Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Top 10 van 2014

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Moeten Metalfan.nl en andere media stoppen met het gebruik van de term 'female-fronted metal'?

    Ja, het benadrukken van het geslacht van de vocalist is niet van deze tijd
    Nee, het is relevant om te weten dat de vocalist een vrouw is
    Geen mening

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    21 april:
  • Anaal Nathrakh
  • Joe Lynn Turner en 5150
  • Poison Idea, Heretic en Bad Noids
  • Within Temptation
    22 april:
  • Drown My Day, Pariah en Selkies
    23 april:
  • Anaal Nathrakh en Contorted Mind
  • Gheestenland, Asgrauw, Lubbert Das, en Black Command
  • John Coffey en Magnetic Spacemen
  • Steven Wilson
    24 april:
  • Karma To Burn en Your Highness
  • Vandale
  • Within Temptation
    25 april:
  • Arena en Knight Area
  • Dark Sun Rising, Overhaul en Strain
  • Ilydaen en Mescaliner
  • Karma To Burn, Tank86 en Kong
  • Metal Battle finale
  • Toxic Death Fest
    26 april:
  • Anaal Nathrakh, Dehumanization en Kill With Hate
  • Comeback Kid, Codebluecoma, Cheap Drugs en Doodskop
    27 april:
  • Conan
  • Klok Rock Orange

  • Over één maand
    21 mei:
  • Agnostic Front en Lifelong
  • In Archives, Screw Houston en Embrace The Day
  • Steak Number Eight en Mannheim

  • Kalender
    Vandaag jarig:
  • Andreas Wildi (Felony) - 36
  • Bård G. "Faust" Eithun (Emperor) - 41
  • Iggy Pop (The Stooges) - 68
  • Jarno Uski (Sinamore) - 37
  • Jukka Nevalainen (Nightwish) - 37
  • Oscar Asunder (Dark Embrace) - 34
  • Ricardo "Dyrion" Pedrosa (The Spektrum) - 31

  • Jorn - Symphonic

    Jaar van release: 2013
    Label: Frontiers Records

    Jorn - Symphonic
    Jorn Lande behoeft geen nadere introductie. Zijn albums kenmerken zich voor een groot deel door een bijna-overproductie, gemiddelde tot goede songs, maar één ding is erg consistent: zijn onmiskenbare stemgeluid. Helaas vond onze Noorse vriend het nodig om het pad der symfonische songbewerking te betreden, wat lang niet altijd borg staat voor een succesvolle plaat.

    En dit keer is dat helaas weer zo. De nummers kennen we allemaal al, behalve Dio's Rock And Roll Children en Black Sabbath's Mob Rules, die voor deze speciale gelegenheid zijn gecoverd. Daar waar ik verwacht dat een symfonische bewerking inhoudt dat violen en blaasinstrumenten het nummer dragen, is voor deze instrumenten slechts een bijrol weggelegd. Het zijn met name de keyboardpartijen die de bombast en het symfonische element moeten representeren.

    Gemiste kans, Jorn. Het is niet voor niets dat maar weinig orchestrale samenvloeiingen met rockbands leiden tot een kunstzinnig, verrassend en vernieuwend album. Velen zijn er jammerlijk mislukt en ik ben bang dat we jouw album aan dit rijtje moeten toevoegen.

    Tracklist:
    1. I Came To Rock
    2. Rock And Roll Children
    3. The World I See
    4. Burn Your Flame
    5. Man Of The Dark
    6. My Road
    7. Time To Be King
    8. Black Morning
    9. Like Stone In Water
    10. Vision Eyes
    11. War Of The World
    12. Behind The Clown
    13. A Thousand Cuts
    14. The Mob Rules

    Score: 60 / 100

    Reviewer: Hans
    Toegevoegd: 21 februari 2013

    Meer Jorn:

  • Ofiiciële website
  • http://www.myspace.com/realjorn

    Zoek op Jorn cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Jeffrey op 2013-02-21 14:02:54



    Zoals alles van onze Jorn, lekker nietszeggend en oor in oor uit materiaal. Enorm gemis van zo'n goede zanger.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-21 15:52:25



    Zingen kan hij zeker, onze Jorn. Maar goede songs schrijven kan hij echt NIET. Ook al zingt hij dan nog zo goed...het eigen materiaal is standaard, oer saai en simplistisch.

    Jorn was altijd op z'n best wanneer hij onderdeel van een band was. Helaas schijnt hij wat last van zijn ego en testosteron te hebben en houdt het om die reden bij geen enkele band lang uit...
    Wel zonde want bij Beyond Twillight en Masterplan klonk hij ronduit geniaal.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Nicolas op 2013-02-21 18:50:36



    Ik wou toch effe melden dat ik het helemaal met bovenstaande reactie eens ben.
    Jorn solo is doodsaai, wat zou het leuk zijn als deze machtige stem weer op een goede cd van een goede band te horen zou zijn.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Christian op 2013-02-22 10:49:07



    Ben het helemaal eens. Ik zit nog steeds te hopen dat Jorn op de nieuw Avantasia meedoet, aangezien hij daar fenomenaal is. Jammer ook dat ie Masterplan weer heeft verlaten
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Metalian op 2013-02-22 12:36:14



    @ Christian, Jorn is al bevestigd voor de nieuwe avantasia plaat en de nieuwe wereld toer.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-22 13:20:53



    @Metalian
    Ik ben bang dat Jorn zijn hoogtijdagen wel wat gehad heeft. Vooral wanneer hij vooral solo door gaat .

    Avantasia is imho een typisch Duits meezing-metal-project wat mij totaal niet aanspreekt en Jorn zal daar echt geen potten kunnen breken. Hij zal puur een onderdeel zijn van het geheel.

