Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Top 10 van 2015

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Metalfan.nl on Facebook Facebook
  • Metalfan.nl on Instagram Instagram
  • Twitter Twitter
  • Heavy Metal Tattoo

  • Zoeken


    Poll
    Wat vind jij van de nieuwe Dream Theater-cd, The Astonishing?

    Weergaloze plaat!
    Bovengemiddeld
    Redelijk, maar geen topper
    Matig, valt behoorlijk tegen
    Zeer zwak
    Ik heb hem nog niet beluisterd, maar ben benieuwd
    Ik ga hem niet eens beluisteren

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    14 februari:
  • Dragged Into Sunlight, Gnaw Their Tongues en Terzij De Horde
  • RAM, Bliksem en Martyr
  • Robby Valentine en The Rock Choir
  • Tesseract en Contortionists
    16 februari:
  • Ophis en Ataraxie
  • Parkway Drive, Architects en Thy Art Is Murder
    17 februari:
  • Parkway Drive, Architects en Thy Art Is Murder
    19 februari:
  • Angelfest
  • Bodyfarm, Razend, Unchained Reality, Grim Ordeal en Splinterbomb
  • King Dude en Gold
  • Metal Battle voorronde Overijssel
  • Ophis, Ataraxie en Majestic Downfall
  • Rotten Casket, Paramite en LaMorta
  • Sleeping With Sirens
  • Spartan, Illusionless en Ynfamia
    20 februari:
  • Angelfest
  • Metal Battle voorronde Friesland
  • Morvigor, Eternal Mortification en Daemension
  • Peter Pan Speedrock, Vandal X, De Rooie Neger en Black-Bone
  • Phlebotomized, Spina Bifida en Dead End
  • Scumbash festival
  • Sleeping With Sirens
  • Symphony X, Myrath en Melted Space

  • Over één maand
    14 maart:
  • Exodus en Lost Society

  • Kalender
    Vandaag jarig:
  • Aylin Aslim (Letzte Instanz) - 40
  • Liv Kristine Espenæs Krull (Leaves Eyes) - 40
  • Robert Kovacic (Belphegor) - 39
  • Vegard "Vyl" Larsen (Keep Of Kalessin) - 46

  • DevilDriver - Beast

    Jaar van release: 2011
    Label: Roadrunner Records

    DevilDriver - Beast
    Hoe de band het klaarspeelt weet ik niet, maar met Beast leveren Dez Fafara en kornuiten het meest extreme èn meest melodieuze album uit DevilDriver's discografie af. Al een jaar of acht brengen deze Amerikanen trouw elke twee jaar een nieuwe plaat uit, die elke keer niet zo heel veel verschilt van de voorganger, maar toch net genoeg verandering toont om interessant te blijven.

    Zo ook Beast. De logische woordspeling over een beest van een plaat zal ik bij deze gelijk maken, want een beest is het. Ja, het geluid is op en top DevilDriver. De melodieuze elementen die de laatste albums steeds meer in de muziek geslopen zijn, zijn nog altijd aanwezig, maar tegelijkertijd neemt de band een agressievere houding aan dan ooit tevoren. De riffs zijn messcherp, maar zoals gezegd is er genoeg ruimte voor melodie. Mooi om te horen is dat Fafara een klein stapje terug heeft gedaan, waardoor de muziek zelf nog meer naar voren komt. De solo's zijn wat nadrukkelijker aanwezig, er zit nog wat meer groove in, en de drums klinken nog wat feller dan voorheen. De productie is lekker vol, wat resulteert in een erg fijn geluid.

    Frontman Fafara is ook weer lekker op dreef. Zijn strot klinkt als vanouds rauw, en hij weet wat meer variatie in z'n zanglijnen aan te brengen, zoals in het heerlijke refrein van de verDevilDriverde versie van 16 Horsepower's Black Soul Choir. Ook de teksten stralen weer wat meer agressie en haat uit dan voorheen, in bijvoorbeeld Blur en Shitlist, en zijn heerlijk om mee te brullen als je zelf wat agressie kwijt wil raken.

    Grote veranderingen hoef je op Beast niet te verwachten, maar met dit vijfde album levert DevilDriver wel weer een uitstekende plaat af.

    Tracklist:
    1. Dead To Rights
    2. Bring The Fight (To The Floor)
    3. Hardened
    4. Shitlist
    5. Talons Out (Teeth Sharpened)
    6. You Make Me Sick
    7. Coldblooded
    8. Blur
    9. The Blame Game
    10. Black Soul Choir
    11. Crown Of Creation
    12. Lend Myself To The Night

    Score: 88 / 100

    Reviewer: Tonnie
    Toegevoegd: 9 februari 2011

    Koop dit album in

    Meer DevilDriver:

  • DevilDriver's site
  • http://www.myspace.com/devildriver

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • DevilDriver - Beast
    Geplaatst door Laus op 2011-02-09 16:18:27
    Score: 85 / 100


    Zoals het meeste van Devildriver, en andere bands in dit genre, moet de plaat even indalen. Zodra dat gebeurt is, is er geen weg terug.

    Doordat alles intens is op de plaat, lijkt het mij soms wat vlak. Maar dat kan dus ook met dat indalen te maken hebben.

