Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat vind jij van Bloodstone & Diamonds, de nieuwe Machine Head-cd?

    Album van het jaar!
    Uitstekend, maar ik heb dit jaar al beter gehoord
    Redelijk, maar geen eindejaarslijst-materiaal
    Matig, valt behoorlijk tegen
    Zeer zwak over de gehele linie
    De muziek is goed, maar de vocalen zijn zwak
    Ik heb hem nog niet beluisterd, maar ben wel benieuwd
    Ik heb geen interesse (meer) in Machine Head
    anders, namelijk:

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    21 november:
  • Bleed, Selfmachine en Anger Machine
  • Clan of Xymox
  • Diablo Blvd en Vanderbuyst
  • Horisont, Spiders en Vidunder
  • Mondvolland (afscheidsshow), De Strijdlust Is Herboren, Dr Duval en Tenzij De Horde
  • Mourning Dawn en Dresden/Leningrad
  • Protest The Hero, The Faceless, The Contortionist en Destrage
  • Ulcerate, Wormed, Solace Of Requiem en Gigan
  • Vulgar Display Of Pantera en Rage On Stage
    22 november:
  • Grindfeast XL
  • Hatebreed, Length Of Time, Resistance en Deconsecrate
  • Mind:Soul en Adeia
  • Rotterdam Deathfest
  • Speedfest
  • Vulgar Display Of Pantera en Rage On Stage
    23 november:
  • Eluveitie, Arkona en Skálmöld
  • Rotterdam Deathfest
  • Suicide Silence, Thy Art Is Murder en Fit For An Autopsy
  • Valborg, Malm en Villainy
    24 november:
  • Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators, Monster Truck en The Dirty Denims
    25 november:
  • Suicide Silence, Thy Art Is Murder en Fit For An Autopsy
    26 november:
  • Hollywood Undead
    27 november:
  • Phil Campbell's All Star Band
  • Scorpions en The Treatment

  • Over één maand
    21 december:
  • Big Business en Herder
  • Paul Di'Anno

  • Kalender
    Vandaag jarig:
  • Ana Fernández (Darksun) - 34
  • Tobias Sammet (Edguy) - 37

  • Jorn - Symphonic

    Jaar van release: 2013
    Label: Frontiers Records

    Jorn - Symphonic
    Jorn Lande behoeft geen nadere introductie. Zijn albums kenmerken zich voor een groot deel door een bijna-overproductie, gemiddelde tot goede songs, maar één ding is erg consistent: zijn onmiskenbare stemgeluid. Helaas vond onze Noorse vriend het nodig om het pad der symfonische songbewerking te betreden, wat lang niet altijd borg staat voor een succesvolle plaat.

    En dit keer is dat helaas weer zo. De nummers kennen we allemaal al, behalve Dio's Rock And Roll Children en Black Sabbath's Mob Rules, die voor deze speciale gelegenheid zijn gecoverd. Daar waar ik verwacht dat een symfonische bewerking inhoudt dat violen en blaasinstrumenten het nummer dragen, is voor deze instrumenten slechts een bijrol weggelegd. Het zijn met name de keyboardpartijen die de bombast en het symfonische element moeten representeren.

    Gemiste kans, Jorn. Het is niet voor niets dat maar weinig orchestrale samenvloeiingen met rockbands leiden tot een kunstzinnig, verrassend en vernieuwend album. Velen zijn er jammerlijk mislukt en ik ben bang dat we jouw album aan dit rijtje moeten toevoegen.

    Tracklist:
    1. I Came To Rock
    2. Rock And Roll Children
    3. The World I See
    4. Burn Your Flame
    5. Man Of The Dark
    6. My Road
    7. Time To Be King
    8. Black Morning
    9. Like Stone In Water
    10. Vision Eyes
    11. War Of The World
    12. Behind The Clown
    13. A Thousand Cuts
    14. The Mob Rules

    Score: 60 / 100

    Reviewer: Hans
    Toegevoegd: 21 februari 2013

    Meer Jorn:

  • Ofiiciële website
  • http://www.myspace.com/realjorn

    Zoek op Jorn cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Jeffrey op 2013-02-21 14:02:54



    Zoals alles van onze Jorn, lekker nietszeggend en oor in oor uit materiaal. Enorm gemis van zo'n goede zanger.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-21 15:52:25



    Zingen kan hij zeker, onze Jorn. Maar goede songs schrijven kan hij echt NIET. Ook al zingt hij dan nog zo goed...het eigen materiaal is standaard, oer saai en simplistisch.

    Jorn was altijd op z'n best wanneer hij onderdeel van een band was. Helaas schijnt hij wat last van zijn ego en testosteron te hebben en houdt het om die reden bij geen enkele band lang uit...
    Wel zonde want bij Beyond Twillight en Masterplan klonk hij ronduit geniaal.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Nicolas op 2013-02-21 18:50:36



    Ik wou toch effe melden dat ik het helemaal met bovenstaande reactie eens ben.
    Jorn solo is doodsaai, wat zou het leuk zijn als deze machtige stem weer op een goede cd van een goede band te horen zou zijn.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Christian op 2013-02-22 10:49:07



    Ben het helemaal eens. Ik zit nog steeds te hopen dat Jorn op de nieuw Avantasia meedoet, aangezien hij daar fenomenaal is. Jammer ook dat ie Masterplan weer heeft verlaten
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Metalian op 2013-02-22 12:36:14



    @ Christian, Jorn is al bevestigd voor de nieuwe avantasia plaat en de nieuwe wereld toer.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-22 13:20:53



    @Metalian
    Ik ben bang dat Jorn zijn hoogtijdagen wel wat gehad heeft. Vooral wanneer hij vooral solo door gaat .

