Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-05-2019

Seventh Angel - The Dust Of Years
Jaar van release: 2009
Label: Bombworks Records
Seventh Angel - The Dust Of Years
In de afgelopen jaren lijken zo’n beetje alle (enigszins) bekende thrash metalbands weer bij elkaar te zijn gekomen. In de meeste gevallen met veel bombarie, maar van Seventh Angel was de reünie aan mijn neus voorbij gegaan. Een zekere huivering ging er door me heen toen The Dust Of Years onder mijn neus geschoven werd. Het artwork verraadt al meteen dat de tijd niet stilgestaan heeft bij dit gezelschap uit Engeland. Daar komt dus bij dat er niet bijzonder veel reünieplaten in goede aarde zijn gevallen.

Vijftien lange jaren hebben ervoor gezorgd dat Seventh Angel doom metal speelt met een vleugje death metal. Nou heeft de band altijd vrij duistere muziek gemaakt, maar het geluid is behoorlijk veranderd sinds de klassiekers The Torment en Lament For The Weary. Je kunt dat het beste omschrijven als een mix van Celtic Frost, Believer en My Dying Bride. Hier en daar kom ik ook nog hetzelfde horrorsfeertje van Cradle Of Filth tegen. Hoe dan ook. Negen nieuwe nummers moeten bewijzen dat Seventh Angel nog steeds een toegevoegde waarde is voor de metalscene.

Nu vraag je, je natuurlijk af: hoe klinkt het? Eerlijk gezegd valt het me reuze mee. Thrash metal is het zeker niet meer, maar Seventh Angel komt met een leuke plaat voor de dag. Geen uitschieters, maar de hele cd is meer dan degelijk te noemen. Al moet ik eerlijk toegeven dat Bijvoorbeeld Exordium en Abélard And Heloise behoorlijk sterk zijn. Op de productie is niks aan te merken en vooral de grunts zijn goed. De vocale afwisseling tussen Ian Arkley en Simon Bibby werkt uitstekend. Aan het eind van The Dust Of Years wordt er gebruik gemaakt van langzame tempo’s en meen ik zelfs een fluit te horen. Ik mag hopen dat Seventh Angel die lijn door gaat zetten.

Mocht ik je met deze review enthousiast hebben gemaakt, dan moet ik je wel aanraden om de reguliere versie aan te schaffen. Wie toch voor de gelimiteerde cd gaat krijgt volgens Bombwork Records een ‘deluxe digipack’. Ik noem het eerder een waardeloos reep vodden met een stukje rubber waar je de cd op moet klemmen.

Tracklist:
1. Chaos Of Dreams
2. The Turning Tide
3. Exordium
4. Weep Not For Us
5. Abélard And Heloise
6. In Ruins
7. Lamentations
8. The Raven Sky
9. Oswiecim

Score: 85 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 31 juli 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Seventh Angel - The Dust Of Years
Reactie van DeadHead op 03-08-2009 om 19:20u
Score: 85 / 100

Verrassend album geworden inderdaad. Live vond ik de band al erg sterk overkomen afgelopen jaar tijdens het Brainstorm Festival. Daar maakten ze een goede indruk. Met meer thrash-invloeden, dankzij het spelen van zowel oud als nieuw werk.