Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat is jouw favoriete Alice Cooper-song?

    Ballad Of Dwight Fry
    Brutal Planet
    Elected
    Halo Of Flies
    Hello Hooray
    Hey Stoopid
    How You Gonna See Me Now
    I Love The Dead
    I'm Eighteen
    No More Mr. Nice Guy
    Only Women Bleed
    Poison
    School's Out
    Steven
    een andere Alice Cooper-klassieker

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    18 september:
  • Richie Kotzen Band en The Konincks
  • The Slaughter en Divine Sins
    19 september:
  • Cryptopsy, Disgorge en Jungle Rot
  • Entombed A.D. en Grave
  • Insurrection en Wrecking Crew
  • Monomyth en Shaking Godspeed
    20 september:
  • Alestorm en Brainstorm
  • Axel Rudi Pell en Rebellious Spirit
  • Baroeg Open Air
  • Entombed A.D. en Grave
  • Mind:Soul en Sense vs Sanity
  • Stormrider
  • Vandale
    21 september:
  • Alestorm, Brainstorm en Troldhaugen
    22 september:
  • Cerebral Incubation, Acranius en Dynamite Abortion
    23 september:
  • Rage

  • Over één maand
    17 oktober:
  • Anathema
  • Bloodshed Fest 15
  • Melechesh, Temple Of Baal, Act Of STate, Weltschmerz en Jötnar
  • Mystic Prophecy, Crystal Tears en Fireforce
  • Skillet
  • Soil, American Head Charge en Hed PE
  • Sworn Enemy en Thell Barrio
  • Y&T en Voodoo Vegas

  • Kalender
    Vandaag jarig:
  • Edin "Vihor" Cehovic (KRV) - 35
  • Geyner Valencia (Crimson Death) - 38
  • Günter Werno (Vanden Plas) - 49
  • Marcin Urbas (Sceptic) - 38
  • Ty Tabor (King's X) - 53

  • Pestilence - Doctrine

    Jaar van release: 2011
    Label: Mascot Records

    Pestilence - Doctrine
    Twee jaar na de release die de wederopstanding van Pestilence moest markeren, is daar alweer een nieuwe cd. Pestilence verspilt duidelijk geen tijd aan irrelevant geneuzel. Hergroeperen, touren, schrijven, tussen de bedrijven door opnieuw hergroeperen, opnemen, uitbrengen en weer de planken op. Aan de druk die achter het tempo schuilt, is te merken dat Pestilence man noch macht spaart om de in het verleden verworven cultstatus naar de tegenwoordige tijd te lokken.

    Alle moeite ten spijt, ook Doctrine zet mijns inziens nauwelijks zoden aan de dijk. De band lijkt wel gedateerd. Hoewel Pestilence een nieuwe drummer en bassist, beiden overigens prima muzikanten, tezamen met een achtsnarige gitaar heeft aangetrokken, knalt het eindproduct gewoonweg niet. De combinatie van gortdroge death, thrash en jazzy fusion is progressief, maar het is het allemaal net niet. De agressie ontbreekt, de solo’s zijn niet meer dan aardig, de snelheid is matig en niets komt als een verrassing. Doctrine is flets en droog. “Ik mis het frisje”, zou Robert Kranenborg in zo`n geval zeggen. Hoewel de productie hoorbaar in orde is, draagt ook deze op alle vlakken bij aan het matte en schrale geluid. De basis klinkt op deze manier ‘ancient’ , maar niet kwaadaardig en de progressieve riffs en solo’s krijgen het niet voor elkaar om een sappig contrast te creëren. Er is geen sprake van echte uitschieters.

    Ja, en dan is daar nog die stem van Mameli. Goed, zoiets is natuurlijk altijd aan smaak onderhevig, mijn oren worden in ieder geval bijzonder droevig van de hysterische keelklanken en heavy metaluithalen die Doctrine rijk is. Het is een poging tot bestial gebrul (denk bijvoorbeeld aan bands als Impiety), maar het klinkt soms bijna lachwekkend, mede dankzij het feit dat het geschreeuw te prominent is ingemixt. Die stem overheerst alles, maar komt niet over. Er zit totaal geen gif in. Geen druppeltje.

