Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-05-2019

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Jaar van release: 2008
Label: Metal Blade Records
Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Het Zweedse Amon Amarth mag zich de laatste jaren over een steeds grotere fanschare verheugen. Dat hangt waarschijnlijk voor een groot deel samen met het herkenbare, krachtige geluid van de band. Niet te veel afwijken van de eerder betreden paden, maar stapje voor stapje proberen om door middel van steeds betere composities de muziek nét weer een stapje hoger te brengen, dat lijkt al jaren het devies van de band. Het resulteerde twee jaar geleden in het sterkste Amon Amarth-album tot op heden: With Oden On Our Side.

Het nieuwe album begint ijzersterk en veelbelovend met het titelnummer Twilight Of The Thundergod, dat met recht tot één van de sterkste songs van Amon Amarth tot op heden gerekend mag worden. Een buitengewoon krachtig nummer, in opzwepend uptempo gespeeld, met vlammend gitaarwerk en de karakteristieke diepe grunt van frontman Johan Hegg. In fiere uptempo-nummers komt Amon Amarth wat mij betreft ook het best tot zijn recht, zoals ook de geweldige nummers Where Is Your God en No Fear For The Setting Sun weer bewijzen.

Naast deze beukende nummers staan er ook weer een aantal midtempo-nummers op Twilight Of The Thundergod, die de dynamiek van het album zeker ten goede komen. Ook de lompe, zware productie past perfect bij de sound van Amon Amarth. In feite hoeven we dan ook verder weinig woorden aan dit album vuil te maken: liefhebbers van de vorige albums kunnen dit met een gerust hart aanschaffen. Twilight Of The Thundergod is namelijk wederom een sterk, zeer professioneel en strak klinkend album geworden. Dat de band er niet de originaliteitprijs mee zal winnen, neem ik graag voor lief.

Tracklist:
1. Twilight Of The Thunder God
2. Free Will Sacrifice
3. Guardians Of Asgaard
4. Where Is Your God?
5. Varyags Of Miklagaard
6. Tattered Banners And Bloody Flags
7. No Fear For The Setting Sun
8. The Hero
9. Live For The Kill
10. Embrace Of The Endless Ocean

Score: 80 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 14 september 2008

Koop dit album in

Meer Amon Amarth:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Reactie van Kees op 14-09-2008 om 21:27u
Score: 70 / 100

Ze gebruiken een beetje de obituary-formule, waarom iets anders doen, als het gene wat je nu doet ook goed is. Wat het voor buitenstaanders wel vaak nogal eentonig laat zijn. (ik heb liever obituary :P)

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Reactie van Smetsar op 14-09-2008 om 21:43u
Score: 70 / 100

Alweer hetzelfde en nog eens hetzelfde... Wel een enorm cool artwork!

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Reactie van Éomer op 15-09-2008 om 00:39u
Score: 90 / 100

Weer een retezware plaat, veel van hetzelfde, maar bij Amon Amarth maakt dat niet uit. Nee...eigenlijk verwacht je het ook van ze. De gitaarmelodiën zijn weer erg verslavend, Johan buldert weer met zijn geweldige strot door het album heen en Kaukinen lijkt weer dwars door zijn drumvellen heen te willen slaan.
Niet zo goed als "With Oden on Our Side" of "The Avenger, maar ook "Twilight of the Thunder God" is weer een uitstekende plaat! Ow..en geweldig artwork ook!

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Reactie van Tomgoroth op 15-09-2008 om 09:41u

If it ain't broke, don't fix it =)!

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Reactie van tankard op 18-09-2008 om 10:52u

nog meer vanhetzelfde??meestal als een band veranderd van styl dan worden ze byna altyd afgebroken spelen ze hun eigen ding zoals amon amarth is het ook niet goed mensen wat willen jullie dan wel???kheb het nog niet maarvolgens my word het een knaller

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Reactie van Metalmachine op 19-09-2008 om 11:23u
Score: 90 / 100

Dit album is bijna net zo sterk als With oden on our side, ik vind het echt een geweldig album. Voor AA fans verplichte aanschaf!

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Reactie van margrave op 21-09-2008 om 12:05u
Score: 93 / 100

tankard heeft een punt. het is nooit goed. of ze zijn te hard of te zacht geworden. of ze zijn te eentonig.

wel 1 ding weet ik zeker. Amon Amarth niet.

dit is een superplaat. heb hem zelfs gekocht in de special booklet editie met live cd en dvd bij. ook zeer fraai.

