Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-05-2019

Rammstein - Mutter
Jaar van release: 2001
Label: Universal Records
Rammstein - Mutter
Eindelijk was hij daar dan... Rammstein's langverwachte opvolger ''Mutter''. Na de onvervalste meesterwerken ''Herzeleid'' en ''Sehnsucht'' verwachtte ik opnieuw een geweldig album van deze Duitse formatie. Maar niets is minder waar... Nadat de single ''Sonne'' begin 2001 uitkwam was de verandering al duidelijk: Rammstein is commercieel geworden. De clip deed het goed op de muziekzenders en zo kreeg de band meer bekendheid. ''Mutter'' kwam 2 maanden na ''Sonne'' uit, en de cd is me zwaar tegen gevallen.

De cd begint met een jaren '80 achtig nummer ''Mein Herz Brennt'' en geen enkel ander nummer op de cd kan klassiekers als ''Du Hast'', ''Du Riechst so Gut'' of ''Asche zu Asche'' evenaren. Hoogtepunten, als je het al hoogtepunten mag noemen, op Mutter zijn: ''Adios'' en ''Links''. 20 Oktober verschijnt de nieuwe single ''Ich Will'', en Rammstein zal optreden in Amsterdam op 3 en 4 december.

''Mutter'' is een cd die ik, en menig fan, snel zal willen vergeten, en we hopen dat Rammstein na deze vergissing de oude draad weer oppikt.

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 40 / 100

Reviewer: Eric B.
Toegevoegd: 8 september 2001

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Rammstein - Mutter
Reactie van een op 15-09-2001 om 19:29u
Score: 100 / 100

Toen ik je recensie las, snapte ik er niks meer van. Rammstein commercieel gworden? Nou en, wat maakt dat nou uit. In mijn opzicht is Mutter de beste cd tot nu toe van de Duitsers. De nummers zijn stuk voor stuk pareltjes. Luister nog maar een keer naar Sonne, Ich will of een ander nummer. Smaken verschillen, maar ik hoop dat je in de toekomst wat positiever bent.

Rammstein - Mutter
Reactie van novascottia op 03-10-2001 om 16:40u
Score: 90 / 100

Met enige scepsis beluisterde ik - toevallig - deze CD. Duitstalige metal, dan zit je al snel bij de Toten Hosen of het niveau Tankard. Ik was verrast, werkelijk. Klasse metal, goede melodiën. Als je door de duitstaligheid heen kunt luisteren is dit werkelijk goed. De semi-ballad Sonne is mijn persoonlijke favoriet. Misschien dat ik ook nog eens het oudere werk ga beluisteren, maar als ik de eerste recensie lees, zit er nogal verschil tussen het oude en het huidige werk.

Rammstein - Mutter
Reactie van Wit op 27-10-2001 om 13:39u
Score: 100 / 100

Ik wilde alleen even melden dat ik Mutter beter vind dat Sehnsucht. Op Sehnsucht staan een aantal mindere nummers, waardoor ik meestal de cd na een aantal nummers uitzette. Bij Mutter heeft elk nummer gewoon iets... Dat wilde ik ff kwijt.

Rammstein - Mutter
Reactie van een op 11-11-2001 om 11:45u
Score: 100 / 100

Dit album is 1 van weinige in mijn verzamleing die ik zonder twijfelen een 10 geef Hun oude albums luister ik ook nog met plezier maar mutter is toch beter dan de oude studio albums. En volgens mij heeft de reviewer niet echt de tijd genomen om het te doen. Hijn heeft namelijk nog de titel van links 2 3 4 fout. Jongen luister een cd voortaan eerst een paar keer GOALE MAOKE Vinnie

Rammstein - Mutter
Reactie van Een_Metalfan op 06-01-2002 om 21:36u
Score: 100 / 100

Beste mijnheer Batistuta, Kwaliteit en populariteit hebben soms wel eens iets met elkaar te maken! Dit album van Rammstein is pure klasse.

