Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat is de gaafste band uit de line-up van de Eindhoven Metal Meeting 2014?

    Aborted
    Asphyx
    At The Gates
    Blasphemy
    Carach Angren
    Ensiferum
    Holy Moses
    In Solitude
    Morbid Angel
    Primordial
    Thyrfing
    Triptykon
    Unleashed
    Urfaust
    een andere band uit de line-up van dit jaar

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    19 september:
  • Cryptopsy, Disgorge en Jungle Rot
  • Entombed A.D. en Grave
  • Insurrection en Wrecking Crew
  • Monomyth en Shaking Godspeed
    20 september:
  • Alestorm en Brainstorm
  • Axel Rudi Pell en Rebellious Spirit
  • Baroeg Open Air
  • Entombed A.D. en Grave
  • Mind:Soul en Sense vs Sanity
  • Stormrider
  • Vandale
    21 september:
  • Alestorm, Brainstorm en Troldhaugen
    22 september:
  • Cerebral Incubation, Acranius en Dynamite Abortion
    23 september:
  • Rage

  • Over één maand
    19 oktober:
  • Taake, Valkyrja en Noctem

  • Kalender
    Vandaag jarig:
  • Jussi Kulomaa (Masterstroke) - 35
  • Kjell Jacobsen (Chain Collector) - 37
  • Kristofer Lorent (Yyrkoon) - 38
  • Marko Kolehmainen (Masterstroke) - 35
  • Tapio Wilska (Finntroll) - 45

  • Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship

    Jaar van release: 2010
    Label: Maddening Media

    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship

    Carach Angren weet vooral met hun liveshow de aandacht te trekken. Het in 2008 verschenen Lammendam kreeg al een hoop positieve recensies en dat zal met de nieuwe plaat Death Came Through A Phantom Ship niet veel anders zijn, want om maar meteen met de deur in huis te vallen: dit is een heerlijke plaat.

    Opener Electronic Voice Phenomena gunt ons nog even wat rust. Alhoewel, rust... Er wordt een soort van Hellraiser-achtige sfeer neergezet die na een kleine minuut overgaat in Sighting Is A Portent Of Doom. Je wordt gelijk voor je smoel geslagen door symfonische black metal met een lekker snel roffelende kick op de achtergrond.

    Gedurende deze plaat wordt bombast en rust heerlijk afgewisseld. Wegens het orkestrale, sferische, epische, ja zelfs opera-achtige karakter van deze langspeler zou menig nummer niet misstaan op de soundtrack van een nieuwe Rob Zombie film.

    Onderwerp van deze cd is de Vliegende Hollander, het schip dat kapitein Willem van der Decken in 1676 regelrecht een storm in gestuurd zou hebben bij Kaap de Goede Hoop. Hij overleeft door een pact met de duivel te sluiten met de gevleugelde uitspraak "Ik zal vaeren al is het tot in de eeuwigheid". Deze zin wordt ook aangehaald in het zesde nummer: "Wij zullen varen, al betekent het mijn dood".

    Bij symfonische black ontkom je natuurlijk niet aan een Dimmu Borgir referentie, maar dit klinkt gelukkig een stuk minder gelikt. Op het gevaar af dat ik nu alle Dimmu Borgir-fans tegen me in het harnas jaag, is Death Came Through A Phantom Ship feller en complexer. Alleen al om mijn ongelijk te bewijzen zouden die fans deze plaat eens moeten luisteren.

    De naar de doorgang in het noordwesten van Mordor (Lord Of The Rings) genaamde band heeft productiegewijs alles ook pico bello op orde. De strijkpartijen en keyboards liggen voorin in de mix en de drums en gitaren zijn wat verder naar achter gedrukt. Maar dit past perfect bij de agressieve verstaanbare grunts. Carach Angren zet zijn ijzeren kaken als een dolle pitbull in je gehoor en laat niet los. Pak ze ergens op de Europese tour met Dark Funeral of gewoon bij uw favoriete cd-winkel.

    Tracklist
    1. Electronic Voice Phenomena
    2. The Sighting Is A Portent Of Doom
    3. And The Consequence Macabre
    4. Van Der Decken's Triumph
    5. Bloodstains On The Captain's Log
    6. Al Betekent Het Mijn Dood
    7. Departure Towards A Nautical Curse
    8. The Course Of A Spectral Ship
    9. The Shining Was A Portent Of Gloom

    Score: 89 / 100

    Reviewer: Wouter
    Toegevoegd: 8 maart 2010

    Meer Carach Angren:

  • Officiële Carach Angren website
  • http://www.myspace.com/carachangren

    Zoek op Carach Angren cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door EricMaiden op 2010-03-08 13:28:32
    Score: 93 / 100


    Echt een geweldige plaat!

