Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-07-2019

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Jaar van release: 2009
Label: Universal Records
Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Vier jaar lang was het stil rond Rammstein. Na het teleurstellende Rosenrot besloten de mannen de vlammenwerpers op te bergen en een lange pauze te nemen. De rek was er uit bij de band en daarom moest de batterij weer opgeladen worden. Maar nu is het wachten eindelijk voorbij. Liebe Ist Für Alle Da is de naam van de zesde langspeler van de karakteristieke band en we kunnen concluderen dat Rammstein weer helemaal terug is.

Want laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: Liebe Ist Für Alle Da laat een verpletterende en overdonderende indruk achter. Het is duidelijk te horen dat de pauze Rammstein goed heeft gedaan. Er wordt eindelijk weer met kloten gespeeld. Met passie en enthousiasme. Op creatief vlak is de band weer helemaal de oude. Dat was wel nodig, want bij de laatste twee albums viel een neerwaartse spiraal te constateren. Sommige bands gaan vervolgens een hele andere stijl proberen. Rammstein blijft echter trouw aan hun eigen groteske bombastische geluid. En dat is een opluchting.

Vanzelfsprekend is de tracklist uiterst gevarieerd. De vertrouwde knallende nummers zijn uiteraard weer aanwezig. Waidmanns Heil steekt hier met kop en schouders bovenuit. Het nummer is heerlijk snel, met pompende riffs en een waanzinnige tempowisseling bij het refrein. Ook B********* is een nekkenbreker van formaat. In contrast met deze nummers staan bijvoorbeeld het bizarre en swingende (!) Haifisch en de schitterende ballad Frühling In Paris.

Niet alleen op muzikaal vlak staat Liebe Ist Für Alle Da als een huis, ook tekstueel is het album weer ijzersterk. Till Lindemann staat, naast zijn herkenbare lage stem, bekend om zijn duistere poëtische teksten. En ook nu is daar geen gebrek aan. Het macabere Wiener Blut vertelt het verhaal van horroropa Josef Fritzl op zo’n duistere manier dat je er kippenvel van krijgt. Het grotendeels Engelstalige Pussy lijkt op het eerste gezicht wel erg simpel en vulgair (iets met bratwurst en sauerkraut), maar als je het plaatst in de context waar het over gaat (sekstoerisme) is het weer erg toepasselijk. De bijbehorende videoclip laat ik voor het gemak maar even buiten beschouwing.

De vraag die natuurlijk blijft hangen: hoe verhoudt dit album zich met de eerste drie meesterwerken van Rammstein? Ik zeg dat Liebe Ist Für Alle Da tegen het niveau van Herzelied en Sehnsucht aanzit. Kort gezegd betekent dit zelfs dat ik deze plaat beter vind dan Mutter. En dat is al prestatie van formaat. Rammstein heeft namelijk alle verwachtingen waargemaakt en daarom verdient het ook een torenhoog cijfer. Een meesterwerk. Moge dit over tien jaar een klassieker zijn!

Tracklist:
1. Rammlied
2. Ich Tu Dir Weh
3. Waidmanns Heil
4. Haifisch
5. B*********
6. Frühling In Paris
7. Wiener Blut
8. Pussy
9. Liebe Ist Für Alle Da
10 .Mehr
11. Roter Sand

Score: 93 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 16 oktober 2009

Koop dit album in

Meer Rammstein:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Giel op 16-10-2009 om 11:29u
Score: 90 / 100

Ik ben het me je eens, behalve dat je Rosenrot teleurstellend noemt (het is geen slecht album, maar een typisch "net niet zo goed als..") en dat je Reise, Reise niet opneemt in hun 3 beste werken.
Overigens vind ik Waidmanns Heil fantastisch, maar neig ik toch meer naar Wiener Blut, Haifisch of B*********.

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Smetsar op 16-10-2009 om 11:42u
Score: 90 / 100

Inderdaad weer een topalbum! Topalbum zeg ik u!

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van margrave op 16-10-2009 om 12:21u

punten komen later:)

nu ben ik wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg benieuwd. ga er dit weekend achter. had rammstein wat opgegeven, maar na dit te hebben gelezen dnk ik toch maar weer een kans te geven.

ik hoop dat jullie gelijk hebben :D

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Dennis op 16-10-2009 om 12:23u
Score: 94 / 100

Ben het er helemaal mee eens, blij dat Rammstein weer terug is!!
Ook de bonustracks zijn de moeite meer dan waard!

