Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Metalfan.nl on Facebook Facebook
  • Metalfan.nl on Instagram Instagram
  • Twitter Twitter
  • Heavy Metal Tattoo

  • Zoeken


    Poll
    Wat vind jij de gaafste band uit de line-up van Alcatraz 2015?

    Accept
    Annihilator
    Armored Saint
    Behemoth
    Carcass
    D-A-D
    Death (D.T.A.)
    Death Angel
    Michael Schenker's Temple Of Rock
    Moonspell
    Nightwish
    Overkill
    Powerwolf
    Queensr˙che
    Sabaton
    Trivium
    Venom
    W.A.S.P.
    Wolf

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    2 augustus:
  • Black Tusk
  • Grind Over Rotterdam
    3 augustus:
  • Queensr˙che en Armored Saint
    4 augustus:
  • Queensr˙che, Armored Saint en Beyond The Black
    6 augustus:
  • Crowbar en Pigteeth
    7 augustus:
  • CityRock
    8 augustus:
  • Alcatraz Hard Rock & Metal Festival
  • Into The Grave
  • M'era Luna
  • Nervosa, Crisix en Desolator
  • Van Halen Tribute 5150

  • Over één maand
    Geen concerten bekend voor 02-09-2015.

    Kalender
    Vandaag jarig:
  • Hellhammer (Mayhem) - 46
  • Joe Lynn Turner (Rainbow) - 64
  • Neal Morse (Spock's Beard) - 55

  • DevilDriver - Beast

    Jaar van release: 2011
    Label: Roadrunner Records

    DevilDriver - Beast
    Hoe de band het klaarspeelt weet ik niet, maar met Beast leveren Dez Fafara en kornuiten het meest extreme èn meest melodieuze album uit DevilDriver's discografie af. Al een jaar of acht brengen deze Amerikanen trouw elke twee jaar een nieuwe plaat uit, die elke keer niet zo heel veel verschilt van de voorganger, maar toch net genoeg verandering toont om interessant te blijven.

    Zo ook Beast. De logische woordspeling over een beest van een plaat zal ik bij deze gelijk maken, want een beest is het. Ja, het geluid is op en top DevilDriver. De melodieuze elementen die de laatste albums steeds meer in de muziek geslopen zijn, zijn nog altijd aanwezig, maar tegelijkertijd neemt de band een agressievere houding aan dan ooit tevoren. De riffs zijn messcherp, maar zoals gezegd is er genoeg ruimte voor melodie. Mooi om te horen is dat Fafara een klein stapje terug heeft gedaan, waardoor de muziek zelf nog meer naar voren komt. De solo's zijn wat nadrukkelijker aanwezig, er zit nog wat meer groove in, en de drums klinken nog wat feller dan voorheen. De productie is lekker vol, wat resulteert in een erg fijn geluid.

    Frontman Fafara is ook weer lekker op dreef. Zijn strot klinkt als vanouds rauw, en hij weet wat meer variatie in z'n zanglijnen aan te brengen, zoals in het heerlijke refrein van de verDevilDriverde versie van 16 Horsepower's Black Soul Choir. Ook de teksten stralen weer wat meer agressie en haat uit dan voorheen, in bijvoorbeeld Blur en Shitlist, en zijn heerlijk om mee te brullen als je zelf wat agressie kwijt wil raken.

    Grote veranderingen hoef je op Beast niet te verwachten, maar met dit vijfde album levert DevilDriver wel weer een uitstekende plaat af.

    Tracklist:
    1. Dead To Rights
    2. Bring The Fight (To The Floor)
    3. Hardened
    4. Shitlist
    5. Talons Out (Teeth Sharpened)
    6. You Make Me Sick
    7. Coldblooded
    8. Blur
    9. The Blame Game
    10. Black Soul Choir
    11. Crown Of Creation
    12. Lend Myself To The Night

    Score: 88 / 100

    Reviewer: Tonnie
    Toegevoegd: 9 februari 2011

    Meer DevilDriver:

  • DevilDriver's site
  • http://www.myspace.com/devildriver

    Zoek op DevilDriver cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • DevilDriver - Beast
    Geplaatst door Laus op 2011-02-09 16:18:27
    Score: 85 / 100


    Zoals het meeste van Devildriver, en andere bands in dit genre, moet de plaat even indalen. Zodra dat gebeurt is, is er geen weg terug.