Rammstein - Mutter
Reactie van WhiteBeastofWotan op 08-01-2002 om 16:52u
Score: 20 / 100

Zozo wat zijn we allemaal positief over Rammstein, rot op met jullie soort nu-metallers en ga naar the real stuff luisteren. Ik ben het helaas voor jullie met de Heer Battistutta eens, Mutter is gewoon een commercieel kutalbum, en ik hoop dat dit een vergissing van rammstein was, en wat jullie zeggen over "ga de cd beter luisteren", die luisterde wij al in maart, toen jullie het nog niet eens kende! Ik vond Sonne ook een goed nummer, moet ik toegeven, wel strakke gitaar, maar als mensen zoals mijn zusje van 12 enzo er naar gaan luisteren verdom ik het om het nog te luisteren en met al die sukkeltjes die alleen mutter kennen mee te praten. Sehnsucht en Herzeleid waren gewoon 2 meesterwerken, waar zit de klassieker bij Mutter????

Rammstein - Mutter
Reactie van Een_Metalfan op 11-01-2002 om 01:04u
Score: 70 / 100

Ik vind de CD niet slecht of iets dergelijks, maar ik moet wel toegeven dat de eerdere twee CD's neer maar mijn smaak zijn. Deze CD is vooral nieuwer doordat er wat meer - van horen zeggen - gothic-achtige invloeden in zitten en dergelijke. Ik heb hem ook gekocht, maar hij viel mij ook wat tegen, omdat het niet was wat ik van de eerste twee CD's gewend was. Wil niet zeggen dat het een slechte CD is of iets dergelijks. Ik heb ze live zien optreden in HMH 5 december en dat was ook een best optreden. Maar commercieel is het wel geworden ja.

Rammstein - Mutter
Reactie van hvoortj op 11-01-2002 om 20:12u
Score: 100 / 100

Deze cd is zeker wel de beste, maar omdat ik niet bij Concert Reviews kan reageren doe ik dat hier maar!! Ten eerste als je naar een concert van rammstein gaat moet je niet ergens op het balkon gaan zitten!! Ik stond helemaal vooraan in het midden recht tegenover Till.. En bij de opkomst met Mein Herz Brennt kwam de hele zaal los, waarna er allemaal goeie nr's volgden en die erg goed waren, Sonne was live wel een stuk harder dan de cd-versie, dit was alleen maar beter want het kwam de hele sfeer ten goede! Alle nr's waren gewoon zeer goed gespeelt, en zoals rammstein gewoonlijk doet maken ze er een hele show van. Bij Sonnen met die maskers die ze ook bij de mtv awards gebruikte, en als je vooraan stond dan kon je de hitte voelen, dit gaf weer extra sfeer. ook het nr buck dich was goed (want wist jij dat het naar anijs smaakt) als je het gezien heb snap je wat ik bedoel!! En Flake in zijn opblaasbootje over het publiek!! dat was echt zo vet als je in het publiek stond. Bij ons was hij nog uit zijn bootje gevallen (5dec) en kwam hij crowd surfent terug! de muziek was geweldig goed en de show die ze erbij maken was nog veel beter. ik moet wel toegeven dat die show wel veel op die van vorige concerten leek maar je moet ook niet teveel van tevoren weten, ik wist dat wel maar toch was het nog geweldig!! Rammstein moet je meemaken en niet op een afstandje bekijken! en Clawfinger was idd geen zak aan, het was wel hard maar je had zelfs nog veel ruimte om te ademen, en dat was bij Rammstein wel anders!! Ik vond het in ieder geval heel erg goed, en iedereen die ik kende die er heen was geweest ook.. de 1e fans stonden trouwens al om 9 uur s'morgens er, (wij om 16.00) je moet er dus wat voor over hebben om vooraan te komen maar dat is het zeker waard!! Rammstein moet je meemaken niet bekijken van afstand!!!!

