Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2019

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Jaar van release: 2003
Label: Spinefarm Records
Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
In tegenstelling tot velen die de single 'You're Better Off Dead' geweldig vonden, bekroop er bij mij een gevoel van metaalmoeheid. Of misschien beter gezegd 'Children of Bodom- moeheid'; het gevoel dat je krijgt wanneer je merkt dat een band zijn formule gevonden heeft en daar stevig, album na album, aan vast houdt. De single vond ik een weinig spectaculair nummer en keek daarom ook nogal sceptisch uit naar Hate crew deathroll, daar singles vaak een indicatie geven van wat ons te wachten staat.

Hate Crew Deathroll is het vierde studioalbum van deze immens bekende en populaire Finse band. Van hun concert op Wacken herinner ik me dat ze het publiek belooften dat het volgende album een stuk harder, aggressiever en sneller zou zijn. Ik kan alvast zeggen dat ze woord hebben gehouden. De keyboardpassages zijn meer naar de achtergrond geschoven en de gitaren hebben meer lucht om flink wat aggresiviteit tot uiting te brengen. Het enige nummer dat nog een beetje mid-tempo is, is Angel's don't kill. Natuurlijk vinden we nog gewoon midtempo stukken in de nummers zelf terug, maar over het algemeen wordt de snelheid er flink ingehouden.

Het album schiet uit de startblokken met het lekkere nummer Needled 24-7, Sixpounder varieert vervolgens sterk en Chokehold is samen met Triple corps hammerblow mijn favoriete nummer. Erg aardig is ook Slayer's cover Silent Scream als afsluiter. Eigenlijk kom je geen nummer tegen dat er slechts ter opvulling is, maar worden ze allemaal gekenmerkt door hoogstaande songwriting;ze zijn aanstekelijkheid, melodieus en aggressief tegelijk zonder dat het een het ander overheerst.

Vond je Children of Bodom in het verleden niets, dan zal dit schijfje je niet bekeren. De vocalen zijn nog steeds hetzelfde en de cd klinkt in wezen niet veel anders dan Follow the reaper of eerdere albums. Luister je voornamelijk vanwege het melodieuse aspect van Children of Bodom, waarbij de keyboard vrijspel krijgt, dan kan deze schijf iets wat teleurstellen, aangezien dat iets ondergeschikter is geworden. Vond je hun eerdere albums echter te gek, dan kun je niet verkeerd gaan met dit album. De nummers zitten ijzersterk in elkaar, ze zijn nog steeds super aanstekelijk en het album is een stuk tijdlozer dan Follow the reaper.

Ondanks dat ik bij voorbaat het gevoel had dat een nieuwe cd van Children of Bodom iets teveel van het goede zou zijn, kan ik maar geen genoeg krijgen van deze cd en draait ie non stop rondjes in m'n cd-speler. Het was in ieder geval een opluchting dat You're better of dead uiteindelijk het slechtse nummer op de cd bleek te zijn (Waarom die in godsnaam als single is uitgebracht..) Dit is melodieuse deathmetal op z'n best!

Tracklist:
1. Needled 24/7
2. Sixpounder
3. Chokehold (Cocked N' Loaded)
4. Bodom Beach Terror
5. Angels Don't Kill
6. Triple Corpse Hammerblow
7. You're Better Off Dead
8. Lil' Bloodred Riding Hood
9. Hate Crew Deathroll
10. Silent Scream

Score: 85 / 100

Reviewer: Kelvin van Eijk
Toegevoegd: 12 maart 2003

Koop dit album in

Meer Children of Bodom:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van neles op 12-03-2003 om 17:31u
Score: 7 / 100

Hij is wel anders dan de andere cd's eve wennen dus, maar echt wel weer goed :D

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van neles op 12-03-2003 om 17:32u
Score: 75 / 100

Hij is wel anders dan de andere cd's eve wennen dus, maar echt wel weer goed :D

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van Wolfgard op 12-03-2003 om 18:41u
Score: 83 / 100

Gaaf album, zij het dat de band zichzelf toch iets gaat herhalen. Weer een korte speelduur ook en dat is jammer, ook de sfeer is een stukje mechanischer en rauwer wat niet echt bij de Children past..de trigger is volop aanwezig ook. zeer degelijk, maar mijn favorieten blijven Something Wild (vanwege de sfeer) en Follow the Reaper..dat album vond ik juist tijdloos

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van Rammsteiner op 12-03-2003 om 19:33u
Score: 70 / 100

Ja Goeie cd! Maar toch blijft something wild het beste! Op het einde van deze cd staat nog commentaar van children,Het is echter wel Fins en je moet je geluid op voluit zetten als je het wilt horen! Groeten!

