Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Metalfan.nl on Facebook Facebook
  • Metalfan.nl on Instagram Instagram
  • Twitter Twitter
  • Heavy Metal Tattoo

  • Zoeken


    Poll
    Het derde Ghost-album is wereldwijd een kassucces. Wat is jouw voorlopige indruk van Meliora?

    Weergaloze plaat!
    Bovengemiddeld
    Redelijk, maar geen topper
    Matig, valt behoorlijk tegen
    De muziek is goed, maar de vocalen zijn zwak
    Zeer zwak over de gehele linie
    Ik heb Meliora nog niet beluisterd, maar ben benieuwd
    Ik ga Meliora niet eens beluisteren, want Ghost is kut
    WTF? Waarom deze poll? Dit is geen metal!

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    3 september:
  • Audrey Horne, Dead Lord en Dead City Ruins
  • Coco The Enemy, Dieselburner en Bubbleshot
  • Steelwing en Noctum
    4 september:
  • Audrey Horne, Dead Lord en Dead City Ruins
  • Don Airey en Stormbringer
  • Novelists, Prospect, Combined Fragments en Forgettoforgive
  • Steelwing en Noctum
  • Stream Of Passion en Kingfisher Sky
  • Tankard en Anger Machine
  • Warpath, Icepick en Cornered
    5 september:
  • Disavowed
  • T-Monium festival
  • The Covering en Kiss My Ass
    6 september:
  • End Of Summer Hardcore Fest
  • Powerwolf, Orden Ogan en Xandria
  • Tad Morose en Silent Call

  • Over één maand
    2 oktober:
  • Boysetsfire en Silverstein
  • Christian Mistress
  • Soen, Lizard en The Red Paintings

  • Kalender
    Vandaag jarig:
  • Alberto Rionda (Avalanch) - 43
  • Felix Bohnke (Edguy) - 41
  • Jill Janus (Huntress) - 40
  • Roel van Helden (Powerwolf) - 35
  • Tomas Nilsson (Devian) - 33

  • Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship

    Jaar van release: 2010
    Label: Maddening Media

    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship

    Carach Angren weet vooral met hun liveshow de aandacht te trekken. Het in 2008 verschenen Lammendam kreeg al een hoop positieve recensies en dat zal met de nieuwe plaat Death Came Through A Phantom Ship niet veel anders zijn, want om maar meteen met de deur in huis te vallen: dit is een heerlijke plaat.

    Opener Electronic Voice Phenomena gunt ons nog even wat rust. Alhoewel, rust... Er wordt een soort van Hellraiser-achtige sfeer neergezet die na een kleine minuut overgaat in Sighting Is A Portent Of Doom. Je wordt gelijk voor je smoel geslagen door symfonische black metal met een lekker snel roffelende kick op de achtergrond.

    Gedurende deze plaat wordt bombast en rust heerlijk afgewisseld. Wegens het orkestrale, sferische, epische, ja zelfs opera-achtige karakter van deze langspeler zou menig nummer niet misstaan op de soundtrack van een nieuwe Rob Zombie film.

    Onderwerp van deze cd is de Vliegende Hollander, het schip dat kapitein Willem van der Decken in 1676 regelrecht een storm in gestuurd zou hebben bij Kaap de Goede Hoop. Hij overleeft door een pact met de duivel te sluiten met de gevleugelde uitspraak "Ik zal vaeren al is het tot in de eeuwigheid". Deze zin wordt ook aangehaald in het zesde nummer: "Wij zullen varen, al betekent het mijn dood".

    Bij symfonische black ontkom je natuurlijk niet aan een Dimmu Borgir referentie, maar dit klinkt gelukkig een stuk minder gelikt. Op het gevaar af dat ik nu alle Dimmu Borgir-fans tegen me in het harnas jaag, is Death Came Through A Phantom Ship feller en complexer. Alleen al om mijn ongelijk te bewijzen zouden die fans deze plaat eens moeten luisteren.

    De naar de doorgang in het noordwesten van Mordor (Lord Of The Rings) genaamde band heeft productiegewijs alles ook pico bello op orde. De strijkpartijen en keyboards liggen voorin in de mix en de drums en gitaren zijn wat verder naar achter gedrukt. Maar dit past perfect bij de agressieve verstaanbare grunts. Carach Angren zet zijn ijzeren kaken als een dolle pitbull in je gehoor en laat niet los. Pak ze ergens op de Europese tour met Dark Funeral of gewoon bij uw favoriete cd-winkel.

    Tracklist
    1. Electronic Voice Phenomena
    2. The Sighting Is A Portent Of Doom
    3. And The Consequence Macabre
    4. Van Der Decken's Triumph
    5. Bloodstains On The Captain's Log
    6. Al Betekent Het Mijn Dood
    7. Departure Towards A Nautical Curse
    8. The Course Of A Spectral Ship
    9. The Shining Was A Portent Of Gloom

    Score: 89 / 100

    Reviewer: Wouter
    Toegevoegd: 8 maart 2010

    Meer Carach Angren:

  • Officiële Carach Angren website
  • http://www.myspace.com/carachangren

    Zoek op Carach Angren cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door EricMaiden op 2010-03-08 13:28:32
    Score: 93 / 100


    Echt een geweldige plaat!