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van pos op 16-10-2009 om 12:35u
Score: 90 / 100

Ja hoor als vanouds weer op sommige momenten. Heerlijk plaatje

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Old Mhb op 16-10-2009 om 13:12u
Score: 90 / 100

Rosenrot vind ik zeker niet teleurstellend maar ik vind deze zeker NIET beter dan Mutter. De bonus moet ik nog horen maar ik ga hem toch kopen.

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van king_pin op 16-10-2009 om 18:14u
Score: 70 / 100

Deze nieuwe doet me denken aan Mutter, maar overtreft haar zeker NIET.
Beste nummer is 'Ich Tu Dir Weh' maar het merendeel v.d. plaat vind ik nou niet echt heel goed... Frühling In Paris is zelfs een drama, echt een totaal mislukte ballad.
Ik geef m een ruim voldoende maar dat is eigenlijk nog iets te joviaal.

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Amibor op 16-10-2009 om 20:13u

Ik ben benieuwd. Wat mij betreft is Rammstein ook op hun hoogtepunt gedebuteerd, en met elk album steeds net ietsje minder geworden. Herzeleid en Sehnsucht vond ik geweldig, Mutter gewoon goed, maar bij Rosenrot en Reise, reise begon de verveling wel een beetje toe te slaan, afgezien van de uitschieters. De nieuwe gaat dus weer even grondig gecheckt worden.

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Nok op 16-10-2009 om 21:29u
Score: 65 / 100

Ik moet akkoord gaan met king_pin. Ik snap niet waarom deze plaat de hemel in geprezen word. Het is toch echt wel hun zwakste plaat tot nu toe.

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Een Metalfan op 16-10-2009 om 22:23u

popfan.nl?

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Rinus op 16-10-2009 om 22:39u
Score: 81 / 100

Na de 1e luisterbeurt viel ie zwaar tegen, maar inmiddels is het kwartje gevallen.
Prima plaat!

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Eddie2 op 17-10-2009 om 00:04u
Score: 85 / 100

Lekkere plaat. Vorige 2 (Reise en Roserot) vond ik ook best te pruimen, maar heb nu het gevoel dat de Duitsers weer wat peper in hun achterkant van hun lichaam hebben. Teksten zijn weer goed doordacht. En ja, ook bij Pussy dacht ik van WTF, maar even goed gelezen und jawohl het 20 eurocentje viel...

prima plaat

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Arjan op 17-10-2009 om 10:58u
Score: 95 / 100

Wat een goed album!. Alleen opmerkelijk dat ze de 3 beste nummers op de bonus cd hebben geplaatst en niet in het album!! Fuhre Mich en Halt zijn echt strakke nummers en Donaukinder is muzikaal gewoon het sterkste nummer van het hele album!

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Amibor op 17-10-2009 om 13:59u
Score: 85 / 100

Wiener Blut is ook echt een gaaf nummer. Echt een dik album idd, Rammstein lijkt weer ouderwets terug. Het zit wat mij betreft ergens tussen Sehnsucht en Mutter in.

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Een Metalfan op 17-10-2009 om 15:47u
Score: 90 / 100

ik vind dat vergelijken met vorige albums echt nergens over gaan... kijk gewoon naar de plaat op zich! super album! had hem vooruit besteld en was het geld meer dan waard!

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Squidward op 17-10-2009 om 16:55u
Score: 80 / 100

Lekker album.....simpele hardrock/metal met stevige riffs, niet echt complex maar toch gewoon dikke fun!!

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Rein op 17-10-2009 om 16:58u

Ik wacht nog even met een cijfer geven aangezien ik de cd slechts twee keer heb gehoord (met kakelende kids erdoorheen). De eerste indruk is ok. Het viel me meteen op dat de zware arrangementen er een beetje uit zijn en ze voornamelijk drijven op de powervolle muur van gitaar, ritmesessie en de sonore stem van Till. Maar ik denk dat dit inderdaad een prima album is en na meerdere keren luisteren post ik ook nog een weloverwogen cijfer:-)

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Pim op 17-10-2009 om 19:31u
Score: 90 / 100

Rammstein heeft met deze plaat bewezen dat hun muziek nog steeds rockt! Zeker wat betreft nummers een gevarieerdere plaat dan Reise, Reise en Rosenrot. Ik doel dan voornamelijk op de verschillende opbouw van de nummers. De intro's van de de albumtrack, de single Pussy en Halt op dit album zijn echt supervet...en ook hele strakke nummers. Hoe vaker ik hem luister hoe beter ik hem kan waarderen. Goede stukken van nummers blijven mij bij waardoor ik de cd zo weer afluister.
Nu hopelijk nog aan kaarten te kunnen komen voor het optreden 6 december in Gelredome te Arnhem (liefst onder de 100 euro;) ).

