Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Metalfan.nl on Facebook Facebook
  • Metalfan.nl on Instagram Instagram
  • Twitter Twitter
  • Heavy Metal Tattoo

  • Zoeken


    Poll
    Wat is jouw favoriete Guns N' Roses-song uit de tijd dat Slash nog bij de band van Axl Rose zat?

    Ain't It Fun [Dead Boys-cover]
    Civil War
    Coma
    Don't Cry
    Estranged
    It's So Easy
    Knockin' On Heaven's Door [Bob Dylan-cover]
    Live And Let Die [Wings-cover]
    Mr. Brownstone
    My Michelle
    Nightrain
    November Rain
    Paradise City
    Patience
    Sweet Child O' Mine
    Sympathy For The Devil [Rolling Stones-cover]
    Welcome To The Jungle
    Yesterdays
    You Could Be Mine
    een andere song van Guns N' Roses met Slash

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    3 september:
  • Coco The Enemy, Dieselburner en Bubbleshot
  • Steelwing en Noctum
    4 september:
  • Audrey Horne, Dead Lord en Dead City Ruins
  • Don Airey en Stormbringer
  • Novelists, Prospect, Combined Fragments en Forgettoforgive
  • Steelwing en Noctum
  • Stream Of Passion en Kingfisher Sky
  • Tankard en Anger Machine
  • Warpath, Icepick en Cornered
    5 september:
  • Disavowed
  • T-Monium festival
  • The Covering en Kiss My Ass
    6 september:
  • Powerwolf, Orden Ogan en Xandria
  • Tad Morose en Silent Call

  • Over één maand
    1 oktober:
  • Asking Alexandria, August Burns Red en In Hearts Wake

  • Kalender
    Vandaag jarig:
  • Dirk Sauer (Edguy) - 38
  • Jani Koskela (Saattue) - 41
  • Michael "Miron" Chirva (Tvangeste) - 40
  • Sarp Keski (Heretic Soul) - 29

  • Jorn - Symphonic

    Jaar van release: 2013
    Label: Frontiers Records

    Jorn - Symphonic
    Jorn Lande behoeft geen nadere introductie. Zijn albums kenmerken zich voor een groot deel door een bijna-overproductie, gemiddelde tot goede songs, maar één ding is erg consistent: zijn onmiskenbare stemgeluid. Helaas vond onze Noorse vriend het nodig om het pad der symfonische songbewerking te betreden, wat lang niet altijd borg staat voor een succesvolle plaat.

    En dit keer is dat helaas weer zo. De nummers kennen we allemaal al, behalve Dio's Rock And Roll Children en Black Sabbath's Mob Rules, die voor deze speciale gelegenheid zijn gecoverd. Daar waar ik verwacht dat een symfonische bewerking inhoudt dat violen en blaasinstrumenten het nummer dragen, is voor deze instrumenten slechts een bijrol weggelegd. Het zijn met name de keyboardpartijen die de bombast en het symfonische element moeten representeren.

    Gemiste kans, Jorn. Het is niet voor niets dat maar weinig orchestrale samenvloeiingen met rockbands leiden tot een kunstzinnig, verrassend en vernieuwend album. Velen zijn er jammerlijk mislukt en ik ben bang dat we jouw album aan dit rijtje moeten toevoegen.

    Tracklist:
    1. I Came To Rock
    2. Rock And Roll Children
    3. The World I See
    4. Burn Your Flame
    5. Man Of The Dark
    6. My Road
    7. Time To Be King
    8. Black Morning
    9. Like Stone In Water
    10. Vision Eyes
    11. War Of The World
    12. Behind The Clown
    13. A Thousand Cuts
    14. The Mob Rules

    Score: 60 / 100

    Reviewer: Hans
    Toegevoegd: 21 februari 2013

    Meer Jorn:

  • Ofiiciële website
  • http://www.myspace.com/realjorn

    Zoek op Jorn cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Jeffrey op 2013-02-21 14:02:54



    Zoals alles van onze Jorn, lekker nietszeggend en oor in oor uit materiaal. Enorm gemis van zo'n goede zanger.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-21 15:52:25



    Zingen kan hij zeker, onze Jorn. Maar goede songs schrijven kan hij echt NIET. Ook al zingt hij dan nog zo goed...het eigen materiaal is standaard, oer saai en simplistisch.

    Jorn was altijd op z'n best wanneer hij onderdeel van een band was. Helaas schijnt hij wat last van zijn ego en testosteron te hebben en houdt het om die reden bij geen enkele band lang uit...
    Wel zonde want bij Beyond Twillight en Masterplan klonk hij ronduit geniaal.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Nicolas op 2013-02-21 18:50:36



    Ik wou toch effe melden dat ik het helemaal met bovenstaande reactie eens ben.
    Jorn solo is doodsaai, wat zou het leuk zijn als deze machtige stem weer op een goede cd van een goede band te horen zou zijn.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Christian op 2013-02-22 10:49:07



    Ben het helemaal eens. Ik zit nog steeds te hopen dat Jorn op de nieuw Avantasia meedoet, aangezien hij daar fenomenaal is. Jammer ook dat ie Masterplan weer heeft verlaten
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Metalian op 2013-02-22 12:36:14



    @ Christian, Jorn is al bevestigd voor de nieuwe avantasia plaat en de nieuwe wereld toer.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-22 13:20:53



    @Metalian
    Ik ben bang dat Jorn zijn hoogtijdagen wel wat gehad heeft. Vooral wanneer hij vooral solo door gaat .

