Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Top 10 van 2014

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat is jouw favoriete Bon Jovi-song?

    Always
    Bad Medicine
    Bed Of Roses
    Everyday
    Have A Nice Day
    In These Arms
    It's My Life
    Keep The Faith
    Livin' On A Prayer
    Runaway
    This Ain't A Love Song
    Wanted Dead Or Alive
    You Give Love A Bad Name
    (You Want To) Make A Memory
    een andere Bon Jovi-kraker

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    1 april:
  • Hatebreed
    2 april:
  • Ball Noir en Huldre
  • Majesty, Blood Bound en Evil Invaders
  • Night Demon, Absolva en Air Raid
    3 april:
  • Lord Volture en Tysondog
  • Obey The Brave, Malevolence, Napoleon en To The Wind
  • Paaspop
  • Raven en Distillator
  • Sleepmakeswaves, Skybarbor en Tides From Nebula
  • The Gentle Storm
  • Therapy?
  • Very 'Eavy festival
  • While She Sleeps, Cancer Bats, Hundredth en Oathbreaker
    4 april:
  • Grindhoven 4
  • Paaspop
  • Progdreams IV
  • Satyricon, Oslo Faenskap en Vredehammer
  • Sepiroth en Ecocide
  • Veneration Of The Dead festival
  • Very 'Eavy festival
    5 april:
  • Eggbangers Ball
  • Majesty, Evil Invaders en Bloodbound
  • Paaspop
  • Progdreams IV
  • Saxon
  • The Mentors, Damned Pilots en The Filthy Ewoks
  • The Royal, For I Am King en Ashes of Many
  • Therapy?
  • Veneration Of The Dead festival
    6 april:
  • Praying Mantis en Sad Iron
    7 april:
  • Acid Witch en Bonehunter

  • Over één maand
    1 mei:
  • Groezrock
  • Horna, Fides Inversa en Tortorum
  • Klone en Moodswing
  • Negura Bunget, Agamendon, Northern Plague, Grimegod en Spartan
  • Stahlzeit

  • Kalender
    Vandaag jarig:
  • Armin Dörfler (Equilibrium) - 42
  • David Chapelle (Dreamlost) - 36
  • Hendrik Bache (Dew-Scented) - 37
  • Michael Poulsen (Volbeat) - 40
  • Mika Ikonen (Ablaze In Hatred) - 37
  • Ole Jørgen Moe (Aura Noir) - 41
  • Richard Christy (Death) - 41

    Vandaag overleden:
  • Barry Stern (Trouble) - 2005
  • Rozz Williams (Christian Death) - 1998

  • Jorn - Symphonic

    Jaar van release: 2013
    Label: Frontiers Records

    Jorn - Symphonic
    Jorn Lande behoeft geen nadere introductie. Zijn albums kenmerken zich voor een groot deel door een bijna-overproductie, gemiddelde tot goede songs, maar één ding is erg consistent: zijn onmiskenbare stemgeluid. Helaas vond onze Noorse vriend het nodig om het pad der symfonische songbewerking te betreden, wat lang niet altijd borg staat voor een succesvolle plaat.

    En dit keer is dat helaas weer zo. De nummers kennen we allemaal al, behalve Dio's Rock And Roll Children en Black Sabbath's Mob Rules, die voor deze speciale gelegenheid zijn gecoverd. Daar waar ik verwacht dat een symfonische bewerking inhoudt dat violen en blaasinstrumenten het nummer dragen, is voor deze instrumenten slechts een bijrol weggelegd. Het zijn met name de keyboardpartijen die de bombast en het symfonische element moeten representeren.

    Gemiste kans, Jorn. Het is niet voor niets dat maar weinig orchestrale samenvloeiingen met rockbands leiden tot een kunstzinnig, verrassend en vernieuwend album. Velen zijn er jammerlijk mislukt en ik ben bang dat we jouw album aan dit rijtje moeten toevoegen.

    Tracklist:
    1. I Came To Rock
    2. Rock And Roll Children
    3. The World I See
    4. Burn Your Flame
    5. Man Of The Dark
    6. My Road
    7. Time To Be King
    8. Black Morning
    9. Like Stone In Water
    10. Vision Eyes
    11. War Of The World
    12. Behind The Clown
    13. A Thousand Cuts
    14. The Mob Rules

    Score: 60 / 100

    Reviewer: Hans
    Toegevoegd: 21 februari 2013

    Meer Jorn:

  • Ofiiciële website
  • http://www.myspace.com/realjorn

    Zoek op Jorn cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Jeffrey op 2013-02-21 14:02:54



    Zoals alles van onze Jorn, lekker nietszeggend en oor in oor uit materiaal. Enorm gemis van zo'n goede zanger.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-21 15:52:25



    Zingen kan hij zeker, onze Jorn. Maar goede songs schrijven kan hij echt NIET. Ook al zingt hij dan nog zo goed...het eigen materiaal is standaard, oer saai en simplistisch.

    Jorn was altijd op z'n best wanneer hij onderdeel van een band was. Helaas schijnt hij wat last van zijn ego en testosteron te hebben en houdt het om die reden bij geen enkele band lang uit...
    Wel zonde want bij Beyond Twillight en Masterplan klonk hij ronduit geniaal.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Nicolas op 2013-02-21 18:50:36



    Ik wou toch effe melden dat ik het helemaal met bovenstaande reactie eens ben.
    Jorn solo is doodsaai, wat zou het leuk zijn als deze machtige stem weer op een goede cd van een goede band te horen zou zijn.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Christian op 2013-02-22 10:49:07



    Ben het helemaal eens. Ik zit nog steeds te hopen dat Jorn op de nieuw Avantasia meedoet, aangezien hij daar fenomenaal is. Jammer ook dat ie Masterplan weer heeft verlaten
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Metalian op 2013-02-22 12:36:14



    @ Christian, Jorn is al bevestigd voor de nieuwe avantasia plaat en de nieuwe wereld toer.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-22 13:20:53



    @Metalian
    Ik ben bang dat Jorn zijn hoogtijdagen wel wat gehad heeft. Vooral wanneer hij vooral solo door gaat .