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Kees op 17-10-2009 om 21:04u
Score: 30 / 100

beetje jammer....

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van margrave op 17-10-2009 om 23:14u
Score: 80 / 100

vond mutter heel wat beter.

maaaaaaaaaaaaaaaaaaar ondanks de simpele teksten, rockt deze nieuwe wel erg goed.

voor mij is rammstein terug :)

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van k op 18-10-2009 om 11:29u
Score: 75 / 100

Smaken verschillen natuurlijk ! maar mij laat het album 'Mutter' nogsteeds de beste indruk. Mein herz brennt, links, sonne, ich will, mutter...5 van de 6 vond ik sterk. MIsschien verwachtte ik net ietsje te veel van het nieuwe alhbum. Hopelijk spelen ze op hun optreden in Antwerpen ook een deel van de oude nummers.

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Stingray op 18-10-2009 om 14:32u
Score: 9 / 100

Pracht CD. En ook CD2 is ook geweldig. Fuhre Mich, Donaukinder en Liese: GEWELDIG!

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Kees op 19-10-2009 om 11:31u
Score: 20 / 100

Steeds meer jammer.....

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van flake op 19-10-2009 om 14:56u
Score: 55 / 100

degene die dit een goed album vind heeft nog nooit echt goed naar andere albums geluisterd ...
hoeveel nummers wel niet lijken op oude ....
en dan is de muziek ook nog ... soft...
sorry ik ben zelf ook een rammstein fan (ben gewoon kritisch), maar de loop van de teksten en de loop van de muziek t lijkt teveel op elkaar en van andere albums afgeript...
dus als je t mij vraagt kunnen ze beter 6 december oudere nummers spelen want van dit album word ik echt niet blij van...
en wie ook zegt dat dit album beter is dan de vorige geef ik dan ook nog eens ongelijk ..
nogmaals ben dan ook benieuwd naar wat 6 december gaat komen in t gelredome want ik begin langzaam t gevoel te krijgen dat Rammstein t alleen voor t geld aan t doen is... en zo niet waarvoor wel ?!

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van D op 19-10-2009 om 23:35u

Nou daar ben ik het dus absoluut niet mee eens. Alleen voor het geld? Rammstein is gewoon opgegroeid en de muziek is ook een stuk volwassener geworden. Maar ik zou het absoluut niet commercieel noemen, anders hadden ze geen pauze van dik 3 jaar genomen toch? Vind het album wel degelijk beter dan de vorige 2, en is het zo erg dan dat de nummers een beetje op de oudere lijken? dat wil je toch? Ik hoor veel terug van de oude stijl van rammstein, maar om ik heb niet zo iets van: dit heb ik eerder gehoord. Ben zeer blij met het nieuwe album en ik hoop er veel van te horen op 6 december

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Pieter op 20-10-2009 om 09:57u
Score: 95 / 100

Ik als die hard Rammstein fan (en niet, zoals de meesten, sinds hun liedje Feuer Frei! in de film XXX) wist na het beluisteren van het eerste nummer al dat dit album neigde naar de kwaliteit van Herzeleid en Sehnsucht, iets wat ik de laatste twee albums spijtig genoeg heb moeten missen. Na het beluisteren van het volledige album kan ik niet anders dan zeggen dat Rammstein er gewoon terug stáát.

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Bigfoot op 20-10-2009 om 15:05u
Score: 80 / 100

Hoge verwachtingen van het album gehad, toch enigszins teleurgesteld in de tweede CD van de limited edition. Bij Fuhre mich kon ik mijn aandacht er nog wel bij houden, maar de rest vond ik redelijk waardeloos. Daarom richt ik me maar op de eerste CD die erg goed is! Rammlied, Ich Tu Dir Weh, Haifisch en Mehr zijn typisch Rammstein en natuurlijk erg goed. Waidmanns Heil, Wiener BLut en Liebe ist fur alle Da was ik zelfs nog meet tevreden over, zeker Waidmanns Heil, wat een strak nummer is dat!
Pussy is weer zo'n Amerika achtig nummer: wel aardig om te luisteren, maar niet geweldig. Roter Sand was echt waardeloos, irritant gefluit er elke keer tussendoor. Fruhling in Paris was gewoon niet mijn smaak, maar toch wel een aardige poging.
Conclusie: geweldig album!

