Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat vind jij van Blood In Blood Out, het nieuwe studio-album van Exodus?

    Meesterwerk!
    Uitstekend, maar geen Bonded By Blood of Fabulous Disaster
    Redelijk, maar niet bijzonder
    Matig, valt behoorlijk tegen
    Zeer zwak
    Ik heb hem nog niet beluisterd, maar ben wel benieuwd
    Met Steve "Zetro" Souza als vocalist heb ik geen interesse in Exodus
    De muziek van Exodus heeft me nooit aangesproken, ongeacht de zanger
    anders, namelijk:

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    25 oktober:
  • Aurora Infernalis part VI
  • Into The Void
  • Mind:Soul, Overhaul, Chaotic Silence en Adeia
  • Rán, Morbid Spirits en Pictura Poesis
  • Snowburner en SiMON
  • Vanderbuyst, Diablo Blvd en Bliksem
    26 oktober:
  • In Solitude, Beastmilk en Obnoxious Youth
  • Saint Vitus en Orange Goblin
    27 oktober:
  • Devin Townsend - Z²
    29 oktober:
  • Bigelf
  • Living Colour
    30 oktober:
  • Cannibal Corpse, Revocation en Aeon
  • Chevelle
  • Textures
  • Xandria en Dawn Of Destiny
    31 oktober:
  • Delain en Serenity
  • Dutch Doom Days XIII
  • Hammercult
  • Magnetica, Bon Scotch en Motorblok
  • Textures, Exivious en Barnacles
  • Vanderbuyst, Diablo Blvd en Wolfskop

  • Over één maand
    25 november:
  • Suicide Silence, Thy Art Is Murder en Fit For An Autopsy

  • Kalender
    Vandaag jarig:
  • Alex Webster (Cannibal Corpse) - 45
  • David Kietzmann (Agro) - 40
  • Glenn Tipton (Judas Priest) - 67

  • Jorn - Symphonic

    Jaar van release: 2013
    Label: Frontiers Records

    Jorn - Symphonic
    Jorn Lande behoeft geen nadere introductie. Zijn albums kenmerken zich voor een groot deel door een bijna-overproductie, gemiddelde tot goede songs, maar één ding is erg consistent: zijn onmiskenbare stemgeluid. Helaas vond onze Noorse vriend het nodig om het pad der symfonische songbewerking te betreden, wat lang niet altijd borg staat voor een succesvolle plaat.

    En dit keer is dat helaas weer zo. De nummers kennen we allemaal al, behalve Dio's Rock And Roll Children en Black Sabbath's Mob Rules, die voor deze speciale gelegenheid zijn gecoverd. Daar waar ik verwacht dat een symfonische bewerking inhoudt dat violen en blaasinstrumenten het nummer dragen, is voor deze instrumenten slechts een bijrol weggelegd. Het zijn met name de keyboardpartijen die de bombast en het symfonische element moeten representeren.

    Gemiste kans, Jorn. Het is niet voor niets dat maar weinig orchestrale samenvloeiingen met rockbands leiden tot een kunstzinnig, verrassend en vernieuwend album. Velen zijn er jammerlijk mislukt en ik ben bang dat we jouw album aan dit rijtje moeten toevoegen.

    Tracklist:
    1. I Came To Rock
    2. Rock And Roll Children
    3. The World I See
    4. Burn Your Flame
    5. Man Of The Dark
    6. My Road
    7. Time To Be King
    8. Black Morning
    9. Like Stone In Water
    10. Vision Eyes
    11. War Of The World
    12. Behind The Clown
    13. A Thousand Cuts
    14. The Mob Rules

    Score: 60 / 100

    Reviewer: Hans
    Toegevoegd: 21 februari 2013

    Meer Jorn:

  • Ofiiciële website
  • http://www.myspace.com/realjorn

    Zoek op Jorn cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Jeffrey op 2013-02-21 14:02:54



    Zoals alles van onze Jorn, lekker nietszeggend en oor in oor uit materiaal. Enorm gemis van zo'n goede zanger.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-21 15:52:25



    Zingen kan hij zeker, onze Jorn. Maar goede songs schrijven kan hij echt NIET. Ook al zingt hij dan nog zo goed...het eigen materiaal is standaard, oer saai en simplistisch.

    Jorn was altijd op z'n best wanneer hij onderdeel van een band was. Helaas schijnt hij wat last van zijn ego en testosteron te hebben en houdt het om die reden bij geen enkele band lang uit...
    Wel zonde want bij Beyond Twillight en Masterplan klonk hij ronduit geniaal.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Nicolas op 2013-02-21 18:50:36



    Ik wou toch effe melden dat ik het helemaal met bovenstaande reactie eens ben.
    Jorn solo is doodsaai, wat zou het leuk zijn als deze machtige stem weer op een goede cd van een goede band te horen zou zijn.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Christian op 2013-02-22 10:49:07



    Ben het helemaal eens. Ik zit nog steeds te hopen dat Jorn op de nieuw Avantasia meedoet, aangezien hij daar fenomenaal is. Jammer ook dat ie Masterplan weer heeft verlaten
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Metalian op 2013-02-22 12:36:14



    @ Christian, Jorn is al bevestigd voor de nieuwe avantasia plaat en de nieuwe wereld toer.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-22 13:20:53



    @Metalian
    Ik ben bang dat Jorn zijn hoogtijdagen wel wat gehad heeft. Vooral wanneer hij vooral solo door gaat .

