Pitfest
Enquête

Wie is jouw favoriete toetsenist ooit?

Alex Staropoli
Christian 'Flake' Lorenz
Derek Sherinian
Don Airey
Falk Maria Schlegel
Henrik Klingenberg
Janne Wirman
Jens Johansson
Jon Lord
Jon Oliva
Joost van den Broek
Jordan Rudess
Josh Silver
Keith Emerson
Ken Hensley
Kevin Moore
Mambo Kurt
Martijn Westerholt
Michael Pinnella
Øyvind 'Mustis' Mustaparta
Richard Barbieri
Rick Wakeman
Steinar 'Sverd' Johnsen
Tuomas Holopainen
een andere toetsenist, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    27 april:
  • Edenbridge, Deep Sun, Devilsbridge en Epinikion
  • Headless Hunter, Deadspeak, Ancestral Sin, Deafened to Death en Grofvuil
  • Temple Fang
  • Warkings, Hammer King en Victoriu
  • Willemsfest
  • 28 april:
  • Blasphemy, Wrok en Kerberos
  • FemME IX - Female Metal Event
  • Warkings, Hammer King en Victorius
  • 29 april:
  • Coroners, Gravery en Born Infected
  • Hate en Keep Of Kalessin
  • 30 april:
  • Coroners, Gravery en Malignity
  • Kill The Lights
  • 1 mei:
  • Kill The Lights
  • 2 mei:
  • Dool
  • Edward Reekers - The Liberty Project
  • Kill The Lights
  • 3 mei:
  • Edward Reekers - The Liberty Project
  • Lysistrata en Whorses
  • Tusky en Boskat
Kalender
Vandaag jarig:
  • Ace Frehley (Kiss) - 73
  • Juuso Jalasmäki (Sethian) - 51
  • Mårten Hagström (Meshuggah) - 53
  • Mikko Korsbäck (Insania) - 48
  • Per "PerilOz" Karlsson (Unchained) - 42
  • Pierre Garcia (Midwinter) - 40
  • R.B. "Brögi" Broggi (Messiah) - 58
  • Rob Lumbre (Severed Savior)† - 47
  • Sharlee D'Angelo (Arch Enemy) - 51
  • Tara McLeod (Kittie) - 40
  • Tschibu (Gurd) - 53

Vandaag overleden:
  • Jeroen van Donselaar (Beyond The Pale) - 2022
Review

Picture - Old Dogs New Tricks
Jaar van release: 2010
Label: Marsmountains Records
Picture - Old Dogs New Tricks
Picture is een legendarische Nederlandse hardrockband. Eigenlijk zo'n beetje de eerste waaraan het label 'heavy metal' verbonden werd, met een debuutsingle en een heuse videoclip in de vorm van het eveneens legendarische Bombers, dat verscheen in 1980 op het debuutalbum via het roemruchte Backdoor label.

Daarna werd zanger Ronald van Prooijen opgevolgd door Shmoulik Avigal, die nog met Arjen Lucassen in een Amsterdams rockbandje had gespeeld. Naar mijn mening maakte de band met Avigal haar beste album, Diamond Dreamer, met geweldige songs als Message From Hell en het titelnummer. Daarna raakte ik het spoor een beetje bijster. Zanger Pete Lovell kwam de band versterken ten tijde van het album Eternal Dark uit 1983 maar die samenstelling heeft mij persoonlijk nooit zo kunnen boeien.

Nu is Picture terug, met inmiddels de helft van de originele band (zanger Lovell, bassist Rinus Vreugdenhil en drummer Laurens Bakker) doordat de twee gitaristen van weleer (Jan Bechtum en Rob van Enkhuizen) na de release zijn vervangen door Peter Bourbon (ex-Vengeance) en Gert Nijboer (Highway Chile).

Zonder vooroordeel begon de luisterbeurt in mijn auto en meteen bij het openingsnummer viel mij op dat hier enorm leentjebuur is gespeeld; het nummer heeft sterke overeenkomsten met de contouren van Vengeance's Arabia, heel soms in de melodie maar zeker in de opbouw. Pete Lovell's stem weet me andermaal niet te raken en het geheel klinkt als een goed opgenomen demo (en nee, dat vind ik niet heel positief). Het songmateriaal boeit me niet. Ouderwetse hardrock met moderne invloeden heeft bij weinig bands in hun voordeel gewerkt. Eigenlijk is de ballad Now It's Too Late het beste nummer van de cd, alleen jammer dat de gitaarsolo meer een domper is dan het (voor mij) noodzakelijke hoogtepunt.

