Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat vind jij van Bloodstone & Diamonds, de nieuwe Machine Head-cd?

    Album van het jaar!
    Uitstekend, maar ik heb dit jaar al beter gehoord
    Redelijk, maar geen eindejaarslijst-materiaal
    Matig, valt behoorlijk tegen
    Zeer zwak over de gehele linie
    De muziek is goed, maar de vocalen zijn zwak
    Ik heb hem nog niet beluisterd, maar ben wel benieuwd
    Ik heb geen interesse (meer) in Machine Head
    anders, namelijk:

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    22 november:
  • Grindfeast XL
  • Hatebreed, Length Of Time, Resistance en Deconsecrate
  • Mind:Soul en Adeia
  • Rotterdam Deathfest
  • Speedfest
  • Vulgar Display Of Pantera en Rage On Stage
    23 november:
  • Eluveitie, Arkona en Skálmöld
  • Rotterdam Deathfest
  • Suicide Silence, Thy Art Is Murder en Fit For An Autopsy
  • Valborg, Malm en Villainy
    24 november:
  • Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators, Monster Truck en The Dirty Denims
    25 november:
  • Suicide Silence, Thy Art Is Murder en Fit For An Autopsy
    26 november:
  • Hollywood Undead
    27 november:
  • Phil Campbell's All Star Band
  • Scorpions en The Treatment
    28 november:
  • Crystal Viper, Martyr, Gloria Victis en Venator
  • Diablo Blvd, Gloria Lewis, Dronegoat en Obese
  • Feuerengel

  • Over één maand
    Geen concerten bekend voor 22-12-2014.

    Kalender
    Vandaag jarig:
  • Christian "Chris" Gruber (Elis) - 37
  • Conny Bloom (Hanoi Rocks) - 45
  • Corey Beaulieu (Trivium) - 31
  • Fabio D'Amore (Pathosray) - 28
  • Luis Goulão (Shadowsphere) - 40
  • Ville Valo (HIM) - 38

  • Pestilence - Doctrine

    Jaar van release: 2011
    Label: Mascot Records

    Pestilence - Doctrine
    Twee jaar na de release die de wederopstanding van Pestilence moest markeren, is daar alweer een nieuwe cd. Pestilence verspilt duidelijk geen tijd aan irrelevant geneuzel. Hergroeperen, touren, schrijven, tussen de bedrijven door opnieuw hergroeperen, opnemen, uitbrengen en weer de planken op. Aan de druk die achter het tempo schuilt, is te merken dat Pestilence man noch macht spaart om de in het verleden verworven cultstatus naar de tegenwoordige tijd te lokken.

    Alle moeite ten spijt, ook Doctrine zet mijns inziens nauwelijks zoden aan de dijk. De band lijkt wel gedateerd. Hoewel Pestilence een nieuwe drummer en bassist, beiden overigens prima muzikanten, tezamen met een achtsnarige gitaar heeft aangetrokken, knalt het eindproduct gewoonweg niet. De combinatie van gortdroge death, thrash en jazzy fusion is progressief, maar het is het allemaal net niet. De agressie ontbreekt, de solo’s zijn niet meer dan aardig, de snelheid is matig en niets komt als een verrassing. Doctrine is flets en droog. “Ik mis het frisje”, zou Robert Kranenborg in zo`n geval zeggen. Hoewel de productie hoorbaar in orde is, draagt ook deze op alle vlakken bij aan het matte en schrale geluid. De basis klinkt op deze manier ‘ancient’ , maar niet kwaadaardig en de progressieve riffs en solo’s krijgen het niet voor elkaar om een sappig contrast te creëren. Er is geen sprake van echte uitschieters.

    Ja, en dan is daar nog die stem van Mameli. Goed, zoiets is natuurlijk altijd aan smaak onderhevig, mijn oren worden in ieder geval bijzonder droevig van de hysterische keelklanken en heavy metaluithalen die Doctrine rijk is. Het is een poging tot bestial gebrul (denk bijvoorbeeld aan bands als Impiety), maar het klinkt soms bijna lachwekkend, mede dankzij het feit dat het geschreeuw te prominent is ingemixt. Die stem overheerst alles, maar komt niet over. Er zit totaal geen gif in. Geen druppeltje.

