentless
Reactie van Andre Smoor op 11-09-2015 om 21:54u
Score: 90 / 100

Slayer valt tegen? Gary uitgeblust? Niet in mijn optiek, dit is 1 van de betere platen van dit jaar. En er zijn al zoveel goede metal platen uitgekomen dit jaar. Ik heb hem een paar keer beluisterd en hij wordt steeds beter. Wat geeft het als een band riffs recycled, dat doen er meerdere bands en waarom ook niet. Zolang het eindproduct maar goed klinkt, en dat doet deze schijf zeker. Ik kan echt geen slecht nummer ontdekken, maar ik ben dan ook geen doorgewinterde Slayerfan. Geen enkele band uit de jaren 80 zal ooit het succes van de jaren 80 overtreffen en dat hoeft ook niet. Die dagen komen nooit meer terug. De digipak versie bevat een dvd met het optreden tijdens Wacken 2014. Op twee nummers na alleen maar klassiekers van de door de fans zo geprezen eerste platen. Misschien kunnen jullie daarvan wel genieten.

Trouwens hoe snel had AC/DC niet een andere zanger om zo snel mogelijk te kunnen toeren? Het leven gaat nu eenmaal door

Slayer - Repentless
Reactie van onemanorgy op 11-09-2015 om 22:02u
Score: 85 / 100

Deels ben ik het deels wel eens met Ruud. Toen ik de eerste keer de cd luisterde kon ik de nummers al invullen en zelf zeggen "dit nummer is sprekend...bladiebla" En wanneer Hanneman nog geleefd had, had ik ze dit misschien ook kwalijk genomen maar, Hanneman is de pijp uit en je mag het Slayer vind ik niet kwalijk nemen om juist nu even te laten horen dat ze nog écht 100% Slayer zijn. Dus dat ze terugvallen op de veilige weg, mag, mijns inziens. Dan daarbij, wanneer Slayer met een nieuw geluid zou komen, dan zijn de golven stront niet te overzien.
Slayer is net als Motörhead, niet vernieuwend, niet origineel, wel vet en je mag je handjes dichtknijpen dat ze überhaupt nog met nieuwe nummers op de proppen komen. Dan daarbij, als je de cd een paar keer luistert, en enkele ruknummers wegskipt dan houd je gewoon een moddervette Slayerplaat over. Niet nadenken...keep calm and SLAYEEEEERRRRRR.

Slayer - Repentless
Reactie van Vinyl-Veteran op 11-09-2015 om 23:58u
Score: 50 / 100

Ondermaatse Slayer plaat, te simpel allemaal.Gary Holt soleert duidelijk onder zijn niveau. Jammer. Had gehoopt op meer.

Slayer - Repentless
Reactie van Jeff op 12-09-2015 om 05:27u

Beetje zuur zeg, lijkt de volkskrant wel en maar lullen alsof ze bandleden ook persoonlijk kennen en weten wat de motivatie is geweest om door te gaan met de band. Nou, ik neem een abonnement op de story als ik dit drama lees...

Slayer - Repentless
Reactie van Een Metalfan op 12-09-2015 om 07:03u

In mijn beleving is het onderwerp van een cd review de cd en niet de band.
Ik hou niet van Slayer en ik ken het album niet, maar dit artikel raakt kant noch wal.

Slayer - Repentless
Reactie van Peter op 12-09-2015 om 08:22u
Score: 80 / 100

Gisteren de plaat binnen gekregen en op de bank lekker zitten luisteren. Ik was blij verrast! Tuurlijk, het is geen Slayer uit de hell awaits periode maar wel een band die na tig jaar in staat is een goede thrash cd af te leveren. Geef deze plaat een eerlijke kans en stoppen met dat gezeik over Hanneman en Lombardo. Muziek is business als je een grote naam bent, so what! Deze mannen hebben ook jaren in een oude bus Europa doorgereden en...succes behaald. Lekker toch? Ik ga van deze plaat genieten.

Slayer - Repentless
Reactie van appie op 12-09-2015 om 10:43u
Score: 60 / 100

Dat gevoel van die eerste 3 platen, dat vanaf de eerste seconde tot de laatste de adrenaline door je lijf gierde bij het beluisteren van slayer dat was bij nummer 4 weg.
Al die platen daar na missen die heerlijke agressie ondanks dat er best goeie tussen zitten, maar dat gevoel heb ik nooit meer bij de latere slayer platen gehad.
Dit exemplaar heeft een viertal te gekke uptempo nummers maar ook een aantal nummers die maar niet op gang komen met die slome praterige zang en de daarop aangepaste simpele riffs, waarbij het telkens wachten is op de tempo wisselingen en solos.
Aangezien ik een ongeduldig iemand ben ga ik daar niet steeds enkele minuten op zitten wachten, dus ben ik met dit exemplaar na 1 keer luisteren wel klaar.