    Avantasia is imho een typisch Duits meezing-metal-project wat mij totaal niet aanspreekt en Jorn zal daar echt geen potten kunnen breken. Hij zal puur een onderdeel zijn van het geheel.

    (Ik hou trouwens helemaal niet van die initiatieven waar vele zangers en zangeressen op mee doen...vaak te weinig eigen stijl en karakter).
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Robbie op 2013-02-22 17:18:12



    @Vader

    Dan wordt het tijd dat je eens een Avantasia plaat gaat luisteren, dan zul je horen dat je mening puur stront is en nergens op gebaseerd
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Een Metalfan op 2013-02-22 19:00:41



    @ Metalian (en Christian) : Jorn is niet aanwezig op de nieuwe plaat hoor (en zijn naam is nog niet bevestigd voor de tour)!
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-22 22:20:38



    @Robbie

    Tjong....zeker een groot liefhebben van Avantsia?

    Tobias Sammet en Avantasia zijn dan wel populair...ik vind zijn zang
    niet heel sterk en zijn muziek doet mij wat te Duits aan.

    Kwestie van smaak trouwens. Heeft niets met wel of geen kwaliteit
    te maken. Ieder zijn smaak he...in het geval van Avantasia beslist niet
    de mijne.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door appie op 2013-02-22 23:13:33
    Score: 50 / 100


    wat zong die goed op nostradamus en bij brazen abbot van nikolo kotzev, op de eerste mini cd van masterplan, bij millenium en bij beyond twilight, maar wat klinken zn soloplaten druk en wat staan daar weinig goede songs op net zoals dit exemplaar ik heb het net als bij zn vorige platen na enkele nummers wel gehad, zonde want het blijft een wereldzanger
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door da -Z- op 2013-02-24 13:24:25



    Ben het eens met alle kritiek hier. Moet wel zeggen dat ik zijn eerste twee soloplaten wel erg goed vind (starfire en worldchanger). Op die twee platen vind hij het nog nodig om redelijk interessante lyrics te schrijven en muziek met een spanningsboog. Alles daarna is redelijk slap, met name de tenenkrommende teksten
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-24 22:25:50



    @da -Z-

    Helemaal mee eens. Ik vind persoonlijk Worldchanger heel erg goed.
    Na deze twee platen is het kwalitatief heel hard bergafwaarts gegaan.

    Reageer op: Jorn - Symphonic

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Acties
  • Cradle Of Filth Nederland

  • Interviews
  • Diablo Blvd
  • Kingfisher Sky
  • Dark Fortress
  • Devin Townsend Project
  • The Sirens
  • Obituary
  • While Heaven Wept
  • Exodus
  • Vanderbuyst
  • Amulet

  • Nieuwste reviews
    We Fall Slowly - Butterfly Guillotine
    Devilment - The Great And Secret Show
    Portrait - Crossroads
    Amaranthe - Massive Addictive
    Obituary - Inked In Blood
    Firezone - Hell To Pay EP
    Devin Townsend Project - Z²
    Slipknot - .5: The Gray Chapter
    Impaled Nazarene - Vigorous And Liberating Death
    Riot V - Unleash The Fire
    Kingfisher Sky - Arms Of Morpheus
    My Own Ghost - Love Kills
    Arcturon - Expect Us
    The Order Of Israfel - Wisdom
    9000 John Doe - Redneck Is The New Black
    Dragonforce - Maximum Overload
    Striker - City Of Gold

    Concertreviews
  • After The Burial, Monuments, Circles en Tides From Nebula
  • Euroblast 2014
  • Vanderbuyst en Diablo Blvd
  • Heaven & Earth
  • Tesseract, Animals As Leaders en Navene K

  • Retro Reviews
    Bathory - Under The Sign Of The Black Mark
    Damn The Machine - Damn The Machine
    Belphegor - Lucifer Incestus
    Alice Cooper - Trash
    Mayhem - De Mysteriis Dom Sathanas

    Forum
  • luisterclubje (workin...
  • dark suns (luisterclu...
  • za 24/1: primordial +...
  • wat heb je vandaag we...
  • epic metal iii
  • occult rock
  • obituary op kickstarter
  • schwarz metall / blac...
  • motörhead - 20 novemb...
  • 01.02.2015: slipknot ...
  • wereldmuziek - waar t...
  • te koop aurora infern...
  • 8 nov: torturerama + ...
  • whisky
  • while heaven wept

  • Nieuwe Releases
    27 oktober:
  • (cd) Latitude Egress - To Take Up the Cross
  • (cd) Oraculum - Sorcery of the Damned
  • (cd) Riot V - Unleash The Fire
  • (cd) Scream Your Name - Face To Face
  • (cd) Sister Sin - Black Lotus
  • (cd) Tantal - Expectancy
    28 oktober:
  • (cd) At The Gates - At War With Reality
  • (cd) Nero Di Marte - Derivae
    31 oktober:
  • (cd) Apostle Of Solitude - Of Woe And Wounds. true american doom metal
  • (cd) Devilment - The Great And Secret Show
  • (cd) Divine:Zero - The Cold Asylum
  • (cd) Emeth - Aethyr
  • (cd) Engraved Disillusion - The Eternal Rest
  • (cd) Fides Inversa - Mysterium Tremendum et Fascinans
  • (cd) Graveyard Shifters - Brainwashed by Moonshine
  • (cd) Kissin' Black - Heart Over Head
  • (cd) Lordi - Scare Force One
  • (cd) Pestilential Shadows - Ephemeral
  • (cd) Thy Darkened Shade - Liber Lvcifer I: Khem Sedjet

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2014 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.