Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-10-2019

Kiss - Sonic Boom
Jaar van release: 2009
Label: Loud & Proud/Roadrunner Record
Kiss - Sonic Boom
Enkele jaren terug verkondigde bassist Gene Simmons dat er geen nieuw Kiss album kwam zolang er geen platenlabel was die het nog aandurft om albums uit te brengen. Gratis de nummers op het internet zetten had de man met de lange tong geen trek in, en cd's werden volgens hem amper nog verkocht. Toch gek, aangezien een nieuwe cd door de vele fans in alle verschillende formaten wordt aangeschaft, en het daarom veel geld in zijn altijd gulzige portemonnee zou brengen. Maar misschien kwam hij er door zijn uitermate slechte solo-plaat Asshole uit 2004 achter dat niet hij maar Paul Stanley de echte muzikale drijfveer achter Kiss is. Stanley's solo-album Live to Win uit 2006 was namelijk wél van acceptabele kwaliteit. Of is het dan toch de samenwerking die tot iets magisch kan leiden?

Helaas, magisch is het niet, maar bedroevend slecht gelukkig ook niet. Zoals de band zelf al aangaf gaat men terug naar de sound van vroeger. Daar is niks mis mee, want de beste albums maakte Kiss in de begindagen. Het geheel valt een beetje tussen de jaren '70 platen en de jaren '80 platen van Kiss. Geen disconummers, godzijdank, maar helaas ook geen krakers als Deuce, Detroit Rock City of God Of Thunder. In plaats daarvan krijgen we degelijke nummers als het aanstekelijke Modern Day Delilah, of het stoere I'm An Animal. Zoals gezegd, echt slecht is het niet, maar ook zeker niet het beste materiaal. Maar alles klinkt (misschien iets te) overduidelijk als Kiss, dus in dat opzicht is het album sowieso wel geslaagd. De gitaarpartijen van Tommy Thayer mogen er overigens ook zijn, maar dat heeft hij live ook wel al bewezen, en ook op de vorige cd Psycho Circus is hij te horen zonder credits ervoor te krijgen.

Thayer en drummer Eric Singer mogen dan op hun instrumenten zeker hun mannetje staan, in respectievelijk All For The Glory en When Lightning Strikes moeten ze de fans overtuigen van hun zangkunsten. Thayer brengt het er behoorlijk van af, met een stem die tussen die van Simmons en Stanley in ligt, maar de keel van Eric Singer klinkt erg iel in het redelijk voorspelbare All For One. Paul Stanley is overigens nog wel altijd goed bij stem, al is met de hedendaagse techniek veel te doen. Toch klinkt hij frisser en gemotiveerder dan op wat platen uit het vorige decennium, en dat tilt de kwaliteit van de nummers toch net iets omhoog. En het lijkt uitwerking te hebben op de stem van Gene, want ook hij klinkt alsof hij er bij de opnames echt zin in had.

Ondanks de spuuglelijke cover valt Sonic Boom eigenlijk nog best mee. Goed, het zijn redelijk dertien-in-een-dozijn Kiss nummers, maar het is nog best een aardige plaat geworden.

Tracklist:
1. Modern Day Delilah
2. Russian Roulette
3. Never Enough
4. Yes I Know (Nobody's Perfect)
5. Stand
6. Hot And Cold
7. All For The Glory
8. Danger Us
9. I'm An Animal
10. When Lightning Strikes
11. Say Yeah

Score: 70 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 6 oktober 2009

Koop dit album in

Meer Kiss:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Kiss - Sonic Boom
Reactie van peetn op 06-10-2009 om 09:35u
Score: 70 / 100

En war doet de fan die al alles van kiss in bezit heeft?..............kopen zeker......?

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Bastiaan op 06-10-2009 om 10:13u
Score: 60 / 100

Zeer matige plaat. Als het niet KISS was geweest had er niemand aandacht aan geschonken. Ik vind de hoes daarentegen wel erg gaaf.

