Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-05-2019

Axel Rudi Pell - The Ballads IV
Jaar van release: 2011
Label: SPV
Axel Rudi Pell - The Ballads IV
Als je geen ballads meer hebt dan schrijf je gewoon nieuwe, of je jat ze van je eigen tributealbum (Diamonds Unlocked) en anders ligt er ergens nog wel een klassieker die je kunt opnemen, of, in geval van de tweede track, een heel aparte ode brengen aan een grootheid die ons allen is ontvallen. Jawel, verzamelaarkoning Axel Rudi Pell heeft het hem weer geflikt! Maar dat kon dan ook omdat de laatste verzamelaar met ballads zeven jaar geleden is verschenen.

Na het nieuw gecomponeerde sterke openingsnummer volgt een zeer aparte, ingetogen, gevoelige en subliem bedachte remake van Ronnie James Dio's Holy Diver (met een werkelijk fantastische Johnny Gioeli), die me meteen kippenvel bezorgde en die me door de klasse van het nieuwe arrangement met weemoed vervulde. Een andere (onverwachte) klassieker, Leonard Cohen's Hallelujah, wordt ook ten tonele gevoerd inclusief Duits kinderkoor. Daar mag ene Lisa Idols mee winnen maar van mij had dit niet gehoeven. Ook niet met die aardige solo op het eind.

Zonder al te veel in detail te treden heeft Axel wel weer een mooie verzameling neergelegd. Naast de drie genoemde nieuwe opnamen komen er nog wat covers voorbij die we ook al kenden dus we zullen het met de drie nieuwe nummers moeten doen, wat op zich geen al te vervelende exercitie is. Gek genoeg heeft (althans in mijn ogen) Axel nooit meer een mooiere ballad geschreven dan Come Back To Me, wat ooit mijn eerste kennismaking met zijn oeuvre is geweest. Deze cd is meer voor de diehard ARP fans die alles willen hebben. Aan het wederom fraaie artwork zal het niet liggen.

Tracklist:
1. Where The Wild Waters Flow
2. Holy Diver
3. Hallelujah
4. Nothern Lights
5. Noblesse Oblige (Opus #5 Adagio Contabile)
6. Love Gun
7. Glory Night
8. In The Air Tonight
9. Touching My Soul
10. Like A Child Again
11. No Chance To Live
12. Haunted Castle Serenade (Opus #4 Grazioso & Agresso)
13. The Curse Of The Damned

Score: 83 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 1 november 2011

Koop dit album in

Meer Axel Rudi Pell:

[ Terug naar de Album Reviews ]