Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Metalfan.nl on Facebook Facebook
  • Metalfan.nl on Instagram Instagram
  • Twitter Twitter
  • Heavy Metal Tattoo

  • Zoeken


    Poll
    Het derde Ghost-album is wereldwijd een kassucces. Wat is jouw voorlopige indruk van Meliora?

    Weergaloze plaat!
    Bovengemiddeld
    Redelijk, maar geen topper
    Matig, valt behoorlijk tegen
    De muziek is goed, maar de vocalen zijn zwak
    Zeer zwak over de gehele linie
    Ik heb Meliora nog niet beluisterd, maar ben benieuwd
    Ik ga Meliora niet eens beluisteren, want Ghost is kut
    WTF? Waarom deze poll? Dit is geen metal!

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    5 september:
  • Disavowed
  • T-Monium festival
  • The Covering en Kiss My Ass
    6 september:
  • End Of Summer Hardcore Fest
  • Powerwolf, Orden Ogan en Xandria
  • Tad Morose en Silent Call
  • The Theater Equation try-out
    9 september:
  • The Sword en King Hiss
    10 september:
  • Nattas en Misanthropia
  • Nile en Suffocation
    11 september:
  • Kugra, Crustenunie, Krapuul en Inwar
  • Nattas en Misanthropia
  • Olensfest

  • Over één maand
    Geen concerten bekend voor 05-10-2015.

    Kalender
    Vandaag jarig:
  • Alexei Harkov (Kipelov) - 38
  • Brad Wilk (Rage Against The Machine) - 47
  • John Alderete (Racer X) - 52
  • John Crystal (Eldritch) - 33
  • Markus "Kusi" Geiger (Felony) - 44
  • Martin Kawaler (Black Like Vengeance) - 31
  • Patrice Guers (Rhapsody Of Fire) - 46
  • Sergio Duccilli (Heimdall) - 35
  • Tommy Portimo (Sonata Arctica) - 34

  • DevilDriver - Beast

    Jaar van release: 2011
    Label: Roadrunner Records

    DevilDriver - Beast
    Hoe de band het klaarspeelt weet ik niet, maar met Beast leveren Dez Fafara en kornuiten het meest extreme èn meest melodieuze album uit DevilDriver's discografie af. Al een jaar of acht brengen deze Amerikanen trouw elke twee jaar een nieuwe plaat uit, die elke keer niet zo heel veel verschilt van de voorganger, maar toch net genoeg verandering toont om interessant te blijven.

    Zo ook Beast. De logische woordspeling over een beest van een plaat zal ik bij deze gelijk maken, want een beest is het. Ja, het geluid is op en top DevilDriver. De melodieuze elementen die de laatste albums steeds meer in de muziek geslopen zijn, zijn nog altijd aanwezig, maar tegelijkertijd neemt de band een agressievere houding aan dan ooit tevoren. De riffs zijn messcherp, maar zoals gezegd is er genoeg ruimte voor melodie. Mooi om te horen is dat Fafara een klein stapje terug heeft gedaan, waardoor de muziek zelf nog meer naar voren komt. De solo's zijn wat nadrukkelijker aanwezig, er zit nog wat meer groove in, en de drums klinken nog wat feller dan voorheen. De productie is lekker vol, wat resulteert in een erg fijn geluid.

    Frontman Fafara is ook weer lekker op dreef. Zijn strot klinkt als vanouds rauw, en hij weet wat meer variatie in z'n zanglijnen aan te brengen, zoals in het heerlijke refrein van de verDevilDriverde versie van 16 Horsepower's Black Soul Choir. Ook de teksten stralen weer wat meer agressie en haat uit dan voorheen, in bijvoorbeeld Blur en Shitlist, en zijn heerlijk om mee te brullen als je zelf wat agressie kwijt wil raken.

    Grote veranderingen hoef je op Beast niet te verwachten, maar met dit vijfde album levert DevilDriver wel weer een uitstekende plaat af.

    Tracklist:
    1. Dead To Rights
    2. Bring The Fight (To The Floor)
    3. Hardened
    4. Shitlist
    5. Talons Out (Teeth Sharpened)
    6. You Make Me Sick
    7. Coldblooded
    8. Blur
    9. The Blame Game
    10. Black Soul Choir
    11. Crown Of Creation
    12. Lend Myself To The Night

    Score: 88 / 100

    Reviewer: Tonnie
    Toegevoegd: 9 februari 2011

    Meer DevilDriver:

  • DevilDriver's site
  • http://www.myspace.com/devildriver

    Zoek op DevilDriver cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • DevilDriver - Beast
    Geplaatst door Laus op 2011-02-09 16:18:27
    Score: 85 / 100


    Zoals het meeste van Devildriver, en andere bands in dit genre, moet de plaat even indalen. Zodra dat gebeurt is, is er geen weg terug.

