Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Top 10 van 2014

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat is de gaafste band uit de line-up van Paaspop 2015?

    Blues Pills
    Jex Thoth
    John Coffey
    Lacuna Coil
    Peter Pan Speedrock
    Rival Sons
    Saxon
    Shaking Godspeed
    Sick Of It All
    The Gentle Storm
    Therapy?
    Truckfighters
    Vanderbuyst
    Within Temptation
    een van de vele andere acts

    [ Uitslag | EnquÍtes ]

    Concertagenda
    27 maart:
  • Cowboys From Hell
  • Damian Wilson
  • Delain en Drunken Dreams
  • Devin Townsend Project, Periphery en Shining
  • Ensiferum en Omnium Gatherum
  • Night Demon en Roadkill
  • Red Vultures en Curly Ice
  • Up The Irons, Lord Volture, Evolvent en Aventyr
  • Within Temptation
    28 maart:
  • Danko Jones en The Admiral Sir Cloudesley Shovell
  • Delain en Xandria
  • Ethereal, Illusionless en Timeless Hour
  • Gingerpig, Orange Maplewood en Deaf Charley
  • Tattoo, Body Art en Street Art Conventie
  • The Gentle Storm, Arena en Sylvium
  • The Midnight Ghost Train en Moosedriver
  • The Royal, For I Am King en Ashes Of Many
  • Within Temptation
    29 maart:
  • Kingdom Of Giants en Burning Down Alaska
  • Lord Volture, Aventyr en Evolvent
  • Tattoo, Body Art en Street Art Conventie
  • The Royal, For I Am King, My Aim en Ashes Of Many
    31 maart:
  • Sleeping With Sirens en Pierce The Veil
    1 april:
  • Hatebreed
    2 april:
  • Majesty, Blood Bound en Evil Invaders
  • Night Demon, Absolva en Air Raid

  • Over ťťn maand
    Geen concerten bekend voor 27-04-2015.

    Kalender
    Vandaag jarig:
  • Greg Puciato (The Dillinger Escape Plan) - 35
  • JŲrg Michael (Stratovarius) - 52
  • Marcus Riewaldt (Suidakra) - 37
  • Rafael Diaz (Barůn Rojo) - 38

    Vandaag overleden:
  • Peter "Pete" Wells (Rose Tattoo) - 2006

  • Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship

    Jaar van release: 2010
    Label: Maddening Media

    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship

    Carach Angren weet vooral met hun liveshow de aandacht te trekken. Het in 2008 verschenen Lammendam kreeg al een hoop positieve recensies en dat zal met de nieuwe plaat Death Came Through A Phantom Ship niet veel anders zijn, want om maar meteen met de deur in huis te vallen: dit is een heerlijke plaat.

    Opener Electronic Voice Phenomena gunt ons nog even wat rust. Alhoewel, rust... Er wordt een soort van Hellraiser-achtige sfeer neergezet die na een kleine minuut overgaat in Sighting Is A Portent Of Doom. Je wordt gelijk voor je smoel geslagen door symfonische black metal met een lekker snel roffelende kick op de achtergrond.

    Gedurende deze plaat wordt bombast en rust heerlijk afgewisseld. Wegens het orkestrale, sferische, epische, ja zelfs opera-achtige karakter van deze langspeler zou menig nummer niet misstaan op de soundtrack van een nieuwe Rob Zombie film.

    Onderwerp van deze cd is de Vliegende Hollander, het schip dat kapitein Willem van der Decken in 1676 regelrecht een storm in gestuurd zou hebben bij Kaap de Goede Hoop. Hij overleeft door een pact met de duivel te sluiten met de gevleugelde uitspraak "Ik zal vaeren al is het tot in de eeuwigheid". Deze zin wordt ook aangehaald in het zesde nummer: "Wij zullen varen, al betekent het mijn dood".

    Bij symfonische black ontkom je natuurlijk niet aan een Dimmu Borgir referentie, maar dit klinkt gelukkig een stuk minder gelikt. Op het gevaar af dat ik nu alle Dimmu Borgir-fans tegen me in het harnas jaag, is Death Came Through A Phantom Ship feller en complexer. Alleen al om mijn ongelijk te bewijzen zouden die fans deze plaat eens moeten luisteren.

