Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-05-2019

Drudkh - Handful Of Stars
Jaar van release: 2010
Label: Season of Mist
Drudkh - Handful Of Stars
Microcosmos vind ik tot op de dag van vandaag samen met Autumn Aurora het beste album van deze Oekraïense black metalband. De combinatie van rauwe riffs, folky melodieën, avontuurlijke structuren en ambient-achtige sfeermuziek staat ook nu nog als een huis en kwam op die twee platen het beste uit de verf. Ruim een jaar na Microcosmos meldt de band zich alweer met een nieuwe plaat, ditmaal met de vrij toegankelijke titel Handful Of Stars.

Toegankelijk is eigenlijk een treffende beschrijving voor deze nieuwe schijf. Ik moest echt even goed luisteren toen ik de plaat voor het eerst hoorde. Zo kent Downfall Of The Epoch wel een heel catchy tempo (bijna popmuziek) en doen de riffs door de nogal losse speelstijl niet bepaald denken aan de agressieve gitaarpartijen van weleer. Bovendien kent Handful Of Stars een nogal cleane productie, waardoor op sommige momenten het Enslaved-effect ontstaat. Met andere woorden, de ruwe zangpartijen van Thurios passen er niet altijd even goed bij. Was zijn krakende stem op voorgaande albums meestal één van de attracties (doordat de zang vrij diep en galmend ingemixt was), nu is het vanwege het droge en ietwat kale totaalgeluid vaker een storende factor.

Ja, dat is even schrikken, want Drudkh stond toch altijd garant voor kwaliteit. Gelukkig is dat later op de plaat ook wel weer het geval. Twilight Aureole is bijvoorbeeld een fraaie compositie met verslavende riffs, subtiele tempowisselingen en smakelijke roffeltjes. The Day Will Come staat ook vol met dit soort krachtige elementen en hier doet Drudkh waar de band het beste in is, namelijk het scheppen van een oeroude sfeer door middel van interessante wendingen en akoestische accenten, waardoor je al snel wegzakt in de hypnotiserende gelaagdheid.

In vergelijking met Microcosmos is de muziek wel weer een stukje simpeler, maar aangezien de nummers in de basis genoeg fraaie momenten bieden, hoeft dat geen probleem te zijn. Het is alleen zo jammer dat de krachteloze productie de muziek niet dat kenmerkende epische tintje meegeeft. Het spel is goed, de nummers zijn meestal lekker, maar vanwege de vreemd ingemixte zang en het brave geluid blijft deze nieuwe schijf toch wat achter bij de voorganger. Een slechte plaat is Handful Of Stars zeer zeker niet, maar na het vorige meesterwerk ben ik toch een tikje teleurgesteld.

Tracklist
1. Cold Landscapes
2. Downfall Of The Epoch
3. Towards The Light
4. Twilight Aureole
5. The Day Will Come
6. Listening To The Silence

Score: 77 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 15 september 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Drudkh - Handful Of Stars
Reactie van Triad op 16-09-2010 om 14:02u

Best jammer, Microscosmos was werkelijk geniaal.

Drudkh - Handful Of Stars
Reactie van Richard666 op 16-09-2010 om 19:40u

Ik ga hem binnenkort ook eens beluisteren en aangezien ik hun voorgaande platen erg goed vond, ben ik benieuwd wat ik van deze vind.

Drudkh - Handful Of Stars
Reactie van Artorius op 17-09-2010 om 09:50u
Score: 70 / 100

Inderdaad niet eens zo zeer een slecht, maar eerder een teleurstellend album. Het klinkt allemaal zo braaf en simpel, en het drumwerk is echt een aanfluiting. Zonde!

Drudkh - Handful Of Stars
Reactie van Santtu op 17-09-2010 om 16:01u
Score: 85 / 100

Ik waardeer hem toch wat hoger, want het is best een lekker plaatje. Towards the Light heeft een heerlijk depri sfeertje. Je, de productie is best in orde, maar dat mag toch wel?

Drudkh - Handful Of Stars
Reactie van Metalmachine op 22-09-2010 om 10:01u
Score: 75 / 100

ik vind het een goed album, maar kan mij wel vinden in de kritieken. Het album klinkt erg braaf. Eigenlijk krijg ik alleen kippenvel bij het derde nummer towards the light, met name de laatste 2 minuten van het nummer. Ik hoor een beetje de Alcest stijl terug (de cover lijkt er ook op trouwens). Wel een goed album, maar volgende keer graag toch wat meer agressie in de nummers.

Drudkh - Handful Of Stars
Reactie van Fyr op 22-09-2010 om 17:36u
Score: 80 / 100

Melodisch gezien vind ik de plaat allemaal wat minder vergeleken met voorgaande albums. Doch, de heerlijk melancholische sfeer blijft bestaan, zoals alleen Drudkh die kan neerzetten als een blok. Productie klinkt wat mij betreft wel goed; klinkt erg toegankelijk, Thurios's uitzichtloze schreeuw vind ik werkelijk episch en komt goed uit de verf met de wat gewaagde productie.
Al met al, weer een meesterwerk van dit drietal.


Drudkh - Handful Of Stars
Reactie van Een Metalfan op 09-10-2010 om 12:24u

De cover is gemaakt door de zelfde artiest die de cover van het laatste alcest album heeft gemaakt... Ik hoor veel mensen zeggen dat er alcest invloeden zijn in dit album, maar ik hoor ze helemaal niet.100% drudkh. Alleen andere productie, en vooruitgang tussen de albums zoals ze altijd doen... Ik moet echter zeggen dat ik het ook niet zo goed vind als het oude werk. Maar nog steeds erg goed.

Drudkh - Handful Of Stars
Reactie van Luiz op 30-04-2013 om 19:48u

I model. I been modeling since I was 17 years old and I am now 19. about to turn 20 in april. When I first stteard modeling It was alot of scam artist out there that wanted you to pay a fee hundrends and hundrends of dollars . do not pay anyone money to model . But first thing first you have to get a portfolio thats the most important thing. Get head shots and full body shot, glam, beauty etc. what state do you live in i can give you names and numbers of modeling agencies where you can send your portfolios.