Slayer - Repentless
Reactie van Martin op 12-09-2015 om 11:39u
Score: 80 / 100

Voor de reviewer: Schoenmaker blijf bij je leest! Zoals Slayer het ook gedaan heeft.Ze hebben er het beste uitgehaald wat er nog inzit in Slayer anno 2015. Gary Holt speelt volledig in dienst van Slayer en past derhalve uitstekend in Slayer 2015.
Geen wereldplaat maar wel een heel goed Thrash album! En hij groeit naarmate je hem vaker beluisterd. Piano Wire is toch echt wel een Classic Killer track! Hulde voor de ouwetjes die alles hebben gegeven wat er nog in het thrashvat zat! Echte Slayer fans (zoals ik) zijn blij met dit album!

Slayer - Repentless
Reactie van Leo op 12-09-2015 om 12:13u
Score: 60 / 100

NIks mis met deze review! album voelt uitgekauwd, veel niet zeggende nummers.

Slayer - Repentless
Reactie van de.pomper op 12-09-2015 om 13:13u
Score: 90 / 100

En zure Ruud heeft kennelijk bezwaar tegen geld verdienen?

Slayer - Repentless
Reactie van Jasper op 12-09-2015 om 16:27u
Score: 75 / 100

Een degelijk album. Een 'Reign in Blood' zal Slayer nooit meer schrijven, maar dat neemt niet weg dat deze plaat ook gewoon prima is.

Dat Kerry King een harde pik krijgt van dikke poet zou alleen relevant zijn als Slayer met dit album opeens op de commerciële toer zou gaan. Houd het bij de recensies a.u.b. gewoon bij de muziek i.p.v. alle verhalen die in de media de ronde doen.

Slayer - Repentless
Reactie van e-RIC op 12-09-2015 om 17:41u
Score: 80 / 100

Stompzinnige review, kennelijk geschreven door iemand die gefrustreerd is. Geen klassieker in wording maar gewoon een lekker metal plaat zoals ze heden ten dage veel te weinig gemaakt worden. Niets meer en niets minder.

Slayer - Repentless
Reactie van Gunnar op 12-09-2015 om 19:37u
Score: 87 / 100

Heb respect voor Slayer dat ze na zoveel jaren nog muziek maken...
Iedereen wil een reign in blood of en masters of puppets enz...
Dat zal er nooit meer komen!!
Ik geniet van Repentless!!!
Diegene die er niets aan vind...Prima
Luister naar iets anders!!!

Slayer - Repentless
Reactie van Hellraiser op 13-09-2015 om 08:55u
Score: 85 / 100

Inderdaad, geen topper. Ik begrijp de recensie best wel. En dan nu het positieve: drummer Bostaph is voor mij een aangename verrassing. Hij ramt er heerlijk op los. Echt, het is kut dat Lombardo aan de kant is gezet maar het is een goeie zet geweest om Bostaph terug te vragen. Wat betreft het hele album.... past prima in mijn collectie en zal ik zeker de komende tijd vaker opzetten. En nee.... ik ben geen die hard Slayer fan.

Slayer - Repentless
Reactie van Een Metalfan op 13-09-2015 om 13:19u
Score: 50 / 100

Kan mij in de recensie vinden. Middelmatige plaat voor middelmatige mensen.

Slayer - Repentless
Reactie van André op 13-09-2015 om 16:59u
Score: 80 / 100

Ik vind ém wel lekker. Het is Slayer voor en Slayer na en der tussenin ook.

Slayer - Repentless
Reactie van Mauser op 13-09-2015 om 19:13u
Score: 70 / 100

luisterd lekker weg, maar niet meer dan dat....
een 70/100 vanwege vette productie ook, zo had World Painted Blood ook mogen klinken
Mijn favoriete Slayer albums: Seasons in the Abyss en South of Heaven

Slayer - Repentless
Reactie van ewing1 op 13-09-2015 om 21:38u
Score: 55 / 100

Helemaal mee eens!King is de grootste homo in metalland.Hoop voor hem dat Araya het nog lang volhoudt.En die eeuwige zonnebril van hem,daar word ik helemaal wous van.plaat is middelmatige meuk wat je idd al 1000x gehoord hebt.De vergelijking met motorhead klopt helemaal!Word ook met het jaar beroerder.

Slayer - Repentless
Reactie van harbinger_of_death op 13-09-2015 om 23:22u
Score: 85 / 100

Een zure review van een persoon die misschien maar geen thrash meer moet bespreken, maar alleen nog maar matige "cult" bands (zie bijv. Tarot (AU)).