    De naar de doorgang in het noordwesten van Mordor (Lord Of The Rings) genaamde band heeft productiegewijs alles ook pico bello op orde. De strijkpartijen en keyboards liggen voorin in de mix en de drums en gitaren zijn wat verder naar achter gedrukt. Maar dit past perfect bij de agressieve verstaanbare grunts. Carach Angren zet zijn ijzeren kaken als een dolle pitbull in je gehoor en laat niet los. Pak ze ergens op de Europese tour met Dark Funeral of gewoon bij uw favoriete cd-winkel.

    Tracklist
    1. Electronic Voice Phenomena
    2. The Sighting Is A Portent Of Doom
    3. And The Consequence Macabre
    4. Van Der Decken's Triumph
    5. Bloodstains On The Captain's Log
    6. Al Betekent Het Mijn Dood
    7. Departure Towards A Nautical Curse
    8. The Course Of A Spectral Ship
    9. The Shining Was A Portent Of Gloom

    Score: 89 / 100

    Reviewer: Wouter
    Toegevoegd: 8 maart 2010

    Meer Carach Angren:

  • OfficiŽle Carach Angren website
  • http://www.myspace.com/carachangren

    Zoek op Carach Angren cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door EricMaiden op 2010-03-08 13:28:32
    Score: 93 / 100


    Echt een geweldige plaat!

    Ga in Hedon het album maar even bemachtigen.
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door Deneth op 2010-03-08 14:24:11
    Score: 96 / 100


    Heerlijke plaat! Het is dan nog maar maart, maar het ziet er wel naar uit dat dit voor mij jaarlijstmateriaal wordt. Lammendam was al een beestachtig goede plaat, maar die wordt hier nog even met een paar flinke stappen overtroffen.
    Halen, dus.
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door Rein op 2010-03-08 14:33:43
    Score: 95 / 100


    Helemaal eens met de recensie. Alles lijkt hier te kloppen en het is een plaat die je keer op keer kunt blijven draaien (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de plaat van Ov Hell...saaaaaiiii).

    Het wachten meer dan waard !!
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door youri op 2010-03-08 17:10:28
    Score: 85 / 100


    gij zult verzuipe in bloed xd
    egt vet gewoon
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door Erik op 2010-03-08 17:38:12
    Score: 90 / 100


    Meesterwerk!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door Jim op 2010-03-09 21:35:36
    Score: 80 / 100


    Oei! Dit is een hele gave plaat van Nederlandse bodem! Mooi hoor!
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door Henk op 2010-03-10 17:48:22
    Score: 90 / 100


    Superplaat en gave band,
    Ben benieuwd hoe het live klinkt volgende week
    Mooi verhaal ook
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door Een Metalfan op 2010-03-11 17:59:21



    wat een geweldige band
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door robin op 2010-03-13 11:24:34
    Score: 92 / 100


    eerst dacht ik dat het weer eens de gulle nederlandse aardschok was die veel punten geeft voor bands van eigen bodem,maar ik moet mijn mening herzien das inderdaad een juweel van een plaat
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door erik op 2010-04-04 22:10:34
    Score: 90 / 100


    ja eindelijk is nederland weer een geweldige blackmetal band rijker.
    veel beter dan het toenmalige liar of golgotha
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door joeri op 2010-04-14 21:19:04
    Score: 90 / 100


    ik kan gewoon niet anders dan me bij iedereen aansluiten hier
    dit is echt een heel sterk album en nog van nederlandse bodem ook
    ik hoop de band een keer live te kunnen zien
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door TheSuicideAgonist op 2012-03-05 18:12:35
    Score: 97 / 100


    Deze plaat is super, geweldig & episch in 1x luisteren ..

    echt een aanrader voor symphonic black metalheads.