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Skip op 21-10-2009 om 01:02u
Score: 90 / 100

Ben het helemaal met de review eens. Dit is precies het album dat Rammstein moest maken. Rammstein op z'n best. Ze pakken het weer aan zoals het hoort! Hier heb ik lang op lopen wachten.

Ich Tu Dir Weh is gewoon zo'n heerlijk nummer dat je wel goed MOET vinden :)
Om dat opgevolgd te worden door een knaller als Waidman met (eindelijk) ruiger drumwerk dan voorheen. Geweldig!

Rammstein weet niet voor niets zo'n breed publiek te trekken. Van extreme metalheads tot meer huis-tuin-en-keuken luisteraars. Welke band kan dat nog tegenwoordig, geniaal!

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van ik op 21-10-2009 om 02:32u

had er maar twee dagen de tijd voor eer deze weer bij degene ligt dat nou alweer teveel cd/dvd hebben gejat[eric freewh.]

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Kees op 21-10-2009 om 19:52u
Score: 9 / 100

Mijn eerste indruk was mwah, maar nadat ik m' meerdere keren beluisterd heb kan ik alleen maar zeggen MEHR...
Een fantastisch album. En waarom zoveel kritiek op Reise Reise en Rosenrot. Zag in een pool dat 40% Rosenrot het beste album vindt tot nu toe.

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Rein op 22-10-2009 om 09:46u
Score: 85 / 100

Zo....nu ik inmiddels 10 luisterbeurten verder ben kan ik een echt waarde oordeel geven over deze plaat! En ik denk dat Rammstein een hele beste stap heeft gemaakt met dit album. Is het extreem vernieuwend...nee, vind ik niet. Moet dat dan? Nee, vind ik niet. Rammstein moet wat mij betreft gewoon heerlijk stampende metal maken met gave refreinen. En die zitten er genoeg in: Hailfisch, Ich Tu Dir Weh, Rammlied etc. En de bonus CD vind ik ook prima. Niet alle nummers overigens maar Donaukinder is toch wel erg lekker!! En de productie is weer als vanouds lekker (BOINKKKKK, in your face!)

Ik ben een blij man met deze cd en kijk uit naar 6 december !!

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Laus op 23-10-2009 om 10:31u

en jij hebt wel kaartjes. *snif*
AAAAArgh.

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Paul op 24-10-2009 om 17:58u
Score: 9 / 100

Met "Liebe" heeft Rammstein weer een prima CD afgeleverd. Wat mij betreft overtreft deze CD het nivo van de vorige twee CDs (Rosenrot en Reise Reise). Net als Arjan vind ik het opmerkelijk dat de beste drie nummers op de bonus CD staan, met "Donaukinder" als uitschieter. Als deze bonusnummers "restanten" zijn van de opname-sessies, dan zou ik wel eens wat vaker Rammstein restanten willen horen!

Terugkijkend naar de vorige CDs moet ik bekennen dat ik meer houd van bombastisch-melodieuze nummers als Sonne, Reise Reise, Links 2 3, Mutter en Du Riechts so gut. Ik vind Mutter de beste CD die Rammstein tot nu toe heeft uitgebracht. Aan mij zijn "schreeuwerige" nummers als Stein um stein, Zerstoeren, Mein Teil, B**** en Wiener Blut minder besteed.
De beste nummer van de "Liebe" CD zijn wat mij betreft: Donaukinder, Ich tu dir weh, Waidmanns Heil, Haifisch, Fuehre mich en Halt.

Ik kijk met veel ongeduld uit naar hun optreden in Arnhem in December.

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van EricMaiden op 24-10-2009 om 20:34u
Score: 30 / 100

Wat een {piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiep} album is dit geworden zeg.. Vind alleen Pussy en Ich Tu Dir Weh wel leuk maar daar houd het wel mee op.. Vooral het nummer Fruhling In Paris vind ik echt walgelijk.. Maarjah, dat is mijn mening

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Paul op 24-10-2009 om 22:22u
Score: 90 / 100

Ik had in mijn bovenstaande beoordeling per ongeluk een score van 9/100 ingetypt, in plaats van 90/100.
Toch maar even corrigeren dus.

