Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2019

Venom - From The Very Depths
Jaar van release: 2015
Label: Spinefarm Records UK
Venom - From The Very Depths
Laten we eerlijk wezen. Venom is al lang niet meer de gevaarlijke band uit het begin van de jaren tachtig. Het scherpe randje is er vanaf. Cronos mag dan om de zoveel tijd zijn bas erbij pakken en met anonieme invalkrachten een plaat opnemen, het gevoel van toen roept hij er niet meer mee op. De laatste aardige schijf was wat mij betreft Resurrection. Met het werk erna had ik weinig tot niets.

From The Very Depths verandert daar niks aan. Opnieuw komen Cronos en co. aankakken met een kleurloze metalschijf vol half-agressieve deuntjes. De band wil namelijk wel, maar met de jaren lijkt de energie enigszins verdwenen. Wanneer dit soort simpele, punky metal de echte passie en energie ontbeert, schiet de muziek het doel voorbij. Dan blijven slechts de primitieve riffjes, eenvoudige tempi en het willekeurige basgedonder over. Een bas die als vanouds meer weg heeft van een bulldozer dan van een muziekinstrument. Overrompelend is het echter nergens.

Om eerlijk te zijn behoor ik tot het kamp dat de Venom met Tony Dolan (waarmee onder meer Prime Evil werd ingeblikt) hoger heeft zitten. Zodoende kijk en luister ik met meer interesse naar de voortgang van die incarnatie onder de naam Mpire Of Evil. Natuurlijk heeft Cronos alle recht om onder de naam Venom muziek te maken. Maar boeien doen songs als Stigmata Satanas en het fantasieloze Evil Law niet bepaald. Misschien dat de oude garde nog iets van plezier beleeft aan deze gammele bedoening. Ik heb er, met alle respect, genoeg van.

Tracklist:
1. Eruptus
2. From The Very Depths
3. The Death Of Rock'n'Roll
4. Smoke
5. Temptation
6. Long Haired Punks
7. Stigmata Satanas
8. Crucified
9. Evil Law
10. Grinding Teeth
11. Ouverture
12. Mephistopheles
13. Wings Of Valkyrie
14. Rise

Score: 50 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 10 maart 2015

Koop dit album in

Meer Venom:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Venom - From The Very Depths
Reactie van Johnny op 10-03-2015 om 22:49u

Ik kan me herinneren dat buiten de hardrock magazines er niet veel over Venom geschreven werk in de jaren 80. In een interview kraakte de zanger bands zoals Journey af. Terwijl deze tig maal beter was. en ook miljoenen albums meer verkocht. Kon me niet boeien toen. Overigens gun ik ze wel succes

Venom - From The Very Depths
Reactie van Johnny op 10-03-2015 om 22:51u

Ik kan me herinneren dat buiten de hardrock magazines er niet veel over Venom geschreven werk in de jaren 80. In een interview kraakte de zanger bands zoals Journey af. Terwijl deze tig maal beter was. en ook miljoenen albums meer verkocht. Kon me niet boeien toen. Overigens gun ik ze wel succes

Venom - From The Very Depths
Reactie van VaDeR op 10-03-2015 om 23:09u

was nix - is nix. Heeft mij nooit kunnen boeien.

Venom - From The Very Depths
Reactie van ewing1 op 10-03-2015 om 23:37u
Score: 70 / 100

Cronos is Kult voor mij! Zoals Lemmy voor Motorhead.Het reünie concert op Waldrock ( en niet DOA jaar later!) staat nog in mijn geheugen gegrift.

Venom - From The Very Depths
Reactie van Een Metalfan op 10-03-2015 om 23:39u

black metal was goed voor die tijd, nu stelt het ook niet veel meer voor.
ze hadden toen moeten stoppen met het maken van dit soort muziek.
en dat ze op festivals spelen vind ik gewoon niet normaal.
het gaat de organisatie alleen om de naam VENOM.
tot de volgende keer.

Venom - From The Very Depths
Reactie van Callahan op 11-03-2015 om 00:00u
Score: 80 / 100

Toch is Venom een fenomeen, grondlegger van de duisterste stromingen in de metal. Dat verdient credits. Venom is op een bepaalde manier onaantastbaar en grensverleggend geweest, voor veel bands inspiratiebron. Ik bedoel, er treden nog zo veel bands op die teren op oude roem. Slayer bijvoorbeeld brengt al jaren geen interessant album meer uit, Metallica maakt gezapige metal op hun laatste albums, iron maiden is ook niet meer verrassend. Is dat erg? Welnee! Live is het altijd weer een belevenis om ze aan het werk te zien, ze verdienen respect voor wat ze ooit voor de metal betekenden. Zo ook dit album. Natuurlijk geen hoogtepunt maar nog steeds VENOM! Zie het als nostalgie, geniet er van maar verwacht geen wonderen meer van ouwe bands. Slayer zal ook nooit een 2e Reign in blood opnemen, hoe graag men dat ook zou willen. Ik wel tenminste. Dus deze azijnzeikerige review doet geen recht aan Venom, bagger.

