Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-05-2019

Dagon - Terraphobic
Jaar van release: 2009
Label: Bombworks Records
Dagon - Terraphobic
De zoektocht naar een origineel geluid in de metalscene heeft de Amerikaanse band Dagon naar de onverkende diepten van de wereldzeeën gebracht. Hun fascinatie voor de oceanen heeft helaas geen invloed op hun muziek zelf, behalve dan de teksten en het artwork. Sterker nog: Dagon maakt dezelfde Göteborg death metal, zoals duizenden bands voor hen al gedaan hebben.

Uiteraard hoeft dat geen bezwaar te zijn, mits de muziek maar goed is. Wat Dagon betreft is dat gelukkig wel zo. Het is maar goed dat het gezelschap niet alleen naar Hypocrisy en Dark Tranquillity geluisterd heeft. In vrijwel alle songs zijn typische bay areariffs en soleerpartijen verwerkt. Hier en daar zijn, zoals in The Last, gitaarloopjes te horen die regelrecht van Iron Maiden komen. In dat oogpunt kun je de band gescheiden houden van de grijze massa.

Terraphobic is een album dat ruim 50 minuten lekker doorstampt. Een aangename variatie zit ‘m in het feit dat de typische deathgrunt wordt afgewisseld met black metalscreams. Je hoeft je er dus absoluut niet mee te vervelen. Speciaal voor de fans is Feeding Frenzy van de vorige cd heropgenomen. Terraphobic heeft genoeg te bieden voor wie van het genre houdt.

Tracklist:
1. Cut to the Heart
2. Demons in the Dark
3. Terraphobic
4. Wave of Predation
5. To The Drums We Rise
6. Full Speed Ahead
7. Into the North
8. The Last
9. The Sea Encompassing
10. Feeding Frenzy
11. Ocean Metal

Score: 83 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 19 juli 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]