    Doctrine is geen draak van een plaat, het mag duidelijk zijn dat dit de muziek is waar de band voor gaat en deze is dan ook met duidelijk aanwezige zorg en kunde in elkaar gezet. Ervaren muzikanten leveren doorgaans geen wanproducten af, maar het komt wel voor dat het eindresultaat verre van overtuigend is.

    Tracklist:
    1. The Predication
    2. Amgod
    3. Doctrine
    4. Salvation
    5. Dissolve
    6. Absolution
    7. Sinister
    8. Divinity
    9. Deception
    10. Malignant
    11. Confusion

    Score: 60 / 100

    Reviewer: Lana
    Toegevoegd: 28 april 2011

    Meer Pestilence:

  • http://www.myspace.com/pestilenceofficial
  • Concert: Pestilence op Paaspop 2009 (2009)
  • Concert: Pestilence op Neurotic Deathfest 2010 (2010)
  • Concert: Pestilence op Elsrock 2010 (2010)
  • Concert: Pestilence op FortaRock - The PreParty (2011)
  • Concert: Pestilence op Neurotic Deathfest 2014 (2014)
  • Interview: Patrick Mameli (2011)
  • Review: Resurrection Macabre

    Zoek op Pestilence cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Armand op 2011-04-28 10:34:13



    Spijker/kop enzo. Klinkt helemaal niet slecht maar in de stortvloed aan topreleases is dit niet meer dan een aardig album.
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Jellhammer op 2011-04-28 13:14:24
    Score: 8 / 100


    Ik vind dit juist wel een te gek album. De nummers hebben een kop en een staart en dat is in de huidige staat van het metal wereldje bijna niet meer denkbaar, tenminste in de stijl waarin Pestilence zich bevind. Oke de zang valt iets over te zeggen maar inderdaad dat is een smaak kwestie. Ook daar wen je wel aan naar verloop van tijd, althans ik wel. Al met al vind ik dit een top album en luister er met plezier naar.
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door john op 2011-04-28 15:50:53
    Score: 8 / 100


    Ik zou iedereen aanraden dit album toch eerst goed door te luisteren.
    Mooie nummers die opzich staan in de typische Pestilence stijl.
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Een Metalfan op 2011-04-28 16:17:24
    Score: 85 / 100


    Twee keer geluisterd nu, het is zeker meer Pestilence stijl dan Resurrection Macabre, wat nog een beetje stijl zoeken was, volgens mij.

    De vocals moet je wel aan wennen, maar na het eerste nummer valt het mij in ieder geval al niet meer op. De nummers zijn goed gestructureerd, geen vervelende SONG TITEL, SONG TITEL refreinen zoals op RM..

    Valt mij 200% mee, ik was eigenlijk een beetje bang dat het niks meer zou worden, maar het klinkt prima! Ik vind alleen Yuma niet de meest creatieve drummer ooit, maar ach, dat overleven we wel weer!
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Magic666 op 2011-04-28 16:25:15
    Score: 55 / 100


    Die stem........ NEE! Ze leren het blijkbaar nooit!
    Eerst een knaller van een plaat (RM) uitbrengen met prima vocals en dan de opvolger zo verkloten!

    Nee, deze plaat schaf ik niet aan.
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Een Metalfan op 2011-04-28 16:47:31



    lekkere cd , wat een onzin wat lana neer knalt in haar-hem review

    HAN
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door VATERNL op 2011-04-28 17:27:03
    Score: 55 / 100


    Ondanks dat de productie en instrumentale techniek dik OK is vind ik er
    domweg geen ene reet aan. Helemaal eens met de recensie.
    Vooral het tamme tempo en de irritante vocalen bederven de pret.
    De hoes vind ik overigens wel helemaal top;)

    ...een grote tegenvaller.