    Reageer op: Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Actie
  • Raven

  • Interviews
  • The Agonist
  • Moonspell
  • Nightwish
  • The Gentle Storm
  • The Neal Morse Band
  • Evil Invaders
  • Venom
  • Sleeping Romance
  • Bleeding Gods
  • Enslaved

  • Nieuwste reviews
    Gus G - I Am The Fire
    Acid King - Middle Of Nowhere, Centre Of Everywhere
    Blut Aus Nord / P.H.O.B.O.S. - Triunity
    Pyramaze - Disciples Of The Sun
    Garden Of Worm - Idle Stones
    Nightwish - Endless Forms Most Beautiful
    Pet The Preacher - The Cave & The Sunlight
    Mansion - Uncreation EP
    The Monolith Deathcult - Bloodcvlts
    Neolith - Izi.Im.Kurni-Ki
    The Answer - Raise A Little Hell
    Hate - Crusade: Zero
    The Midnight Ghost Train - Cold Was The Ground
    Stick To Your Guns - Disobedient
    The Gentle Storm - The Diary
    Saxon - The Saxon Chronicles (re-release)
    Xaemora - Kingdom Venom I

    Concertreviews
  • Sleeping Romance, Sin7sinS en La-Ventura
  • The Agonist, Ferium en Selfmachine
  • Steel Panther, Like A Storm en The Lounge Kittens
  • Soen en LizZard
  • Izegrim, Ethereal en Ecocide

  • Retro Reviews
    Led Zeppelin - Physical Graffiti
    Deftones - White Pony
    Enslaved - Eld
    Enslaved - Mardraum: Beyond The Within
    Merciless - The Awakening

    Forum
  • neerlandsche politiek
  • comerciele r&b/da...
  • devin townsend, 27 ma...
  • dit ramt er op mijn t...
  • doom metal v: friends...
  • 27-2 @ het podium: di...
  • naar welk concert ben...
  • full metal mountain: ...
  • welk boek lees je nu?...
  • very 'eavy festival 2015
  • neurotic deathfest 20...
  • reŁnies en reŁnieplaten
  • the devil's blood
  • immortal
  • 5-4-2015 paastival ex...

  • Nieuwe Releases
    27 maart:
  • (cd) Airstream - Kingdom Of Isolation
  • (cd) Big Business - Battlefields Forever
  • (cd) Damnation Angels - The Valiant Fire
  • (cd) Godsized - Heavy Lies The Crown
  • (cd) Inculter - Persisting Devolution
  • (cd) K-X-P - III Part 1
  • (cd) Mammoth Mammoth - Volume IV - Hammered Again
  • (cd) Messenger - Captain's Loot
  • (cd) Nightwish - Endless Forms Most Beautiful
  • (cd) Pombagira - Flesh Throne Press
  • (cd) Van Halen - Tokyo Dome Live In Concert
  • (cd) Watch Them Fade - Welcome To My Void
  • (cd) We Are Harlot - We Are Harlot
    28 maart:
  • (cd) Asylum Escape - Even If I'm Broken
    30 maart:
  • (cd) Bloodrocuted - Disaster Strikes Back
  • (cd) Gloomball - The Quiet Monster
  • (cd) Infesting Swarm - Desolation Road
  • (cd) MotherīS Finest - Goody 2 Shoes & The Filthy Beasts
  • (cd) Prong - Songs From The Black Hole
  • (cd) Rise of Avernus - Dramatis Personś
  • (cd) Steve Hackett - Wolflight
  • (cd) Temperance - Limitless
  • (cd) Wrathage - Discipline
  • (ep) Predatory Light - MMXIV
    31 maart:
  • (cd) Abhor - Rituale Stramonium
  • (cd) Decayed - Into The Depths Of Hell
  • (cd) Thurisaz - Pulse Of Mourning
  • (cd) Thurisaz - The Pulse Of Mourning
  • (cd) Tristana - Virtual Crime
  • (cd) Viajando - Counting Days
  • (cd) Where Evil Follows - Portable Darkness
    1 april:
  • (cd) SiXforNinE - SiXforNinE
  • (lp) Acid Witch - Midnight Movies

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2015 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.