Dit is gewoon een goede plaat van een band die nooit een echt slechte plaat heeft gemaakt in tegenstelling tot de thrash bands die in dezelfde periode zijn begonnen (Megadeth, Metallica, Testament, Overkill, Kreator, Anthrax etc..)

Slayer - Repentless
Reactie van Pierre op 14-09-2015 om 02:29u
Score: 50 / 100

Saai......vreselijk saai.

Slayer - Repentless
Reactie van Een Metalfan op 14-09-2015 om 09:47u

Ik heb de plaat nog niet gehoord en ik ben geen uitgesproken Slayerfan, maar deze review is ver beneden het niveau van metalfan.nl. Deze reviewer is overduidelijk niet onbevooroordeeld aan de klus begonnen en heeft zich gewoon voorgenomen de plaat kapot te schrijven. Of hij gelijk heeft in zijn oordeel, maakt dan eigenlijk niets meer uit. Voortaan weet ik dat ik nieuwe releases echt eerst zelf zal moeten beluisteren voor ik tot aanschaf overga. In elk geval als de recensie op metalfan.nl van Ruud afkomstig is. Schande!

Slayer - Repentless
Reactie van Een Metalfan op 14-09-2015 om 17:58u

Niet onbevooroordeeld? Dacht je dat de bovenstaande berichten van mensen komen (ook degenen die erg positief zijn) niet bevooroordeeld zijn? Bovendien moet je een plaat altijd luisteren voordat je 'm aanschaft. Het gaat altijd om je eigen oordeel. Reviews kunnen je daar hooguit bij helpen en een goede reviewer is duidelijk genoeg, zodat de lezer zich in de schrijver kan inleven. Alleen dan kun je een review echt begrijpen.

Slayer - Repentless
Reactie van Memo op 14-09-2015 om 19:03u
Score: 8 / 100

Het feit dat er zoveel reacties op deze review zijn laat maar weer zien hoe populair Slayer nog steeds is. Heerlijke plaat en ik kan niet wachten om weer te gaan beuken in 013.

Slayer - Repentless
Reactie van Een Metalfan op 15-09-2015 om 08:41u

"of stoor je je net als ondergetekende aan de houding van Slayer in de laatste jaren? Lees dan gerust verder."

Lijkt me duidelijk. De hele review heeft niets met de muziek te maken. Puur ingegeven door een negatieve houding jegens de band en dus inderdaad niet onbevooroordeeld. Het is onzin dat ik mij als lezer moet gaan inleven in de schrijver van een review. Een goede review moet mij een indruk geven van wat ik van de plaat kan verwachten. De review is er voor de lezers, niet voor de schrijver zelf. Dan kan hij beter een column schrijven.

Slayer - Repentless
Reactie van iron_dennis op 15-09-2015 om 19:28u
Score: 60 / 100

Hahaha ik lach me een krul in m'n lul na het lezen van alle reacties. Het lijkt wel of het niet mag om kritisch te zijn over Slayer. Plaat klinkt wel aardig maar is zeker geen topper. World Painted Blood was stukken beter!

Slayer - Repentless
Reactie van Een Metalfan op 15-09-2015 om 23:29u
Score: 60 / 100

Als je een negatieve 'attitude' bemerkt in een band, dan is dat nauwelijks meer los te zien van de muziek zelf. Of dat nog objectief is, weet ik eigenlijk niet - maar als je die attitude simpelweg terughoort in de muziek gaat dat natuurlijk ten koste van het luisterplezier... en dat levert dus een lage score op. Ik snap de reviewer wel. Ik bemerk die nare trekjes in Slayer zelf ook... maar los daarvan is deze plaat voor mij ook echt geen topper. Slechte rehash van eerdere riffs, en kinderachtige lyrics. Maar ja, uiteraard staat deze plaat aan het eind van het jaar achter Maiden gewoon op de 2e plaats in de metalfan jaarlijst. Daar kun je vergif op innemen. Het zal de aantrekkingskracht van het oude vertrouwde zijn; zonder dat zou deze plaat geen aandacht krijgen.

Slayer - Repentless
Reactie van Kees op 17-09-2015 om 10:02u
Score: 55 / 100

Zelfplagiaat, inderdaad, precies dat. Live nogsteeds heel goed, dat wel.

Slayer - Repentless
Reactie van Een Metalfan op 17-09-2015 om 21:48u

Redelijk album, dat lekker weg luistert. Maar hun echte topper is toch Hell Awaits. At dawn they sleep!

