Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Top 10 van 2014

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat is jouw favoriete studio-album van Behemoth?

    Sventevith (Storming Near The Baltic) [1995]
    Grom [1996]
    Pandemonic Incantations [1998]
    Satanica [1999]
    Thelema.6 [2000]
    Zos Kia Cultus (Here And Beyond) [2002]
    Demigod [2004]
    The Apostasy [2007]
    Evangelion [2009]
    The Satanist [2014]

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    25 januari:
  • Anaal Nathrakh en Teethgrinder
  • Persistence Tour
  • Warrior Soul, Bulletrain en The Roadkill
  • Wolf en Dead Lord
    26 januari:
  • Funeral For A Friend, No Bragging Rights en Fjort
    29 januari:
  • Korn
  • Tee Pee Records showcase: Harsh Toke, Comet Control en Death Alley
    30 januari:
  • Inquisition, Archgoat, Ondskapt en Blackdeath
  • Metal Battle voorronde Friesland
  • Metal Battle voorronde Utrecht
  • Obituary, M-Pire Of Evil en Dust Bolt
  • Tank86 en Pendejo
  • Vandenberg's Moonkings
    31 januari:
  • Betraying The Martyrs, Texas In July, More Than A Thousand en Upon This Dawning
  • Gorecity 2
  • Liveline benefiet
  • Metal Battle voorronde Flevoland
  • Metal Battle voorronde Gelderland
  • Obituary, M-Pire Of Evil, Dust Bolt en Rotting Repugnancy
  • Peter Pan Speedrock
  • Tee Pee Records showcase: Harsh Toke en Comet Control

  • Over één maand
    25 februari:
  • Architects, Everytime I Die, Bless The Fall en Counterparts

  • Kalender
    Vandaag jarig:
  • João Paulo Martins (Ramp) - 43
  • Miika Juhani Hostikka (Sinamore) - 36
  • Ricardo Confessori (Shaman) - 46

  • AC/DC - Back In Black

    Jaar van release: 1980
    Label: Atlantic Records

    AC/DC - Back In Black
    Op 19 februari 1980 wordt AC/DC-zanger Bon Scott, na een nacht flink doorhalen, getroffen door een acute alcoholvergiftiging. De buiten bewustzijn geraakte en alleen in een geparkeerde auto achtergelaten vocalist stikt in zijn eigen braaksel. Sommige formaties belanden na het plotselinge overlijden van een voornaam groepslid in een diepe depressie, met het stoppen van de band of een langdurig uitstel van nieuwe plaatopnames tot gevolg. Zie Slipknot voor een recent voorbeeld. De achtergebleven bandleden van AC/DC verwerken hun verdriet echter op een andere manier. De gedachte om te stoppen steekt weliswaar even de kop op, maar met de zegen van Scotts familie besluit de groep om door te gaan. Allereerst plukt men de sympathieke Brian Johnson bij Geordie weg als nieuwe vocalist. Daarna hervat het Australische gezelschap de opnames van het zevende studio-album, waaraan de mannen met Bon Scott reeds begonnen waren. Slechts vijf maanden na het tragische heengaan van de legendarische frontman ligt het toepasselijk getitelde Back In Black al in de winkel.

    Hoewel het absoluut geen treurig klinkende plaat is, laat het overlijden van Scott toch zijn sporen na. Het album begint met klokgelui en twee van de tien songs refereren indirect aan de dood van de zanger, namelijk Hells Bells en de titeltrack. Het is duidelijk dat de bandleden van deze nummers iets bijzonders willen maken en er al hun emoties in hebben verwerkt, want beide composities behoren tot het beste dat AC/DC ooit heeft uitgebracht. De tweede reden dat het afscheid van Scott direct merkbaar is, ligt simpelweg aan de aparte vocalen van opvolger Brian Johnson. Diens stijl ligt dicht genoeg in de buurt van zijn voorganger om, in combinatie met het uit duizenden herkenbare gitaarspel, direct te horen om welke band het gaat. Desondanks is het ongepolijste, afgeknepen stemgeluid van Johnson toch even wennen. Tot mijn favoriete zangers zal deze Engelsman (in tegenstelling tot Bon Scott) nooit gaan behoren, al was Johnson in 1980 nog op de top van zijn beperkte kunnen en stoort de zang op Back In Black na de eerste gewenning geen enkel moment.

    Dat Back In Black een ongekend verkoopsucces blijkt te zijn, zou de cynicus kunnen afdoen als het logische gevolg van alle publiciteit rond het overlijden van Bon Scott. Dat is echter niet de enige reden voor het (aanhoudende) succes van deze plaat. Back In Black is een uiterst consistent en door de befaamde Robert John "Mutt" Lange uitstekend geproduceerd album, dat van begin tot eind laat horen waarom AC/DC tot op de dag van vandaag zo populair is. Als de hardrockers ooit een tournee gaan ondernemen waarbij een langspeler integraal wordt uitgevoerd, dan ligt een keuze voor multimillionseller Back In Black voor de hand en krijgt dit album ook mijn stem. De ene song is nog beter dan de andere, met (naast de twee bovengenoemde tracks Hells Bells en Back In Black) de meezinger You Shook Me All Night Long als persoonlijke favoriet. Met elk van de andere zeven songs mag je me echter ook wakker maken.