Nee, reünies mogen van mij best, en kunnen kwalitatief erg goed zijn, maar deze had voor mij niet zo nodig gehoeven. Ik heb meerdere lovende kritieken gelezen over deze cd, maar ik kan ze met de beste wil van de wereld niet delen dus ik laat het aan de luisteraar over. Wie de band live wil zien kan op 3 oktober naar 013, waar de band het podium opgaat tijdens Mario's Metal Meeting.

Tracklist:
1. Old Dogs New Tricks
2. Blood Out Of A Stone
3. High On Fire
4. Live By The Sword
5. Now It's Too Late
6. Just Incredible
7. Who Can You Trust
8. Opposites Attract
9. Choosing Your Sign
10. A Better Soul
11. Celtic Cross
12. Never In A Million Years

Score: 65 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 5 juli 2010

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van Rien op 05-07-2010 om 18:55u
Score: 10 / 100

Hans

Even een reactie. De gitarist op de Olddogs album is Jan Bechtum en niet Peter Bourbon. Natuurlijk kunnen wij het niet iedereen naar hun zijn krijgen. Dan hadden we nu binnen geweest. Maar we hebben veel positieve reacties over de hele wereld gehad , die van jouw val mij echt tegen. Je moet mij persoonlijk eens vertellen wat Olddogs jouw niet bevalt. Kunnen wij weer ook van leren. je bent nooit te oud om te leren. Maar ik hoop je wel eens tegen te komen. Dan wel positief hoor.
Het is voor ons een feest, kijk naar KIT en HOA 2009 en de beelden op youtube liegen niet.

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van Rien op 05-07-2010 om 19:13u
Score: 100 / 100

Nog even wat vergeten. Eternaldark is de meest verkochte Picture album aller tijden. Grote namen als Hammerfal hebben Eternaldark ook opgenomen. Zie Youtube. Eternaldark is gebruikt voor Videogames , Nou dan doen ze niet als het kut is. Eternaldark is bekent over heel de wereld. Jouw blad ook? OOK jij kan leren wat wij hebben mee gemaakt vanaf 1970. denk daar maar eens aan. Natuurlijk mag je alle schrijven en dat zijn wij ook wel gewend, Maar moet niet persoonlijk worden. Daar heb ik een bloed hekel aan. KUt is kut en goed is goed

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van Eddie2 op 05-07-2010 om 19:26u

Wat is er persoonlijk aan deze review dan? Alleen om bovenstaande reacties ben ik al niet meer geneigd om ouwe honden uberhaupt een kans te geven....

De reviewer laat aan het eind van zijn bevindingen toch duidelijk merken dat hij het uiteindelijk aan de luisteraar overlaat.

De enige die persoonlijk wordt ben jezelf Rien. (en ik dus ook nu.) Ik ken je niet en je muziek ook niet, en dat wil ik graag zo houden...

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van David op 05-07-2010 om 20:26u

Beste Rien, de recensie gaat niet over Eternaldark... En daarnaast, van iemand die al 3 decennia meedraait zou je wel een iets meer volwassen houding mogen verwachten.

BTW, lekkere muziek die nieuwe nummers op MySpace. Vette stijl! Wel een beetje rommelige opnames (voor hedendaagse standaard) en ik zou Pete willen aanraden om aan zijn articulatie te gaan werken

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van Hans op 05-07-2010 om 21:41u
Score: 65 / 100

Beste Rien,
Ik wil even naar jou toe reageren op wat je hebt gezegd hier.
1) Ik heb gezegd dat Bourbon NA de release is toegetreden tot de band; hij was dus niet bij de band tijdens de opnamen
2) Eternal Dark doet mij net veel; dat dit het bekendste en best verkochte album is zal best, maar "Dynasty" van Kiss vind ik ook zeker niet hun beste album.
3) Wat ik mis aan het album? de drive van weleer, het pompeuze en overdonderende , de energie van genoemde nummers. DIE had ik graag gehoord.
4) Ik ben er de persoon niet naar om stroop te smeren als ik dat niet gepast vindt. Dat is zeker niet persoonlijk bedoeld, maar als ik iets niet geweldig vind dan zeg ik dat ook (en dat anderen dat wel doen moeten ze zelf weten). Mar er zullen zeker veel mensen zijn die wél iets met het album kunnen, en dat gun ik iedereen, en jullie als band zéker.

Kortom, ik wens jullie gewoon verrekte veel succes !