Kiss - Sonic Boom
Reactie van G. op 06-10-2009 om 10:28u
Score: 60 / 100

Ik vind het eveneens een zeer matige plaat en ben verbaasd dat er her en der toch uiterst lovende recensies en reacties te zien zijn. Gelukkig kijkt de bovenstaande reviewer op een meer objectieve manier naar de plaat, in tegenstelling tot de talloze fanboys die alles wat Kiss uitpoept bij voorbaat fantastisch vinden. Als je dan toch per se wat van Kiss wilt kopen, dan beleef je waarschijnlijk meer plezier aan een zak Kiss M&M's dan aan Sonic Boom.

Kiss - Sonic Boom
Reactie van RoyACDC op 06-10-2009 om 11:26u
Score: 60 / 100

Zeer matige plaat.....

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Robster op 06-10-2009 om 12:10u
Score: 89 / 100

Iedereen die KISS een warm hart toedraagt en fan is van de band kan deze plaat niet anders dan gaaf vinden.

Zoals het altijd al geweest is KISS is een love them or hate them band en daar zit niks tussen. Objectief zal het misschien allemaal niet de beste muziek zijn, maar dat is het nooit geweest.

KISS fans kopen die hap... de rest moet hem lekker laten liggen :)

Kiss - Sonic Boom
Reactie van blikkie op 06-10-2009 om 12:51u
Score: 60 / 100

jaren lang kiss fan geweest en eigelijk nog ,maar nee dit boeit me totaal niet,helaas dit heeft niks te maken met destroyer oftewel de jaren 70
lijkt er niet op en dat na 11 jaar ,zeer teleurstellend.

Kiss - Sonic Boom
Reactie van iron_dennis op 06-10-2009 om 13:37u

Wie zit er nu te wachten op een plaat met een oubollig geluid? laten liggen dus!

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Erik op 06-10-2009 om 18:02u
Score: 40 / 100

Zware tegenvaller !
Dit is de meest overbodige plaat van 2009, het geluid van de jaren zeventig zonder de goede songs.
Laten liggen dus !

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Patrick op 06-10-2009 om 20:41u
Score: 80 / 100

Sonic Boom is KISS, dit zonder meer maar daarom ook niet minder!
Laat ik net gisteren nog in de platenwinkel geweest te zijn en wie zag ik als enigste hard rock/metal band overduidelijk in de rekken liggen?
KISS, met hun nieuwste SONIC BOOM. Met bonus cd en dvd.
Mensen, doe niet moeilijk maar aanvaard wat die mensen in al die jaren hebben gebracht! De cd is zondermeer KISS, dus goed als je liefhebber bent.
Ga maar eens naar een concert van hen, hopelijk krijgen we die kans in de lage landen nog.
Een metal en muziek liefhebber van 44 jaar.

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Andre op 06-10-2009 om 21:53u
Score: 55 / 100

Wat klinkt dit oubollig zeg.
Zware tegenvaller !

Kiss - Sonic Boom
Reactie van EricMaiden op 06-10-2009 om 23:46u
Score: 50 / 100

ik vind de plaat echt enorm tegenvallen.. Cover ook overigens.. Zeer jammer

Kiss - Sonic Boom
Reactie van peetn op 07-10-2009 om 11:51u

@ patrick,heb kiss 4 maal live gezien,laatste maal op graspop was beschamend,vals,paul was nog nooit zo miet achtig als dan een totale flop veel kiss fans die ik persoonlijk ken druipten voor tijd af met bijna-depressie.ik moet ze alvast nooit meer zien en wil ze herinneren zoal op kiss alive 2.sorry, no more new kiss for me

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Fred op 07-10-2009 om 13:09u
Score: 95 / 100

I wanted the best, I got the best.
Ok, de cd is misschien niet zo goed als bv een Destroyer,
maar is m.i. zeer goed te pruimen..
Voor mij als ECHTE Kiss fan zeker...
Vind het alleen jammer dat Ace en Peter niet meer bij Kiss zitten..
Maar goed, hoop dat deze formatie nog even voort kant..

KISS FOERVER!!!