    Brian Johnson mist als tekstschrijver weliswaar het briljante gevoel voor humor waar Bon Scott patent op had, maar de tekstuele onderwerpen (lees: seks & rock 'n' roll in al zijn variaties) passen naadloos bij het voorafgaande werk van AC/DC en de zanglijnen zijn ongemeen pakkend. Hoewel het me pijn doet om te zeggen, heeft AC/DC dan ook niet met, maar zonder Bon Scott in de vorm van Back In Black misschien wel zijn allerbeste album gemaakt. Hoewel de band dit niveau hierna in de studio nog maar zelden zou evenaren (en nooit een heel album lang), ben ik blij dat het Australische gezelschap in 1980 besloot om ondanks al het verdriet door te gaan. Nog steeds behoort de liveshow van AC/DC tot de grootste rockspektakels ter wereld. Laten we hopen dat de huidige bandleden nog lange tijd meegaan en we binnen niet al te lange tijd weer een nieuwe albumrelease en wereldtour tegemoet kunnen zien.

    Tracklist:
    1. Hells Bells
    2. Shoot To Thrill
    3. What Do You Do For Money Honey
    4. Given The Dog A Bone
    5. Let Me Put My Love Into You
    6. Back In Black
    7. You Shook Me All Night Long
    8. Have A Drink On Me
    9. Shake A Leg
    10. Rock And Roll Ain't Noise Pollution

    Score: 98 / 100

    Reviewer: Gilbert
    Toegevoegd: 19 februari 2013

    Meer AC/DC:

  • Officiële website van AC/DC
  • http://www.myspace.com/acdc
  • Concert: AC/DC in Rotterdam (2009)
  • Review: Black Ice
  • Review: Live At Donington (DVD)
  • Review: Plug Me In (dvd)
  • Review: Rock Or Bust
  • Review: The Razor’s Edge

    Zoek op AC/DC cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • AC/DC - Back In Black
    Geplaatst door Ron J op 2013-02-19 10:42:43
    Score: 100 / 100


    Wereldplaat!
    AC/DC - Back In Black
    Geplaatst door appie op 2013-02-19 11:53:22
    Score: 100 / 100


    een plaat die de lijn van topplaten met bon scott gewoon voortzette ook zn opvolger for those about to rock kwam nog bij dat niveau in de buurt, helaas is de band daarna wat de studioplaten betreft en zeker niet live, afgezakt van een topband naar een nog steeds goede band
    AC/DC - Back In Black
    Geplaatst door Bastiaan op 2013-02-19 12:04:45
    Score: 95 / 100


    Een plaat die klopt van begin tot einde. Mooie review.
    AC/DC - Back In Black
    Geplaatst door Old Mhb op 2013-02-19 17:14:49
    Score: 90 / 100


    Beste plaat met Brian. Als die klok begint te luiden moet ik telkens weer aan Bon denken en besef je dat het het eind en begin van een muzikaal tijdperk was voor AC/DC. Bon Scott hab ich noch live gesehen. Voor velen een plaat, voor mij een herinnering.
    AC/DC - Back In Black
    Geplaatst door jt op 2013-02-19 21:49:41
    Score: 100 / 100


    yep, een geweldig rock album. Brian heeft op zijn manier veel toegevoegd aan ac. Super cd's gemaakt. En vandaag dan alweer 33 jaar geleden dat bon dood ging, het is hier ff stil.
    AC/DC - Back In Black
    Geplaatst door Johnny op 2013-02-20 08:10:32
    Score: 100 / 100


    Ik had net AC/DC in Breda gezien toen ik het album kocht. DIt album hoort in de top 5 van de meest verkochte albums. En ook al wordt er weleens denegrerend gedaan over de albums. Is hierin ook de kracht van AC/DC, ze zijn altijd bij hun stijl gebleven in goede en slechte tijden en daarom zijn ze nog zo populair.
    AC/DC - Back In Black
    Geplaatst door Johnny op 2013-02-20 11:24:05



    Dit album staat in de top 5 van meest verkochte albums .
    AC/DC - Back In Black
    Geplaatst door Henk op 2013-02-20 11:27:31
    Score: 100 / 100


    Inderdaad een van de best verkopende albums. Dit album had al veel eerder Retro Reviews besproken moeten worden.
    AC/DC - Back In Black
    Geplaatst door Michiel op 2013-02-21 13:16:52
    Score: 80 / 100


    Ik vind Back in Black helemaal niet zo'n top album....Brian klinkt me nogal geforceerd hier waar hij op latere albums relaxter zingt. Shoot to thrill, Back in black en Hells bells zijn natuurlijk te gekke nummers, maar er staan toch ook wel mindere nummers op. Verklaar me voor gek, maar uit de periode AC/DC met Brian, zet ik liever Ballbreaker of Fly on the wall op!
    AC/DC - Back In Black
    Geplaatst door Andre Smoor op 2013-02-21 23:58:32
    Score: 95 / 100