    Doctrine is geen draak van een plaat, het mag duidelijk zijn dat dit de muziek is waar de band voor gaat en deze is dan ook met duidelijk aanwezige zorg en kunde in elkaar gezet. Ervaren muzikanten leveren doorgaans geen wanproducten af, maar het komt wel voor dat het eindresultaat verre van overtuigend is.

    Tracklist:
    1. The Predication
    2. Amgod
    3. Doctrine
    4. Salvation
    5. Dissolve
    6. Absolution
    7. Sinister
    8. Divinity
    9. Deception
    10. Malignant
    11. Confusion

    Score: 60 / 100

    Reviewer: Lana
    Toegevoegd: 28 april 2011

    Meer Pestilence:

  • http://www.myspace.com/pestilenceofficial
  • Concert: Pestilence op Paaspop 2009 (2009)
  • Concert: Pestilence op Neurotic Deathfest 2010 (2010)
  • Concert: Pestilence op Elsrock 2010 (2010)
  • Concert: Pestilence op FortaRock - The PreParty (2011)
  • Concert: Pestilence op Neurotic Deathfest 2014 (2014)
  • Interview: Patrick Mameli (2011)
  • Review: Resurrection Macabre

    Zoek op Pestilence cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Armand op 2011-04-28 10:34:13



    Spijker/kop enzo. Klinkt helemaal niet slecht maar in de stortvloed aan topreleases is dit niet meer dan een aardig album.
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Jellhammer op 2011-04-28 13:14:24
    Score: 8 / 100


    Ik vind dit juist wel een te gek album. De nummers hebben een kop en een staart en dat is in de huidige staat van het metal wereldje bijna niet meer denkbaar, tenminste in de stijl waarin Pestilence zich bevind. Oke de zang valt iets over te zeggen maar inderdaad dat is een smaak kwestie. Ook daar wen je wel aan naar verloop van tijd, althans ik wel. Al met al vind ik dit een top album en luister er met plezier naar.
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door john op 2011-04-28 15:50:53
    Score: 8 / 100


    Ik zou iedereen aanraden dit album toch eerst goed door te luisteren.
    Mooie nummers die opzich staan in de typische Pestilence stijl.
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Een Metalfan op 2011-04-28 16:17:24
    Score: 85 / 100


    Twee keer geluisterd nu, het is zeker meer Pestilence stijl dan Resurrection Macabre, wat nog een beetje stijl zoeken was, volgens mij.

    De vocals moet je wel aan wennen, maar na het eerste nummer valt het mij in ieder geval al niet meer op. De nummers zijn goed gestructureerd, geen vervelende SONG TITEL, SONG TITEL refreinen zoals op RM..

    Valt mij 200% mee, ik was eigenlijk een beetje bang dat het niks meer zou worden, maar het klinkt prima! Ik vind alleen Yuma niet de meest creatieve drummer ooit, maar ach, dat overleven we wel weer!
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Magic666 op 2011-04-28 16:25:15
    Score: 55 / 100


    Die stem........ NEE! Ze leren het blijkbaar nooit!
    Eerst een knaller van een plaat (RM) uitbrengen met prima vocals en dan de opvolger zo verkloten!

    Nee, deze plaat schaf ik niet aan.
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Een Metalfan op 2011-04-28 16:47:31



    lekkere cd , wat een onzin wat lana neer knalt in haar-hem review

    HAN
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door VATERNL op 2011-04-28 17:27:03
    Score: 55 / 100


    Ondanks dat de productie en instrumentale techniek dik OK is vind ik er
    domweg geen ene reet aan. Helemaal eens met de recensie.
    Vooral het tamme tempo en de irritante vocalen bederven de pret.
    De hoes vind ik overigens wel helemaal top;)

    ...een grote tegenvaller.