Kiss - Sonic Boom
Reactie van margrave op 07-10-2009 om 17:10u
Score: 75 / 100

vindt echt een verschrikkelijke spuuglelijke kotsmisselijke cover.

de inhoud valt vooor mij toch heel goed mee. had et niet beter of slechter verwacht eerlijk gezegt

Kiss - Sonic Boom
Reactie van MUSErules a little bit op 07-10-2009 om 21:08u
Score: 85 / 100

@ Patrick:
Kiss 5 x gezien:
Zwolle ca 84
Tilburg ca 89/90
Utrecht 2x ( te dronken geworden )
Arrow Classic Rock 2008
Kiss jaren 90 vindt ik eigenlijk beter dan jaren 70 = pre " I was Made".
Maar als jij bij Kiss concerten bent geweest dan weet je dat in iedergeval Arrow 2008 een aanfluiting was.Paul Stanley, 57 jaar en heupwiegen als....ach wil niemand hiermee beledigen of toch.... Britney Spears... Album Sonic Boom klinkt rete strak en ligt lekker in het oor op wat mixmiskleunen na...(met die goede dopjes tegenwoordig hoor je alles)
Carnival of Souls is w.m.b. het beste album. Maar ze hebben in ieder geval een album met veel spirit afgeleverd.
Trouwens de Stones... zonder hun reputatie... zou een "blind" demo van hen een platenbaas in vervoering brengen brengen...

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Michel op 08-10-2009 om 12:39u
Score: 95 / 100

De échte fans zitten duidelijk niet op deze site. Sonic Boom is een echt KISS albums zoals de fan die graag heeft. Kitch, bombastisch, simpel van tekst, vette meezingers... Kiss doet op deze plaat waar ze ijzersterk in zijn. En als je niet van Kiss houd... tja... dan is dit niets voor jou.

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Nathan op 08-10-2009 om 20:56u
Score: 40 / 100

De kassa zal ongetwijfeld weer rinkelen voor het viertal, maar dat neemt niet weg dat dit album een flinke tegenvaller is...

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Johnny op 08-10-2009 om 21:42u

De eerste keer dat ik KISS zag was in 1980. Vrienden van mij waren Kiss fan ik kwam eigenlijk voor Iron Maiden. Het was een goed concert, ook Monsters of Rock in Tilburg in 89 en reunie tour 1998 was goed. Ik heb niet veel Kiss albums en zal deze ook wel niet kopen. Inderdaad weten ze zich commercieel goed te verkopen. Terwijl vrienden die eind jaren 70 Kiss fan waren (ik Rainbow) nu allang afgehaakt zijn ben ik nog steeds redelijk fan.
KISS IS EEN GOEDE ROCK GROEP DIE NU OOK WEER KAN SCOREN. IK MAG PAUL STANLEY WEL.

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Rick op 08-10-2009 om 23:29u
Score: 45 / 100

Dit is dus echt slecht!
Als hier de naam Kiss niet op had gestaan had geen hond er naar om gekeken.
Onderzetter van het jaar!

Kiss - Sonic Boom
Reactie van barry op 09-10-2009 om 08:00u
Score: 100 / 100

jullie hebben totaal geen verstand van kiss muziek,hou je lekker bij de metal zoals de site al zegt,ik begrijp al niet wat kiss hier doet maar goed wat verwacht je nou van een paar gasten die een kiss lp hebben en denken dat ze er alles over weten,kritiek is er altyd op kiss,er kan geen positief woord vanaf wat ze ook doen,terwijl er genoeg bandjes zijn die het veel slechter doen,kiss rules for ever

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Fred op 09-10-2009 om 12:50u
Score: 90 / 100

Kiss is en blijft een fantastiche band...
Klaar!!!

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Ernie op 10-10-2009 om 00:53u
Score: 79 / 100

Kiss (still) rulez...

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Rizz op 10-10-2009 om 15:36u
Score: 70 / 100

Ik vind de hoes eigenlijk wel gaaf.
En de muziek rockt gewoon lekker. Ben geen Kiss-fan trouwens, maar was gewoon benieuwd.

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Henk op 10-10-2009 om 17:57u
Score: 90 / 100

Ondanks de twijfelachtige hoes, schuilt er een dijk van een CD onder, wat mij betreft ;één van de betere CD's dit jaar. Geweldige nummers als; Russian Roulette, Say Yeah en When lightning strikes. Mijn advies; Kopen die CD!!!