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van Een_Metalfan op 13-03-2003 om 18:07u
Score: 95 / 100

>Luister je voornamelijk vanwege het melodieuse aspect van Children >of Bodom, waarbij de keyboard vrijspel krijgt, dan kan deze schijf iets >wat teleurstellen, aangezien dat iets ondergeschikter is geworden. Niet helemaal mee eens. Ik heb zelden zo'n perfecte combinatie van agressie, speltechniek en melodie. Ik vind de keyboard-solo's fantastisch.. het spel ansich is wel iets meer naar de achtergrond idd.

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van Een_Metalfan op 13-03-2003 om 18:35u
Score: 95 / 100

>Weer een korte speelduur ook en dat is jammer. Resultaat daarvan is wel echter dat er geen 'vullertjes' op hun albums staan. Elke track staat voor kwaliteit...en daarmee is elk album goed. Ik denk dat ik zolangzamerhand er van uit kan gaan, dat Children of Bodom één van de weinige bands is, waarvan een je een album blind kunt aanschaffen, zonder teleurgesteld te worden.

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van Een_Metalfan op 18-03-2003 om 17:34u
Score: 99 / 100

het is echt het beste album van children of the bodom

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van Sandro op 08-05-2003 om 07:08u
Score: 87 / 100

Vindt toch nog altijd lekker heftig, vergeleken met de vorige mss iets minder, Maar ze blijven nog altijd, subliem :D

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van Een_Metalfan op 26-05-2003 om 14:46u
Score: 89 / 100

het is een andere CoB, maar nog altijd een geweldig album.Ik vond de keyboards op de vorige albums soms wat té en nu zijn ze goed verwerkt in de muziek.Daarom vind ik dit een van de betere CoB albums na Hatebreeder

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van Sacramentum op 16-08-2003 om 15:49u

Geen progressie, Motherfucker zus en Motherfucker zo, Geen uitschieters.. Behoorlijk saai

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van Een_Metalfan op 20-09-2003 om 11:24u

Children Of Bodom is geen band, het is gewoon een manier voor die Alexi om te laten horen hoe goed hij wel is in gitaarspelen. Erg veel vindingrijkheid ontbeert hem, hij brengt godverdomme al vier keer hetzelfde album uit.

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van Children_OF_Filth op 27-09-2003 om 17:13u
Score: 90 / 100

Needled 24/7 is verslavend

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van army of reapers op 25-01-2004 om 20:55u
Score: 100 / 100

fucking goed. geen minpunten.

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van dragon_child op 18-03-2004 om 20:44u
Score: 60 / 100

needled 24/7, sixpounder, hate crew deathroll en de slayer cover silent scream zijn de nummers die het voor mij boven de voldoende uit weten te slepen. ik vind de cd teveel samenhangen op 2 gedachtes: hardere muziek maken of melodieus blijven. dit pakt helaas niet helemaal goed uit. sommige nummers beginnen goed maar worden door het heen en weer springen tussen de 2 gedachtes verpest. best jammer children of bodom is een hele goede band.

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van trooper op 16-05-2004 om 20:43u
Score: 85 / 100

Moderner dan anders, maar ik kan er mee leven. Cob kan nog alle kanten uit, en gaat niet op in de mainstream.

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van Een_Metalfan op 10-11-2004 om 13:39u

'Children Of Bodom is geen band, het is gewoon een manier voor die Alexi om te laten horen hoe goed hij wel is in gitaarspelen. Erg veel vindingrijkheid ontbeert hem, hij brengt godverdomme al vier keer hetzelfde album uit. ' Dat valt dus ernstig mee ,CoB heeft juist veel diversiteit ,en als het alleen om het gitaarspel ging stond dat wel voorop ,maar drums gitaar en keyboards zijn juist goed door elkaar verwerkt.

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van olmi op 12-04-2006 om 20:26u
Score: 88 / 100

goed album!!!! check allemaal ook de nieuwe:are yoe dead yet. daar vindt je als echte fan ook wel wat je wil!!

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van satyr op 24-10-2006 om 13:20u
Score: 70 / 100

het is geen slechte cd maar het wel de slechtste van cob :p needed24/7,het titelsong en triple corpe hammerblow zitte we leuk in ekaar maar ik mis het echte cob gevoel maar kom het is we genieten hoe deze gast gitaar kan spelen

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van hmhm op 16-08-2007 om 11:34u
Score: 90 / 100

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 14-06-2009 om 12:51u
Score: 80 / 100

Zware tegenvaller na de eerste drie, maar nog steeds best goed en zeker beter dan de twee erna.

Children of Bodom - Hate Crew Deathroll
Reactie van Nick op 07-10-2009 om 14:36u
Score: 99 / 100

Echt geniaale plaat, het begint al met 24/7 ik heb hier gewoon met kippenvel op mn armen gezeten wat een geweldig nummer, sixpounder is ook erg nice 666:P dan krijg je een minder nummer maar ik vind daarna bodom beach terror GENIAAAAAAAAAAAL de plaat verder is wel aardig en verdient goede 99 punten