Venom - From The Very Depths
Reactie van appie op 11-03-2015 om 00:05u
Score: 90 / 100

Venom speelt in het principe extreme proto punk nog het best te vergelijken met het oude live werk van MC-5 (kick out the jams), proto punk uit eind jaren 60 begin jaren 70.
De muziek rammelt zeker aan alle kanten maar ademt rock & roll en staat zeker aan de basis van de extreme metal stromingen.
Natuurlijk zijn ze muzikaal aan alle kanten voorbij gestreefd maar de demonische strot van Cronos is nooit meer geevenaard, vergeleken met hem klinken de meeste grunters , brullers en roggelaars als een stel mongolen.
Dit album is net als de meeste albums vanaf Cast Of Stone een heerlijke brok punk rock & roll van mij krijgt die 90 punten

Venom - From The Very Depths
Reactie van Jos op 11-03-2015 om 00:10u

Tot zover vind ik alleen de titelsong erg goed, het nummer daarna is ook nog Ok en daarna begint het erg af te zwakken.

Ik ben het wel helemaal met de Jeroen eens dat de Dolan periode erg goed was. Prime Evil, Temples Of Ice en The Waste Lands zijn echt geweldige platen. Als je dan toch eens naar een Venom plaat gaat luisteren kan je beter die pakken.

Venom - From The Very Depths
Reactie van Old Mhb op 11-03-2015 om 07:32u
Score: 85 / 100

Ik ben altijd een fan van Venom geweest en zal dat altijd blijven. De schijven met Dolan zijn goed, al hadden ze die beter onder een andere naam uitgebracht. Simpelweg omdat Venom zonder Chronos niet klinkt als Venom. Op Calm before the storm na, heb ik echter nog geen echt slecht album van de band gehoord. Zeker niet allemaal hoogvliegers, maar wel heel goed genietbaar. Jammer dat dit album zo afgebroken word. Smaken verschillen, maar ik vind deze review ondermaats door een gebrek van objectiviteit.

Venom - From The Very Depths
Reactie van Een Metalfan op 11-03-2015 om 10:32u

Heb ze life gezien op Masters @Rock 2 jaar geleden en daar speelden ze toch de pannen van het dak

Venom - From The Very Depths
Reactie van Likkoekje op 11-03-2015 om 11:58u
Score: 85 / 100

Jeroen snapt er dus helemaal niks van, zonde.

Venom - From The Very Depths
Reactie van Een Metalfan op 11-03-2015 om 12:15u

Boerelullen

Venom - From The Very Depths
Reactie van Ruud op 11-03-2015 om 13:30u
Score: 50 / 100

Wees blij dat er mensen als Jeroen zijn die niet enkel naar de status van een band kijken een simpele, nietszeggende plaat van een passende review voorzien. Als ik de review geschreven had, was die niet veel anders geweest.

Venom - From The Very Depths
Reactie van peetn op 11-03-2015 om 17:16u
Score: 78 / 100

Niet top maar nog altijd te pruimen,tegenvallende review.Venom kan me nog altijd boeien.

Venom - From The Very Depths
Reactie van Een Metalfan op 11-03-2015 om 23:28u

wat voor pannen waren dat?

Venom - From The Very Depths
Reactie van Een Metalfan op 11-03-2015 om 23:29u

venom heeft niks met muziek te maken punt uit.

Venom - From The Very Depths
Reactie van Old Mhb op 12-03-2015 om 06:58u

Die metalfan hierboven heeft gelijk. Toen Welcome to Hell uitkwam zeiden de toenmalige critici en reviewers hetzelfde en kregen ze de naam van slechtste band ooit. De jaren en enkele albums daarna waren ze wereldtop. Motörhead overkwam hetzelfde. Jij hebt natuurlijk de jaren niet meegemaakt dat metal door buitenstaanders als herrie beschouwd werd die een kort leven beschoren was. Zeiden ze van Venom ook.

Venom - From The Very Depths
Reactie van jt op 12-03-2015 om 21:36u

Wij gaan als vriendengroep al jaren en jaren naar concerten en festivals. En toch zit er een heel groot verschil tussen waar een ieder van houdt, of wat de ander goed vindt. Ik begrijp dat we niet alleen zijn hierin.

Venom - From The Very Depths
Reactie van G. op 13-03-2015 om 17:41u

Met alle respect voor Venom, maar het is tegenwoordig een erg sneue bedoening. Muzikaal is het niet meer spannend of grensverleggend. De nummers zijn bovendien erg slapjes in elkaar gezet zonder enige inspiratie of energie. Dat is jammer, maar wel de waarheid. Heeft niets met vroeger te maken, want we leven nu. Black Metal vind ik bijvoorbeeld wel een toffe plaat door de tomeloze energie.

Venom - From The Very Depths
Reactie van messiah op 13-03-2015 om 19:17u
Score: 100 / 100

-

Venom - From The Very Depths
Reactie van Lul op 14-03-2015 om 14:05u
Score: 74 / 100

Alsof muziek altijd vernieuwend of grensverleggend moet zijn. Wat een gelul. Venom is kult, hebben mindere platen uitgebracht, maar ik kan deze prima pruimen.
Meneer of mevrouw G hierboven die het de waarheid vindt dat het zonder inspiratie en energie in elkaar gezet is, wil ik vragen waarom dat de waarheid is, of is het jouw waarheid en dus gewoon smaak?

Venom - From The Very Depths
Reactie van Fred op 19-03-2015 om 01:18u
Score: 75 / 100

Venom was goed, is goed en blijft goed...Niet iedereen houdt of hield van deze band...Ik was fan vanaf het eerste uur..Laat mensen die niet van Venom houden lekker naar andere (bagger) bands luisteren als ze daar zin in hebben...Lay down your soul to the god Rock And Roll...