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van ries66 op 26-10-2009 om 08:41u
Score: 80 / 100

Ik zeg wel eens ; een nummer/album dat je bij de eeste keer luisteren te gek vind gaat sneller vervelen. En een album waar je het als je t voor de eerste keer hoort nog niet helemaal weet wat je er van vinden moet ; zo,n album groeit (althans bij mij) naarmate je het vaker hoort.
Liebe ist fur alle da is typisch zo,n album vind ik.
Vergelijkingen met eerdere albums ..tja ..ik doe dat eigenlijk niet zo erg.
Ik vind dit album volwassener en de "knipogen" nog subtieler , Wiener blut is qua tekst en muziek waanzinnig maar ook früling in paris is mooi (die 2 zinnen van Edith Piaff erin..zalig)
Ik ben benieuwd hoe dit album het "on stage" doet , toch veel luisterliedjes...ben r natuurlijk weer bij op t vlak 6 dec.word de 7e keer dat ik ze zie enne VET word het zoiezo p.s. ben ook wel benieuwd naar de publiekssamenstelling SEE YA THERE !!!

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van speedfreak op 26-10-2009 om 20:44u
Score: 90 / 100

Ja hoor ze kunnen het nog.
Is er iets mooier dan een goed Rammstein album?
In mijn ogen (oren) niet.

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Metalfan Down to Earth op 28-10-2009 om 10:02u
Score: 95 / 100

Megaplaat!! Ik weet niet waar iedereen over zeurt! Het klopt dat niet alle nummers op Rosenrot goed zijn maar er staan toch zeker een aantal goede op! Deze plaat overtreft niet Herzeleid en Mutter maar heeft wel hetzelfde geluid! LONG LIVE METAL!!

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Schaapehh op 28-10-2009 om 17:17u
Score: 87 / 100

Keurig album, beter dan Rosenrot, maar Rosenrot was niet slecht. Dit album snakt weer terug naar de oudere tijden, goeeddddd :)

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Sjra op 31-10-2009 om 21:25u
Score: 95 / 100

Ik heb het album nu een keer of 30 afgespeeld. Morgen gaan we verder. Conclusie: geweldig album!

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van ries66 op 02-11-2009 om 15:39u
Score: 90 / 100

yoo had al n reactie geplaatst maar tis nog n maand...enne...ik heb nog geen slaapplaats of vervoer terug (helmond)
dus PLZZ als ik maar ergens binnen ben die nacht , op de grond is geen probleem haha.....laat hier ff iets achter als je me kunt helpen/iemand weet dan geef ik mn @ddy of 06 nr. wel.
zou kút zijn om op station arnhem buiten te moeten wachten op de eerste trein...{dan heb ik véééél alcohol nodig maar liever niet dus) ben al n ouwetje 43 haha.
greetz ries

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Kimball op 03-11-2009 om 18:40u
Score: 99 / 100

Superplaat,...Rammstein brengt kunst.
Rammstein moet je begrijpen, dan zie je hoe geniaal élke plaat in elkaar zit.

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Kimball op 03-11-2009 om 18:48u
Score: 99 / 100

Superplaat,...Rammstein brengt kunst.
Rammstein moet je begrijpen, dan zie je hoe geniaal élke plaat in elkaar zit.

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Kimball op 03-11-2009 om 18:48u
Score: 99 / 100

Superplaat,...Rammstein brengt kunst.
Rammstein moet je begrijpen, dan zie je hoe geniaal élke plaat in elkaar zit.

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van ries66 op 11-11-2009 om 15:17u
Score: 90 / 100

2 concerten geweest nu ; spanje en portugal.
op youtube staat wat bagger maar r zijn ook al mooie foto,s.
de playlist : 01. Rammlied
02. B********
03. Waidmanns Heil
04. Keine Lust
05. Weisses Fleisch
06. Feuer Frei!
07. Wiener blut
08. Frühling In Paris
09. Ich Tu Dir Weh
10. Liebe Ist Für Alle Da
11. Benzin
12. Links 2 3 4
13. Du Hast
14. Pussy

15. Sonne
16. Haifisch
17. Ich Will

18. Seemann
19. Engel

best ok , vind t alleen jammer dat ze "mehr" en "donaukinder" niet spelen.
ik hoorde geruchten....na deze wereldtour zouden ze er mee stoppen??
hoedanook ik tel af naar 6 dec..

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van flip op 16-11-2009 om 19:22u
Score: 85 / 100

Ik vind dat het album in de album top 3 van Rammstein mag staan (na Sehnsucht en Mutter). Pussy zelf is rotslecht, maar raar genoeg blijft het in je hoofd hangen, net zoals de meeste songs. En dat is wel een pluspunt tov van Rosenrot (hoewel daar Mann gegen Mann op staat, een van m'n favo's!). Frühling in Paris is stukken beter dan pakweg Ohne Dich of Ein lied, en ook de zoveelste ode aan Rammstein (Rammlied) vind ik een goede inluider van het album. In grote lijnen kan ik je gelijk geven, maar het enige waarom het grote publiek in dit album is geïnteresseerd is Pussy, de bijhorende videoclip en de cover van het album.