    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Marc op 2011-04-28 18:37:34
    Score: 82 / 100


    Ik vind hem echt een stuk beter dan Resurrection Macabre, die songtitels die tot in den treure werden herhaald waren voor mij de afknapper. Misschien dat Patrick probeert om in de buurt te komen van Martin, hetgeen natuurlijk niet lukt. Vind het best lekkere vocals, het blijft wel death metal he mensen. Alleen de eerste uithaal aan het begin van Dogma klinkt niet al te best (lees geforceerd). In een periode waarin zoveel toppers zitten ( Obscura, Benighted, Gorgasm, Septicflesh) toch een lekkere plaat.
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Een Metalfan op 2011-04-28 21:16:11
    Score: 38 / 100


    Het lijkt wel op Pestilence maar is nog geen schim van wat ze vroeger waren. Het voornaamste probleem is de digitale productie. Elke band tegenwoordig heeft precies dezelfde productie. ALLE drums en gitaren klinken precies hetzelfde op alle honderdduizenden releases van afgelopen jaren en het zal helaas ook zo blijven. Nederlandse death metal? Kent iemand nog Delirium?
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door john op 2011-04-28 21:20:49
    Score: 8 / 100


    Zzooouhh
    Delirium
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Rinus op 2011-04-28 21:24:15



    Heb nog een demo van Delirium...
    Maar goed over Pestilence.. Ze hadden nooit meer opnieuw moeten beginnen.
    Zonder van Drunen wordt het niks. Van Drunen was net dat beetje extra.
    Standaard band die teert op oude naam. Kan mij prima vinden in de recensie
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door marcel op 2011-04-29 01:27:26



    Consuming Impulse is gewoon de PESTILENCE cd allertijden!!!
    Punt uit!!!
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Pisvlek op 2011-04-29 07:24:19
    Score: 13 / 100


    Dat ze met dit gedrocht op de proppen zouden komen verrast me geenzins. Pestilence was, is en zal altijd een overgewaardeerde kutband blijven, zolan Martin van Drunen schittert door afwezigheid!

    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Bert op 2011-04-29 11:32:54
    Score: 80 / 100


    Prima album, typische Pestilence riffs en wordt flink gebeukt in het laag. Hoor hier en daar ook Spheres invoeden. Dit is echt vele malen beter dan Resurrection Macabre!
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door metalkerel op 2011-05-01 22:04:50
    Score: 90 / 100


    veel te laag 60 punten ik vind het een heerlijke deathmetal cd
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door JvR op 2011-05-03 18:39:04
    Score: 65 / 100


    Muziek is top-notch. Typisch Pestilence. Alleen de vocalen zijn wel zo tenenkrommend slecht! Met dit achterlijke gekweik kwam je in de jaren 80 nog mee weg. Maar tegenwoordig mag je van een moderne death metal release een fatsoenlijke grunt verwachten. Mameli lijkt vanaf de eerste schreeuw in het nummer Amgod zijn stem al kwijt te zijn. Tip: doe het dan niet. Patrick, zoek een vaste zanger die er wat van bakt! Want dit gaat ten koste van de composities.
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Erik op 2011-05-05 16:48:27
    Score: 90 / 100


    Retestrakke plaat. Top!
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door John op 2011-05-10 13:53:38



    Tsja, mameli kan zo hard als ie wil blijven roepen dat hij een goede vervenager van van Drunen is, wij weten natuurlijk beter.
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Erik op 2011-05-11 00:33:49
    Score: 50 / 100


    Pestilence heeft mijn gevoel maar 2 albums gemaakt , en dat zijn de eerste 2 . de rest mag de naam pestilence niet dragen . martin van drunen is pestilence !!! . patrick had de band naam moeten veranderen.
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door john op 2011-05-11 14:06:28
    Score: 7 / 100


    Die van Drunen heeft ook een kut stem!!
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Ozcare op 2011-05-11 14:16:28
    Score: 85 / 100


    Valt me steeds meer op dat metalfans blijven vasthouden aan vastgekoekte dogma's, want een plaat MOET immers op een bepaalde manier klinken.
    Enige creativiteit wordt meteen neergesabeld.
    Ik heb een deathmetal zanger nog nooit mooi horen zingen! Wat een gelul zeg!
    Zie maar eens zo te spelen en een plaat te maken als Pestilence dat doet!
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door gerrit op 2011-06-18 17:35:53
    Score: 80 / 100


    lekkere cd hoor !!!
    de vocals doen me een aan Chuck Schuldiner denken.
    sommige uithalen hadden wel wat korter gemogen.
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Een Metalfan op 2011-07-21 22:40:50



    ik vin 'm dik in orde
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door marco op 2011-07-23 20:01:13
    Score: 8 / 100