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van Johnny op 05-07-2010 om 22:49u

Ik heb in 1980 ook hun debuut gekocht, de produktie was matig, maar we waren trots op het debuut van een vaderlandse hardrock groep. Ook het optreden in die tijd als voorprogramma van Saxon in Nijmegen was uitstekend.
Het daarop volgende album (Heavy metal ears) was ook erg goed en ook de produktie was uitstekend. In dat jaar was ik in Noordwijk en had daar een duits meisje ontmoet en samen zijn we toen naar een optreden van hun gegaan in de hitte, veel een beetje tegen had beter kunnen zwemmen. (hittegolf). Het beste album vond ik ook Diamond Dreamer. Daarna ben ik ze ook uit het oog verloren, ook omdat ze weer een andere zanger hadden (matig). Nu 30 jaar later zit ik niet meer op hun te wachten en ik denk niemand meer. Ik gun ze alle succes, maar ik zal het album niet kopen.

@Rien: je schrijft grote namen als Hammerfal en Enternaldark??? NOOIT VAN GEHOORD.

Achteraf denk ik dat het meer een hype was: DE EERSTE NEDERLANDSE HARDROCK BAND. Terwijl ze ivm opkomende bands als: Saxon, Iron Maiden en Motorhead maar middelmatig waren.

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van JOhnny op 05-07-2010 om 23:03u

@Hans. Ik denk dat je gelijk hebt.
@ Rien nogmaals: Je bent wel erg gefrustreerd als je zulke grove taal gebruikt in je reactie. En Enternaldarks is Picture best verkocht plaat schrijf je, dat zal best wel, maar dat zegt meer over de verkoop van de rest,want ik kan me niet herinneren dat dat album hoog (of uberhaubt) in de album charts terecht is gekomen.

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van iron_dennis op 06-07-2010 om 01:12u

@ Rien: de plaat is kut!

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van iron_dennis op 06-07-2010 om 01:13u

Oh ja, en waarom de plaat niet gewoon: "Oude wijn in nieuwe zakken" genoemd?

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van Henk op 06-07-2010 om 12:15u

Inderdaad wat i s die Rien gefrustreerd zeg, vanaf 1970 bezig en nog voor anderhalf man en een paardenkop spelen. Misschien ook een documentaire opnemen a la Anvil.

Rien is wel erg persoonlijk!!!

MAAR WIE IS DE RIEN DAN WEL??? RINUS VREUGDENHIL???
Zo ja wel een goede bassist (begin jaren 80), daarna waarschijnlijk een gefrustreerde muzikant die droomde van een Iron Maiden achtige carriere maar die gewoon als produktiemedewerker in de fanbriek werkt (ook niets mis mee).

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van Gerard op 06-07-2010 om 12:19u

Ja Picture was ons hoop in bange dagen begin jaren 80 maar niet veel gepresteerd. Toen tientallen betere groepen waarvan er velen wel een goede carriere hebben gemaakt. Bijv. (inderdaad) Iron Maiden, Motorhead, Saxon, enz.

Nee Picture was geen doorzetter.
En ook ik vind Rien wel heel persoonlijk en dreigend.

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van Marc op 06-07-2010 om 14:17u
Score: 85 / 100

Beste, beste mensen,

Erg makkelijk allemaal hoor, om hier op deze manier via het lijntje Picture af te doen als een middelmatige band die niet veel gepresteerd zou hebben.
Je zou als nederlandse band maar hebben neergezet wat deze ouwe rotten in al die jaren voor de nederlandse heavy scene hebben betekend.
Om vervolgens op deze manier, op deze leeftijd, door te gaan dan wel "from scratch" opnieuw te beginnen kan in mijn optiek alleen met respect worden bejegend.

Het zo makkelijk neersabelen van een emotionele reactie van een der oerbandleden vind ik, in deze, dan ook zeer ongepast!

Of deze recentie van Hans als persoonlijk moet worden beschouwd kan overigens alleen door insiders worden beoordeeld, geschreven woorden zijn immers "for the eye of the beholder,maar, mocht het zo zijn dat deze Rien dat inderdaad zo heeft ervaren dan kan ik alleen maar zeggen dat zo een publiekelijk emotionele reactie, weliswaar niet verstandig, wél begrijpelijk is.

Last but not least.... was Picture geen doorzetter... ik denk dat ze bewijzen dat ze dat NU zéker wel zijn.

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van Johnny op 06-07-2010 om 14:58u

Beste Marc,

Je hebt grotendeels gelijk. Ik maakte me vooral kwaad om de vulgaire reactie van Rien. Ik heb als 18 jarige ook hun debuut album gekocht ondanks de slechte produktie omdat ik ook trots was dat we een Nederlandse hardrock band hadden. Maar door de wisselingen en vooral door de betere kwaliteit van andere nieuwe bands heb ik ze niet meer gevolgd. Trouwens de andere Nederlandse band Bodine had wel een goede produktie.