    Topplaat, maar Highway to hell is net iets beter
    AC/DC - Back In Black
    Geplaatst door Johnny op 2013-02-22 08:38:08



    @Michiel, ik vind Fly on the walle en Ballbreaker ook zeer goed. Helaas onderschatte albums vooral Fly on the wall. Ook relatief minder verkocht, maar altijd nog meer dan het gross van de hardrock groepen.
    AC/DC - Back In Black
    Geplaatst door Jeffrey op 2013-02-23 06:58:02
    Score: 100 / 100


    Moet ik godverdomme nog uitleggen waarom?!
    AC/DC - Back In Black
    Geplaatst door Tim op 2013-02-28 19:29:09



    Mijns inziens ook het beste AC/DC album, het enige minpunt dat ik kan verzinnen is dat het zo netjes klinkt allemaal, had wel wat rauwer gemogen. Maar ja, dat is altijd het verschil tussen een studioplaat en de livesituatie
    AC/DC - Back In Black
    Geplaatst door Jacobus op 2013-03-28 23:42:09
    Score: 95 / 100


    super plaat...alleen Hellls Bells alleen al.

    Ik vind For Those About To Rock en daarna Flick Of The Switch ook te gek.
    De kritieken met op name F.O.T.S. snap ik dus echt niet.

    Maar affijn, het ging om Back In Black...

    Reageer op: AC/DC - Back In Black

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Interviews
  • Napalm Death
  • Battle Beast
  • Sin7sinS
  • Devilment
  • Ancient Bards
  • Soulburn
  • Thanatos
  • Bloodbath
  • Blood Ceremony
  • Doro

  • Nieuwste reviews
    Sons Of Crom - Riddle Of Steel
    Gheestenland - IJzeren Luchten
    Battleaxe - Power From The Universe (re-release)
    Nidsang - Into The Womb Of Dissolving Flames
    Napalm Death - Apex Predator - Easy Meat
    Angelus Apatrida - Hidden Evolution
    Blind Guardian - Beyond The Red Mirror
    Babymetal - Babymetal
    Burden Of Grief - Unchained
    Astralion - Astralion
    Orden Ogan - Ravenhead
    Ethereal - Pendular
    Isole - The Calm Hunter
    The Skull - For Those Which Are Asleep
    Papa Roach - F.E.A.R.
    Ides Of Gemini - Old World | New Wave
    Dornenreich - Freiheit

    Concertreviews
  • Obituary, M:Pire Of Evil en Dust Bolt
  • Sabaton, Delain en Battle Beast
  • Aborym, The Monolith Deathcult, Gheestenland en Styxian Industries
  • Dead Congregation, Soulburn, Zom en Impalement
  • Paul Di'Anno en Martyr

  • Retro Reviews
    Massacra - Final Holocaust
    Unshine - Dark Half Rising
    Paradise Lost - Lost Paradise
    Eve's Fall - From Here On
    Morbid Angel - Covenant

    Forum
  • welk spel speel je nu...
  • filmpje! wat heb je n...
  • curieus nieuws pt. viii
  • 4 & 5 april: vene...
  • 13 maart: vader + hat...
  • queensryche
  • begging for incest, g...
  • even voorstellen
  • dexter: serial killer
  • hellfest 2015
  • black label society
  • mmm presents; warrior...
  • devin townsend
  • 14 maart: totaal verl...
  • 7 maart: sheer terror...

  • Nieuwe Releases
    25 januari:
  • (cd) Total Death - The Pound Of Flesh
    26 januari:
  • (cd) Armageddon - Captivity & Devourment
  • (cd) Bind Torture Kill - Condamné
  • (cd) Black Sheep Wall - I'm Going to Kill Myself
  • (cd) Desert Storm - Omniscient
  • (cd) Ethereal - Opus Aethereum
  • (cd) Napalm Death - Apex Predator - Easy Meat
  • (cd) Periphery - Juggernaut: Alpha
  • (cd) Periphery - Juggernaut: Omega
  • (cd) Stomb - The Grey
  • (cd) Toundra - IV
  • (cd) Venom - From The Very Depths
    27 januari:
  • (cd) Cóndor - Duin
  • (cd) One-Way Mirror - Capture
  • (cd) The Cyon Project - Tales Of Pain
    29 januari:
  • (2cd) Behemoth - Thy Winter Kingdom / ...From The Pagan Vastlands
  • (cd) Korn
    30 januari:
  • (cd) Atomicide - Chaos Abomination
  • (cd) Black Cilice - Mysteries
  • (cd) Blind Guardian - Beyond the Red Mirror
  • (cd) Callisto - Secret Youth
  • (cd) Hate - Crusade:Zero
  • (cd) Iron Lamb - Fool's Gold
  • (cd) Tank86 - Obey
  • (cd) Thulcandra - Ascension Lost
    31 januari:
  • (cd) U.D.O. - Decadent

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2015 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.