Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-08-2019

Leech - The Stolen View
Jaar van release: 2008
Label: Viva Hate Records
Leech - The Stolen View
In navolging van trendsetters als Slint, Godspeed You! Black Emperor en Mogwai zijn de afgelopen jaren de postrock bandjes als paddenstoelen uit de grond geschoten. Zoals in elke genre dat ineens populair wordt met een wisselend succes. Veel bands proberen slechts de voorgangers te imiteren en slagen daar (uiteraard zou ik bijna zeggen) vaak niet in.

Leech is een band uit Zwitserland die compleet in het postrockstramien past, men maakt lang uitgesponnen instrumentale nummers die dynamisch genoeg zijn om boeiend te blijven en ook voor de liefhebber van de wat hardere muziekgenres (want dat zijn we op deze website nou eenmaal) interessant zijn door het regelmatig gebruik van hardere riffs. Wat verder opvalt is het gebruik van synthesizer waardoor de muziek regelmatig een wat spacey gevoel heeft.

Op het eerste gehoor lijkt er op the Stolen View weinig opzienbarends aan de hand, nummers als Silent State Optimizer, The Man With the Hammer en Inspiral klinken als een klok, maar ook wat veilig. Echter weet Leech, zelfs na meerdere luisterbeurten, toch de aandacht vast te houden en dat komt omdat ze gewoon heel goed zijn in wat ze doen. Namelijk het schrijven van lang uitgerekte instrumentale muziek waarbij het heerlijk wegdromen is.

Het enige minpunt, zoals hierboven gemeld, is dat het geheel nogal veilig overkomt, mocht Leech in de toekomst wat vaker buiten de lijntjes kleuren zal dat naar mijn mening alleen maar ten goed komen van de nu al prima muziek.

Tracklist:
1. Silent State Optimizer
2. The Man With The Hammer
3. Ziipfe
4. Inspiral
5. I Was Reversed
6. Totem & Tabu

Score: 80 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 4 februari 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Leech - The Stolen View
Reactie van Tjeerd op 28-08-2012 om 01:40u
Score: 87 / 100

Goeie review, heerlijke band!