    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Marc op 2011-04-28 18:37:34
    Score: 82 / 100


    Ik vind hem echt een stuk beter dan Resurrection Macabre, die songtitels die tot in den treure werden herhaald waren voor mij de afknapper. Misschien dat Patrick probeert om in de buurt te komen van Martin, hetgeen natuurlijk niet lukt. Vind het best lekkere vocals, het blijft wel death metal he mensen. Alleen de eerste uithaal aan het begin van Dogma klinkt niet al te best (lees geforceerd). In een periode waarin zoveel toppers zitten ( Obscura, Benighted, Gorgasm, Septicflesh) toch een lekkere plaat.
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Een Metalfan op 2011-04-28 21:16:11
    Score: 38 / 100


    Het lijkt wel op Pestilence maar is nog geen schim van wat ze vroeger waren. Het voornaamste probleem is de digitale productie. Elke band tegenwoordig heeft precies dezelfde productie. ALLE drums en gitaren klinken precies hetzelfde op alle honderdduizenden releases van afgelopen jaren en het zal helaas ook zo blijven. Nederlandse death metal? Kent iemand nog Delirium?
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door john op 2011-04-28 21:20:49
    Score: 8 / 100


    Zzooouhh
    Delirium
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Rinus op 2011-04-28 21:24:15



    Heb nog een demo van Delirium...
    Maar goed over Pestilence.. Ze hadden nooit meer opnieuw moeten beginnen.
    Zonder van Drunen wordt het niks. Van Drunen was net dat beetje extra.
    Standaard band die teert op oude naam. Kan mij prima vinden in de recensie
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door marcel op 2011-04-29 01:27:26



    Consuming Impulse is gewoon de PESTILENCE cd allertijden!!!
    Punt uit!!!
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Pisvlek op 2011-04-29 07:24:19
    Score: 13 / 100


    Dat ze met dit gedrocht op de proppen zouden komen verrast me geenzins. Pestilence was, is en zal altijd een overgewaardeerde kutband blijven, zolan Martin van Drunen schittert door afwezigheid!

    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Bert op 2011-04-29 11:32:54
    Score: 80 / 100


    Prima album, typische Pestilence riffs en wordt flink gebeukt in het laag. Hoor hier en daar ook Spheres invoeden. Dit is echt vele malen beter dan Resurrection Macabre!
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door metalkerel op 2011-05-01 22:04:50
    Score: 90 / 100


    veel te laag 60 punten ik vind het een heerlijke deathmetal cd
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door JvR op 2011-05-03 18:39:04
    Score: 65 / 100


    Muziek is top-notch. Typisch Pestilence. Alleen de vocalen zijn wel zo tenenkrommend slecht! Met dit achterlijke gekweik kwam je in de jaren 80 nog mee weg. Maar tegenwoordig mag je van een moderne death metal release een fatsoenlijke grunt verwachten. Mameli lijkt vanaf de eerste schreeuw in het nummer Amgod zijn stem al kwijt te zijn. Tip: doe het dan niet. Patrick, zoek een vaste zanger die er wat van bakt! Want dit gaat ten koste van de composities.
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Erik op 2011-05-05 16:48:27
    Score: 90 / 100


    Retestrakke plaat. Top!
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door John op 2011-05-10 13:53:38



    Tsja, mameli kan zo hard als ie wil blijven roepen dat hij een goede vervenager van van Drunen is, wij weten natuurlijk beter.
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Erik op 2011-05-11 00:33:49
    Score: 50 / 100


    Pestilence heeft mijn gevoel maar 2 albums gemaakt , en dat zijn de eerste 2 . de rest mag de naam pestilence niet dragen . martin van drunen is pestilence !!! . patrick had de band naam moeten veranderen.
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door john op 2011-05-11 14:06:28
    Score: 7 / 100


    Die van Drunen heeft ook een kut stem!!
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Ozcare op 2011-05-11 14:16:28
    Score: 85 / 100