    Niks mis mee....super album doctrine....gewoon zo doorgaan goeie opvolger van "Resurrection Macabre".....vind de beoordeling van een matige 6 niet op zijn plaats....en Martin Verdrunen(Asphyx, Hail of Bullets)valt helemaal al niet te verstaan met zijn (schuurpapier) zang wat hij tegen woordig heeft...die zou deze hele cd verkloten met zijn zang partijen!!!!!!!
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door ronald op 2011-09-05 00:56:12
    Score: 90 / 100


    Gedateerd :-). Wie, Lana? Gedateerd, hahahahaha! Ach, zucht. Btw, vinyl rules!

    Reageer op: Pestilence - Doctrine

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Acties
  • Aeternus
  • Deicide

  • Interviews
  • Soulburn
  • Thanatos
  • Bloodbath
  • Blood Ceremony
  • Doro
  • Amaranthe
  • Diablo Blvd
  • Kingfisher Sky
  • Dark Fortress
  • Devin Townsend Project

  • Nieuwste reviews
    Purson - In The Meantime EP
    Soulburn - The Suffocating Darkness
    Electric Mary - The Last Great Hope
    Cruachan - Blood For The Blood God
    Skyharbor - Guiding Lights
    Convent Guilt - Guns For Hire
    In This Moment - Black Widow
    Enchant - The Great Divide
    Primordial - Where Greater Men Have Fallen
    Alternative 4 - The Obscurants
    Thanatos - Global Purification
    Occultation - Silence In The Ancestral House
    Apostle Of Solitude - Of Woe And Wounds
    Ne Obliviscaris - Citadel
    Vintersorg - Naturbål
    Bloodbath - Grand Morbid Funeral
    Blut Aus Nord - Memoria Vetusta III: Saturnian Poetry

    Concertreviews
  • Church Of Ra: Ordo Ab Chao
  • Denial Of God, Verbum Verus en Wederganger
  • Doro en Luke Gasser Band
  • Anathema en Mother's Cake
  • Winterfylleth, Terzij De Horde, Saille en Black Decades

  • Retro Reviews
    Exodus - Fabulous Disaster
    Exciter - Heavy Metal Maniac
    Bathory - Under The Sign Of The Black Mark
    Damn The Machine - Damn The Machine
    Belphegor - Lucifer Incestus

    Forum
  • grindfeast xl
  • hexenhaus
  • marillion
  • church of ra - 16 nov...
  • luisterclubje (workin...
  • dynamo metal fest 2015
  • schwarz metall / blac...
  • woudloper (black meta...
  • mega platen & cd ...
  • nieuw in de platenkast
  • kiss naar amsterdam
  • 28-2: darkened noctur...
  • je favoriete bier iii
  • welk spel heb je nu w...
  • welk boek lees je nu?...

  • Nieuwe Releases
    22 november:
  • (cd) Alkoholizer - Free Beer... Surf's Up!!!
    24 november:
  • (cd) Fen - Carrion Skies
  • (cd) I Am Giant - Science And Survival
  • (cd) Sin7sinS - Purgatory Princess
  • (cd) Ten - Albion
  • (cd) ZOM - Flesh Assimilation
    28 november:
  • (cd) Bog Oak - A Treatise on Resurrection and The Afterlife
  • (cd) Cadaveric Fumes / Demonic Oath - Entwined In Sepulchral Darkness
  • (cd) Isole - The Calm Hunter
  • (cd) Lotus Thief - Rervm
  • (cd) Morthra - Desecrated Toughts
  • (cd) Obscurity - Vintar
  • (cd) Skelethal - Interstellar Knowledge of the Purple Entity
  • (cd) The Flight Of Sleipnir - V.
  • (cd) Year Of The Goat - The Key And The Gate

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2014 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.