Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-05-2016

Jorn - Symphonic
Jaar van release: 2013
Label: Frontiers Records
Jorn - Symphonic
Jorn Lande behoeft geen nadere introductie. Zijn albums kenmerken zich voor een groot deel door een bijna-overproductie, gemiddelde tot goede songs, maar één ding is erg consistent: zijn onmiskenbare stemgeluid. Helaas vond onze Noorse vriend het nodig om het pad der symfonische songbewerking te betreden, wat lang niet altijd borg staat voor een succesvolle plaat.

En dit keer is dat helaas weer zo. De nummers kennen we allemaal al, behalve Dio's Rock And Roll Children en Black Sabbath's Mob Rules, die voor deze speciale gelegenheid zijn gecoverd. Daar waar ik verwacht dat een symfonische bewerking inhoudt dat violen en blaasinstrumenten het nummer dragen, is voor deze instrumenten slechts een bijrol weggelegd. Het zijn met name de keyboardpartijen die de bombast en het symfonische element moeten representeren.

Gemiste kans, Jorn. Het is niet voor niets dat maar weinig orchestrale samenvloeiingen met rockbands leiden tot een kunstzinnig, verrassend en vernieuwend album. Velen zijn er jammerlijk mislukt en ik ben bang dat we jouw album aan dit rijtje moeten toevoegen.

Tracklist:
1. I Came To Rock
2. Rock And Roll Children
3. The World I See
4. Burn Your Flame
5. Man Of The Dark
6. My Road
7. Time To Be King
8. Black Morning
9. Like Stone In Water
10. Vision Eyes
11. War Of The World
12. Behind The Clown
13. A Thousand Cuts
14. The Mob Rules

Score: 60 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 21 februari 2013

Koop dit album in

Meer Jorn:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Jorn - Symphonic
Reactie van Jeffrey op 21-02-2013 om 14:02u

Zoals alles van onze Jorn, lekker nietszeggend en oor in oor uit materiaal. Enorm gemis van zo'n goede zanger.

Jorn - Symphonic
Reactie van VADER op 21-02-2013 om 15:52u

Zingen kan hij zeker, onze Jorn. Maar goede songs schrijven kan hij echt NIET. Ook al zingt hij dan nog zo goed...het eigen materiaal is standaard, oer saai en simplistisch.

Jorn was altijd op z'n best wanneer hij onderdeel van een band was. Helaas schijnt hij wat last van zijn ego en testosteron te hebben en houdt het om die reden bij geen enkele band lang uit...
Wel zonde want bij Beyond Twillight en Masterplan klonk hij ronduit geniaal.

Jorn - Symphonic
Reactie van Nicolas op 21-02-2013 om 18:50u

Ik wou toch effe melden dat ik het helemaal met bovenstaande reactie eens ben.
Jorn solo is doodsaai, wat zou het leuk zijn als deze machtige stem weer op een goede cd van een goede band te horen zou zijn.

Jorn - Symphonic
Reactie van Christian op 22-02-2013 om 10:49u

Ben het helemaal eens. Ik zit nog steeds te hopen dat Jorn op de nieuw Avantasia meedoet, aangezien hij daar fenomenaal is. Jammer ook dat ie Masterplan weer heeft verlaten

Jorn - Symphonic
Reactie van Metalian op 22-02-2013 om 12:36u

@ Christian, Jorn is al bevestigd voor de nieuwe avantasia plaat en de nieuwe wereld toer.

Jorn - Symphonic
Reactie van VADER op 22-02-2013 om 13:20u

@Metalian
Ik ben bang dat Jorn zijn hoogtijdagen wel wat gehad heeft. Vooral wanneer hij vooral solo door gaat .

Avantasia is imho een typisch Duits meezing-metal-project wat mij totaal niet aanspreekt en Jorn zal daar echt geen potten kunnen breken. Hij zal puur een onderdeel zijn van het geheel.

(Ik hou trouwens helemaal niet van die initiatieven waar vele zangers en zangeressen op mee doen...vaak te weinig eigen stijl en karakter).

Jorn - Symphonic
Reactie van Robbie op 22-02-2013 om 17:18u

@Vader

Dan wordt het tijd dat je eens een Avantasia plaat gaat luisteren, dan zul je horen dat je mening puur stront is en nergens op gebaseerd

Jorn - Symphonic
Reactie van Een Metalfan op 22-02-2013 om 19:00u

@ Metalian (en Christian) : Jorn is niet aanwezig op de nieuwe plaat hoor (en zijn naam is nog niet bevestigd voor de tour)!

Jorn - Symphonic
Reactie van VADER op 22-02-2013 om 22:20u

@Robbie

Tjong....zeker een groot liefhebben van Avantsia?

Tobias Sammet en Avantasia zijn dan wel populair...ik vind zijn zang
niet heel sterk en zijn muziek doet mij wat te Duits aan.

Kwestie van smaak trouwens. Heeft niets met wel of geen kwaliteit
te maken. Ieder zijn smaak he...in het geval van Avantasia beslist niet
de mijne.

Jorn - Symphonic
Reactie van appie op 22-02-2013 om 23:13u
Score: 50 / 100

wat zong die goed op nostradamus en bij brazen abbot van nikolo kotzev, op de eerste mini cd van masterplan, bij millenium en bij beyond twilight, maar wat klinken zn soloplaten druk en wat staan daar weinig goede songs op net zoals dit exemplaar ik heb het net als bij zn vorige platen na enkele nummers wel gehad, zonde want het blijft een wereldzanger

Jorn - Symphonic
Reactie van da -Z- op 24-02-2013 om 13:24u

Ben het eens met alle kritiek hier. Moet wel zeggen dat ik zijn eerste twee soloplaten wel erg goed vind (starfire en worldchanger). Op die twee platen vind hij het nog nodig om redelijk interessante lyrics te schrijven en muziek met een spanningsboog. Alles daarna is redelijk slap, met name de tenenkrommende teksten

Jorn - Symphonic
Reactie van VADER op 24-02-2013 om 22:25u

@da -Z-

Helemaal mee eens. Ik vind persoonlijk Worldchanger heel erg goed.
Na deze twee platen is het kwalitatief heel hard bergafwaarts gegaan.