Slayer - Repentless
Reactie van Een Metalfan op 18-09-2015 om 07:49u

Ik vind de reacties op de review net zo vermakelijk als de review zelf. Het betreft in mijn optiek een resectie op een Trashmetal album terwijl aandacht wordt besteed aan karaktereigenschappen, management en zelfs het al dan niet dragen van een zonnebril. Ik bezoek metalfan.nl weer voor het eerst in 18 maand tijd en realiseer mij nu waarom ik mijn interesse in deze E-zine ben verloren. Ik zoek in het vervolg mijn informatie elders, mits ik op zoek ben naar vermakelijke geouwehoer wat de lachspieren stimuleert.

Slayer - Repentless
Reactie van Een Metalfan op 18-09-2015 om 12:39u

Je bedoelt 'tenzij'... niet 'mits...

Slayer - Repentless
Reactie van Midian op 18-09-2015 om 17:49u
Score: 30 / 100

Zwaar middelmatig saai album en inspiratieloos. Matig drumwerk. Na Divine Intervention is Slayer de weg kwijt

Slayer - Repentless
Reactie van sander op 18-09-2015 om 20:25u
Score: 95 / 100

-

Slayer - Repentless
Reactie van donpaulie op 18-09-2015 om 20:40u
Score: 95 / 100

gewoon een lekkere plaat.dat is tegenwoordig al weer heel wat.
tja de mensen die er niks mee kunnen adviseer ik luister er niet na.
luister lekker naar tool alter bridge of mastodon.
ook niet mijn kopje thee.
het album dan in een woord fantastisch.
lekkere snelle nummers er word flink gebeukt.
dus ja dat wordt feest over een maandje in tilburg.
SLAYERRRR!!!!!!

Slayer - Repentless
Reactie van Tim op 18-09-2015 om 22:39u
Score: 75 / 100

Tja, veel reacties, wat moet je er nog van zeggen? Heb hem een handvol keer beluisterd, vind hem oké, maar niet super. De handel en wandel van de band is niet fraai, maar dat heeft niets met de plaat te maken. Een klassieker maken ze nooit meer, de laatste die ik nog echt goed vond is Divine Intervention, de laatste platen klinken modern, maar ook ietwat gekunsteld. Maar slecht? Absoluut niet! Tuurlijk recyclen ze de hele boel bij elkaar, maar dat doen Motörhead en Maiden ook (hoewel Maiden dat op The Book of Souls wel heel goed doet!) en van de grote 4 van de thrash is Slayer wel het meest constant (Metallica, Anthrax hebben al helemaal geen album van betekenis meer gemaakt, Megadeth deed er na Endgame ook niet een meer). Dus ja, toch blij met deze plaat.

Slayer - Repentless
Reactie van Point7 op 20-09-2015 om 19:37u
Score: 85 / 100

Ik vind het album redelijk goed. Ik verwacht niet meer van Slayer. Ik ben eigenlijk nog blij dat ze bij dit album nog de sound hebben of proberen te hebben zoals vroeger. Ja het klinkt niet uniek of vernieuwend, maar er was niets mis met de Slayer uit eind jaren 80 dus waarom moet het altijd vernieuwend klinken.

Slayer - Repentless
Reactie van Carlo op 20-09-2015 om 20:05u

Dit is 100% SLAYER !
Strak album !

Slayer - Repentless
Reactie van Een Metalfan op 20-09-2015 om 20:39u

Wat is 100% Slayer? Dat is Hell Awaits, South of Heaven, en vooruit ook het on-slayeriaanse Reign in Blood. Dat is dit niet, maar het beukt wel lekker weg.

Slayer - Repentless
Reactie van Harry op 24-09-2015 om 18:03u
Score: 70 / 100

Wat een ongelooflijk slechte review.

Slayer - Repentless
Reactie van YuLi op 02-10-2015 om 02:53u
Score: 96 / 100

Als je meer dan drie decennia mee gaat dan verdien je meer respect dan dit zouteloze review. Doorgaan ondanks het verlies van Hanneman en vertrek van Dave, beschimpt de band niet maar toont het ware karakter; het onsterfelijke uithoudingsvermogen van de band.

Voor mij is er geen big four, er is alleen een big one.. Dat nog vele generaties mogen volgen met ontdekken met het volledige oeuvre van deze heren. Ergens door gegrepen worden en ontdekken op een wiki of ander toekomstig encyclopedietje dat de band nog steeds optreed.
Zoals het ooit bij mij begon met mijn allereerste "verzamelingen" bandje voor in de walkman wat ik kreeg van een veel oudere jongen met daarop "skeletons of society" & "Seasons in the Abyss".

Slayer - Repentless
Reactie van Jeroen op 03-10-2015 om 15:32u
Score: 75 / 100

Deze cd is stukken beter dan ik had verwacht. Lekker fel en behoorlijk geïnspireerd. Ook de productie is prima.

Slayer - Repentless
Reactie van Een Metalfan op 15-01-2016 om 14:30u

VETTE PLAAT !!!!!!!!!!!