Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Metalfan.nl on Facebook Facebook
  • Metalfan.nl on Instagram Instagram
  • Twitter Twitter
  • Heavy Metal Tattoo

  • Zoeken


    Poll
    Wat vind jij de gaafste band uit de line-up van Alcatraz 2015?

    Accept
    Annihilator
    Armored Saint
    Behemoth
    Carcass
    D-A-D
    Death (D.T.A.)
    Death Angel
    Michael Schenker's Temple Of Rock
    Moonspell
    Nightwish
    Overkill
    Powerwolf
    Queensr’che
    Sabaton
    Trivium
    Venom
    W.A.S.P.
    Wolf

    [ Uitslag | Enquźtes ]

    Concertagenda
    2 augustus:
  • Black Tusk
  • Grind Over Rotterdam
    3 augustus:
  • Queensr’che en Armored Saint
    4 augustus:
  • Queensr’che, Armored Saint en Beyond The Black
    6 augustus:
  • Crowbar en Pigteeth
    7 augustus:
  • CityRock
    8 augustus:
  • Alcatraz Hard Rock & Metal Festival
  • Into The Grave
  • M'era Luna
  • Nervosa, Crisix en Desolator
  • Van Halen Tribute 5150

  • Over één maand
    Geen concerten bekend voor 02-09-2015.

    Kalender
    Vandaag jarig:
  • Hellhammer (Mayhem) - 46
  • Joe Lynn Turner (Rainbow) - 64
  • Neal Morse (Spock's Beard) - 55

  • Jorn - Symphonic

    Jaar van release: 2013
    Label: Frontiers Records

    Jorn - Symphonic
    Jorn Lande behoeft geen nadere introductie. Zijn albums kenmerken zich voor een groot deel door een bijna-overproductie, gemiddelde tot goede songs, maar één ding is erg consistent: zijn onmiskenbare stemgeluid. Helaas vond onze Noorse vriend het nodig om het pad der symfonische songbewerking te betreden, wat lang niet altijd borg staat voor een succesvolle plaat.

    En dit keer is dat helaas weer zo. De nummers kennen we allemaal al, behalve Dio's Rock And Roll Children en Black Sabbath's Mob Rules, die voor deze speciale gelegenheid zijn gecoverd. Daar waar ik verwacht dat een symfonische bewerking inhoudt dat violen en blaasinstrumenten het nummer dragen, is voor deze instrumenten slechts een bijrol weggelegd. Het zijn met name de keyboardpartijen die de bombast en het symfonische element moeten representeren.

    Gemiste kans, Jorn. Het is niet voor niets dat maar weinig orchestrale samenvloeiingen met rockbands leiden tot een kunstzinnig, verrassend en vernieuwend album. Velen zijn er jammerlijk mislukt en ik ben bang dat we jouw album aan dit rijtje moeten toevoegen.

    Tracklist:
    1. I Came To Rock
    2. Rock And Roll Children
    3. The World I See
    4. Burn Your Flame
    5. Man Of The Dark
    6. My Road
    7. Time To Be King
    8. Black Morning
    9. Like Stone In Water
    10. Vision Eyes
    11. War Of The World
    12. Behind The Clown
    13. A Thousand Cuts
    14. The Mob Rules

    Score: 60 / 100

    Reviewer: Hans
    Toegevoegd: 21 februari 2013

    Meer Jorn:

  • Ofiiciėle website
  • http://www.myspace.com/realjorn

    Zoek op Jorn cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Jeffrey op 2013-02-21 14:02:54



    Zoals alles van onze Jorn, lekker nietszeggend en oor in oor uit materiaal. Enorm gemis van zo'n goede zanger.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-21 15:52:25



    Zingen kan hij zeker, onze Jorn. Maar goede songs schrijven kan hij echt NIET. Ook al zingt hij dan nog zo goed...het eigen materiaal is standaard, oer saai en simplistisch.

    Jorn was altijd op z'n best wanneer hij onderdeel van een band was. Helaas schijnt hij wat last van zijn ego en testosteron te hebben en houdt het om die reden bij geen enkele band lang uit...
    Wel zonde want bij Beyond Twillight en Masterplan klonk hij ronduit geniaal.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Nicolas op 2013-02-21 18:50:36



    Ik wou toch effe melden dat ik het helemaal met bovenstaande reactie eens ben.
    Jorn solo is doodsaai, wat zou het leuk zijn als deze machtige stem weer op een goede cd van een goede band te horen zou zijn.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Christian op 2013-02-22 10:49:07



    Ben het helemaal eens. Ik zit nog steeds te hopen dat Jorn op de nieuw Avantasia meedoet, aangezien hij daar fenomenaal is. Jammer ook dat ie Masterplan weer heeft verlaten
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Metalian op 2013-02-22 12:36:14



    @ Christian, Jorn is al bevestigd voor de nieuwe avantasia plaat en de nieuwe wereld toer.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-22 13:20:53



    @Metalian
    Ik ben bang dat Jorn zijn hoogtijdagen wel wat gehad heeft. Vooral wanneer hij vooral solo door gaat .