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Een Metalfan op 11-10-2009 om 15:38u

You Wanted The Best, You've Got The Best,
The Hottest Band In The World...KISS

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Robin op 12-10-2009 om 18:25u
Score: 95 / 100

Kiss makes me proud!

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Bastiaan op 13-10-2009 om 11:55u

@Een Metalfan

You Wanted The Best!? Well, They Didn't Fucking Made It!
So Here's What You Get! From Hollywood: GUNS N ROSES!

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Metalfuel op 13-10-2009 om 14:49u
Score: 85 / 100

Ik vind dat het een prima cd geworden is. Had ik na al die tijd eigenlijk niet meer verwacht. Binnengekomen op 13 in de cd top 100 is natuurlijk helemaal te gek. De meningen zijn zoals verwacht weer verdeeld maar ja ieder zijn eigen smaak. De objectiviteit valt bij een aantal ook wel in twijfel te trekken. Wat een gezeur over die hoes trouwens daar gaat het toch helemaal niet over.

Kiss - Sonic Boom
Reactie van paul op 13-10-2009 om 17:55u
Score: 80 / 100

Vroeger? Nu! Kiss bedankt voor deze VETTE plaat! En dan de hoes? Ik vind hem super! Ik krijg het warm van deze plaat, neem alleen die solos van TOMMEY THAYER wat een gitaarist! Kopen die cd met al dat dat extra ,kiss klassics en dvd kiss live in buenos aires!!!!!

Kiss - Sonic Boom
Reactie van sietse Grind op 14-10-2009 om 18:36u
Score: 85 / 100

dit klinkt nog best wel goed, valt mij tenminste niet af, nu kan dit niet tippen aan et oude maar et klinkt acceptabel!! ben je geen kiss fan , zeik kan ook niet

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Bakema NL op 16-10-2009 om 18:18u
Score: 70 / 100

Gewoon een heerlijke Kiss cd. Blind aangeschaft, want het was wel weer eens tijd zeg voor een nieuwe Kiss, veel te lang geen studiowerk meer verschenen.
Het luistert gewoon lekker weg, geen wereldschokkende dingen, maar oerdegelijk lekker in het gehoor liggende rocksongs van een band die zich aan niks of niemand meer hoeft te bewijzen. Maar wel met gewoon een lekkere plaat komt, zat bands die met troep aan komen zetten, dit is gewoon lekker.

Kiss - Sonic Boom
Reactie van H op 23-10-2009 om 17:10u
Score: 99 / 100

Luisteren jullie maar naar al die bandjes die hun inspiratie bij KISS hebben gehaald. KISS is nog altijd Top of the Bill.

Kiss - Sonic Boom
Reactie van robin op 02-11-2009 om 12:39u
Score: 20 / 100

wat een kutplaat zeg, ben nooit echt weg geweest van dit stelletje janetten

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Arjan op 11-11-2009 om 09:50u
Score: 75 / 100

Ach, als Kissfan hoor je Ace (zuiplap) en Peter (snuiver) ook te adoreren. Wat ben ik blij dat die opgepleurd zijn.
Eric Carr was een goede drummer (heeft langer bij Kiss gezeten dan Peter Criss) en Eric Singer mag er ook best zijn en zit ook al weer een tijdje, zo niet langer bij Kiss dan Peter.

Bruce Kulick was ook goed als gitarist, evenals "ego" Vinnie Vincent en ondanks dat zitten cd's als Lick It Up en Animalize nog regelmatig in mijn cd-speler en vind ik ze dus helemaal niet slecht en klinken albums als Destroyer, Love Gun e.d. juist oudbollig. Vond Alive! ook beter dan Alive II en luister ik graag naar.

Maar goed; over smaak valt te twisten en dat blijkt wel weer uit deze vele reacties.