Rammstein - Mutter
Reactie van Een_Metalfan op 15-04-2002 om 12:24u
Score: 100 / 100

ik heb Herzeleid, ik heb Sehnsucht en ik heb dus ook Mutter. Ik snap niet dat mensen, die hun vorige albums goed vonden, dit slecht kunnen vinden. Die zogenaamde "real stuff" idioten hangen ook mijn kloten uit. Ze doen precies of de muziek waar zij naar luisteren is enkel voor hen voorbehouden. Het zijn die klagen dat er altijd shit in de top40 of zoiets staat, en als er dan een groep inkomt die zij goed vinden, zeggen ze dat ze commercieel zijn, want het kan niet dat er een groep is die zij enkel dachten te kennen of al langer, dat die zogenaamde sukkels of 12-jarige zusjes ook goed vinden. Deze attitude kom ik nu in elke muziekstroming nu tegen, zij het metal, punk, trance, hardcore, gabber of nog iets anders. Voorbeeld : The Prodigy werd bekend en geen enkele dikkenek DJ wou hen nog draaien, want ze waren commercieel geworden. Wat doet The Prodigy: ze brengen hun volgende LP naamloos uit. Gevolg: al die dikkenekken DJ's draaide die plaat...totdat bekend werd dat het van the Prodigy was uiteraard. Mutter is Rammstein's beste album. Klassieker? Nr.1 tot 11 + de extra songs die ze ook hebben uitgebracht zoals bv. Halleluja EEN VIEZE VETTE DIKKE 100 KRIJGEN ZE. en de volgende keer wat meer argument dan 12-jarige zusjes

Rammstein - Mutter
Reactie van MrBlond op 21-06-2002 om 14:28u
Score: 10 / 100

Right on ya, Battistutta!! Toen ik deze cd opzette kreeg ik spontaan pijn op plekken waarvan ik niet wist dat ik ze had. Een grote, holle, glossy produktie met veel te veel galm (picture Korn's 3 laatste cd's), zogenaamd pretentieuze teksten (waar zijn de echte "Buck dich"-en?) en telkens hetzelfde commerciele, uitgekauwde rampestamp-gangetje. De vorige albums hadden dat cruciale element van gevaar en dreiging, hier klinkt alles afgevlakt tot kant en klaar eetbare hema-saucijzenbroodjes. Konden de voorgaande albums vergeleken worden met de films The Godfather (alle delen), Scarface en Henry, dit is meer te vergelijken met Beethoven's 2nd! Ik had nooit gedacht dat deze te gekke Duitsers zich zo zouden laten verleiden door geld, jammer; Weer een uitstekende band gezwicht!

Rammstein - Mutter
Reactie van Een_Metalfan op 16-07-2002 om 11:36u
Score: 85 / 100

ik ben het geheel met mijn voorganger eens.....er zijn genoeg mensen die nooit van rammstein gehoord hebben en het boeit toch niet veel dat rammstein voor het geld gaat?? wat mij betreft gaat het meer om de muziek en niet om het commercieel zijn. maar je mag wel je eigen mening geven van mij.verder heb ik over de site niks te klagen.leuke site.

Rammstein - Mutter
Reactie van Een_Metalfan op 29-09-2002 om 21:48u
Score: 100 / 100

ik heb alle albums en ze zijn allemaal anders maar STEEN GOED vooral de muziek. ik vind dit album echt supper. en rammstein is bekender geworden maar comencieler? KOOP DIT ALBUM!!!!!