Ik denk dat niet veel mensen meer zitten te wachten op hun albums en dat ze hooguit in café's/clubs nog kunnen schitteren voor een handje vol mensen. Ik gun ze ook alle succes. Ik zelf kan me niet meer permiteren om veel albums te kopen en moet dus een sellectie maken. En deze maand was dat de nieuwe van Ozzy, maar hun albums zitten daar niet bij.

Ik heb van veel groepen de elpee's vervangen door cd's (oa AC/DC, Deep Purple, Black Sabbath en Motorhead). Maar de albums van Picture hebben achteraf niet veel indruk gemaakt en zijn geen klassiekers.

Kortom het Anvil syndroom.

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van Eddie2 op 06-07-2010 om 17:03u

In dit geval heeft mijheer Rien het recht om neergesabeld te worden, oerlid of niet. Dat maakt geen r**t uit. Het enige wat bereikt wordt is het afleiden van waar het werkelijk om gaat. En juist als oerlid kun je toch wel tegen een beetje reviewerkritiek? Daar ben je toch een prof voor?

Blijkbaar niet....

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van Hans op 06-07-2010 om 17:52u
Score: 65 / 100

Mensen.....laat ook Rien in zijn waarde. Hij heeft net zoveel recht om te reageren zoals hem goeddunkt als dat ik had om op deze manier mijn review te schrijven.
Het dient geen enkel doel om hem hier neer te sabelen of veroordelen; iedereen heeft recht op zijn eigen mening.

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van Eddie2 op 06-07-2010 om 23:54u

@Hans. Je hebt gelijk. Ik blijf het kinderachtig vinden maar ik neem m'n woorden terug.

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van michel op 07-07-2010 om 00:24u

Vroeger picture gehoord, aardig tot goed, maar geen topper. Draai nu nog steeds de klassiekers, priest, maiden, eerste loudness lp's, ozzy, rainbow etc. Nog een klassieker; three times running van bodine, internationale klasse. Zoiets blijft hangen, picture helaas niet. Nu krijg ik vast een bombrief of erger.

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van David op 07-07-2010 om 08:56u

Met de reactie van Michel (en ook Johnny)kan ik volledig mee instemmen.
Ook bij de vrienden van mij heeft niemand het meer over Picture.
Kortom: geen blijvende indruk gemaakt.
Ze waren een van de velen (achteraf middelmatige) bandjes. Alleen heb ik het gekocht toen omdat het uit Nederland kwam (ondanks de matige produktie.
Rien is gewoon gefrustreerd omdat hij het niet gemaatk heeft in 40 jaar.
Maar troost hij is niet de enige.
Man, treed in het weekend op in de kroeg en vermaak daar de mensen en droom ondertussen dat je in de Ahoy staat.


Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van David op 07-07-2010 om 08:59u

Vergeten!! Nu iets positiefs: Rinus Vreugdenhill en de bandleden waren goede muzikanten (ere wie ere toekomt) en een goed live optreden konden ze ook goed neerzetten.

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van Barend op 15-04-2011 om 11:04u
Score: 42 / 100

Picture is tegenwoordig gewoon een zielig zootje

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van Marco op 13-02-2016 om 14:38u
Score: 82 / 100

Een goed album hun beste na diamond dreamer een geweldige band die veel pech heeft gehad.ze klinken beter en harder dan iron mailden.jammer geen shmoulik die zingt beter.Jan bechtum is een geweldige componist en gitarist zonder hem is picture niet veel waard.beste nummer is chosin y our sign

Picture - Old Dogs New Tricks
Reactie van Marco op 13-02-2016 om 14:38u
Score: 82 / 100

Een goed album hun beste na diamond dreamer een geweldige band die veel pech heeft gehad.ze klinken beter en harder dan iron mailden.jammer geen shmoulik die zingt beter.Jan bechtum is een geweldige componist en gitarist zonder hem is picture niet veel waard.beste nummer is chosin y our sign

Zoeken
    26 april:
  • Accept - Humanoid
  • Acod - Versets Noirs
  • Baron - Beneath The Blazing Abyss
  • Darkness - Blood On Canvas
  • Deicide - Banished By Sin
  • Dolmen Gate - Gateway To Eternity
  • Fluisteraars - Manifestaties Van De Ontworteling
  • 29 april:
  • Kawir - Kydoimos
  • 1 mei:
  • Mons Veneris - Ascent Into Draconian Abyss
  • 3 mei:
  • Ancst - Culture Of Brutality
  • Crawl - Altar Of Disgust
  • Deliria - Phantasm
  • Feuerschwanz - Warriors
  • Mooch - Visions
  • Ossilegium - The Gods Below
  • The Last Element - Act I: Find Me In The Shadows
  • Vesseles - I Am A Demon
  • Wolves Don't Sleep - Fears & Fractures
Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.