    Valt me steeds meer op dat metalfans blijven vasthouden aan vastgekoekte dogma's, want een plaat MOET immers op een bepaalde manier klinken.
    Enige creativiteit wordt meteen neergesabeld.
    Ik heb een deathmetal zanger nog nooit mooi horen zingen! Wat een gelul zeg!
    Zie maar eens zo te spelen en een plaat te maken als Pestilence dat doet!
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door gerrit op 2011-06-18 17:35:53
    Score: 80 / 100


    lekkere cd hoor !!!
    de vocals doen me een aan Chuck Schuldiner denken.
    sommige uithalen hadden wel wat korter gemogen.
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door Een Metalfan op 2011-07-21 22:40:50



    ik vin 'm dik in orde
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door marco op 2011-07-23 20:01:13
    Score: 8 / 100


    Niks mis mee....super album doctrine....gewoon zo doorgaan goeie opvolger van "Resurrection Macabre".....vind de beoordeling van een matige 6 niet op zijn plaats....en Martin Verdrunen(Asphyx, Hail of Bullets)valt helemaal al niet te verstaan met zijn (schuurpapier) zang wat hij tegen woordig heeft...die zou deze hele cd verkloten met zijn zang partijen!!!!!!!
    Pestilence - Doctrine
    Geplaatst door ronald op 2011-09-05 00:56:12
    Score: 90 / 100


    Gedateerd :-). Wie, Lana? Gedateerd, hahahahaha! Ach, zucht. Btw, vinyl rules!

    Reageer op: Pestilence - Doctrine

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Interviews
  • Myrkur
  • Deathstars
  • Judas Priest
  • Wasted Bullet
  • Vader
  • Brother Firetribe
  • Xandria
  • Gotthard
  • Epica
  • House Of Lords

  • Nieuwste reviews
    Moonland feat. Lenna Kuurmaa - Moonland
    Floor - Oblation
    Tusmørke - Riset Bak Speilet
    Myrkur - Myrkur
    John Garcia - John Garcia
    Guns N' Roses - Appetite For Democracy
    Execration - Morbid Dimensions
    Blues Pills - Blues Pills
    Wovenwar - Wovenwar
    Pallbearer - Foundations Of Burden
    Dark Fortress - Venereal Dawn
    Cannibal Corpse - A Skeletal Domain
    Amberian Dawn - Magic Forest
    Death Penalty - Death Penalty
    Fozzy - Do You Wanna Start A War
    Avatar - Hail The Apocalypse
    Ichor - Depths

    Concertreviews
  • Yob en Pallbearer
  • Be Prog! My Friend
  • Stream Of Passion en My Propane
  • Malevolent Creation, Sinister, De Profundis en Ecocide
  • Chelsea Wolfe en Bird On The Wire

  • Retro Reviews
    Damn The Machine - Damn The Machine
    Belphegor - Lucifer Incestus
    Alice Cooper - Trash
    Mayhem - De Mysteriis Dom Sathanas
    Insomnium - In The Halls Of Awaiting

    Forum
  • ancient rites
  • incubate 2014 15-21 s...
  • a-typische metal/rock...
  • neurotic deathfest 20...
  • dit ramt er op mijn t...
  • tattoo's, post hier u...
  • damn the machine (lui...
  • nieuw in de platenkast
  • sólstafir
  • metalfans en sport.
  • bloodbath
  • diablo blvd + gloria ...
  • doom metal v: friends...
  • while heaven wept
  • jag panzer

  • Nieuwe Releases
    19 september:
  • (cd) Halcyon Way - Conquer
  • (cd) Helldorados - Lessons In Decay
  • (cd) Monomyth - Further
  • (cd) Moonland feat. Lenna Kuurmaa - Moonland
  • (cd) Mr. Big - The Stories We Could Tell
  • (cd) Stryper - Live at the Whisky
  • (cd) Warlord - We Die As One
  • (cd) Work Of Art - Framework
  • (cd) Zodiac - Sonic Child
  • (vinyl) Bodyfarm - The Coming Scourge
    22 september:
  • (cd) Falloch - This Island, Our Funeral
  • (cd) In Search Of Sun - The World Is Yours
  • (cd) Superheaven - Jar

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2014 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.