Rammstein - Mutter
Reactie van Een_Metalfan op 21-01-2003 om 19:30u
Score: 100 / 100

Eem goede dag allemaal! Ja smaken verschillen he! Het eerste wat ik van Rammstein zag was de clip van sonne op de tv! Ik vond het een erg tof nummer! Toen ging ik gelijk naar de winkel om een cd te kopen,Het was toevallig Herzeleid!! Die heb ik helemaal verrotgedraaid,Toen heb ik Live aus berlin gekocht,En vanaf toen wist ik dat ik Fan was geworden van Rammstein! Misschien geloven jullie me niet maar ik heb nu 56 cd,s van Rammstein,Ja ze hebben er echt zoveel! Ze gaan zelfs over de 200 heen! Ik moet ook toegeven dat ik Mutter het minste luister....Het is een verschrikkelijk goed album maar wel de slechtste! Dus voor degene die Mutter goed vinden..........Koop ook herzeleid en Sehnsucht........Ze zijn echt beter! Dank u! Crazyrikky@hotmail.com

Rammstein - Mutter
Reactie van dragon_child op 31-01-2003 om 22:22u
Score: 60 / 100

veel slechter dan herzeleid. maar wel iets beter dan sensucht. wel jammer, ze maken namelijk wel goede nummers

Rammstein - Mutter
Reactie van Een_Metalfan op 30-07-2003 om 14:34u
Score: 60 / 100

jah, al zes jaar ben ik fan rammstein en herzeleid is veel en veel beter dan mutter, en sehnsucht ook trouwens... alleen de nummer mein herz brennt, sonne en ich will... zo ongelovelijk klote.. de rest van het album klinkt lekker maar daar blijft het bij... ik ben al jaren fan en blijf nog jaren fan... elke band heeft zo z'n mindere albums, en ik hoop dat in de lente van 2004 waarneer hun vierde album uitkomt dat dat zo snoei en snoeihard is dat dat al die commerciele sonnekutfans zo afschrikt dat ze weer naar bonjovi gaan luisteren!!! groet eddie

Rammstein - Mutter
Reactie van Een_Metalfan op 18-08-2003 om 18:26u

misschien ben ik wel gek om nu nog te reageren. Anno 2003 is het wel lekker om dit album eens opnieuw te bezien. Welke gek noemt dit typishe nu metal ? Welke gek noemt dit commercielen bucht ? Er werkt er hier op metalfan.nl wel ene mee die Europes final countdown bij zijn favo s aller tyden rekent ! Halloooo .... Maar ja , iedereen noemt Rammstein shit. Zy zeggen zelf : Du hasst mich , but i like them .En al dat gezwets over rechtse ideen ? Jullie hebben iets tegen duitsers he ! (ie ook Sodom) Wat twaalfjarige zusjes betreft , Ik ben begonnen op mijn elfde met metal en hardrock,PRE METALLIFUCK, en ik ben er nu 35 ! De jeugd moet tenslotte de metal latn verder leven. Want zei moeten tenslotte nieuwe ideeen aanbrengen. Anders krijgen we binnenkort een edetie van rimpelijzer aanb ons been.

Rammstein - Mutter
Reactie van lennert from hell op 10-01-2004 om 18:45u
Score: 70 / 100

Gezeik ook over commerciel of niet commerciel ook... Rammstein moet je niet serieus nemen, maar het is gewoon lekkere foute zuipmuziek

Rammstein - Mutter
Reactie van Nagash op 10-02-2004 om 16:57u
Score: 100 / 100

Best wel zielig om een album te beoordelen op hoe bekend het is. Het is gewoon leuke muziek. Mooie nummers als Nebel en Mutter, en lekkere zuip/beuk nummers als Links en Rein Raus (kontneuken muhahaha). Geweldig album

Rammstein - Mutter
Reactie van stefan000 op 03-04-2004 om 20:28u
Score: 90 / 100

Mutter was het eerste album wat ik kocht van Rammstein, en het is zeker goed. Alhoewel ik op het moment Herzeleid mooier vind, maar mutter i ook nog steeds geweldig. Ik snap dat hele gedoe niet, dat als een onbekende band/artiest met 1 nummer bekend word, dat alle muziek op die cd en waarschijnlijk alle volgende muziek minder goed is, omdat het bijv in de top40 heeft gestaan. echt stom.

