Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-12-2017

Krossbreed - 3 Cheers For The Misery
Jaar van release: 2010
Label: Eigen beheer
Krossbreed - 3 Cheers For The Misery
Zeven jaar na de oprichting van Krossbreed zit de band nog altijd zonder platenlabel. Waarom dat zo is, is me een compleet raadsel, want op voorgaande demo’s en EP hebben deze heren laten horen voldoende kwaliteit in huis te hebben. Ze wonnen in 2007 zelfs een plek op het prestigieuze Wacken Open Air festival. Zonder label is het lastig om een album uit te brengen, daarom hebben onze Belgische vrienden het heft in eigen handen genomen.

3 Cheers To The Misery is een bezield werkje geworden dat zich niet makkelijk in hokjes laat duwen. De basis is (moderne) thrash, maar er zijn duidelijk invloeden aanwezig uit death metal, metalcore en heavy metal. De cd pakt je direct bij je strot en laat je pas aan het eind weer los. Het is te danken aan de verschillende elementen uit andere genres dat dit album zo interessant is geworden. De muziek stikt van de gave hooks en tempowisselingen. Het is onmogelijk om je aandacht te veliezen.

Violate had prima op het laatste album van Annihilator kunnen staan. Naast de titelsong zijn ook Fractions en Born In This World erg sterk. Zelf kan ik erg genieten van de mooie gitaarsoli die duidelijk geïnspireerd zijn door klassieke metal. De productie had wel iets strakker mogen zijn en vooral de teksten zijn aan de zwakke kant. Niet elke song is de moeite waard, maar voor een debuut is het een uitstekend album. Drie hoeraatjes voor Krossbreed!

Tracklist:
1. 3 Cheers For The Misery
2. Ashes Of Tomorrow
3. Fractions
4. Violate
5. The End Of Innocence
6. Dead Eyes
7. As The Light Fades
8. Born In This World
9. Masquerade Of Giants
10. Sanctity
11. 26 Scars

Score: 87 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 6 september 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Krossbreed - 3 Cheers For The Misery
Reactie van Bastiaan op 06-09-2010 om 12:59u
Score: 20 / 100

Dit moet wel de slechtste plaat van het jaar zijn. En sorry dat ik het zeg, maar jij hebt echt stront in je oren, want de zang is zóóó vals dat er echt niet fatsoenlijk naar te luisteren valt.... Dat dit op Wacken heeft gestaan.. Onbegrijplijk, om te janken.

Krossbreed - 3 Cheers For The Misery
Reactie van Bastiaan op 06-09-2010 om 13:34u
Score: 20 / 100

P.S. De MySpace-link doet het niet.

Krossbreed - 3 Cheers For The Misery
Reactie van Ruud op 06-09-2010 om 13:48u

He Bastiaan! Binnenkort dus ook een review in de aardschok ;) Je reactie valt me een beetje tegen, omdat we in het verleden vaak gelijkgestemd waren over bepaalde platen (ik denk dan bijvoorbeeld aan Sworn Amongst). Ieder zijn eigen mening natuurlijk en even goede vrienden verder.

Krossbreed - 3 Cheers For The Misery
Reactie van Bastiaan op 06-09-2010 om 16:55u
Score: 20 / 100

Daar heb je inderdaad gelijk in (zoals ook Avatar en Gama Bomb - gave platen! - al heb ik die zelf niets over geschreven). In ieder geval mooi dat jij het wel gaaf vindt. Hoop nog meer reacties te horen op deze plaat, want nu ben ik wel nieuwsgierig geworden wat anderen hier van vinden.

Krossbreed - 3 Cheers For The Misery
Reactie van Bastiaan op 06-09-2010 om 17:06u

Net nog even Sworn Amongst opgezet. Had ik beter niet kunnen doen haha. Echt slecht...

Krossbreed - 3 Cheers For The Misery
Reactie van ryan op 07-09-2010 om 08:17u
Score: 20 / 100

slechtste band van Belgie

Krossbreed - 3 Cheers For The Misery
Reactie van philip op 07-09-2010 om 09:35u
Score: 85 / 100

hier en daar zou de zang iets beter hebben gekunnen. Maar dan spreek ik over 2% van heel de cd en dus een detail. Voor de rest schitterende plaat. Sterk gedaan.

Krossbreed - 3 Cheers For The Misery
Reactie van michel op 12-03-2011 om 01:05u
Score: 100 / 100

KROSSBREED tekend een deal met het Britse label Casket Music voor de rerelease van "3 cheers for the misery".
De eerste release heeft de groep van engineering to mixing allemaal zelf gedaan. Ze hebben daar een zeer mooi resultaat neergezet al waren er hier en daar schoonheidsfoutjes. Casket Music heeft hen de mogelijkheid gegeven om die weg te werken. Daarom zal de rerelease onder de noemer "upgrade 6.66 edition" gereleased worden. Op myspace, facebook, ... zijn de nieuwe versie te beluisteren.

greetz