    Doordat alles intens is op de plaat, lijkt het mij soms wat vlak. Maar dat kan dus ook met dat indalen te maken hebben.

    Geen flauw idee hoe ze aan die cover komen. Als je niet weet dat het een cover is hoor je het ook niet.
    DevilDriver - Beast
    Geplaatst door Tatzel op 2011-02-09 19:59:55
    Score: 88 / 100


    beste plaat van DD tot dusver.
    de 16HP cover is fantastisch en You make me sick is ook geweldig.
    heerlijke plaat weer.
    DevilDriver - Beast
    Geplaatst door Mars op 2011-02-10 11:07:31



    @Tatzel DD-Donald Duck???
    DevilDriver - Beast
    Geplaatst door Leemeister op 2011-02-10 20:30:57
    Score: 90 / 100


    Echt een topper van een plaat hebben ze WEER uitgebracht!
    DevilDriver - Beast
    Geplaatst door J-W op 2011-02-16 18:43:18
    Score: 90 / 100


    Zeeeer goede cd!
    Devildriver komt zeker in mijn cd-koffer :)
    DevilDriver - Beast
    Geplaatst door m/ op 2011-02-20 09:44:55
    Score: 90 / 100


    Een vette plaat dat DevilDriver heeft gemaakt, moeten ze nog doen
    DevilDriver - Beast
    Geplaatst door S op 2011-10-12 18:35:12
    Score: 83 / 100


    Vette plaat, maar ik vind Pray for Villains beter.

    Reageer op: DevilDriver - Beast

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Acties
  • Seventh Sin
  • Solarfall
  • Iron Maiden

  • Interviews
  • Nile
  • Ghost
  • Epic Metal Fest
  • Alcatraz Metal Festival
  • Kataklysm
  • Krisiun
  • Fear Factory
  • Armored Saint
  • Argus
  • Insurrection

  • Special
  • De Stenen Wortels van Heavy Metal: Queen - Sheer Heart Attack

  • Nieuwste reviews
    Hills - Frid
    Beyond The Black - Songs Of Love And Death
    Akhlys - The Dreaming I
    Iron Maiden - The Book Of Souls
    Leaves' Eyes - King Of Kings
    Defect Designer - Ageing Accelerator
    Saturndust - Saturndust
    Amorphis - Under The Red Cloud
    Wederganger - Halfvergaan Ontwaakt
    Violet Cold - Desperate Dreams
    Dead Lord - Heads Held High
    Myrkur - M
    Act Of Defiance - Birth And The Burial
    Fluisteraars - Luwte
    Disturbed - Immortalized
    System Overthrow - System Overthrow
    Pentagram - Curious Volume

    Concertreviews
  • Krisiun, Neocaesar, Obtruncation en Sepiroth
  • The Dillinger Escape Plan en Raketkanon
  • Into The Grave 2015
  • Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2015
  • Wacken Open Air 2015

  • Retro Reviews
    Amorphis - Tales From The Thousand Lakes
    Ahab - The Giant
    Ahab - The Divinity Of Oceans
    Kadavar - Kadavar
    Enraged - It's Your Fear That Feeds Their Power

    Forum
  • nieuw in de platenkast
  • iron maiden v
  • goat
  • baroeg open air 2015:...
  • maryland - netherland...
  • fortarock 2016
  • rock of ages festival...
  • vrouwelijk schoon
  • 21 okt: soen + suppor...
  • 6 nov: keep of kaless...
  • nile + suffocation e....
  • progpower europe 2015
  • whisky
  • into the void 2015
  • voetbaltopic ix

  • Nieuwe Releases
    4 september:
  • (cd) Abominor - Opus: Decay
  • (cd) Amorphis - Under The Red Cloud
  • (cd) Burn The Iris - Ionosphere
  • (cd) Cretus - Dux Mea Lux
  • (cd) Dalkhu - Descend... into Nothingness
  • (cd) Grave Pleasures - Dreamcrash
  • (cd) Iron Maiden - The Book Of Souls
  • (cd) Once Human - The Life I Remember
  • (cd) Polarized - Western Hypnosis
  • (cd) Terrible Old Man - Cosmic Poems
    7 september:
  • (cd) Shabda - Pharmakon/Pharmakos
    9 september:
  • (cd) Angel Of Sodom - Divine Retribution
    11 september:
  • (cd) Bring Me The Horizon - That's The Spirit
  • (cd) Celestial Son - Saturn's Return
  • (cd) I Cried Wolf - Hollow Heart
  • (cd) Implore - Depopulation
  • (cd) Leaves' Eyes - King Of Kings
  • (cd) Luna Soil - Blood Moon
  • (cd) Sabbath Assembly - Sabbath Assembly
  • (cd) Slayer - Repentless
  • (cd) Speedtrap - Straight Shooter

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2015 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.