    (Ik hou trouwens helemaal niet van die initiatieven waar vele zangers en zangeressen op mee doen...vaak te weinig eigen stijl en karakter).
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Robbie op 2013-02-22 17:18:12



    @Vader

    Dan wordt het tijd dat je eens een Avantasia plaat gaat luisteren, dan zul je horen dat je mening puur stront is en nergens op gebaseerd
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door Een Metalfan op 2013-02-22 19:00:41



    @ Metalian (en Christian) : Jorn is niet aanwezig op de nieuwe plaat hoor (en zijn naam is nog niet bevestigd voor de tour)!
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-22 22:20:38



    @Robbie

    Tjong....zeker een groot liefhebben van Avantsia?

    Tobias Sammet en Avantasia zijn dan wel populair...ik vind zijn zang
    niet heel sterk en zijn muziek doet mij wat te Duits aan.

    Kwestie van smaak trouwens. Heeft niets met wel of geen kwaliteit
    te maken. Ieder zijn smaak he...in het geval van Avantasia beslist niet
    de mijne.
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door appie op 2013-02-22 23:13:33
    Score: 50 / 100


    wat zong die goed op nostradamus en bij brazen abbot van nikolo kotzev, op de eerste mini cd van masterplan, bij millenium en bij beyond twilight, maar wat klinken zn soloplaten druk en wat staan daar weinig goede songs op net zoals dit exemplaar ik heb het net als bij zn vorige platen na enkele nummers wel gehad, zonde want het blijft een wereldzanger
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door da -Z- op 2013-02-24 13:24:25



    Ben het eens met alle kritiek hier. Moet wel zeggen dat ik zijn eerste twee soloplaten wel erg goed vind (starfire en worldchanger). Op die twee platen vind hij het nog nodig om redelijk interessante lyrics te schrijven en muziek met een spanningsboog. Alles daarna is redelijk slap, met name de tenenkrommende teksten
    Jorn - Symphonic
    Geplaatst door VADER op 2013-02-24 22:25:50



    @da -Z-

    Helemaal mee eens. Ik vind persoonlijk Worldchanger heel erg goed.
    Na deze twee platen is het kwalitatief heel hard bergafwaarts gegaan.

    Reageer op: Jorn - Symphonic

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Actie
  • Karmaflow

  • Interviews
  • Red Vultures
  • Elder
  • Trial
  • Europe
  • The Agonist
  • Moonspell
  • Nightwish
  • The Gentle Storm
  • The Neal Morse Band
  • Evil Invaders

  • Nieuwste reviews
    Scanner - The Judgement
    Van Halen - Tokyo Dome Live In Concert
    Implode - I Of Everything
    Inter Arma - The Cavern
    Uhrijuhla - Jokainen On Vapaa Lintu
    Stone Circle - Stone Circle
    Unleashed - Dawn Of The Nine
    Senmuth - Triassic
    Karyn Crisis' Gospel Of The Witches - Salem's Wounds
    Red Vultures - Damn Pretty
    Barren Earth - On Lonely Towers
    Machinae Supremacy - Phantom Shadow
    The Atomic Bitchwax - Gravitron
    Thurisaz - The Pulse Of Mourning
    Rise Of Avernus - Dramatis Personæ
    Apophys - Prime Incursion
    Drudkh - A Furrow Cut Short

    Concertreviews
  • Epica en Xandria
  • Eggbangers Ball 2015
  • Tides From Nebula, Skyharbor en Sleepmakeswaves
  • Delain en Xandria
  • The Deaf en Wolftone

  • Retro Reviews
    End Of September - End Of September
    Murky Red - Time Doesn't Matter
    Enslaved - Isa
    Led Zeppelin - Physical Graffiti
    Deftones - White Pony

    Forum
  • neurotic deathfest 20...
  • voetbaltopic ix
  • morbid angel
  • luisterclubje
  • 25-05: vorum + suppor...
  • 17-05: skull fist + s...
  • 30-04: the real mcken...
  • 26-04: the dwarves + ...
  • series om thuis voor ...
  • thrash mercenaries 20...
  • nightwish
  • devil doll
  • schwarz metall / blac...
  • thrash / speed metal ...
  • geloof

  • Nieuwe Releases
    21 april:
  • (cd) Implode - A Syndicate - I Of Everything, Chapter IV
  • (cd) Mirror Queen - Scaffolds Of The Sky
  • (cd) The Atomic Bitchwax - Graviton
    24 april:
  • (cd) Celtachor - Nuada Of The Silver Arm
  • (cd) David Shankle Group - Still A Warrior
  • (cd) Ereb Altor - Nattramn
  • (cd) Heathen Foray - Into Battle
  • (cd) Nomans Land - Last Crusade
  • (cd) Schwarzer Engel - Imperium I - Im Reich Der Götter
  • (cd) Shakhtyor - Tunguska
  • (cd) Sirenia - The Seventh Life Path
  • (cd) Unleashed - Dawn Of The Nine
    26 april:
  • (cd) Norot - Nathrach
  • (cd) Throes - Disassoctation
    27 april:
  • (cd) Axel Rudi Pell - Magic Moments -25Th Anniversary Special Show
  • (cd) Carbonized - For The Security
  • (cd) Drown In Blood - Addicted To Murder
  • (cd) Emerged - Letting Go Of Certainties
  • (cd) Fat.Mo.Mac - Fat.Mo.Mac
  • (cd) Mordenial - Where The Anges Fall
  • (cd) Raven - ExtermiNation
  • (cd) Stoneghost - New Age of Old Ways

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2015 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.