Rammstein - Mutter
Reactie van Sner op 06-06-2004 om 19:46u
Score: 84 / 100

Haha, sorry ik moet echt lachen om een paar mensen hier. Commericeel, niet commercieel, who the fuck cares. Beoordeel nu gewoon de muziek, en dan niet na drie keer luisteren. Ik vind Mutter een prima album. Bij nummers als Sonne en vooral Spieluhr krijg ik dus wel kippevel. Ik heb het album echt inktzwart gedraaid en het blijft leuk. Dat Rammstein in dit album meer gebruik maakt van orkestachtige instrumenten vind ik alleen maar een pluspunt. Ik denk dat je niet moet zeggen dat dit album commercieler is, maar juist professioneler. Alle instrumenten en ook Till zn stem worden op de juiste momenten ingezet. De muziek is vergeleken met de vorige albums dus wat softer geworden, ik geniet er alleen maar meer van. Mijn favoriete nummer blijft echter Alter Mann, helaas spelen ze die nooit live... Had er nog zo op gehoopt in Arnhem. Gewoon luisteren deze plaat en uitkijken naar het volgende album!

Rammstein - Mutter
Reactie van Sner op 06-06-2004 om 19:50u
Score: 84 / 100

Oja, mensen die denken dat Rammstein zuip/beukmuziek is kennen Rammstein blijkbaar gewoon niet. Echt heel jammer, Rammstein is meer dan dat. Dan heb je gewoon de verkeerde verwachtingen en vind je Mutter dus idd weinig aan. So, das ist gesagt :)

Rammstein - Mutter
Reactie van Metalfan op 15-08-2004 om 21:26u
Score: 70 / 100

Dit is zeker niet de beste van Rammstein,ik vind persoonlijk Herzeleid veel beter.Maar dit is zeker niet slecht,Adios is een supergoed nummer en het zijn allemaal wel goede nummers maar een nummer als Asche zu asche is er niet op en dat is jammer

Rammstein - Mutter
Reactie van meandi op 06-10-2004 om 01:00u
Score: 100 / 100

mutter is het beste album van de 4. Beter dan Herzeleid, beter dan Sehnsucht en beter dan Reise Reise. Maar ik vind ze al 4 zeer goed en daarom is Rammstein één van mijn favoriete groepen. En wat is commercieel eigenlijk? Het is alsof de reviewer bedacht : "oei, oei. Dit zouden wel eens veel mensen goed kunnen vinden. Zelfs die mensen die volgens mij totaal geen muzieksmaak hebben. Snel mijn credibilty redden en me distanciëren van dit album." Iets wat blijkbaar wat vaker voorkomt in de metalscene dan in andere muziekgenres. Spijtig

Rammstein - Mutter
Reactie van me op 22-12-2004 om 12:54u
Score: 97 / 100

ik hab al hun cd's en ik vind zoiezo dat het een goede band is omdat ze ecth gewoon hun eigen ding doen en niet de grote groep volgen en lekker hun zelf blijven je kan zoiezo niet zeggen over een band die het zo ver heeft geschopt dat ze zuigen want wat heeft hun dan zo ver gebracht mischien houd je niet van dat ene album oke luister er dan ook niet meer naar lekker laten rusten mischien vinden ze zichzelf beter klinken nu ze meer commercieel zijn nou ik heb er in ieder geval nix op aan te merken

Rammstein - Mutter
Reactie van Dimmu op 22-03-2005 om 17:00u
Score: 90 / 100

goede cd toch , snap de recensie ook helemaal niet , alleen was sehnsucht zeker beter

Rammstein - Mutter
Reactie van hk op 02-06-2005 om 13:39u

idd meandi :) commercieel hoeft niet slecht te zijn, als t een grotere groep mensen aanspreekt nou en..zou verschillend van sehnsucht is ie nou ook weer neit , mein herz brennt zit in t straatje van spiel mit mir en klavier.. en nrs als adios, zwitter, links etc gaan makkelijk mee met nrs als engel en tier.