    Doordat alles intens is op de plaat, lijkt het mij soms wat vlak. Maar dat kan dus ook met dat indalen te maken hebben.

    Geen flauw idee hoe ze aan die cover komen. Als je niet weet dat het een cover is hoor je het ook niet.
    DevilDriver - Beast
    Geplaatst door Tatzel op 2011-02-09 19:59:55
    Score: 88 / 100


    beste plaat van DD tot dusver.
    de 16HP cover is fantastisch en You make me sick is ook geweldig.
    heerlijke plaat weer.
    DevilDriver - Beast
    Geplaatst door Mars op 2011-02-10 11:07:31



    @Tatzel DD-Donald Duck???
    DevilDriver - Beast
    Geplaatst door Leemeister op 2011-02-10 20:30:57
    Score: 90 / 100


    Echt een topper van een plaat hebben ze WEER uitgebracht!
    DevilDriver - Beast
    Geplaatst door J-W op 2011-02-16 18:43:18
    Score: 90 / 100


    Zeeeer goede cd!
    Devildriver komt zeker in mijn cd-koffer :)
    DevilDriver - Beast
    Geplaatst door m/ op 2011-02-20 09:44:55
    Score: 90 / 100


    Een vette plaat dat DevilDriver heeft gemaakt, moeten ze nog doen
    DevilDriver - Beast
    Geplaatst door S op 2011-10-12 18:35:12
    Score: 83 / 100


    Vette plaat, maar ik vind Pray for Villains beter.

    Reageer op: DevilDriver - Beast

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Interviews
  • Epic Metal Fest
  • Alcatraz Metal Festival
  • Kataklysm
  • Krisiun
  • Fear Factory
  • Armored Saint
  • Argus
  • Insurrection
  • Death Alley
  • The Exploding Eyes Orchestra

  • Nieuwste reviews
    Burial Vault - Unity In Pluralism
    Infesting Swarm - Desolation Road
    Lamb Of God - VII: Sturm Und Drang
    Ecstatic Vision - Sonic Praise
    Symphony X - Underworld
    We Butter The Bread With Butter - Wieder Geil!
    Tim Bowness - Stupid Things That Mean The World
    Kutschurft - Kamikaze Kamasutra
    Tempel - The Moon Lit Our Path
    Sun Worship - Elder Giants
    Bliksem - Gruesome Masterpiece
    Morgoth - Ungod
    Lucifer - Lucifer I
    Xandria - Fire & Ashes
    Hollow Haze - Memories Of An Ancient Time
    Kataklysm - Of Ghosts And Gods
    Razor - Shotgun Justice (re-release)

    Concertreviews
  • Riverside
  • Stonehenge 2015
  • Loudness, Double Crush Syndrome en My Own Ghost
  • UK Tech-Fest
  • Be Prog! My Friend

  • Retro Reviews
    Enraged - It's Your Fear That Feeds Their Power
    KISS - Dressed To Kill
    Primus - Frizzle Fry
    Prong - Beg To Differ
    Entombed - Left Hand Path

    Forum
  • schollenpop, za. 1 au...
  • gojira doornroosje 2...
  • dit ramt er op mijn t...
  • voetbaltopic ix
  • motörhead
  • saxon
  • death metal viii
  • maryland - netherland...
  • into the grave 2015
  • wacken open air 2015,...
  • alcatraz metal festiv...
  • voivod
  • je favoriete bier iii
  • avantasia-the metal o...
  • 11-10: taake + the 3r...

  • Nieuwe Releases
    30 juli:
  • (cd) Iron Kingdom - Ride For Glory
    31 juli:
  • (cd) Kataklysm - Of Ghosts And Gods
  • (cd) Xandria - Fire & Ashes
  • (cd) Year Of The Goat - The Unspeakable
    3 augustus:
  • (cd) Stormzone - Seven Sins
    4 augustus:
  • (cd) Fallen Angels - World In Decay
    7 augustus:
  • (cd) Cattle Decapitation - The Anthropocene Extinction
  • (cd) Fear Factory - Genexus
  • (cd) Krisiun - Forged In Fury
  • (cd) Terror - The 25th Hour

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn İ 2001-2015 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.