Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Top 10 Van 2013

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat is jouw favoriete studio-album van AC/DC?

    High Voltage
    T.N.T.
    Dirty Deeds Done Dirt Cheap
    Let There Be Rock
    Powerage
    Highway To Hell
    Back In Black
    For Those About To Rock
    Flick Of The Switch
    Fly On The Wall
    Blow Up Your Video
    The Razors Edge
    Ballbreaker
    Stiff Upper Lip
    Black Ice

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    25 april:
  • ASG en Ancients
  • Boysetsfire, Funeral For A Friend, Stick To Your Guns en The Tidal Sleep
  • Conan, The Graviators en Castle
  • Doghouse Gallows
  • Magnetron en Thuig
  • Of Mice & Men, Issues en Beartooth
  • The Flowerkings en Knight Area
  • Vandenberg's Moonkings
    26 april:
  • Koningsfest
  • Officium Triste, Shadow of The Torturer, Dark Tharr en Machine Valley
  • The New Dominion
  • Wacken Metal Battle
    27 april:
  • Ex Libris, Kowai en Beyond God
  • Metal Church, Toxik en E.S.I.
    30 april:
  • Epica en Insomnium
    1 mei:
  • Noctem, Coprolith en Semynar
  • Stream Of Passion en TheName

  • Over één maand
    25 mei:
  • Veneration Of The Dead

  • Kalender
    Vandaag jarig:
  • Aleksej Obradovic (De Profundis) - 34
  • Elyghen (Elvenking) - 36
  • Fredrik Hedström (Persuader) - 35
  • Ilia (Arafel) - 33
  • Javier Jiménez (Ebony Ark) - 32
  • Mihai (Cadavrul) - 26
  • Paul Baloff (Exodus) - 54

  • Jorn - Symphonic

    Jaar van release: 2013
    Label: Frontiers Records

    Jorn - Symphonic
    Jorn Lande behoeft geen nadere introductie. Zijn albums kenmerken zich voor een groot deel door een bijna-overproductie, gemiddelde tot goede songs, maar één ding is erg consistent: zijn onmiskenbare stemgeluid. Helaas vond onze Noorse vriend het nodig om het pad der symfonische songbewerking te betreden, wat lang niet altijd borg staat voor een succesvolle plaat.

    En dit keer is dat helaas weer zo. De nummers kennen we allemaal al, behalve Dio's Rock And Roll Children en Black Sabbath's Mob Rules, die voor deze speciale gelegenheid zijn gecoverd. Daar waar ik verwacht dat een symfonische bewerking inhoudt dat violen en blaasinstrumenten het nummer dragen, is voor deze instrumenten slechts een bijrol weggelegd. Het zijn met name de keyboardpartijen die de bombast en het symfonische element moeten representeren.

    Gemiste kans, Jorn. Het is niet voor niets dat maar weinig orchestrale samenvloeiingen met rockbands leiden tot een kunstzinnig, verrassend en vernieuwend album. Velen zijn er jammerlijk mislukt en ik ben bang dat we jouw album aan dit rijtje moeten toevoegen.

    Tracklist:
    1. I Came To Rock
    2. Rock And Roll Children
    3. The World I See
    4. Burn Your Flame
    5. Man Of The Dark
    6. My Road
    7. Time To Be King
    8. Black Morning
    9. Like Stone In Water
    10. Vision Eyes
    11. War Of The World
    12. Behind The Clown
    13. A Thousand Cuts
    14. The Mob Rules

    Score: 60 / 100

    Reviewer: Hans
    Toegevoegd: 21 februari 2013

    Meer Jorn:

  • Ofiiciële website
  • http://www.myspace.com/realjorn

    Zoek op Jorn cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Jeffrey op 2013-02-21 14:02:54



    Zoals alles van onze Jorn, lekker nietszeggend en oor in oor uit materiaal. Enorm gemis van zo'n goede zanger.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-21 15:52:25



    Zingen kan hij zeker, onze Jorn. Maar goede songs schrijven kan hij echt NIET. Ook al zingt hij dan nog zo goed...het eigen materiaal is standaard, oer saai en simplistisch.

    Jorn was altijd op z'n best wanneer hij onderdeel van een band was. Helaas schijnt hij wat last van zijn ego en testosteron te hebben en houdt het om die reden bij geen enkele band lang uit...
    Wel zonde want bij Beyond Twillight en Masterplan klonk hij ronduit geniaal.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Nicolas op 2013-02-21 18:50:36



    Ik wou toch effe melden dat ik het helemaal met bovenstaande reactie eens ben.
    Jorn solo is doodsaai, wat zou het leuk zijn als deze machtige stem weer op een goede cd van een goede band te horen zou zijn.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Christian op 2013-02-22 10:49:07



    Ben het helemaal eens. Ik zit nog steeds te hopen dat Jorn op de nieuw Avantasia meedoet, aangezien hij daar fenomenaal is. Jammer ook dat ie Masterplan weer heeft verlaten
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Metalian op 2013-02-22 12:36:14



    @ Christian, Jorn is al bevestigd voor de nieuwe avantasia plaat en de nieuwe wereld toer.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-22 13:20:53



    @Metalian
    Ik ben bang dat Jorn zijn hoogtijdagen wel wat gehad heeft. Vooral wanneer hij vooral solo door gaat .