    Avantasia is imho een typisch Duits meezing-metal-project wat mij totaal niet aanspreekt en Jorn zal daar echt geen potten kunnen breken. Hij zal puur een onderdeel zijn van het geheel.

    (Ik hou trouwens helemaal niet van die initiatieven waar vele zangers en zangeressen op mee doen...vaak te weinig eigen stijl en karakter).
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Robbie op 2013-02-22 17:18:12



    @Vader

    Dan wordt het tijd dat je eens een Avantasia plaat gaat luisteren, dan zul je horen dat je mening puur stront is en nergens op gebaseerd
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Een Metalfan op 2013-02-22 19:00:41



    @ Metalian (en Christian) : Jorn is niet aanwezig op de nieuwe plaat hoor (en zijn naam is nog niet bevestigd voor de tour)!
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-22 22:20:38



    @Robbie

    Tjong....zeker een groot liefhebben van Avantsia?

    Tobias Sammet en Avantasia zijn dan wel populair...ik vind zijn zang
    niet heel sterk en zijn muziek doet mij wat te Duits aan.

    Kwestie van smaak trouwens. Heeft niets met wel of geen kwaliteit
    te maken. Ieder zijn smaak he...in het geval van Avantasia beslist niet
    de mijne.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door appie op 2013-02-22 23:13:33
    Score: 50 / 100


    wat zong die goed op nostradamus en bij brazen abbot van nikolo kotzev, op de eerste mini cd van masterplan, bij millenium en bij beyond twilight, maar wat klinken zn soloplaten druk en wat staan daar weinig goede songs op net zoals dit exemplaar ik heb het net als bij zn vorige platen na enkele nummers wel gehad, zonde want het blijft een wereldzanger
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door da -Z- op 2013-02-24 13:24:25



    Ben het eens met alle kritiek hier. Moet wel zeggen dat ik zijn eerste twee soloplaten wel erg goed vind (starfire en worldchanger). Op die twee platen vind hij het nog nodig om redelijk interessante lyrics te schrijven en muziek met een spanningsboog. Alles daarna is redelijk slap, met name de tenenkrommende teksten
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-24 22:25:50



    @da -Z-

    Helemaal mee eens. Ik vind persoonlijk Worldchanger heel erg goed.
    Na deze twee platen is het kwalitatief heel hard bergafwaarts gegaan.

    Reageer op: Jorn - Symphonic

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Acties
  • Aeternus
  • Deicide

  • Interviews
  • Soulburn
  • Thanatos
  • Bloodbath
  • Blood Ceremony
  • Doro
  • Amaranthe
  • Diablo Blvd
  • Kingfisher Sky
  • Dark Fortress
  • Devin Townsend Project

  • Nieuwste reviews
    Purson - In The Meantime EP
    Soulburn - The Suffocating Darkness
    Electric Mary - The Last Great Hope
    Cruachan - Blood For The Blood God
    Skyharbor - Guiding Lights
    Convent Guilt - Guns For Hire
    In This Moment - Black Widow
    Enchant - The Great Divide
    Primordial - Where Greater Men Have Fallen
    Alternative 4 - The Obscurants
    Thanatos - Global Purification
    Occultation - Silence In The Ancestral House
    Apostle Of Solitude - Of Woe And Wounds
    Ne Obliviscaris - Citadel
    Vintersorg - Naturbål
    Bloodbath - Grand Morbid Funeral
    Blut Aus Nord - Memoria Vetusta III: Saturnian Poetry

    Concertreviews
  • Denial Of God, Verbum Verus en Wederganger
  • Doro en Luke Gasser Band
  • Anathema en Mother's Cake
  • Winterfylleth, Terzij De Horde, Saille en Black Decades
  • The Gathering

  • Retro Reviews
    Exodus - Fabulous Disaster
    Exciter - Heavy Metal Maniac
    Bathory - Under The Sign Of The Black Mark
    Damn The Machine - Damn The Machine
    Belphegor - Lucifer Incestus

    Forum
  • kiss naar amsterdam
  • nieuw in de platenkast
  • 28-2: darkened noctur...
  • dynamo metal fest 2015
  • je favoriete bier iii
  • welk spel heb je nu w...
  • woudloper (black meta...
  • welk boek lees je nu?...
  • grindfeast xl
  • series om thuis voor ...
  • lana del rey
  • opzienbarende tattoos...
  • hellfest 2015
  • hexenhaus
  • mega platen & cd ...

  • Nieuwe Releases
    21 november:
  • (cd) Air Raid - Point Of Impact
  • (cd) Bleed - Seven Billion Demons
  • (cd) Bloodbound - Stormborn
  • (cd) Cripper - Hyëna
  • (cd) Esoterica - Aseity
  • (cd) Fubear - Hopeless
  • (cd) Primordial - Where Greater Men Have Fallen
  • (cd) Thomas Giles - Modern Noise
    22 november:
  • (cd) Alkoholizer - Free Beer... Surf's Up!!!
    24 november:
  • (cd) Fen - Carrion Skies
  • (cd) I Am Giant - Science And Survival
  • (cd) Sin7sinS - Purgatory Princess
  • (cd) Ten - Albion
  • (cd) ZOM - Flesh Assimilation

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2014 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.