Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-07-2019

Aeternam - Disciples Of The Unseen
Jaar van release: 2010
Label: Metal Blade Records
Aeternam - Disciples Of The Unseen
Wat een zonde! Terwijl er zoveel potentiële bands zonder platencontract zitten, heeft Metal Blade, ook wel bekend als één van de meest invloedrijke moderne metallabels, weer wat moois aan de haak geslagen. "Moois" in de meest ironische zin van het woord, want in werkelijkheid is de nieuwe aanwinst van de platengigant, de Canadese Aeternam, vooral tenenkrommend. De infosheet liegt er in de eerste instantie niet om: "Nile meets Behemoth meets Melechesh", kopt deze lustig. Maar zoals we allen weten zijn niet alle infosheets even natuurgetrouw als dat ze lijken en wij zouden willen...

De referenties naar de bands houden enkel in dat Aeternam op het debuut Disciples of the Unseen ook Egyptische en Mesopotamische sfeergeluiden gebruikt. That’s all! Dus mocht u aan de krachtige, technische blastbeats van Nile en de slepende riffs van Belphegor denken, think again. Niets van dit alles hoort u bij Aeternam terug.

Duimendikke, bombastische intro's, tussenstukken en outro’s, die veel te aanwezig zijn en te veel speelduur opeisen zonder nauwelijks iets aan de nummers bij tedragen. Te veel cleane zang die geen indruk maakt. Een net te iel geluid zodat de paar aanwezige knuppels van een fiff makkelijk ontkracht worden. Nee, dit klinkt allemaal niet best. In het kort komt Disciples of the Unseen neer op een Keep of Kalessin-achtige, catchy, melodieuze blackmetal gecombineerd met zweverig gejank, een overkill aan vakantiegeluiden en nietszeggende deathmetal neer. De nummers Goddess of Masr en Through the Eyes of Ea zijn (op de zangstem na) nog wel de moeite, maar dat ligt ook voornamelijk aan het feit dat ze relatief weinig fillers bevat en zanger Achraf een te Belphegor-achtige strot opzet.

Leuk, al die exotische bands, de liefhebbers van metal adviseer ik echter met klem om dit ver van het bed, bad of oren te houden.

Tracklist;
1. Ars Almadel
2. Angel Horned
3. Esoteric Formulae
4. The Coronation of Seth
5. Hamunaptra
6. Iteru
7. Goddess of Masr
8. Ouroboros
9. Circle in Flames
10. Through the Eyes of Ea

Score: 45 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 13 februari 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Aeternam - Disciples Of The Unseen
Reactie van Phalx op 13-02-2010 om 17:14u
Score: 75 / 100

Dit review geeft een te overdreven negatief beeld van deze plaat, hij is zeker wel de moeite waard ! Het klinkt misschien niet zoals Nile, maar qua vocalen vind je toch wel wat Behemoth terug. Ik vind het alleen maar beter dat je niet te veel van andere bands in hun muziek terughoort, een band hoort zijn eigen sound te hebben.

Lana: "Te veel cleane zang die geen indruk maakt."

Dit geld overigens alleen voor de nummers The Coronation of Seth en Iteru. De clean zang komt net dat beetje kracht tekort, maar is zijn geheel zeker niet storend ! En over het algemeen zitten de nummers muzikaal gezien prima in elkaar, met krachtige epische stukken.

Ik vind dat deze band een kans verdient !
Volg Lana's advies niet op. Luister het album, en oordeel zelf

Aeternam - Disciples Of The Unseen
Reactie van Deneth op 14-02-2010 om 23:09u
Score: 75 / 100

Eens met de reactie boven mij: zo verschrikkelijk is deze band nou ook weer niet. Natuurlijk zijn er bands die het allemaal net wat beter doen, maar ik heb deze CD net binnen gehad, en ik moet zeggen, ik zit er best met plezier naar te luisteren.

Wat mij betreft is een 45 absoluut te laag. Maargoed, de plaat is nog jong, ik ben benieuwd wat voor reacties hij krijgt. Wereldschokkend is hij absoluut niet, maar ik kan er goed naar luisteren.

Aeternam - Disciples Of The Unseen
Reactie van Trey op 15-02-2010 om 01:38u
Score: 84 / 100

Ben stomverbaasd over deze negatieve recensie. Kwalitatief en productioneel is deze cd echt niet onvoldoende. Dat deze bombastische plaat misschien niet je smaak is, oké, daar kan ik inkomen. Maar een classificatie als 'een overkill aan vakantiegeluiden' slaat mijns inziens de plank volledig mis. Jammer dat er in de recensie ook geen aandacht is voor het prachtige gitaar(solo)werk. Houd je vooral van trve black metal, dan is dit misschien geen album voor jou. Maar liefhebbers van stevige en meeslepende metal kunnen gerust Aeternam eens proberen.

Aeternam - Disciples Of The Unseen
Reactie van iron_dennis op 17-02-2010 om 12:33u

Prachtige woorden "een overkill aan vakantiegeluiden" en een rechtvaardige score voor dit wanproduct. Bij Metal Blade zijn ze helemaal de weg kwijt geloof ik!

Aeternam - Disciples Of The Unseen
Reactie van Een Metalfan op 17-02-2010 om 15:33u

Iets met vrouwen en geen verstand van metal? :P

Aeternam - Disciples Of The Unseen
Reactie van piggy op 30-04-2012 om 01:08u
Score: 85 / 100

De reviewer heeft er idd niet echt veel verstand van. Ik hoor idd wat van Behemoth, gemengd met wat Melechesh invloeden. En waarom niet, vermits de zanger van Marokkaanse afkomst is.
Goed geluid, goeie muzikanten en een cleane zang die volgens mij voldoende is. Ik vind dit een heel goeie plaat!