    Avantasia is imho een typisch Duits meezing-metal-project wat mij totaal niet aanspreekt en Jorn zal daar echt geen potten kunnen breken. Hij zal puur een onderdeel zijn van het geheel.

    (Ik hou trouwens helemaal niet van die initiatieven waar vele zangers en zangeressen op mee doen...vaak te weinig eigen stijl en karakter).
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Robbie op 2013-02-22 17:18:12



    @Vader

    Dan wordt het tijd dat je eens een Avantasia plaat gaat luisteren, dan zul je horen dat je mening puur stront is en nergens op gebaseerd
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Een Metalfan op 2013-02-22 19:00:41



    @ Metalian (en Christian) : Jorn is niet aanwezig op de nieuwe plaat hoor (en zijn naam is nog niet bevestigd voor de tour)!
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-22 22:20:38



    @Robbie

    Tjong....zeker een groot liefhebben van Avantsia?

    Tobias Sammet en Avantasia zijn dan wel populair...ik vind zijn zang
    niet heel sterk en zijn muziek doet mij wat te Duits aan.

    Kwestie van smaak trouwens. Heeft niets met wel of geen kwaliteit
    te maken. Ieder zijn smaak he...in het geval van Avantasia beslist niet
    de mijne.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door appie op 2013-02-22 23:13:33
    Score: 50 / 100


    wat zong die goed op nostradamus en bij brazen abbot van nikolo kotzev, op de eerste mini cd van masterplan, bij millenium en bij beyond twilight, maar wat klinken zn soloplaten druk en wat staan daar weinig goede songs op net zoals dit exemplaar ik heb het net als bij zn vorige platen na enkele nummers wel gehad, zonde want het blijft een wereldzanger
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door da -Z- op 2013-02-24 13:24:25



    Ben het eens met alle kritiek hier. Moet wel zeggen dat ik zijn eerste twee soloplaten wel erg goed vind (starfire en worldchanger). Op die twee platen vind hij het nog nodig om redelijk interessante lyrics te schrijven en muziek met een spanningsboog. Alles daarna is redelijk slap, met name de tenenkrommende teksten
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-24 22:25:50



    @da -Z-

    Helemaal mee eens. Ik vind persoonlijk Worldchanger heel erg goed.
    Na deze twee platen is het kwalitatief heel hard bergafwaarts gegaan.

    Reageer op: Jorn - Symphonic

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Acties
  • Seventh Sin
  • Solarfall
  • Iron Maiden

  • Interviews
  • Nile
  • Ghost
  • Epic Metal Fest
  • Alcatraz Metal Festival
  • Kataklysm
  • Krisiun
  • Fear Factory
  • Armored Saint
  • Argus
  • Insurrection

  • Nieuwste reviews
    Saturndust - Saturndust
    Amorphis - Under The Red Cloud
    Wederganger - Halfvergaan Ontwaakt
    Violet Cold - Desperate Dreams
    Dead Lord - Heads Held High
    Myrkur - M
    Act Of Defiance - Birth And The Burial
    Fluisteraars - Luwte
    Disturbed - Immortalized
    System Overthrow - System Overthrow
    Pentagram - Curious Volume
    Nile - What Should Not Be Unearthed
    Ahab - The Boats Of The Glen Carrig
    Motörhead - Bad Magic
    Battlecross - Rise To Power
    Year Of The Goat - The Unspeakable
    We Came As Romans - We Came As Romans

    Concertreviews
  • Krisiun, Neocaesar, Obtruncation en Sepiroth
  • The Dillinger Escape Plan en Raketkanon
  • Into The Grave 2015
  • Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2015
  • Wacken Open Air 2015

  • Retro Reviews
    Ahab - The Giant
    Ahab - The Divinity Of Oceans
    Kadavar - Kadavar
    Enraged - It's Your Fear That Feeds Their Power
    KISS - Dressed To Kill

    Forum
  • whisky
  • iron maiden v
  • herdenk de doden topic
  • soilwork
  • voetbaltopic ix
  • insurrection (retestr...
  • meer computervragen
  • filmpje! wat heb je n...
  • baroness
  • festerfest 2015, 10 o...
  • halestorm, woensdag 1...
  • robotic empire update...
  • luisterclubje
  • wielrennen
  • jag panzer

  • Nieuwe Releases
    1 september:
  • (cd) Beneath The Storm - Devil's Village
  • (cd) Necromancy - Ancient Wrath
    4 september:
  • (cd) Abominor - Opus: Decay
  • (cd) Amorphis - Under The Red Cloud
  • (cd) Burn The Iris - Ionosphere
  • (cd) Cretus - Dux Mea Lux
  • (cd) Dalkhu - Descend... into Nothingness
  • (cd) Grave Pleasures - Dreamcrash
  • (cd) Iron Maiden - The Book Of Souls
  • (cd) Once Human - The Life I Remember
  • (cd) Polarized - Western Hypnosis
  • (cd) Terrible Old Man - Cosmic Poems
    7 september:
  • (cd) Shabda - Pharmakon/Pharmakos

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2015 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.