Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-08-2019

Death Angel - The Dream Calls For Blood
Jaar van release: 2013
Label: Nuclear Blast Records
Death Angel - The Dream Calls For Blood
Een paar jaar geleden had je het Sonisphere festival waarbij The Big Four Of Thrash optraden. Leuk, maar dat zijn momenteel niet the Best Four Of Thrash. Er zijn namelijk vele bands die met hun releases van de afgelopen jaren het snot voor de ogen van die Big 4 spelen. Dan denk ik aan Annihilator, Exodus, Over Kill en natuurlijk Death Angel. En die doen het nu weer!

Jazeker, The Dream Calls For Blood is weer zo’n typische Death Angel-release waar je niet omheen kunt. Deze thrashers pur sang weten je te raken met elke noot die ze spelen, en ze weten ook nu weer te voorkomen dat het een herhaling van zetten wordt. Dat doen ze door af en toe terug in de tijd te gaan. Dan hoor je de breaks, riffs en kleine stukjes die klonken als op de eerste drie platen. En dat is verfrissend.

Natuurlijk is (bijna) geen enkele plaat perfect. Dat geldt ook voor The Dream Calls For Blood. En dat ligt aan de manier waarop de stem gebruikt wordt. Zeker nu je af en toe terug naar het begin van de band wordt genomen zijn er soms stukken waarin een zuivere stem beter had gepast dan een krijsende Mark Osegueda. Niet dat het misstaat, maar het had het geheel net iets meer cachet gegeven.

Dat neemt niet weg dat Death Angel wederom een intensiteit en gedrevenheid tentoonspreidt waar menig andere band jaloers op mag zijn. De jonge honden uit de tachtiger jaren lijken geen steek ouder te zijn geworden en dat wordt in deze plaat weerspiegeld. Heerlijk. Op naar de volgende!

Tracklist:
1. Left For Dead
2. Son Of The Morning
3. Fallen
4. The Dream Calls For Blood
5. Succubus
6. Execution - Don't Save Me
7. Caster Of Shame
8. Detonate
9. Empty
10. Territorial Instinct - Bloodlust

Score: 89 / 100

Reviewer: Wim
Toegevoegd: 7 oktober 2013

Koop dit album in

Meer Death Angel:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Death Angel - The Dream Calls For Blood
Reactie van Erik op 07-10-2013 om 10:45u
Score: 80 / 100

En ze weten ook nu weer te voorkomen dat het een herhaling van zetten wordt. Dat doen ze door af en toe terug in de tijd te gaan. Dan hoor je de breaks, riffs en kleine stukjes die klonken als op de eerste drie platen.
??????????????
Met andere woorden dus: Ze beginnen hun eigen songs te herkouwen.
Vreemde review!

Ik vind dit overigens best een prima plaat maar mis toch wel de zachte en subtiele kant van de band die hun net deed onderscheiden van de collega's.

Death Angel - The Dream Calls For Blood
Reactie van callahan op 07-10-2013 om 11:25u
Score: 90 / 100

Death Angel was een van de eerste thrashbands die ik live zag. Overrompelend, energiek en technisch erg goed.
Dat valt ook te zeggen over dit album, aanrader voor elke thrashfan!

Death Angel - The Dream Calls For Blood
Reactie van pos op 07-10-2013 om 21:26u
Score: 75 / 100

Best goed maar het niveau van hun laatste platen haalt het niet bij een klassieker als Act III. Jammer. Dit is echt te gewoontjes.

Death Angel - The Dream Calls For Blood
Reactie van vincent op 08-10-2013 om 09:04u

Gewoon een zwaar kut album niks geen nieuws

Death Angel - The Dream Calls For Blood
Reactie van ewing1 op 08-10-2013 om 15:50u
Score: 65 / 100

Niks nieuws,klinkt wel lekker maar inwisselbare nummers.Teveel hetzelfde tempo.De ouderen onder ons(zoals ik)blijven toch de eerste 3 onovertroffen vinden.Daarnaast vind ik het(live) niet uitzien dat die 2 blanken ertussen hangen.Death Angel hoort te bestaan uit 5 Filipinies!

Death Angel - The Dream Calls For Blood
Reactie van André Smoor op 12-10-2013 om 13:39u
Score: 80 / 100

Gewoon een prima plaat, inderdaad niks nieuws maar gewoon Death Angel. En Ewing1, waarom mogen er geen blanken in de band spelen? De meest stomzinnige opmerking die ik ooit gelezen heb. Dus volgens jouw moet b.v Journey zijn huidige zanger eruit gooien omdat hij een Filipino is ipv een Amerikaan en is het maar goed dat Evile zijn donkere bassist kwijt is (overleden), want donkere mensen passen niet in een thrash-band? Wat een flauwekul.

Death Angel - The Dream Calls For Blood
Reactie van Erik op 19-10-2013 om 11:46u
Score: 70 / 100

Toch een puntje eraf voor mij. Het album is toch echt wat te rechtlijnig en te Slayer ( incl. de Tom Araya gilletjes ) en ik begin steeds meer de subtiliteit te missen wat hun deed onderscheiden van de collega's. Verder: mooi hoesje maar dramatisch inschuifsysteem voor de cd's waardoor ze er bekrast uitkomen ( wie verzint dit gvd!!! ). Een making of dvd kijkt volgens mij geen hond naar en die afsluitende bonustrack in de vorm van een cover van Heaven And Hell ( Black Sabbath ) is pure heiligschennis. Dit kan echt beter, remember Act III.

Death Angel - The Dream Calls For Blood
Reactie van Andre op 23-10-2013 om 15:07u
Score: 65 / 100

Tegenvaller. Hard, harder, hardst. Waar zijn de echt goede nummers gebleven?
Aan 1 Slayer hebben we wel genoeg!