Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-05-2019

Vicious Rumors - Live You To Death
Jaar van release: 2012
Label: SPV / Steamhammer Records
Vicious Rumors - Live You To Death
Jawel, de oude Bay Area trashers zijn weer terug! Na de release van het album Razorback Killers begin vorig jaar waren de heren weer terug waar ze thuishoorden, namelijk in een illuster rijtje bands die snelheid, melodie en dynamiek hoog in het vaandel hebben staan. Vorig jaar december deed de band Passau (Duitsland) aan tijdens de Europese tour met Hammerfall, en hier werden de opnamen gemaakt voor deze cd. Deze gezamenlijke tour is niet de enige link tussen de twee bands, want Hammerfall's Pontus Norgren tekende voor de productie van deze live-registratie.

Slechts negen live nummers telt deze cd, en gezien het ruime oeuvre van de band is dat aan de magere kant. De band koos er voor om twee nummers van hun helden, Black Sabbath en Judas Priest op te nemen als eerbetoon. De band is lekker op dreef met ouderwets snelle en scherpe gitaarriffs en de tweestemmige gitaarsolo's van Thorpe en Rasmussen. Zeker Hellraiser valt hierin in positieve zin op. Wat een vette uitvoering! Het publiek krijgt absoluut geen rust want het gáát maar door. Ik moet zeggen dat in vergelijking met de sympathieke gasten van Anvil, Vicious Rumors beter de kwaliteit uit het verleden weet vast te houden.

Het eerbetoon aan Black Sabbath bevalt me allerminst. Daarvoor moet je góed kunnen zingen zoals Ronnie James Dio op het origineel. Daarentegen klinkt hun versie van Running Wild een stuk aangenamer, omdat het dichter bij het origineel ligt en de sfeer van het nummer wel bij Vicious Rumors past.
Geslaagde release. Minpuntje vind ik wel het beperkte aantal nummers en het ontbreken van een dvd, iets waar de fans al enige jaren om roepen.

Tracklist:
1. Replicant / Digital Dictator
2. Minute to Kill
3. Murderball
4. Lady Took A Chance (intro) / Down To The Temple
5. Abandoned
6. Let The Garden Burn
7. Hellraiser
8. Soldiers Of The Night
9. Don't Wait For Me
10. Sign Of The Southern Cross
11. Running Wild

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 16 december 2012

Koop dit album in

Meer Vicious Rumors:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Vicious Rumors - Live You To Death
Reactie van André Smoor op 16-12-2012 om 15:27u
Score: 90 / 100

Goede recensie en inderdaad jammer dat de CD zo kort is, maar die DVD is er toch al. In 2005 heeft de band "Crushing the world" uitgebracht en geeft een goed beeld hoe de band live klinkt. Waar ik wel op zit te wachten is een live DVD met Carl Albert. Ben ook benieuwd naar de 2de CD waar de band aan zou werken.

Vicious Rumors - Live You To Death
Reactie van pos op 16-12-2012 om 20:17u

Een live dvd met Albert zou wat zijn zeg. maar als daar geschikt materiaal van zou zijn zou dat toch allang gebeurd zijn neem ik toch aan.

Vicious Rumors - Live You To Death
Reactie van ik op 17-12-2012 om 10:27u
Score: 75 / 100

aardige live registratie , leuk voor de verzameling , vindt de Sabbath cover wel geslaagd al is het uiteraard geen Dio die je hoort zingen maar dat is appels met peren vergelijken. Een dvd zou idd wel welkom zijn want die Crushing the World dvd was gewoon Spinal Tap , zo abominabel slecht en tenenkrommend lachwekkend , zucht !

p.s: Nog even een correctie , in het artikel staat Pontius Norgren , de goede man heet Pontus , Pontius is van Jackass ... toch ?

Vicious Rumors - Live You To Death
Reactie van Rwin op 01-01-2013 om 15:27u

Leuke review, maar een ding klopt totaal niet. VR is geen bayarea thrash! Het is US powermetal. Als VR en Californian Bay Area thrashfan (en al zo oud dat ik beide ontwikkelingen heb meegemaakt) moest ik daarom even reageren.

Thrash is trouwens met een H erin en niet zonder. Zo'n k*t hekel aan dat het nog zoveel verkeerd wordt gedaan. Als muziek liefhebber moet je toch weten dat het thrash is en geen trash. Deze muziek stroming is geen rommel (= trash) (al zullen sommigen zeggen van wel :-)). Met de opkomst van thrash bedachten de bands niet dat ze rommel gingen maken. Nee, het komt van het werkwoord 'to thrash' . Met de muziek willen ze overweldigen, druk doen, wild bewegen, overwinnen. Daarom: tHrash. Graag doorvertellen en nooit meer fout doen dus, tenzij je de muzieksoort wilt beledigen als zijnde rommel!!!!

Bay Area bands o.a.: Metallica, Forbidden, Heathen, Exodus, Evil Dead, Death Angel, Testament. Daar hoort Vicious Rumors echt niet tussen.

Groetsels
Rwin
www.youtube.com/user/ovd806 (inclusief VR materiaal)

Vicious Rumors - Live You To Death
Reactie van Lodi op 10-01-2013 om 09:48u

Hier sluit ik me helemaal bij aan,het is toch ongelofelijk dat deze fout nog steeds wordt gemaakt.En dan ook nog in een gespecialiseerd metal website.

Vicious Rumors - Live You To Death
Reactie van razor op 21-04-2013 om 21:13u

Dus metallica is na 1986 trash metal