    Ga in Hedon het album maar even bemachtigen.
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door Deneth op 2010-03-08 14:24:11
    Score: 96 / 100


    Heerlijke plaat! Het is dan nog maar maart, maar het ziet er wel naar uit dat dit voor mij jaarlijstmateriaal wordt. Lammendam was al een beestachtig goede plaat, maar die wordt hier nog even met een paar flinke stappen overtroffen.
    Halen, dus.
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door Rein op 2010-03-08 14:33:43
    Score: 95 / 100


    Helemaal eens met de recensie. Alles lijkt hier te kloppen en het is een plaat die je keer op keer kunt blijven draaien (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de plaat van Ov Hell...saaaaaiiii).

    Het wachten meer dan waard !!
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door youri op 2010-03-08 17:10:28
    Score: 85 / 100


    gij zult verzuipe in bloed xd
    egt vet gewoon
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door Erik op 2010-03-08 17:38:12
    Score: 90 / 100


    Meesterwerk!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door Jim op 2010-03-09 21:35:36
    Score: 80 / 100


    Oei! Dit is een hele gave plaat van Nederlandse bodem! Mooi hoor!
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door Henk op 2010-03-10 17:48:22
    Score: 90 / 100


    Superplaat en gave band,
    Ben benieuwd hoe het live klinkt volgende week
    Mooi verhaal ook
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door Een Metalfan op 2010-03-11 17:59:21



    wat een geweldige band
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door robin op 2010-03-13 11:24:34
    Score: 92 / 100


    eerst dacht ik dat het weer eens de gulle nederlandse aardschok was die veel punten geeft voor bands van eigen bodem,maar ik moet mijn mening herzien das inderdaad een juweel van een plaat
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door erik op 2010-04-04 22:10:34
    Score: 90 / 100


    ja eindelijk is nederland weer een geweldige blackmetal band rijker.
    veel beter dan het toenmalige liar of golgotha
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door joeri op 2010-04-14 21:19:04
    Score: 90 / 100


    ik kan gewoon niet anders dan me bij iedereen aansluiten hier
    dit is echt een heel sterk album en nog van nederlandse bodem ook
    ik hoop de band een keer live te kunnen zien
    Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship
    Geplaatst door TheSuicideAgonist op 2012-03-05 18:12:35
    Score: 97 / 100


    Deze plaat is super, geweldig & episch in 1x luisteren ..

    echt een aanrader voor symphonic black metalheads.

    Reageer op: Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Acties
  • Seventh Sin
  • Solarfall
  • Iron Maiden

  • Interviews
  • Nile
  • Ghost
  • Epic Metal Fest
  • Alcatraz Metal Festival
  • Kataklysm
  • Krisiun
  • Fear Factory
  • Armored Saint
  • Argus
  • Insurrection

  • Nieuwste reviews
    Leaves' Eyes - King Of Kings
    Defect Designer - Ageing Accelerator
    Saturndust - Saturndust
    Amorphis - Under The Red Cloud
    Wederganger - Halfvergaan Ontwaakt
    Violet Cold - Desperate Dreams
    Dead Lord - Heads Held High
    Myrkur - M
    Act Of Defiance - Birth And The Burial
    Fluisteraars - Luwte
    Disturbed - Immortalized
    System Overthrow - System Overthrow
    Pentagram - Curious Volume
    Nile - What Should Not Be Unearthed
    Ahab - The Boats Of The Glen Carrig
    Motörhead - Bad Magic
    Battlecross - Rise To Power

    Concertreviews
  • Krisiun, Neocaesar, Obtruncation en Sepiroth
  • The Dillinger Escape Plan en Raketkanon
  • Into The Grave 2015
  • Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2015
  • Wacken Open Air 2015

  • Retro Reviews
    Ahab - The Giant
    Ahab - The Divinity Of Oceans
    Kadavar - Kadavar
    Enraged - It's Your Fear That Feeds Their Power
    KISS - Dressed To Kill

    Forum
  • vleesch
  • tribulation + 'specia...
  • luisterclubje
  • whisky
  • schwarz metall / blac...
  • motörhead
  • 21 oktober: hetroertz...
  • queensryche
  • welk spel heb je nu w...
  • dit ramt er op mijn t...
  • operation: mindcrime
  • welk spel speel je nu...
  • zaterdag 19-9 nervece...
  • ghost
  • nieuw in de platenkast

  • Nieuwe Releases
    1 september:
  • (cd) Beneath The Storm - Devil's Village
  • (cd) Necromancy - Ancient Wrath
    4 september:
  • (cd) Abominor - Opus: Decay
  • (cd) Amorphis - Under The Red Cloud
  • (cd) Burn The Iris - Ionosphere
  • (cd) Cretus - Dux Mea Lux
  • (cd) Dalkhu - Descend... into Nothingness
  • (cd) Grave Pleasures - Dreamcrash
  • (cd) Iron Maiden - The Book Of Souls
  • (cd) Once Human - The Life I Remember
  • (cd) Polarized - Western Hypnosis
  • (cd) Terrible Old Man - Cosmic Poems
    7 september:
  • (cd) Shabda - Pharmakon/Pharmakos

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2015 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.