Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-08-2019

Slash - Slash
Jaar van release: 2010
Label: Roadrunner Records

Slash - Slash

Hij is die gitarist met een hoed op zijn donkere krullen, sigaret in de hoek van zijn mond en de hals van zijn Les Paul recht de lucht in; het beeld dat de meeste mensen van Slash hebben is iconisch in de rockmuziek.

De gitarist verwierf grote bekendheid met Guns N’ Roses, probeerde het daarna eventjes met zijn eigen Slash’s Snakepit en vervolgens met Velvet Revolver, dat nog steeds bestaat, maar in de queeste naar een nieuwe zanger al lange tijd inactief is. Slash is het eerste soloalbum van de markante gitarist.

Verwacht van Slash’ solodebuut geen instrumentale aangelegenheid. Voor deze plaat heeft de gitarist een hele kluit aan bevriende muzikanten gecharterd. Sommigen hiervan zijn ronduit legendarisch, anderen zijn populaire hedendaagse musici. De enige muzikant die wellicht niet direct een belletje doet rinkelen is Rocco DeLuca, het brein achter de in Europa vrij onbekende indie rockformatie Rocco DeLuca And The Burden.

Opvallend is dat Slash, mijns inziens een van de beste rockgitaristen aller tijden, niet voortdurend in de schijnwerper staat op zijn eigen feestje. Hij laat die eer vaak aan zijn sterrenensemble en treedt slechts sporadisch uit de schaduw met een solo, die vaak ook nog eens heel ingetogen zijn. Watch This, met Dave Grohl en Duff McKagan, is het enige instrumentale nummer, waar overigens wel lekker in gevlamd wordt. Het nummer met de meeste pit is echter Doctor Alibi met Lemmy Kilmister (hoe kan het ook anders) van Motörhead op zang. De snelle riffs in combinatie met de rauwe vocalen zorgen voor een heerlijk vuige rocksong. Ook op Nothing To Say schiet Slash nog een keer lekker uit zijn slof met snel gitaarwerk.

Verder zijn het vooral rustige, lekker in het gehoor liggende rocknummers die dit debuut vullen. Nergens een zwak moment, maar ook geen geweldige uitschieters. Daarom is deze schijf er niet een die je maandelijks een keer uit de kast trekt, maar wel een lekker tussendoortje voor af en toe.

Ps. Van de vijf muzikanten die de Guns N' Roses-klassieker Appetite For Destruction opnamen is er één niet op dit album (of bonustracks) te horen. Eén keer raden wie dat is…

Tracklist:
1. Ghost (met Ian Astbury, Izzy Stradlin)
2. Crucify The Dead (Ozzy Osbourne)
3. Beautiful Dangerous (Fergie)
4. Back From Cali (Myles Kennedy)
5. Promise (Chris Cornell)
6. By The Sword (Andrew Stockdale)
7. Gotten (Adam Levine)
8. Doctor Alibi (Lemmy)
9. Watch This (Dave Grohl, Duff McKagan)
10. I Hold On (Kid Rock)
11. Nothing To Say (M. Shadows)
12. Starlight (Myles Kennedy)
13. Saint Is A Sinner Too (Rocco DeLuca)
14. We’re All Gonna Die (Iggy Pop)

Score: 79 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 2 april 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Slash - Slash
Reactie van Slashfan op 02-04-2010 om 18:00u
Score: 90 / 100

geen uitschieters nee, maar wel een verdomd lekkere cd!!

Slash - Slash
Reactie van youri op 02-04-2010 om 18:15u
Score: 80 / 100

axl rose xd

leuke cd om is lekker op te zette als je nisk anders heb

Slash - Slash
Reactie van Robbie op 03-04-2010 om 00:06u

Toen ik de titel las, dacht ik meteen dat ik hem zou overslaan.

Pas toen ik las dat Slash niet constant in de schijnwerpers staat, maar de rest ook laat vlammen, wekte het me interesse.
Dit schijfje zal ik zeker eens proberen.

Slash - Slash
Reactie van Old Mhb op 03-04-2010 om 12:49u
Score: 80 / 100

De australische versie heeft 2 bonusnummers, nl:

15.Chains and Shackles (feat. Nick Oliveri)
16.Paradise City (feat. Cypress Hill & Fergie)

Slash - Slash
Reactie van Bastiaan op 04-04-2010 om 01:09u
Score: 85 / 100

Nothing To Say en het instrumentale Watch This vind ik wel uitschieters. En Beautiful Dangerous is ook fantastisch, Fergie komt verrassend sterk uit de hoek. De vraag die blijft hangen is: Waarom doet ze dit niet vaker?