    Geen flauw idee hoe ze aan die cover komen. Als je niet weet dat het een cover is hoor je het ook niet.
    DevilDriver - Beast
    Geplaatst door Tatzel op 2011-02-09 19:59:55
    Score: 88 / 100


    beste plaat van DD tot dusver.
    de 16HP cover is fantastisch en You make me sick is ook geweldig.
    heerlijke plaat weer.
    DevilDriver - Beast
    Geplaatst door Mars op 2011-02-10 11:07:31



    @Tatzel DD-Donald Duck???
    DevilDriver - Beast
    Geplaatst door Leemeister op 2011-02-10 20:30:57
    Score: 90 / 100


    Echt een topper van een plaat hebben ze WEER uitgebracht!
    DevilDriver - Beast
    Geplaatst door J-W op 2011-02-16 18:43:18
    Score: 90 / 100


    Zeeeer goede cd!
    Devildriver komt zeker in mijn cd-koffer :)
    DevilDriver - Beast
    Geplaatst door m/ op 2011-02-20 09:44:55
    Score: 90 / 100


    Een vette plaat dat DevilDriver heeft gemaakt, moeten ze nog doen
    DevilDriver - Beast
    Geplaatst door S op 2011-10-12 18:35:12
    Score: 83 / 100


    Vette plaat, maar ik vind Pray for Villains beter.

    Reageer op: DevilDriver - Beast

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Interviews
  • Textures
  • Borknagar
  • Disquiet
  • Tesseract
  • Bliksem
  • Shining (Nor)
  • Phantasma
  • Ne Obliviscaris
  • Firespawn
  • APEX

  • Specials
  • De Stenen Wortels van Heavy Metal: Motörhead - Overkill

  • Nieuwste reviews
    Striborg - This Suffocating Existence
    Entombed A.D. - Dead Dawn
    Killing Joke - Pylon
    The Mute Gods - Do Nothing Till You Here From Me
    Eïs - Bannstein
    Imperial Age - Warrior Race
    Bloodbound - One Night Of Blood
    Mephorash - 1157 Rites Of Nullification
    Raw In Sect - Blue Haze
    Klone - Here Comes The Sun
    Indian Handcrafts - Creeps
    Delain - Lunar Prelude
    Mirror - Mirror
    RAW - Battalion Of Demons
    Fleshgod Apocalypse - King
    From The Ashes - The Final Incarnation
    Irradiance - Dissidence

    Concertreviews
  • Behemoth, Abbath, Entombed A.D. en Inquisition
  • Kingfisher Sky, Sin7sinS, Scarlet Stories en Blackbriar
  • Delain en The Charm The Fury
  • Persistence Tour 2016
  • Luca Turilli's Rhapsody, Iron Mask en Asylum Pyre

  • Retro Reviews
    Tiamat - The Astral Sleep
    Deathronic - Duality Chaos
    Be'lakor - The Frail Tide
    Tiamat - Sumerian Cry
    Cadaver - Hallucinating Anxiety

    Forum
  • welk spel speel je nu...
  • marduk + immolation +...
  • liefhebbers van hifi ...
  • nieuw in de platenkast
  • textures
  • de toekomst van metal
  • fortarock 2016
  • 5-4: nile + melechesh...
  • behemoth, abbath, ent...
  • textures, 13-02-2016@...
  • 2 juli 2016 utrecht: ...
  • houten chaos! 20 febr...
  • 20/08 metal méan fest...
  • avantasia-the metal o...
  • welk boek lees je nu?...

  • Nieuwe Releases
    12 februari:
  • Antropomorphia - Necromantic Love Songs
  • Behennah - Too Loud To Live, Too Drunk To Die
  • Beyond The Black - Lost In Forever
  • Bloodbound - One Night of Blood
  • Cedron - Valence
  • Elyria - Reflection And Refraction
  • For I Am King - We All Have Demons
  • Heretic's Dream - Floating State Of Mind
  • Inishmore - The Lemming Project
  • Lost Society - Braindead
  • Low Flying Hawks - Kofuku
  • Michel Anoia - Plethora
  • Rotting Christ - Rituals
  • The Erkonauts - I Did Something Bad
  • Urgehal - Aeons In Sodom
  • Zephaniah - Reforged
    13 februari:
  • Löbo - Alma
    15 februari:
  • Triumvir Foul - Triumvir Foul
    16 februari:
  • Cirith Gorgor - Visions Of Exalted Lucifer
    18 februari:
  • War Inside - S.U.T.U.R.E.
    19 februari:
  • Adept - Sleepless
  • Amoth - Revenge
  • Collision - Satanic Surgery
  • Darkholz - Herzinfarkt
  • Delain - Lunar Prelude
  • Fireleaf - Behind The Mask
  • Hemelbestormer - Aether
  • Inglorious - Inglorious
  • Inlegend - Goliath's End
  • Last In Line - Heavy Crown
  • Mammoth Mammoth - Mammoth Bloody Mammoth
  • Nem-Q - Fault Lines
  • Raubtier - Bärsärkargång
  • Thornbridge - What Will Prevail
  • Wolfmother - Victorious
    20 februari:
  • Lebensnacht - A Raging Storm Of Apocalypse

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2015 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.