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Reactie van Iwan op 24-09-2008 om 17:19u
Score: 90 / 100

Ik vind hem zeer strek erg lekkere plaat.
AA rules
Maar een ding wil ik nog ff kwijt

Ik vind Vs. the World de beste en niet With Oden On Our Side zoals hier door iedereen wordt beweerd. Alle platen van AA zijn erg goed begrijp me niet verkeerd maar a;s ik er een moest kiezen (wat ik eigenlijk niet kan) dan is het Vs. the World

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Reactie van TheForgotten op 25-09-2008 om 09:42u
Score: 87 / 100

Ik heb nu sinds een week de booklet versie :) Kon t niet laten toen ik em zag staan, wat een mooie verpakking.
De cd is wat mij betreft echt heel goed; een heerlijke mix van Fate Of Norns, Versus The World en With Oden On Our side. Ook al is het bij Amon Amarth veel van hetzelfde, het wordt wel erg goed uitgevoerd.

De DVD die bij de booklet editie zit is ook erg mooi gedaan en is (zoals wel vaker het geval bij dit soort combi's) geen afgedankte bootleg opname. In tegendeel zelfs; de show is lang en het geluid en het beeld zijn erg goed. Er is echt aan gewerkt. Het mist wel iets aan extra's, maar zoiets mag je al niet niet verwachten van een DVD die niet op zichzelf uitgegeven is.

Een aanrader!

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Reactie van Een Metalfan op 26-09-2008 om 14:00u

Ja de DVD is zeer goed idd
Maar heeft iemand anders ook de fout ondekt?
In het song select menu van de DVD staat Once Sealed In Blood genoemd terwijl dat Where Silent Gods Stand Guard moet zijn. Op de hoes staat het wel goed

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Reactie van zeus op 28-09-2008 om 00:02u
Score: 85 / 100

zeer vette plaat en ik vind 'm beter als with oden on our site het was het wachten waard !!

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Reactie van Henri op 04-10-2008 om 13:07u
Score: 90 / 100

Kom net kijken op het mdm genre maar ik vindt deze plaat ijzersterk (vooral als je een fatsoenlijke cd speler hebt :D ) samen met with oden on our side, de booklet versie met bonus cd/dvd vindt ik zeer goed uitgewerkt.

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Reactie van klaasvaak op 10-10-2008 om 18:59u
Score: 87 / 100

ik vind de teksten gaaf!!

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Reactie van Mark op 12-10-2008 om 18:26u
Score: 90 / 100

Zeer vermakelijke plaat,ik ben wel blij dat Amon Amarth bij hetzelfde recept blijft! Ik vind deze toch beter dan With Oden On Our Side...

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Reactie van Hennie op 12-10-2008 om 19:14u
Score: 90 / 100

zo is het maar net, iedereen klaagt omdat hij niet vernieuwend is maar heb hem gisteren aangeschaft en ben er echt gek van. voor mijn part mogen ze nog 20 dezelfde albums maken, ik blijf fan

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Reactie van Han op 23-10-2008 om 08:15u
Score: 95 / 100

Ijzersterke plaat. Maar meteen booklet aangeschaft. Drie prima schijven!!!

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Reactie van Thaurin op 29-10-2008 om 10:03u
Score: 95 / 100

Ik hoor niemand Once Sent From The Golden Hall noemen, wat mijn inziens toch echt de beste Amon Amarth plaat ooit was. Deze nieuwe vind ik persoonlijk dan ook teruggrijpen naar deze gouden tijd. With Oden On Our Side was aardig, maar kon mij toch niet echt hetzelfde gevoel geven als vroeger. Deze plaat wel. Geweldige CD.

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Reactie van Bassie op 29-10-2008 om 23:59u
Score: 90 / 100

HEH, nice shit deze cd man! ik zit meteem alweer lekker mee te bewegen op de ritmes

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Reactie van Skip op 09-12-2008 om 15:02u
Score: 95 / 100

Originaliteit is geen punt waarom we letten als dat niet nodig is.
Wat dat betreft is Amon Amarth gewoon true metal.
Ze klinken vertrouw, de opzet per nummer is redelijk standaard en het is toegankelijke muziek, maar steeds weer zetten ze een dijk van een plaat neer. Het geheel klinkt bruut, episch en bovenal enorm pakkend.

Who gives a fuck dat het niet experimenteel is als het superpakkend is? Ik luister nu 12 jaar metal en ben echt niet meer zo snel enthousiast over nieuwe platen in bijna alle genres. Toch krijg ik weer de rillingen om m'n rug van Twilight! Amon Amarth flikt het hem weer. Volgens mij ben ik al een jaar niet meer zo enthousiast geweest over een album als dit. Ik kan wel nummers op gaan noemen die ik goed vind, maar bij nader inzien schiet dat niet op, het hele album zit gewoon perfect in elkaar. Van low-mid-high tempo, treurig, trots/eervol, alles zit er weer in en elke keer klinkt het gewoon hardstikke sterk!

Amon Amarth forever!