    Avantasia is imho een typisch Duits meezing-metal-project wat mij totaal niet aanspreekt en Jorn zal daar echt geen potten kunnen breken. Hij zal puur een onderdeel zijn van het geheel.

    (Ik hou trouwens helemaal niet van die initiatieven waar vele zangers en zangeressen op mee doen...vaak te weinig eigen stijl en karakter).
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Robbie op 2013-02-22 17:18:12



    @Vader

    Dan wordt het tijd dat je eens een Avantasia plaat gaat luisteren, dan zul je horen dat je mening puur stront is en nergens op gebaseerd
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Een Metalfan op 2013-02-22 19:00:41



    @ Metalian (en Christian) : Jorn is niet aanwezig op de nieuwe plaat hoor (en zijn naam is nog niet bevestigd voor de tour)!
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-22 22:20:38



    @Robbie

    Tjong....zeker een groot liefhebben van Avantsia?

    Tobias Sammet en Avantasia zijn dan wel populair...ik vind zijn zang
    niet heel sterk en zijn muziek doet mij wat te Duits aan.

    Kwestie van smaak trouwens. Heeft niets met wel of geen kwaliteit
    te maken. Ieder zijn smaak he...in het geval van Avantasia beslist niet
    de mijne.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door appie op 2013-02-22 23:13:33
    Score: 50 / 100


    wat zong die goed op nostradamus en bij brazen abbot van nikolo kotzev, op de eerste mini cd van masterplan, bij millenium en bij beyond twilight, maar wat klinken zn soloplaten druk en wat staan daar weinig goede songs op net zoals dit exemplaar ik heb het net als bij zn vorige platen na enkele nummers wel gehad, zonde want het blijft een wereldzanger
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door da -Z- op 2013-02-24 13:24:25



    Ben het eens met alle kritiek hier. Moet wel zeggen dat ik zijn eerste twee soloplaten wel erg goed vind (starfire en worldchanger). Op die twee platen vind hij het nog nodig om redelijk interessante lyrics te schrijven en muziek met een spanningsboog. Alles daarna is redelijk slap, met name de tenenkrommende teksten
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-24 22:25:50



    @da -Z-

    Helemaal mee eens. Ik vind persoonlijk Worldchanger heel erg goed.
    Na deze twee platen is het kwalitatief heel hard bergafwaarts gegaan.

    Reageer op: Jorn - Symphonic

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Interviews
  • Epica
  • House Of Lords
  • Stream Of Passion
  • HDK
  • Channel Zero
  • Delain
  • Epica
  • Butcher Babies
  • Evil Invaders
  • Freedom Call

  • Nieuwste reviews
    Otis - Otis Christ Superstar
    Nadja - Queller
    Epica - The Quantum Enigma
    October Falls - The Plague Of A Coming Age
    Sebastian Bach - Give 'Em Hell
    Avichi - Catharsis Absolute
    Skyliner - Outsiders
    Code - Augur Nox
    Fourteen Nights At Sea - Great North
    Diabulus In Musica - Argia
    Riotgod - Driven Rise
    Edguy - Space Police - Defenders Of The Crown
    Descend - Wither
    Hirax - Immortal Legacy
    Magnum - Escape From The Shadow Garden
    Stream Of Passion - A War Of Our Own
    SeriouS - Aware

    Concertreviews
  • House Of Lords, Estrella en Gloryfull
  • Grand Magus, Audrey Horne, Zodiac en The Vintage Caravan
  • Amenra, Eleanora en The Fifth Alliance
  • Delain, Stream Of Passion en Kingfisher Sky
  • Otis, R.C Sullivan en Black Water Sharks

  • Retro Reviews
    Infinitas - Journey To Infinity
    Thrash Or Die - Poser Holocaust
    Sarcófago - Hate
    Germ - Loss
    Anathema - Serenades

    Forum
  • dit ramt er op mijn t...
  • slayer
  • nile @ metropool heng...
  • pro-pain @ metropool ...
  • nieuw in de platenkast
  • profesional wrestling...
  • shiny beast mail orde...
  • fortarock festival 2014
  • nieuw album judas priest
  • neurotic deathfest 2014
  • cage + split heaven +...
  • prickrott - cyberworm...
  • ik zoek een wackenkaa...
  • entrapment "lame...
  • queensryche

  • Nieuwe Releases
    25 april:
  • (cd) Ancient Bards - A New Dawn Ending
  • (cd) Anti-Mortem - New Southern
  • (cd) Archspire - The Lucid Collective
  • (cd) Arkona - Yav
  • (cd) Curimus - Artificial Revolution
  • (cd) Devil You Know - The Beauty Of Destruction
  • (cd) Edgedown - Statues Fall
  • (cd) Eisregen - Floetenfreunde
  • (cd) Floor - Oblation
  • (cd) Gloryful - Ocean Blade
  • (cd) Helstar - This Wicked Nest
  • (cd) Pet The Teacher - The Cave & the Sunlight
  • (cd) Portrait - Crossroads
  • (cd) Unlight - The Katalyst Of The Katharsis
    28 april:
  • (cd) Aborted - The Necrotic Manifesto
  • (cd) Deathdestruction - II
  • (cd) Loudblast - Burial Ground
  • (cd) Mars Red Sky - Stranded in Arcadia
  • (cd) Savn - Savn
  • (cd) Schammasch - Contradiction
    29 april:
  • (cd) Fu Manchu - Gigantoid

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2014 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.