Slash - Slash
Reactie van Richard666 op 04-04-2010 om 10:38u
Score: 65 / 100

De UK versie heeft de volgende bonus tracks:
15. Mother Maria (feat. Beth Hart)
16. Sahara (feat. Inaba Koshi)
17. Paradise City (feat. Fergie & Cypress Hill)
Dit is inderdaad nog een best vermakelijke cd, dit had ik niet verwacht.

Slash - Slash
Reactie van Een Metalfan op 06-04-2010 om 00:32u

Ik moet eerlijk zeggen, als ik naar die gast bedragen kijk heb ik geen trek meer in de plaat.

Slash - Slash
Reactie van Filip666 op 06-04-2010 om 12:38u

@ Metalfan, een zeer bekrompen reaktie.

Dat je het niet goed vind ok, maar luister tenminste even.

Slash - Slash
Reactie van Joop Agema op 07-04-2010 om 11:51u
Score: 100 / 100

KIPPEVEL!!!!

wat een ongeloofelijke cd met veel afwisselende nummers, dit was wat ik al jaren zocht, een cd zonder nummers waar je het verschil niet tussen kan vinden.

de cd is briljant en perfect. logisch dat het geen GnR is, hij wil die stijl juist ontwijken.

kippevel.. kippevel.. kippevel.. kippevel.......

Slash - Slash
Reactie van Snof op 07-04-2010 om 22:39u
Score: 99 / 100

De "Deluxe Edition" heeft de volgende bonus tracks:
15 - Baby Can't Drive feat. Alice Cooper & Nicole Scherzinger (Brazilian Bonus Track)
16 - Chains and Shackles feat. Nick Oliveri (Australian Bonus Track)
17 - Mother Maria feat. Beth Hart (iTunes Bonus Track)
18 - Sahara feat. Koshi Inaba (Japanese Bonus Track)
19 - Paradise City feat. Fergie & Cypress Hill (Brazilian Bonus Track)
20 - Beautiful Dangerous Instrumental (Djs For Fun Bonus Track)
21 - Guitar Hero Instrumental (Djs For Fun Bonus Track)

Slash - Slash
Reactie van Snof op 07-04-2010 om 22:47u
Score: 99 / 100

Mijn top 3 is:
1. 02 - Crucify the Dead feat. Ozzy Osbourne
2. 05 - Promise feat. Chris Cornell
3. 09 - Watch this Dave feat. Dave Grohl and Duff Mckagan

The "A loaded gun jammed by a rose" is the most powerful line in "Crucify the Dead ".
Masterpiece!!!

Slash - Slash
Reactie van ikke op 10-04-2010 om 00:27u
Score: 80 / 100

leuk.

Slash - Slash
Reactie van Bastiaan op 10-04-2010 om 16:14u
Score: 85 / 100

@ Een Metalfan.

Als jij naar de gastbijdragen kijkt heb je geen trek meer?
Osbourne, Lemmy, Iggy, Grohl, Astbury? Erg benieuwd welke muziek jij thuis draait.

Slash - Slash
Reactie van Erik op 21-04-2010 om 17:08u
Score: 75 / 100

Leuke plaat, lijkt een beetje of je naar een verzamelalbum zit te luisteren.
Mist daardoor wel het bandgevoel.

Slash - Slash
Reactie van hans op 22-04-2010 om 17:23u
Score: 80 / 100

sterk rock album
leuk concept ook

ik heb de versie met als bonustrack: Baby Can't Drive met Alice Cooper & Nicole Scherzinger van de pussycat dolls
als ik dat nummer hoor vraag ik me af waarom nicole toch geen carrière begint als rockzangeres

Baby Can't Drive is dan ook mijn favoriete song op deze plaat
ook de rest is zeken niet slecht

Slash - Slash
Reactie van enchant op 27-04-2010 om 11:59u
Score: 80 / 100

Leuke cd voor in de wagen. Misschien is niet ieder nummer even sterk, maar ik heb de laatste jaren al veel slechtere cd's gehoord..
Jammer dat ik de versie zonder bonustracks heb...