    Ga in Hedon het album maar even bemachtigen.
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door Deneth op 2010-03-08 14:24:11
    Score: 96 / 100


    Heerlijke plaat! Het is dan nog maar maart, maar het ziet er wel naar uit dat dit voor mij jaarlijstmateriaal wordt. Lammendam was al een beestachtig goede plaat, maar die wordt hier nog even met een paar flinke stappen overtroffen.
    Halen, dus.
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door Rein op 2010-03-08 14:33:43
    Score: 95 / 100


    Helemaal eens met de recensie. Alles lijkt hier te kloppen en het is een plaat die je keer op keer kunt blijven draaien (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de plaat van Ov Hell...saaaaaiiii).

    Het wachten meer dan waard !!
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door youri op 2010-03-08 17:10:28
    Score: 85 / 100


    gij zult verzuipe in bloed xd
    egt vet gewoon
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door Erik op 2010-03-08 17:38:12
    Score: 90 / 100


    Meesterwerk!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door Jim op 2010-03-09 21:35:36
    Score: 80 / 100


    Oei! Dit is een hele gave plaat van Nederlandse bodem! Mooi hoor!
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door Henk op 2010-03-10 17:48:22
    Score: 90 / 100


    Superplaat en gave band,
    Ben benieuwd hoe het live klinkt volgende week
    Mooi verhaal ook
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door Een Metalfan op 2010-03-11 17:59:21



    wat een geweldige band
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door robin op 2010-03-13 11:24:34
    Score: 92 / 100


    eerst dacht ik dat het weer eens de gulle nederlandse aardschok was die veel punten geeft voor bands van eigen bodem,maar ik moet mijn mening herzien das inderdaad een juweel van een plaat
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door erik op 2010-04-04 22:10:34
    Score: 90 / 100


    ja eindelijk is nederland weer een geweldige blackmetal band rijker.
    veel beter dan het toenmalige liar of golgotha
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door joeri op 2010-04-14 21:19:04
    Score: 90 / 100


    ik kan gewoon niet anders dan me bij iedereen aansluiten hier
    dit is echt een heel sterk album en nog van nederlandse bodem ook
    ik hoop de band een keer live te kunnen zien
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door TheSuicideAgonist op 2012-03-05 18:12:35
    Score: 97 / 100


    Deze plaat is super, geweldig & episch in 1x luisteren ..

    echt een aanrader voor symphonic black metalheads.

    Reageer op: Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Interviews
  • Myrkur
  • Deathstars
  • Judas Priest
  • Wasted Bullet
  • Vader
  • Brother Firetribe
  • Xandria
  • Gotthard
  • Epica
  • House Of Lords

  • Nieuwste reviews
    Decapitated - Blood Mantra
    Underjord - Sheol
    Polyphia - Muse
    Upon A Burning Body - The World Is My Enemy Now
    Moonland feat. Lenna Kuurmaa - Moonland
    Floor - Oblation
    Tusmørke - Riset Bak Speilet
    Myrkur - Myrkur
    John Garcia - John Garcia
    Guns N' Roses - Appetite For Democracy
    Execration - Morbid Dimensions
    Blues Pills - Blues Pills
    Wovenwar - Wovenwar
    Pallbearer - Foundations Of Burden
    Dark Fortress - Venereal Dawn
    Cannibal Corpse - A Skeletal Domain
    Amberian Dawn - Magic Forest

    Concertreviews
  • Yob en Pallbearer
  • Be Prog! My Friend
  • Stream Of Passion en My Propane
  • Malevolent Creation, Sinister, De Profundis en Ecocide
  • Chelsea Wolfe en Bird On The Wire

  • Retro Reviews
    Damn The Machine - Damn The Machine
    Belphegor - Lucifer Incestus
    Alice Cooper - Trash
    Mayhem - De Mysteriis Dom Sathanas
    Insomnium - In The Halls Of Awaiting

    Forum
  • baroeg open air, za. ...
  • vrouwelijk schoon
  • a-typische metal/rock...
  • schwarz metall / blac...
  • sólstafir
  • dagelijkse hommeles i...
  • new wave of tradition...
  • 26-10: in solitude + ...
  • 28-11: <code> +...
  • patchjassen iii
  • vr. 30 jan - inquisit...
  • roadburn 2015 - 9 t/m...
  • filmpje! wat heb je n...
  • vervoer naar concert ...
  • voetbaltopic ix

  • Nieuwe Releases
    19 september:
  • (cd) Halcyon Way - Conquer
  • (cd) Helldorados - Lessons In Decay
  • (cd) Monomyth - Further
  • (cd) Moonland feat. Lenna Kuurmaa - Moonland
  • (cd) Mr. Big - The Stories We Could Tell
  • (cd) Stryper - Live at the Whisky
  • (cd) Warlord - We Die As One
  • (cd) Work Of Art - Framework
  • (cd) Zodiac - Sonic Child
  • (vinyl) Bodyfarm - The Coming Scourge
    22 september:
  • (cd) Falloch - This Island, Our Funeral
  • (cd) In Search Of Sun - The World Is Yours
  • (cd) Superheaven - Jar
  • (cd) The Tea Party - The Ocean At The End
    25 september:
  • (cd) Amulet - The First

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2014 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.