Kiss doet gewoon waar ze zin in hebben en ik mag hier graag naar luisteren. Gene is gewoon een ashole, belust op sex en geld en Paul is altijd al de artistiekeling in de bang geweest.
Ben blij dat ze anno 2009 nog met een cd durven komen. Eric Singer en Tommie Thayer passen goed in de band. De beste samensteling ooit (jammer dat Eric Carr dood is).
Kiss was voor mij het begin om naar Hardrock en Heavy Metal te gaan luisteren en ondanks dat er betere bands zijn vind ik Kiss gewoon een stukje nostalgie en waan ik mezelf weer 30 jaar jonger.
Naast deze bands was ik ook een hoker en was Normaal (ja, je leest het goed) en Status Quo voor mij een reden om naar gitaarmuziek en later naar Metal te gaan luisteren. Ook zij klinken anno 2009 behoorlijk gedateerd.

AC/DC dit jaar gezien, Iron Maiden vorig jaar en net als Kiss doen ook zij waar ze goed in zijn.
Ben in ieder geval blij dat ze er nog zijn.
Al deze bands rusten op nostalgie en hebben zich allang bewezen.
Maar deze bands met elkaar vergelijken is hetzelfde als appels en peren met elkaar vergelijken.
Zo ook met andere metal-bands. STOP daar eens mee!
Muziek en emoties, daar draait het toch om?

Sonic Boom?
Een ruime voldoende en niet meer dan dat, en ook met een voldoende ga je over... ;-)

Een kus van de juf en een bank naar voren!

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Bakema NL op 27-11-2009 om 17:28u
Score: 100 / 100

Zo, kaartjes voor 18/06/2010 zijn ook binnen. Geen idee of er nog vrienden van me meegaan, ik heb nog niks van hen vernomen, maar zelf alvast 2 kaarten besteld....ga ik in ieder geval met mijn 11-jarige zoon er heen, we zien wel of er nog meer personen gaan. Het zal in ieder geval een belevenis worden voor die kleine....hij heeft al een keer Bon Jovi gezien, maar qua show is dit nog wel even andere koek.

Kiss - Sonic Boom
Reactie van robin op 29-11-2009 om 09:27u

deze kutband staat volgend jaar weeer op graspop!!!!!!!!!!!!
weg met die gilnichten!

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Arjan op 03-12-2009 om 13:17u

Gilnichten?
Hmmm.... voor ieder wat wils.

Voor mij gaat er ook een droomwens in vervulling: namelijk voor het eerst met mijn zoon van 9 naar een rockconcert en nog wel naar dezelfde band als die papa voor het eerst live heeft gezien.

Ik ben in Arnhem in ieder geval samen met mijn zoon!

Kiss - Sonic Boom
Reactie van robin op 02-01-2010 om 11:22u

succes,veel zal er niet te zien zijn,en vooral te horen

Kiss - Sonic Boom
Reactie van martino op 23-01-2010 om 00:18u
Score: 65 / 100

was altijd fan en nog wel beetje maar toch is deze plaat tegenvaller. net als psycho circus trouwens. die plaat had paar goede nummers met oa journey of 1000 years, within en dreamin, maar ook aantal matige. ik dacht dat het nummer "you wanted the best" een dieptepunt was maar dat is met "stand" op deze nieuwe schijf geevenaard. wat een zeikerig kutmeezingnummer. Verder veel doorsnee en stuk of 3 goede nummers. Je hoopt telkens op iets goeds en energieks (zoals in de jaren 70 en deels 80) maar dat lukt gewoon niet meer. kun je eigenlijk ook niet verwachten dat ze met iets vernieuwends komen.
concert oberhausen 2008 was gewoon goed trouwens.
ga in arnhem wel weer kijken want concerten blijven bijzonder ook al worden ze er live (vooral stem paul sanley en wat lagere tempo nummers) muzikaal niet beter op.
Deuce blijft wel altijd knallen.

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Kevin op 01-03-2010 om 15:28u
Score: 90 / 100

Ik was aangenaam verrast toen ik deze cd de eerste keer afspeelde.
Het is nog steeds de echte KISS sound, goed opgenomen, grote dynamische headroom en niet kapot gemaakt door slechte mastering van een of andere prutser. Alleen daarom al een aanrader zodat de fans van nieuwe rock/metal groepjes een weten hoe een cd écht moet klinken.