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van sander op 21-12-2009 om 00:16u
Score: 99 / 100

alleen roter sand valt tegen, na een paar keer luisteren is fruhling in paris wel leuk.
topalbum!
ik heb hem al minstens 25x gedraaid

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Hans op 08-01-2010 om 19:57u
Score: 75 / 100

Ik draai enkel en alleen de bonus cd.

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Kenny op 14-03-2010 om 02:51u
Score: 100 / 100

Rammstein is back and i like it.
Bonus cd is ook gewoon af!!! bv donaukindern,fuhre mich en halt moesten eigenlijk op cd 1 staan en rotersand dan liever weer op de bonus cd omdat ik dit nummer persoonlijk te soft vind.
RAMMSTEIN UBER ALLES

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Jack Wells op 21-03-2010 om 23:22u

Fantastische CD, ik ben in korte tijd helemaal Rammstein gek geworden. Uit het niets nota bene, was fan van the Killers, Muse, Editors, Deus Interpol, Snow Patrol en Simple Minds. Heel andere muziek dus. Ik heb inmiddels in twee maanden tijd, Liebe ist fur alle Da, Reise, Reise, Mutter, Rosenrot en Volkerball aangeschaft. Herzeleid en Sehnsucht komen ook nog in mijn bezit. Dat ik op mijn oude dag (44 jaar) zo'n move naar Rammsteinn kon maken had ik nooit gedacht.
Mijn vrouw en mijn zoon worden wel gek van deze muziek en snappen niet dat ik zo om ben. Oh ja ik zit niet in een midlifecrisis hoor.
Ik ben op mijn oude dag verslaaft geraakt aan Rammstein,.

Jack Wells uit Hellmond

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Een Metalfan op 01-04-2010 om 23:09u
Score: 100 / 100

ik vind het albem gewoon supeRRRRRRRRRRRRR en alle ander albems vind ik ook heel superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr gaaaaaaaaaaaaaaaaaffffff groetjes iedereen op de weereld

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van carlo op 01-05-2010 om 16:32u

TOP ALBUM , samen met Mutter en Reise reise mijn favoriete albums van de heren van Rammstein !!!!!

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Stefan op 17-11-2010 om 01:14u
Score: 95 / 100

Vind het album zeker een hoog cijfer waardig, Alleen al vanwege de geweldige riffs die wederom niet eens heel technisch zijn maar wel heel catchy klinken en dus ook typisch als Rammstein herkenbaar.
Heb het album meerdere keren geluisterd en krijg er nog steeds geen genoeg van. Elk nummer is het luisteren keer op keer nog waard.
Hoogtepunten van het album toch wel ''Fruhling in Paris'' waarop Till echt zijn best doet om te zingen met zijn toch al zware stem en hierin slaagt hij toch zeker en een prachtig nummer is dat geworden. Ook ''Ich tu dir weh'' luistert heerlijk weg en brengt me qua gevoel weer helemaal terug naar herzeleid en sehnsucht. Werk hiertussen is helemaal niet slecht rosenrot en reise reise waren ook top albums en aan het gehele plaatje hebben ze weer een schitterende cd afgeleverd en alweer bewezen dat rammstein nog steeds helemaal in is.

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van karel_clijsters op 02-12-2010 om 10:48u
Score: 99 / 100

beste album ooit!!!!!
ik vin waidmans heil gewoon geniaal...
al 5 jaar hevige fan van rammstein maar dit album overtreft echt alles...
goei zware nummers!
rammstein is back

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Reactie van Jeroen op 06-06-2015 om 20:44u
Score: 60 / 100

Ik vind deze cd eigenlijk niet zo goed, het mist wat de passie en de diepgang van Reise Reise en Rosenrot en ik heb het gevoel dat ze te hard proberen om "hard" en "controversieel" te zijn. Bij de vorige albums kwamen de nummers precies meer uit de buik, waren ze meer spontaan, op deze cd is er te veel over nagedacht en de nummers zijn te gepolijst. Waidmanns Heil, Frühling In Paris en Pussy zijn wel ok. Hoewel dat laatste nummer wat goedkoop is, maar misschien word ik gewoon oud :)