Rammstein - Mutter
Reactie van Dimmu op 24-06-2005 om 17:03u

reagerend op voorgaande : de cd is schitterend , maar ik vind niet dat je hem echt kan vergelijken met sehnsucht , deze cd is veel melodieuzer , theatraler en symphonischer , sehnsucht had nog die leuke pop-achtige beat onder sommige liedjes en dat maakt van die cd gewoon een klassieker die veel niet-metalfans ook kunnen appreciëren

Rammstein - Mutter
Reactie van hk op 11-09-2005 om 14:54u

ook wel waar ;)

Rammstein - Mutter
Reactie van Kyllian Angel op 23-02-2006 om 15:37u
Score: 100 / 100

Natuurlijk wordt iedere artiest/groep comercieel als je bekendheid krijgt maar da's niet meer dan normaal.Je mag toch wat verdienen om je investeringen te financieren.Voor niets gaat alleen de zon op.En niet zeiken dat je niet altijd krijgt wat je verwacht.In elk nummer van Mutter zit een duidelijke boodschap,daar mag je wel op letten en dan gaat het nog niet zozeer om hun manier van uitvoeren maar dat terzijde.Hun muziek is gewoon lekker.In het album Herzeleid staat ook Seeman en daar kreeg ik ook kippevel van.Als je dan ook weet waar het over gaat begrijp je wel het wel.

Rammstein - Mutter
Reactie van Dennis op 03-03-2006 om 22:14u
Score: 95 / 100

Ik begon Rammstein te luisteren vanaf toen Mitter net uit was, daarna heb ik de 2 cd's daarvoor gekocht en toch was Mutter daarvan de beste.Het is gewoon allemaal tof, van Herzeleid tot inmiddels Rosenrot

Rammstein - Mutter
Reactie van Ed op 05-07-2006 om 19:10u
Score: 85 / 100

We kunnen duidelijk stellen dat Herzeleid Rammstein's Beste album is en blijft, ik heb mij echter wel verbaasd aan hoe erg dit album afgekraakt wordt... Rammstein is en blijft een gruwelijke band en elk album wordt door mij omarmd en wordt nooit meer losgelaten, alsof mijn leven ervan afhangt...

Rammstein - Mutter
Reactie van Muggende Vlieg op 02-09-2006 om 18:36u
Score: 98 / 100

Ik schrok me dood! Waarom ALLEEN dit meesterwerk van Rammstein op deze site! Waarom hun ANDERE meesterwerken Sehnsucht, Herzeleid, Reise, Reise en Rosenrot niet OOK! Slecht! Deze CD is briljant! Toppers: Mein Herz Brennt Links 2 3 4 Sonne Ich Will Mutter Echt goed! All heil!

Rammstein - Mutter
Reactie van satyr op 20-10-2006 om 15:09u
Score: 50 / 100

ik ken niets van rammstein maar aan dit heb ik niks dit stelt werkeyk niks voor asjeblief zeg dit is voor kindere van 12jaar word eens volwassen zeg als ge drink muziek wilt zet dan toch tankard op maar dat kenne julie zeker niet zielige nu metalfanatjes nu metal is gwn reteslecht ja k er staat 1goeie song op en dat is mutter waar ze eens niet denke dat ze heavy zen want rammstein za nooit heavy zyn

Rammstein - Mutter
Reactie van Rebelyell op 08-12-2006 om 12:30u
Score: 100 / 100

tjongejonge, wat een gezeik over 'commercieel geworden' en al die bullshit!!! Alleen maar omdat iets commercieel is, betekend het nog niet dat het BAGGER is.. en dat is dit album ZEKER NIET! Als Rammstein zo onwijs commercieel is, dan zou elke radiostation ze uit den treure draaien.. niets is minder waar, ik hoor ze amper op de radio, helaas. En voor een leuke clip op MTV of TMF moet je maar net mazzel hebben, als je midden in de nacht nog even loopt te koekeloeren. Maar dit terzijde. Alle albums van Rammstein zijn geweldig, en je hoort een bepaalde ontwikkelingen door de albums heen. Smaken verschillen, maar wat wel een feit is, is dat de teksten stuk voor stuk briljant zijn (voor diegene die ze ook begrijpen, want meer dan de helft van jullie Nederlanders snappen er helemaal geen reet van) Ja, ze zijn misschien 'softer' geworden, maar dat gaat zeker niet te koste van de muziek. Als je alleen maar tyfusherrie wilt horen, pak dan een andere band. Wil je onwijs goede muziek, met diepte, dan moet je Rammstein nemen!