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Daan op 31-05-2010 om 13:10u
Score: 100 / 100

Gewoon KISS, gewoon Geweldige cd PUNT

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Bakema NL op 20-06-2010 om 01:02u
Score: 100 / 100

Zo, concert in Arnhem zit er op. En voor alle azijnzeikerds........dit is gvd een rock-show zoals die moet zijn en zoals je hem zelden nog ziet.
Ik ben echt geen die-hard Kiss fan, maar vind het wel altijd lekkere muziek. Maar dit concert was echt een genot om te horen en zien, daar kan menig jong bandje nog een puntje aan zuigen, alles klopt gewoon van begin tot eind, wat een muziek, wat een show, wat een heerlijke dag en avond.
Eerst lekker terrasje pakken, cd'tjes halen, weer terrasje pakken, goede maaltijd halen en dan als "toetje" zo'n heerlijk concert er achter aan, wat wil een mens nog meer? Geweldig dat een stel bijna bejaarden (het klinkt haast belachelijk) nog zo'n show weten neer te zetten.
En wat een geweldig idee dat je meteen na het verlaten van het concert een usb-stick kunt kopen met daarop het zojuist bezochte concert......slim en uitgekookt aan de ene kant (de zakelijke kant van merchandise-band Kiss), maar ook erg leuk moet ik zeggen, geen spijt van dat ik dat gekocht heb.

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Arjan op 20-06-2010 om 09:43u

Volkomen met je eens Bakema.
Bejaarden? Pfff... menig jong bandje kan nog een hoop leren van Kiss.
Mijn zoon heeft genoten, en papa ook... ;-)
Alhoewel je wel kunt merken dat de heren op leeftijd zijn (stem van Paul was niet altijd even zuiver en tussen de nummers door werd er te veel geouwehoerd door m.n. Paul met z'n poses), was het al met al een genot om er bij te zijn.
Tourboek gekocht en mijn zoon is er helemaal vol van en draait (weer) volop Kiss in huis. Tja, zo ben ik ook begonnen als metalhead... laat hem maar gaan hoor. Straks rockt die papa nog het huis uit.

Trouwens, super om zo'n usb-stick na afloop te kunnen kopen zodat je het volledige concert terug kan horen.

Kiss - Sonic Boom
Reactie van Arie op 20-06-2010 om 13:24u
Score: 99 / 100

Helemaal mee eens, wat een geweldig concert, wel moet ik zeggen, volgend jaar weer Kiss, maar dan wel weer in de ahoy of gelredome, ga niet op zo'n rockfestival staan, daar waar ook niet kiss fans de sfeer verpesten, volgend jaar ga ik zo weer, als het maar niet op een rockfestival is, en met de stem van paul is niets mis, ik heb het concert op usb stick en het geluid is prima

kiss foreever

Kiss - Sonic Boom
Reactie van gene op 21-06-2010 om 23:09u
Score: 100 / 100

super plaat heb ze gezien in arnhem echt geweldig die show net alsof kiss geen dagje ouder is geworde super nummers super show nieuwe kleding gewoon super echt iets voor de echte kiss fans zoals ik veel merchandise weer

Kiss - Sonic Boom
Reactie van BlazeDD op 30-06-2010 om 21:08u
Score: 84 / 100

Gewoon een lekkere plaat.

Kiss - Sonic Boom
Reactie van jack op 30-07-2010 om 15:38u
Score: 6 / 100

een mager 6je voor sonic boom ook al ben ik een longtime kissfan de plaat viel ondanks goede kritieken erg tegen.
de concerten zijn nog steeds geweldig heb ze deze tour weer 5 x gezien!!!!!!!!!
sonic boom is slechter dan de ace solo cd dat zeker en ze spelen ook helaas zo'n zeiknummer als "say yeah " live erg jammer.

Kiss - Sonic Boom
Reactie van griet op 05-10-2013 om 23:59u
Score: 100 / 100

De beste band van de werelt.
Heb ze tweemaal gezien op graspop, kei goed.
EN heb de bandleden ook ontmoet, het zijn super goei mannen,
ze doen alles voor kiss-fans
ik hoop ze volgend jaar terug te zien