Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-05-2018

Attic - The Invocation
Jaar van release: 2012
Label: Vn Records
Attic - The Invocation
Vn Warenhuis heeft, na Sisi No Bubbles en Coca-Cola Light, nu ook Mercyful Fate No Bubbles feat. King Diamond Light aan het assortiment toegevoegd. In de muziekafdeling treft u dit product aan onder de kersverse merknaam Attic. Na de markt succesvol te hebben verkend met een in een beperkte oplage verschenen demo-EP, is nu de eerste langspeler The Invocation verkrijgbaar. De concurrerende Zweedse imitatieartikelen met de merknamen In Solitude en Portrait deden eerder al een geslaagde poging om de hoogtijdagen van Mercyful Fate te laten herleven. Dankzij een verbeterd recept van Duitse makelij brengt Attic de geur, smaak en klankkleur van de Deense grootmeesters echter nog dichterbij.

Vanzelfsprekend zijn de composities wat minder complex en sprankelend dan het glorieuze werk van Mercyful Fate en King Diamond zelf, zodat de bloeddruk van de luisteraar niet te ver oploopt. Ook verdunt vocalist Meister Cagliostro zijn bijna-perfecte King-imitatie door her en der wat valse noten rond te strooien en zo het aantal calorien binnen de perken te houden. Beide plaathelften beginnen met een kalmerend, gotisch (kerk)orgel-intro om de juiste sfeer te creren. De teksten verkennen, zonder uw brein overmatig te belasten, de vertrouwde occulte onderwerpen en spookverhalen die u al kent van talloze traditionele heavy metalbands uit het verleden. Songtitels als The Headless Horseman en Satan's Bride spreken wat dat betreft boekdelen.

Voelt u, nu Mercyful Fate en King Diamond al lange tijd geen nieuwe producten op de markt hebben gebracht, een leegte in uw leven? Met de cd The Invocation en live-optredens van Attic biedt Vn Warenhuis een mild, suikervrij alternatief aan ter overbrugging van de wachttijd tot het volgende King Diamond-album en -concert. Mocht uw interesse gewekt zijn, dan raden wij Funeral In The Woods, Join The Coven en de titeltrack van The Invocation aan als luistertips. In onze muziekafdeling helpt een medewerker u graag verder.

Gezondheidswaarschuwing: Sommige ultrahoge uithalen van Meister "King Diamond Light" Cagliostro kunnen het tandglazuur aantasten.

Tracklist:
1. The Hidden Grave
2. Funeral In The Woods
3. Join The Coven
4. Edlyn
5. Ghost Of The Orphanage
6. In The Chapel
7. The Invocation
8. The Headless Horseman
9. Satan's Bride
10. Evil Inheritance

Score: 70 / 100

Reviewer: Gilbert
Toegevoegd: 28 februari 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Attic - The Invocation
Reactie van Quarlon op 28-02-2013 om 11:47u

Metalfan doet net alsof zijn lezers grote idioten zijn met die onzinreviews

Attic - The Invocation
Reactie van ewing1 op 28-02-2013 om 13:38u
Score: 98 / 100

Simpeltjes,niet mijn humor Gilbertje.Dit is gewoon een ijzersterke plaat,misschien niet origineel maar zeker beter wat King zelf de laatste pak em beet 15 jaar heeft uitgebracht!Absolute uitschieter voor mij is Edlyn waar vooral de diepe vocalen van Meister superb zijn! Kan niet wachten op 8 maart als ze in de Little Devil spelen.Attic gaat verder waar The Eye is gestopt!

Attic - The Invocation
Reactie van Ries op 28-02-2013 om 14:04u

Tjsa Gilbert, ga niet op de tenen van de fanboys staan, dan heb je een probleem ! Verder.. geinige review !

Attic - The Invocation
Reactie van Een Metalfan op 28-02-2013 om 15:29u

Kinderachtig bah bah

Attic - The Invocation
Reactie van Blazedd op 28-02-2013 om 16:37u
Score: 82 / 100

Goed album! Rare review...

Attic - The Invocation
Reactie van Kees op 28-02-2013 om 17:53u
Score: 70 / 100

Niet erg spannende CD. Prima review, helaas zijn blijkbaar de meeste "metalfans" die dit luisteren, te "grim and frostbitten"....

Attic - The Invocation
Reactie van Een Metalfan op 01-03-2013 om 12:59u

leuke review! de rest hier zijn mietjes!

Attic - The Invocation
Reactie van Harko op 01-03-2013 om 13:51u
Score: 90 / 100

Gelukkig weet men de band in Duitsland wel al op waarde te schatten. Een prima plaat, The Invocation, zeker als je bedenkt dat het om een debuutplaat gaat. Morgen in Hamburg eens even kijken hoe goed de band live is.

Attic - The Invocation
Reactie van Mathijn op 03-03-2013 om 23:46u

Komop, laten we een beetje creativiteit niet meteen afstraffen. Ik vind het leuk geschreven!! Ik ben een fan van King Diamond, dus ik ben blij met alles wat er op lijkt. Bij Rock Hard festival in mei zowel de King als deze band! Fijn vooruitzicht.