    Avantasia is imho een typisch Duits meezing-metal-project wat mij totaal niet aanspreekt en Jorn zal daar echt geen potten kunnen breken. Hij zal puur een onderdeel zijn van het geheel.

    (Ik hou trouwens helemaal niet van die initiatieven waar vele zangers en zangeressen op mee doen...vaak te weinig eigen stijl en karakter).
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Robbie op 2013-02-22 17:18:12



    @Vader

    Dan wordt het tijd dat je eens een Avantasia plaat gaat luisteren, dan zul je horen dat je mening puur stront is en nergens op gebaseerd
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Een Metalfan op 2013-02-22 19:00:41



    @ Metalian (en Christian) : Jorn is niet aanwezig op de nieuwe plaat hoor (en zijn naam is nog niet bevestigd voor de tour)!
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-22 22:20:38



    @Robbie

    Tjong....zeker een groot liefhebben van Avantsia?

    Tobias Sammet en Avantasia zijn dan wel populair...ik vind zijn zang
    niet heel sterk en zijn muziek doet mij wat te Duits aan.

    Kwestie van smaak trouwens. Heeft niets met wel of geen kwaliteit
    te maken. Ieder zijn smaak he...in het geval van Avantasia beslist niet
    de mijne.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door appie op 2013-02-22 23:13:33
    Score: 50 / 100


    wat zong die goed op nostradamus en bij brazen abbot van nikolo kotzev, op de eerste mini cd van masterplan, bij millenium en bij beyond twilight, maar wat klinken zn soloplaten druk en wat staan daar weinig goede songs op net zoals dit exemplaar ik heb het net als bij zn vorige platen na enkele nummers wel gehad, zonde want het blijft een wereldzanger
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door da -Z- op 2013-02-24 13:24:25



    Ben het eens met alle kritiek hier. Moet wel zeggen dat ik zijn eerste twee soloplaten wel erg goed vind (starfire en worldchanger). Op die twee platen vind hij het nog nodig om redelijk interessante lyrics te schrijven en muziek met een spanningsboog. Alles daarna is redelijk slap, met name de tenenkrommende teksten
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-24 22:25:50



    @da -Z-

    Helemaal mee eens. Ik vind persoonlijk Worldchanger heel erg goed.
    Na deze twee platen is het kwalitatief heel hard bergafwaarts gegaan.

    Reageer op: Jorn - Symphonic

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Interviews
  • Epic Metal Fest
  • Alcatraz Metal Festival
  • Kataklysm
  • Krisiun
  • Fear Factory
  • Armored Saint
  • Argus
  • Insurrection
  • Death Alley
  • The Exploding Eyes Orchestra

  • Nieuwste reviews
    Infesting Swarm - Desolation Road
    Lamb Of God - VII: Sturm Und Drang
    Ecstatic Vision - Sonic Praise
    Symphony X - Underworld
    We Butter The Bread With Butter - Wieder Geil!
    Tim Bowness - Stupid Things That Mean The World
    Kutschurft - Kamikaze Kamasutra
    Tempel - The Moon Lit Our Path
    Sun Worship - Elder Giants
    Bliksem - Gruesome Masterpiece
    Morgoth - Ungod
    Lucifer - Lucifer I
    Xandria - Fire & Ashes
    Hollow Haze - Memories Of An Ancient Time
    Kataklysm - Of Ghosts And Gods
    Razor - Shotgun Justice (re-release)
    Ape Skull - Fly Camel Fly

    Concertreviews
  • Riverside
  • Stonehenge 2015
  • Loudness, Double Crush Syndrome en My Own Ghost
  • UK Tech-Fest
  • Be Prog! My Friend

  • Retro Reviews
    Enraged - It's Your Fear That Feeds Their Power
    KISS - Dressed To Kill
    Primus - Frizzle Fry
    Prong - Beg To Differ
    Entombed - Left Hand Path

    Forum
  • voetbaltopic ix
  • gojira doornroosje 2...
  • motörhead
  • dit ramt er op mijn t...
  • saxon
  • death metal viii
  • maryland - netherland...
  • into the grave 2015
  • schollenpop, za. 1 au...
  • wacken open air 2015,...
  • alcatraz metal festiv...
  • voivod
  • je favoriete bier iii
  • avantasia-the metal o...
  • 11-10: taake + the 3r...

  • Nieuwe Releases
    30 juli:
  • (cd) Iron Kingdom - Ride For Glory
    31 juli:
  • (cd) Kataklysm - Of Ghosts And Gods
  • (cd) Xandria - Fire & Ashes
  • (cd) Year Of The Goat - The Unspeakable
    3 augustus:
  • (cd) Stormzone - Seven Sins
    4 augustus:
  • (cd) Fallen Angels - World In Decay
    7 augustus:
  • (cd) Cattle Decapitation - The Anthropocene Extinction
  • (cd) Fear Factory - Genexus
  • (cd) Krisiun - Forged In Fury
  • (cd) Terror - The 25th Hour

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2015 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.