    Avantasia is imho een typisch Duits meezing-metal-project wat mij totaal niet aanspreekt en Jorn zal daar echt geen potten kunnen breken. Hij zal puur een onderdeel zijn van het geheel.

    (Ik hou trouwens helemaal niet van die initiatieven waar vele zangers en zangeressen op mee doen...vaak te weinig eigen stijl en karakter).
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Robbie op 2013-02-22 17:18:12



    @Vader

    Dan wordt het tijd dat je eens een Avantasia plaat gaat luisteren, dan zul je horen dat je mening puur stront is en nergens op gebaseerd
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Een Metalfan op 2013-02-22 19:00:41



    @ Metalian (en Christian) : Jorn is niet aanwezig op de nieuwe plaat hoor (en zijn naam is nog niet bevestigd voor de tour)!
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-22 22:20:38



    @Robbie

    Tjong....zeker een groot liefhebben van Avantsia?

    Tobias Sammet en Avantasia zijn dan wel populair...ik vind zijn zang
    niet heel sterk en zijn muziek doet mij wat te Duits aan.

    Kwestie van smaak trouwens. Heeft niets met wel of geen kwaliteit
    te maken. Ieder zijn smaak he...in het geval van Avantasia beslist niet
    de mijne.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door appie op 2013-02-22 23:13:33
    Score: 50 / 100


    wat zong die goed op nostradamus en bij brazen abbot van nikolo kotzev, op de eerste mini cd van masterplan, bij millenium en bij beyond twilight, maar wat klinken zn soloplaten druk en wat staan daar weinig goede songs op net zoals dit exemplaar ik heb het net als bij zn vorige platen na enkele nummers wel gehad, zonde want het blijft een wereldzanger
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door da -Z- op 2013-02-24 13:24:25



    Ben het eens met alle kritiek hier. Moet wel zeggen dat ik zijn eerste twee soloplaten wel erg goed vind (starfire en worldchanger). Op die twee platen vind hij het nog nodig om redelijk interessante lyrics te schrijven en muziek met een spanningsboog. Alles daarna is redelijk slap, met name de tenenkrommende teksten
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-24 22:25:50



    @da -Z-

    Helemaal mee eens. Ik vind persoonlijk Worldchanger heel erg goed.
    Na deze twee platen is het kwalitatief heel hard bergafwaarts gegaan.

    Reageer op: Jorn - Symphonic

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Actie
  • Neurotic Deathfest

  • Interviews
  • Europe
  • The Agonist
  • Moonspell
  • Nightwish
  • The Gentle Storm
  • The Neal Morse Band
  • Evil Invaders
  • Venom
  • Sleeping Romance
  • Bleeding Gods

  • Nieuwste reviews
    Der Weg Einer Freiheit - Stellar
    King Woman - Doubt EP
    Katavasia - Sacrilegious Testament
    Heidevolk - Velua
    Sacral Rage - Illusions In Infinite Void
    Gus G - I Am The Fire
    Acid King - Middle Of Nowhere, Centre Of Everywhere
    Blut Aus Nord / P.H.O.B.O.S. - Triunity
    Pyramaze - Disciples Of The Sun
    Garden Of Worm - Idle Stones
    Nightwish - Endless Forms Most Beautiful
    Pet The Preacher - The Cave & The Sunlight
    Mansion - Uncreation EP
    The Monolith Deathcult - Bloodcvlts
    Neolith - Izi.Im.Kurni-Ki
    The Answer - Raise A Little Hell
    Hate - Crusade: Zero

    Concertreviews
  • Karnivool en Monuments
  • Steven Wilson
  • Paganfest XL
  • Sleeping Romance, Sin7sinS en La-Ventura
  • The Agonist, Ferium en Selfmachine

  • Retro Reviews
    Enslaved - Isa
    Led Zeppelin - Physical Graffiti
    Deftones - White Pony
    Enslaved - Eld
    Enslaved - Mardraum: Beyond The Within

    Forum
  • the devil's blood
  • fortarock 2015
  • 4 & 5 april: vene...
  • stonehenge festival, ...
  • immortal
  • eindhoven metal meeti...
  • nieuw in de platenkast
  • "the walking dea...
  • hell + inquisitor + f...
  • goede/slechte traders
  • zo 26 apr: conan + or...
  • doom metal v: friends...
  • 02-05-15 apophys + su...
  • arcturus
  • stoner/psych/heavy/de...

  • Nieuwe Releases
    1 april:
  • (cd) SiXforNinE - SiXforNinE
  • (lp) Acid Witch - Midnight Movies
    3 april:
  • (cd) Agnostic Front - The American Dream Died
  • (cd) Apophys - Prime Incursion
  • (cd) Halestorm - Into The Wild Life
  • (cd) Skady - When Sun Disappeared
    6 april:
  • (cd) Ill Omen - Compendium Melificarum - Esoterica
  • (cd) Malthusian - Below the Hengiform
    7 april:
  • (cd) Abominator - Evil Proclaimed
  • (cd) Délétère - De Ritibus Morbiferis – Demo Compendium
  • (cd) Délétère - Les Heures de la Peste
  • (cd) Ether - Hymns of Failure
  • (cd) Minsk - The Crash And The Draw
  • (cd) Royal Thunder - Crooked Doors

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2015 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.