Rammstein - Mutter
Reactie van Gelientjuh op 09-12-2006 om 23:08u
Score: 100 / 100

Doe effe normaal! Dit is namelijk 1 van hun beste albums! Mogen ze nog lang muziek blijven maken! RAMMSTEIN ROCKS!!!

Rammstein - Mutter
Reactie van Een Metalfan op 10-12-2006 om 19:38u
Score: 10 / 100

rammstein is slegt man,dit is geen muziek dit is kindermuziek,simpel ongeinspireerde bagger!rammstein is niets maar dan ook niets pure show.zielige groep.

Rammstein - Mutter
Reactie van Allez op 03-06-2007 om 14:14u
Score: 100 / 100

En jouw taalgevoel is slecht.

Rammstein - Mutter
Reactie van Luuk op 10-10-2007 om 16:02u
Score: 85 / 100

Prima album, al het materiaal uitgebracht na dit album vind ik kut...

Rammstein - Mutter
Reactie van Michiel op 26-03-2008 om 20:28u
Score: 70 / 100

Alle albums van Rammstein zijn anders. Gelukkig maar. Ik vind HERZELEID het best maar ben toch blij dat ze niet steeds dezelfde CD maken. MUTTER luister ik niet erg vaak, vind het ook niet zo'n superplaat ofzo. RAMMSTEIN blijft toch gewoon goed.
Ben benieuwd naar hun volgdende CD...

Rammstein - Mutter
Reactie van Michiel op 26-03-2008 om 20:30u
Score: 70 / 100

Oja, ik luister ook ANOREXIA NERVOSA dus kom niet aanzetten met: ''zo'n stomme kut sonne-fan.'' RAMMSTEIN = GOED

Rammstein - Mutter
Reactie van Michiel op 26-03-2008 om 20:33u
Score: 70 / 100

Sorry, nog even zeggen dat ''ED'' gelijk heeft, dat wilde ik zeggen maar kon ik even niet bedenken. Precies dit vind ik ook:

''We kunnen duidelijk stellen dat Herzeleid Rammstein''s Beste album is en blijft, ik heb mij echter wel verbaasd aan hoe erg dit album afgekraakt wordt... Rammstein is en blijft een gruwelijke band en elk album wordt door mij omarmd en wordt nooit meer losgelaten, alsof mijn leven ervan afhangt...''
Hehe

Rammstein - Mutter
Reactie van carlo op 01-05-2010 om 16:28u

Samen met Reise reise een van de betere albums van Rammstein!!!!!

Rammstein - Mutter
Reactie van Junis op 05-07-2010 om 09:33u
Score: 67 / 100

wat betekent alle teksten van Rammstein
ik snap nooit van die teksten

Rammstein - Mutter
Reactie van gideon op 05-01-2011 om 12:38u
Score: 80 / 100

WTF de meningen hierboven zijn wel verdeeld,maar als je het aan mij vraagt is dit een van hun beste albums

Rammstein - Mutter
Reactie van Mark op 19-09-2012 om 18:00u
Score: 90 / 100

Wat een bullshit review, dit Rammstein album vind ik persoonlijk een van de betere! Dat het je smaak niet is, dát is één ding, maar om het dan af te doen als een slecht album slaat nergens op. En trouwens, bijna elke goede/bekende band is commercieel, ze worden er voor betaald ten slotte.

Terugkomend op dit album, dit is op en top Rammstein, solide songs, mooie sfeer. Aanrader in het genre.